АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 183
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Любопитна съ  дали днес ще гледа с мен АС. Мин. седмица се върна като свърши, а в неделя беше в дома на родителите си. Гледа и романтични, и екшъни, като особено ми лази по нервите с екшъните на Джеки Чан. Днешната серия има много екшън на финала в храма, така че съм 98% сигурна, че ще му хареса сериала. Няма как да гледаме заедно нещо от интернет, но уикенд сериалите да и тук таме серии от делничните.

# 166
  • Варненска клюкарка
2в1 да са живи и здрави и твоите дечица!

При нас  с ММ  напоследък вкусовете ни за кино и телевизия много се разминаха.
Последния път когато  са съвпадали преди няколко години, гледахме заедно Чернобил на НВО. Преди това  и тримата гледахме руския Кухня (с две ръце препоръчвам, страхотна комедия, поне първите 3-4 сезона) Почти няма как да се засечем в харесването - моите гледат кримита и екшъни и не обичат романтики, аз точно обратното. Крими мога да гледам, ако е трилър... Миналата сдмица изгледах първа серия на АС в компанията на сина ми и щях да го уморя от скука, втора я добутахме до момента в който девойката налагаше 10ти, днес изобщо няма да се опитвам.  Синът ми се посмя на края на пета и цялата шеста серия на ТГ, хвана малко и от седма. Преди това му бяха интересни първите 2 серии на Легендата, но с напредването на романтиката, а и ако излизаше в съботите, интереса му се стопи. Позагледа малко от Паралелни светове, но интереса му не изтрая дълго...Мъжът ми от няколко години набляга на руско кино, синът ми гледа всичко, в т.ч. и корейски сериали. Напоследък няма никакво време, беше казал че ще гледа през лятото, но явно не устоя на 2 от любимите си заглавия - втората част на Игра на калмари  и корейската версия на Каса де папел, испанския хит му е много любим и с нетърпение чакаше да види корейския вариант. Като го питах какво представлява сюжета, ме отряза че нямало да ми хареса... Иначе и двамата нарочно ми късат нервите с "А, пак корейци ли гледаш?"

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 19:34 от Беллора

# 167
  • Дубай
Здравейте!
Профи, нека  e здрав и много щастлив внукът ти... Да расте само с положителни емоции....
2в1и твоите внуци да са здрави... Въобще целите ви семейства!
Искрено ви завиждам, че мъжете гледат с вас, моят твърдо не е от тези и понякога се налага да отивам в другата стая за да изгледам някой сериал, било на телефон или телевизор ако не ползвам слушалките.Вкусовете ни са коренно различни от към киното-той си обича американското и това е...
Понякога, кога ме свари да гледам азиатско ме пита, кой е мъжът и кой жената, че не се различавали-има предвид, че мъжете им са много нежни...
Нежни, нежни викам аз,ама какви тела вадят само...

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 18:35 от I.V

# 168
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря на всички за пожеланията. Hug
2в1, успокояващо е да знам, че не съм единствената баба в темата. Hands Thumbsup

ММ никога не би гледал сериал "от мойте" Joy. Точно като при I.V са нещата у нас. Ама аз по принцип предпочитам да ида да си ги гледам на спокойствие в детската.

Белл, твоят мъж е кандидат за к-поп фен, щом точно това денс парче му е допаднало. Аз от месеци в работата при всяка възможност съм със слушалки. Закачих се преди месеци за някаква плейлиста, която три месеца ме прехвърляше и през други плейлисти, преди да почнат да ми се повтарят песните. Сега някак успях да попадна и на други, с нови за мен песни. Свалила съм си, за всеки случай Wink, сигурно поне стотина клипа и почти всички са ритмични и идеални за танцуване ... и пътуване Laughing. Преди да почна да слушам к-поп изобщо нямах представа колко добра и по мой вкус музика правят. Ост-овете са повече лирични и романтични мелодии, но ако не бях открила точно с АС колко хубава филмова музика правят корейците, сигурно нямаше никога да науча и за останалото. А сега нямам и ден без к-поп, и без BTS естествено Wink Laughing .

Ето ви малко за разкършване -
https://www.youtube.com/watch?v=F0B7HDiY-10
https://www.youtube.com/watch?v=Y8JFxS1HlDo
https://www.youtube.com/watch?v=fE2h3lGlOsk
https://www.youtube.com/watch?v=UoI9riNffEU
https://www.youtube.com/watch?v=pHtxTSiPh5I
https://www.youtube.com/watch?v=kOHB85vDuow
https://www.youtube.com/watch?v=CM4CkVFmTds
https://www.youtube.com/watch?v=NoYKBAajoyo
https://www.youtube.com/watch?v=jeI992mvlEY
Нарочно ви сложих само момичешки групи. Stuck Out Tongue Winking Eye
И не бързайте да отсвирвате някоя песен още от началото, защото в к-попа готината и улавяща ухото и сърцето част обикновено е по-нататък. Peace

# 169
БГ дублажа като превод ми харесва много, но с гласа и интонацията на дубльора на 4и не мога да свикна. Имам чувството, че чувам гласа на 50+ годишен човек и като знам колко различно звучи гласа на Джун ми се струва, че дубльорът не е изразителен и че говори без интонация.

Гледаме двамата с ММ, но той започна от момента в който обсъждаха, че всички наемници са без езици и не знам какво ще разбере от серията и сериала до тук.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 21:05 от Рори72

# 170
Профче, живо и здраво да ти е внучето и много да ви радва 🥳
За 2в1 не разбрах деца или внуци, но да са живи и здрави малките, покрай тях и големите 😉

Всяка следваща песен, която чуя в сериал ми се струва по-хубава от предишните и слушам до втръсване 😆 Предимно саундтраци, но тук-там и други. Няма да бързам да ги отсвирвам, Проф.😉

Идвам си на думата hahaha 😍

И другата двойка я бива. Оска ми се виждаше глуповат и малко дразнещ, но всъщност бързо ме спечели. С чувството си за самоирония, добродушен и с весел нрав. Непораснало дете. Хвали се с популярността и връзките си, но всъщност разсъждава трезво и сам си знае, че не блести с талант. Някой от героите каза за него нещо от рода на "какво се очаква от човек за когото музиката е само хоби" 😂 Не чак толкова способен, но успешен - заимствано от действителността.🙃 Много ги има като него...
Мацката му пък е с пламъче в очите, харесва ми и тя. Готова да му натрие носа по неин начин, но е справедлива. С Джу Уон на 21 можеше да се харесат😂 (умело си лазят по нервите братовчедите 😂)

Леле, значи има и мъже, които гледат романтики 😅

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 23:11 от Margarita N.

# 171
  • Варненска клюкарка
Ох, добре че ММ не си пада по романтики, предпочитам никой да не ми се мотае наоколо когато ги гледам hahaha

Идвам си на думата hahaha 😍
Скрит текст:

Да си дойдем hahaha Тая сцена не знам къде ми е по-огнена, в сериала или на репетицията. А на репетицията в леглото като цъкна ми иска да си вляза в профила, хич не са се пестили. Марги ако ти попаднат хубави кадри там от разходката на главните  в снега където в синхрон плетат крака нарежи няколко гифки Heart

Замъгления от амнезията ГГ никак не си щади говорния апарат - "На 34 може да съм сухар, но на 21 съм готин пич" Joy Малкия беше единствения човек, който успяваше да държи големия в пътя, взаимно си лазеха по нервите, но и ден не можеха един без друг. А после се оказа че големият често е отстъпвал като на по-малко братче Heart
А, той Оска че не блести с ум, спор няма. Посмях с висенето им на стената за катерене когато Лаим без да иска му залепи една ръка на дупето, а той подаде и другата страна Joy

Рори, предполагам че тези които го гледат за пръв път въобще няма да им  накриви шапката гадния тембър на ГГ , но ние се филмирахме с оригиналните гласове и това звучене сега, поне на мен направо ми остъргва мозъчната кора. Не гледах серията, само хванах няколко сукундна подсказка за следващата серия - оказа се "моето момиче"
Аз имам впечатления от дублажа и оригиналното звучене със субтитритена ТГ, мазалото с имената настрана, но от богатия набор  звучене  от  ГГ са уловили само сарказма му и то тук-там, а той е цял букет от най различни черти....Преводът на Лейди  на места е 1:1 а на места е по-богат и смислен. Като изгледа човек няколко серии така и се свиква.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 22:49 от Беллора

# 172
Не устоях на изкушението и започнах ТГ с дублажа. Аз рядко повтарям нещо, но този път не ми се ще да премина към следващо преди да съм осмислила досегашното 😂

Свикнах да ги слушам в оригинал, но дублажа всъщност не ме дразни.

# 173
Внучета, Марги, внучета Joy. Който се е женил на 20, на 50 става баба newsm47.

Благодаря ви за пожеланията Hug. Дай боже всекиму да изживее щастието да се радва на внуци, когато му дойде времето Hands V.

Бел, и ние в къщи сме фенове на Кухня. Покрай нас с ММ и децата го гледаха с кеф, че и приятелите си зарибиха.

Не мога да кажа, че ММ е фен на азиатското, но понеже имаме сходни вкусове за филми се случва да се загледа и, ако му хареса продължава да гледа с мен. Иначе всеки си има телевизор и си гледа каквото му душа иска. Нямаме дрязги кой да командва дистанционното Mr. Green.

Много музика имам, но повечето е от предишните поколения к-поп групи и изпълнители. Сега не знам аз ли остарях или новите залитат все повече към запада, но все по малко песни ме зарибяват от раз.

Нещо старо Wink

Гледалите Лечителят вероятно ще си спомнят сцената, в която Минка танцуваше и пееше докато се преобличаше в стаята си, а Джи се беше скрил под леглото ѝ. Това е песента и се изпълнява от TVXQ известни и като DBSK. Всъщност това е групата изкарала к-попа извън Корея.
Едно от момчетата, Ким Дже Джун, се е снимал заедно с Минка в Dr. Jin и от там са добри приятели. Та, той, ѝ помогнал да научи малко от танца.

Още една емблематична тяхна песен - Mirotic

О, ММ освен, че не му пречат романтиките, има и друго предимство. Не гледа футбол Smile. Неговата страст е колоезденето, та аз пък му правя компания в гледането, когато са големите обиколки - Джирото, Вуелтата и Тур Дьо Франс. Стиковали сме се добре Innocent.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 23:54 от 2в1

# 174
2 в 1, да са здрави и щастливи внучетата! Аз баба най-вероятно няма да бъда, но съм сигурна че децата на децата носят радост и пълнота в живота.

Видео за това как със сценичен грим младо и хубаво лице може да стане по-старо и грозно
https://youtu.be/RmwMrkhloXc

# 175
  • Варненска клюкарка
Не устоях на изкушението и започнах ТГ с дублажа. Аз рядко повтарям нещо, но този път не ми се ще да премина към следващо преди да съм осмислила досегашното 😂
Аз не знам вече на кой кръг съм, скоро ще мога да го изиграя Joy Свикнах, но все пак се сещам за някои неща които ми липсват, макар че и на бг се е получило добре, например първа серия или беше втора, там пред болницата, Оска посяга нещо към Лаим, а ГГ с неподражаем тон го плясна през ръцете с думите "не пипай" и имитацията от устана на ГГ  "ще ти подухна на раната" Joy В топа ми е и диалога от втора серия на тримата в спортната зала- главните и приятелката на Лаим, която първо не позна президента, после го прати на другия бряг,  после се опита да оправи нещата че много обичал жените, а грешка, не ги обичал много... после каква хвалебствена реч му дръпна... Много добре и се получи тая част на Ин На, смях се с глас и на бг ми липсваше как им се получи интонацията.

Бел, и ние в къщи сме фенове на Кухня. Покрай нас с ММ и децата го гледаха с кеф, че и приятелите си зарибиха.

Много музика имам, но повечето е от предишните поколения к-поп групи и изпълнители. Сега не знам аз ли остарях или новите залитат все повече към запада, но все по малко песни ме зарибяват от раз.

Нещо старо Wink
Скрит текст:

Гледалите Лечителят вероятно ще си спомнят сцената, в която Минка танцуваше и пееше докато се преобличаше в стаята си, а Джи се беше скрил под леглото ѝ. Това е песента и се изпълнява от TVXQ известни и като DBSK. Всъщност това е групата изкарала к-попа извън Корея.

Още една емблематична тяхна песен - Mirotic

Ние в нашето семейство три поколения се смяхме на Кухня. Синът ми беше на 15, сериалът беше хит и сред съучениците му, ние с ММ естествено, майка ми, наши приятели и колеги, сутрин на работа се започваше "снощи гледахте ли..." Дори като го поразводниха и поразкараха основни актьори пак ставаше за гледане.
Аз бях писала в предните ни теми, но едва ли някой ще се сети, само с Ирка се посмяхме...

Помня сцената, Минка виеше нещо неразбираемо, а то било много яко, впечатляващо звучат, особено втория линк!
Имам лошия навик да трупам отворени раздели в лентата на браузъра, които винаги си стоят там и като изключвам компютъра. Последния път преди седмица ми хвръкнаха към 50 раздела, сега пак съм ги наотворила музика, сцени и какво ли не, а нямам сила нищо да махна Joy

# 176
Бел, нося ❤️
Скрит текст:

Сега с дублажа ще си запълвам пропуските ако имам такива, корейския е дотолкова благозвучен, че ако гледам сериалите в легнало положение се унасям.😂

Скица е главния, а челния сблъсък е отново необичаен 🙃 Още преди да разбере , че Ла Им не е тази, която търси се обърка и за професията ѝ - тя му говори за коли, покриви, бамбукови горички, работа с мъже, на него му минаха едни други мисли и се поинтересува за хонорара ѝ 😂
В болницата пък благодарение на разговор по телефона с шефа на Ла Им разбра как се казва тя, бърза да попита на колко е години, че не му изглеждала много млада 🤣 При положение, че човекът отсреща беше разтревожен неговите бяха бели кахъри - момичето го игнорираше, но имаше чорапи с лика на Оска, за един ден на няколко пъти я носеха на ръце и то различни мъже, отказа да се качи в колата му въпреки, че щеше да си направи труда да свали покрива... И си го изкара на Оска - "главата само за височина ли я използваш"😂

# 177
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Кухня и у нас се гледаше, както от мен, и от ММ, и от децата. Особено децата са направо тежки фенове на сериала. И когато се е случвало да се засмея още преди да се е чуло смешното в дублажа, все са ме гледали косо Joy. Ами ... за разлика от баща им помня езика, добре изучаван в училище. Може да не успея да вържа няколко изречения, но с разбирането нямам проблем. Е, естествено някои съвременни жаргон и сленг биха ме затруднили. Но пък си имаме жокер "Обади се на приятел" Wink, т.е. питай на лични тук.

Белл, на мен на служебния ми комп са отворени към 40-50 раздела. АйТи-то ни всеки път, когато ги види, почва да мрънка. Но толкова убедено отговарям, че всички са ми работни и не мога без тях, че вдига ръце от мен Joy.

Марги, сега нали разбираш защо имам толкова много проспани серии от няколко сериала? Ти гледаш поне вечерно време. Представи си как съм опитвала да гледам полунощните им първоначални излъчвания.

# 178
  • Варненска клюкарка
Бел, нося ❤️
Скрит текст:

Сега с дублажа ще си запълвам пропуските ако имам такива, корейския е дотолкова благозвучен, че ако гледам сериалите в легнало положение се унасям.😂

Скица е главния, а челния сблъсък е отново необичаен 🙃 Още преди да разбере , че Ла Им не е тази, която търси се обърка и за професията ѝ - тя му говори за коли, покриви, бамбукови горички, работа с мъже, на него му минаха едни други мисли и се поинтересува за хонорара ѝ 😂
В болницата пък благодарение на разговор по телефона с шефа на Ла Им разбра как се казва тя, бърза да попита на колко е години, че не му изглеждала много млада 🤣 При положение, че човекът отсреща беше разтревожен неговите бяха бели кахъри - момичето го игнорираше, но имаше чорапи с лика на Оска, за един ден на няколко пъти я носеха на ръце и то различни мъже, отказа да се качи в колата му въпреки, че щеше да си направи труда да свали покрива... И си го изкара на Оска - "главата само за височина ли я използваш"😂

Марги, благодаря за това, но по-скоро друго исках от същия момент, като захождат на ляво и на дясно все едно залитат, страхотен синхрон. Още 2.3 кадъра са, тук в третия аха да го хванеш и него. Ох, ужас, много съм нахална! Запазвам ги Heart
О челния сблъсък - тя му говори едно, в неговата глава се прожектира съвсем друг филм в стил охаа в колата, тясно и неудобно, мъжете си падали по това Joy Тя пък не схвана какво му се върти на него и продължи че да, мъжете  си падали по адреналина - развален телефон Joy  И преди това в колата девойката не схвана защо пича  се вкисна за хотела, а гой побесня че ще катери Килиманджаро Joy
Оо, това за главата дето му била само за височина си беше другия начин да каже на Оска кьорав ли е, не вижда ли че сваля мацка Joy
И аз с дублажа ги  попълвах моите пропуски
.

О, на работа го раздавам по-скромно, често пиша и от телефона, според зависи, ама преди като ми хвръкнеше претоварената лента вкъщи,  разделите се запазваха в папка, а последния път нямаше и още не мога да си намеря нещата....

Кухня първо го загледах когато на БТВ го пуснаха на руски със субтитри,  едно лято в почивката от Слави, май следващия сезон тръгнаха с дублаж, мен по принцип не е лесно да ме разсмее нещо, но е имало моменти в които съм се смяла с глас.

# 179
Бел, не си нахална, споко, даже ме улесняваш като ми казваш кое точно искаш.
Я да опитам пак, този път уж цялата сцена я накълцах, дано съм хванала което трябва 🤪
Скрит текст:

Сигурно защото съм се нарадвала на снегове този в сериала го възприемам като слана 😝😂

Много сладък и забавен е главния с всичките си напъни да впечатлява момичето, даже като се чекне да си покаже спортния екип 😆
Аз пък мислех, че само Джу Уон се вкара във филм, а  Ла Им беше наясно какво му се върти в главата още от момента когато щеше да се задави с водата затова и му отговаряше двусмислено.

Проф, мога да те разбера... Е, за разлика от сериалите с музиката си доста напред 😜

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 19:20 от Margarita N.

Общи условия

Активация на акаунт