АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 673
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Марги, с корейските е по-сложно. Конят не стига. Аз например имам в списъка с изгледани сериали няколко, на които харесвам само няколко серии, които обаче сами по себе си са достатъчни да разкажат историята, харесват ми много и са вълнуващи. Понякога финалът е не просто отворен, а скрит в детайли, които са показани в предишни серии. Гледах сериал на който финала направо зачеркна историята и изтри героите, което за мен е тъпо и ми развали "вкуса" от сериала. Има сериали, които грабват още първите 5 мин. и други, които мъча няколко серии и тъкмо реша, че това нещо не мога да продължа да го гледам и се появява ситуация, която привлича вниманието ми и ми става интересно и си го довършвам с желание и нарастващ интерес.

Междувременно прегледах малко инфо за актьорите от Момчетата по имената, които Роца даде. И при единия от тях се оказа ситуация, която Белл разказваше, че е гледала в сериал. Човекът 3г. е бил съпруг и баща под прикритие. И докато за съпруг мога да си го представя как би се получило, то за семейство с дете ми се струва ужасно непоносимо. А преди да се оженят са били гаджета под прикритие 9г. Този човек е трябвало вместо актьор да стане таен агент от службите за сигурност. И наистина не разбирам защо са позволили на феновете да се месят в личния живот на любимците си.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 14:50 от Рори72

# 331
  • Варненска клюкарка
Много ми хареса песента на Дара. Преди време в Гугъл новините ми излезе че корейци са и откраднали някаква песен. Фенове са я известили, до спорове и съд не се е стигнало, доброволно са и платили правата, ама дали е вярно не знам, че там всякакви глупости ми излизат.
Проф, ти си предварително информирана, и аз също, но в масовия случай хората които сядат пред телевизорите какво да си мислят когато някой им казва да наричат любимия на сърцето си мъж батко Joy Марги, която също е информирана, дойде да се почуди какво се случва с имената на ГГероиня и аз обясних че говорят за нея т.е. за един и същ човек, но какво да правят тези които нямат кого да попитат? А като ще оставят едното обрвръщение, редно е и другото да оставят в оригинал. Това имах предвид като споменах новия сериал, там са нагласили нещата да звучмат както е редно.

Рори, всякакви модели ги има при корейците, аз последния път, утрепах рибата докато се  чудех половин час след началото кой от всички е главния герой в новия сериал по Лейди Joy Пък не се разсейвах с други неща. И на мен  ми прилича на онзи от В търсене на любовта, но май не е той. Когато през февруари го започнах онзи пак така се лутах и аз интересно се редува с нещо заспало, непонятна ми беше историята и не можах да ги изтърпя в онзи безумен час. Отгоре на всичко аз бях за новото гадже на главната, а според историята май трябваше да стискам палци на старото, пък нещо не ми идваше отвътре. Обаче главната в новия сериал по Лейди ми се вижда позната, чудя се може ли да е прокурорката от Две седмици със 6-7 години повече както и с толкова кг отгоре?

С това криене наистина е много тъпо, особено да криеш семейство вече с дете. Това което бях чела аз, беше за някакви дето се правели 4 г. на брат и сестра, а на РД на един от двамата, актрисата била в предаване и пича се обадил там и нещо се омотали от въпросите и се издали че са женени, а набитото око на водещата разконспирирало бременността на актрисата, как изобщо са си мислили че ще могат да продължат конспирациите Joy Както разбрахме някои обявяват връзките си и кариерите им си вървят. Сигурна съм че нито Минчо е имал само 2 връзк, нито Хьон Бин само 4, представям си каква въртележка е/било около тях, но някак са успели да го направят няколко пъти официално през годините и са продължавали да снимат. Други като Пако и Джи още не са посмели да изкарат нищо на светло.... Впрочем тези дни Шортс много ми вади Джи, сигурно има новини свързани с него... В началото на Вещицата скандала със суперзвездата който описах той си имаше семейство и всичко си беше признато, хората го обичаха, показваше се с жена си,  проблема дойде когато лъсна с любовница и извънбрачна дъщеря.... Все пак съм на мнение че за актьорите някак не е толкова страшно, защото те чрез телевизията стигат до хора от различни възрастови групи и съответно има сред тях съвсем нормални, ама горките айдъли, хем гладни, хем се правят че щъркел ги е донесъл Joy..

Иначе засега си продължавам Вещицата, ще гледам да я приключа днес и утре, че през седмицата висенето до късно много мисе отразява. Пако хлътна до ушите, напива се, плаче, защото точно преди да я навие да имат отношения се появи бившия и. Каката също е объркана. Вярно, голяма е разликат, да бяха ги оставили да речем със 7-8 години.... Пако се оказа че  е син на много състоятелен човек, директор на някоя си болница, а Пако е в някакъв протест към семейството си и засега е замразил следването си, но още не се е стигнало до обяснение какво се е случило между него и баща му.. . Последно имаше огледална сцена на онази със пиянското изпълнине от втора серия когато заведе пияната кака у тях, а тя го метна в леглото. Последното което видях беше как каката прибра пияния Пако, той я подхвана на пейката пред дома и да я целува и сигурно нещата отиват към леглото, защото тръгнаха прегърнати към къщи Joy Доста огън хвърля Пако в тая роля, но сериалът макар и забавен, не е нещо, което ще повтарям. Всички жени завиждат на каката, имаше коментари че на тази възраст даже потта му миришела на сладко и можел да яде и камъни Joy
Малко кадри

Скрит текст:

Направо се чудя как някакви такива сцени ги пускат по телевизията какво прави техния сем Joy Странното е че тази сцена ми се отваря на компа без да ми иска да вляза в профила си,, а репетицията на любовната от ТГ ми иска потвърждение на възраст Joy Доста огън хвърлят тези момчета в такива сцени Joy А като започнах с К-сериалите четох при рускините че били сковани, нещата минавали с 1-2 поклона - поклони ама друг път Joy
По същия начин се чудя и за многото кръв която показват в прайм гайма. Още ми става гадно като се сетя за 19-та серия от Ловеца на какво направиха прокурорчето.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 19:54 от Беллора

# 332
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, и у нас има изтрещяли и абсолютно неадекватни фенчета. Кай от ЕХО направи кавър на песента на Дара Мистър Роувър, като всъщност само ѝ направи корейски текст. Но намирам за пълни измислици твърденията, че песента е открадвана. Още когато Кай я пусна, Дара сама се похвали в инстаграм и сподели изпълнението му. А в официалното инфо за песента Дара е записана като един от авторите на музиката, защото песента е колаборация, не е само нейна. И това още в деня на пускането. Който следи официални канали и личните изявления на звездите, знае, че мениджърите на Кай са избрали песента сред десетки прослушани и са си платили правата за да я направят. След дъжд качулка е само в главите на сбъркани нашенски фенчета. Само си представи какъв скандал би го очаквал в Корея Кай, ако и прашинка от нещо подобно би била истина. Буквално тези дни бях попаднала в корейските медии на материал по приключил процес точно с претенции за плагиатство. И проблемът са били няколко такта от част от песен. Феновете на едните айдъли буквално са искали да разпнат другите айдъли. Бих казала, че тукашните главоци си нямат идея в онази държава как всеки, държащ на кариерата си, сам се пази от подобно стъпване накриво, защото знае какво би го сполетяло. И колкото е по на върха, толкова повече внимава да няма такива изцепки. Там не са с балкански манталитет. Naughty 
Има и още нещо. У нас авторското право не е много на мода, но в световен мащаб браншът много внимава с правилата. Говоря, естествено, за легално работещия бизнес, а не за фантоми в черния пазар.
Признавам си, че презирам фенове, които "черпят инфо" от брътвежите на други фенове в социалните мрежи. По нашите ширини особено омразни са ми илитератите кръжащи във Фейсбук. Ами иди потърси по-надеждни източници, бе ахмако! Дал господ интернет. Само да искаш, всичко можеш да намериш. Можеш и да си преведеш написаното. Всички социални мрежи изрично отбелязват официалния акаунт на знаменитостите. Трябва да си повече от тъп, че да не разпознаеш истинския. Същото е и с медиите. Знае се кои са сериозните и те винаги посочват източниците си. А жълтите си личат, че са жълти от километър. Там "инфото" не се знае кой го е родил. Ама на Ганю главата не се и сеща да мисли. doh

На Пако много му се удават и целувките, и горещите сцени. Не е за изпускане все едно в кой сериал. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 19:23 от profi_1

# 333
  • пак на Рив Гош
Роца, а къде гледаш имената на актьорите. Няколко актриси ми се сториха познати в т. ч. и главната и искам по имената им да проверя къде са играли, но както и да изпиша името на сериала в гугъл не ми се появява информация за актьорския състав.

Рори, аз търся информация за сериалите основно в My Drama List (МДЛ), други предпочитат в Aisan Wiki, или пък в IMDb:
My Drama List - https://mydramalist.com/
Aisanwiki- https://asianwiki.com/Main_Page
IMDb- https://www.imdb.com/

В МДЛ, като намериш сериала по име, в полето Cast & Crew намираш всички актьори, заедно с имената на образите им, първо на главните, после на второстепенните и накрая на епизодичните/гостуващите. Има и рубрики със снимки, ревюта, коментари и прочие.
Например, това е "фишът" на Boys Over Flowers (BOF) - https://mydramalist.com/2987-boys-over-flowers
И после от актьорите, като кликнеш на имената им, излиза цялата им филмография.
Ето за И Мин Хо: https://mydramalist.com/people/232-lee-min-ho
Аз, лично, го намирам за много удобно, имам профил там, отбелязвам си сериали за гледане, сериали които съм гледала, заедно с оценките, които съм им дала, имам си списък с любими актьори/актриси и т.н.
Можеш да търсиш и по име на актьор, ама трябва да знаеш как се изписва (а аз почти винаги бъркам Joy)

Между другото, Park Shin Hye, Главната от Наследниците и на мен ми е много антипатична. Втори сериал гледам с нея (Пинокио), и пак не мога да я харесам. То и затова сериалът ми върви бавно, въпреки участието на И Джонг Сук (Суки Wink), който по принцип ми е в топ-любимците.

MargaritaN, мерси за разяснението за коня Joy. За корейския кон, аз бих добавила и почти задължителното скофтване на нещата в 13ти епизод Joy.

И, понеже стана въпрос за него в последните постове, един Пак Со Джун (Пако Wink) от вчера в Инстаграм:

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 20:09 от Роца

# 334
Роца, благодаря за линковете и разясненията!

За Пинокио имаше добри отзиви от Крис и Марги, но точно заради скръбната девойка от Наследниците дори няма и да опитвам да го гледам. Ама аз не мога да понасям и Анджелина Джоли. Хем я намирам за грозна, хем за бездарна актриса с противно излъчване, а цял свят я боготвори.

Ох, това АС всеки път ми бърка в душата толкова дълбоко сякаш не е сериал, а самата действителност. Сякаш съм очевидец на събитията и това са моите спомени. А музиката е в такъв пълен синхрон с историята.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 21:10 от Рори72

# 335
  • пак на Рив Гош
Пинокио на мен ми е на върхове и спадове - тъкмо харесам някой епизод и следващия, обаче, Тя нещо ми скапе впечатлението. Сюжетът е интересен, има си действие, интрига... само дето романсът не ми е много достоверен. В смисъл, на екрана Той изглежда, че държи на Нея много повече, отколкото Тя на Него. Не са ми "равнопоставени" в това отношение. А аз обичам, когато и от двете страни струи любов (и подскачат еднорози Wink).
Но трябва да го довърша тия дни, остават ми 8 епизода (от 20), а пък идват нови сериали, които искам да гледам след седмица-две.

Ама аз не мога да понасям и Анджелина Джоли.
Същата картинка! А жената нищо не ми е направила, има даже много похвални каузи, с които е ангажирана и т.н. Но аз не мога да я харесам, и това е! На епидермално ниво Joy

# 336
И аз съм гледала сериали на които харесвам част от сериите, но това е от сценария, а когато имам непоносимост към актрисата не мога да давам шансове. Гледах Наследниците до края, защото бях обещала да го изгледам. Обаче доброволно не мога да си я причиня. Има само един единствен вариант да опитам да гледам нещо с тази актриса, но вярвам, че няма да се случи.
Точно такова е усещането - непоносимост на епидермално ниво и за скръбната девойка, и за Джоли. Според мен каузите на Джоли са чист ПР, а не доброта и съпричастност.

# 337
  • Варненска клюкарка
Проф, благодаря за подробностите, наистина не съм се интересувала, просто минах новината от Гугъл по диагонала преди месеци и  споделих свързано с Дара. Много се радвам че песен на БГ изпълнител може да звучи така. Иначе историята помни кражби на интелектуална собственост от много по големи от някой от ЕХО. Доколкото знам българска нардна певица още води дела с компанията произвела Аватар 1 защото озвучават началото на филма с нейна песен. Както знаем според аранжимента многоглас или някакви родопски песни могат да звучат доста епично и са подходящи за исторически и фентъзи проекти. Помня че и дължаха към 180 хил. долара. Откраднали са цялостното съдържание - нейния аранжимент, нейния глас, а това е филма с най-големи приходи в историята на киното и продължават да се скъпят за нещо толкова дребно, може би защото и ние сме прекалено малки.... Навремето имаше подобен проблем с производителите на Гладиатор преди повече от 20 г., но там бързо си платиха кражбата. Както и да е....

Роца, повечето сериали се скапват около средата така е, но аз помня поне няколко с особено силни 13ти серии. АС, ТГ, а гвоздеят в програмата в Секретарката беше точно в 13-та серия и да, след нея направо вече нямаше нищо.

Марги, май не го догледа Пинокио.Аз пък от отзивите и май нямада започвам тоя с Джи...
Актрисите почти не ги споменавам аз, трябва да са ми рядко заспали за да го направя. Момчетата са ми важните, а в повечето случаи няма празно при тях.
И на мен Анджелина ми е скучна като актриса, нищо с нея не съм доглеждала до край. Отделно в реала ми  е някаква кукувица, трябва си особен талант и двете си дъщери да докараш до там да искат да се превърнат в мъже. Скоро не съм срещала информация оперираха ли се или все още са си момичета....

Този не знам що не съм го щракнала в лице, много ми е познат от някъде, във Вещицата е в ролята на другарчето  на Пако но  не мога да се сетя къде другаде съм го виждала. Имам чувсвото че всеки момент ще се сетя но не мога и не мога. Ако някой успее да го разпознае в профил ще съм благодарна.
А десенчето на ризката е част от вътрешнозаводската корейска мода, която срещам в няколко сериала с разлика  от 1 до 6г. Тук това момче и Пако се появиха няколко пъти  в светло синьо на бели точки, Паковото беше даже леко якенце Joy АйЮ беше с халат с такъв десен зад кадър в 7-ма серия като репетираха песента която изпя на РД на 10-ти. Главната от ТГ зад кадър също на репетиция беше с такъв.А другаде колко дрехи такива видях не е истина направо, имаше и шапки и шалове и вратовръзки, т.е не е и сезонна мода а направо вечна...

Та заедно с овърсайз, светлосиньото на бели точки, звездички във всякави размери,  пижамени десени и един черно бял десен дето вади очи ги срещам в много к-сериали от всякакви години.

# 338
Вчера забравих да ви кажа, че и корейските младежи играят на шише, но обединено с Истина или предизвикателство. Стана ми интересно, че тази игра е популярна навсякъде по света.

# 339
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
В профил малко на гоблина ми прилича, ама не е той. Не го знам кой е тоя.

Белл, даваш пример с американци, а аз говоря за корейци. Малко е да се каже, че манталитетът им е различен. Wink Американците са изключително нагли, със самочувствие без покритие и си мислят, че са черешката на тортата и няма по-по-най от тях. Позволяват си всичко точно по тази причина. Във всички сфери на дейност. И разбира се, че в човешката история е пълно с плагиатство. Просто си има легален начин да възпроизведеш нещо, което ти е харесало, и се нарича кавър. Но си плащаш.

Изтървах тази вечер АС защото малката щерка и внука пак дойдоха да си прекарат почивните дни у нас. Някакъв анимиран мистър Бийн ми се падна да гледам. Joy

# 340
Роца, на мен Пинокио ми вървеше бавно. Вярно има история и е интересна, стигнах до 10 еп., опитвам да се накарам да продължа. Не е заради актрисата.  Не ми е любимка, но и нямам проблем да я гледам. 

Подозрителен партньор и него го оставям засега. Веднъж ГГероиня не си спомня спали ли са с Джи  (в сериала се казва Джи Ук😅), после ролите са разменени - той си задава същия въпрос. Имам чувството, че като разкрият чувствата си ще е още по-захаросано... Ще се оглеждам за друго, приемам и предложения. Макар да не знам какво точно търся 🤣

В ТГ с дублаж е лишено от смисъл това с баткото... "Аз съм твоят батко", изречено от любимия човек 🤣
Вярно, аз и с имената се чудех защо така - Гил Ра, Гил Ра Им, Ра Им,  Гилрай даже го чувах по едно време. А на ГГерой Ким Джу 🤣
Най-добре си ми е със субки.

# 341
Марги, препоръчвам ти Момчета по-красиви от цветя. Наследниците е някаква вариация на Момчетата. И актьорите са красиви, и историята интересна, и музиката е от тази която ти остава в съзнанието. Има няколко романтични линии, с две сладки двойки на финала. Действието се развива на много различни места вкл. и в едно райско кътче. Вчера сложих няколко клипа. Разгледай ги. Ако се хванеш да гледаш ще го повторя с теб. Главната на моменти е много дразнеща, когато крещи, но в един момент ми стана сладка и започнах да усещам химия между нея и момчетата. А втората двойка са толкова сладки, колкото бяха Хьо Джу и Суки в Два свята. Двамата един до друг са като две слънца на екрана. И освен няколкото любовни истории има едно голямо и красиво приятелство. Именно приятелството е най-хубавата част от историята. Приятелството на момчетата помежду им и приятелството им към момичето. Като джуджетата на Снежанка са винаги до нея, когато има нужда от помощ. Приятелството е показано чрез любовните истории

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 05:32 от Рори72

# 342
Бяхме убедени, че си скръндза Mr. Green Joy
 Упс, разкрита съм JoyJoyJoy
Крис, каква е тая версия, корейска ли е?. В моята версия каката е в централната роля, а Пако и акомпанира.
.
  Корейски е, но е станало предполагам объркване при качаването заради еднаквите имена. Резюмето е за каквото вие разказвате, историята е за отвличане в детството, изтрити от вещиците спомени,  главен който е много симпатичен и нямам идея защо ми приличаше на Кърмид жабока.
Стигнах до 11-12 епизод на Подозрителен партньор, но май началото и краят ще са ми достатъчни. Криси ако може да ми преразкаже малко по средата 😜 Мъртъв ли е наистина бившия на ГГероиня и какви са мотивите за убийството му?
Роца, и аз така. Заради възрастовата разлика на Пако с каката във Вещицата не мога да реша все още гледа ли ми се...
 Съвсем умрял си е Joy А серийният убиец  е в компанията им. Години преди това участвал в групово изнасилване, а бил влюбен в девойката. Тя се самоубива. И от чувство за вина прещраква и забравя че е бил част от групата, а започва да ги занулява по списък. Бившото гадже умря по погрешка, беше тръгнал да трепе нея защото помисли, че го е видяла на покрива, а бившият имаше нещастието точно тогава да и отиде на гости. На мен ми хареса, свежи реплики, не задълбаваха много в драми и раздели, а Джи си е той.
  За разликата в годините.
Скрит текст:
Приятелката ми след омъжване, две деца и развод се запозна с младеж 14 години по голям от нея. Мисля вече 18та година са заедно.
  Идеята за момчетата-цветя не я ли споменаха в Хуаранг, че се е появила в онези времена. Елитни групи от красавци. Рори ето тайЛанДската версия /редактирано, да не пращам Рори в други държави Joy/, ако ти е интересно https://playtube.tv/watch/f4-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0%D0%B … t/tPnz1rjn4Zk4abb

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 12:50 от Krissttinna

# 343
  • Варненска клюкарка
Проф, да, може би дадох неуместен пример с наглите американци. Тц, не е гоблина, имам чувството че ей сега ще се сетя къде съм го виждала тоя, ама не става.

Канех се да потърся и Пако в синьо на бели точки но днес не мога дори мислите си да чуя, съседите отгоре вдигат кански шум с някаква къртеща машина и не можах да доизгледам сериала както смятах...
Пако е много сладък, химичат с каката, подобно закачлив е с Минка, но тук 2 пъти повече. Пълнежа от един момент стана по-досаден, но не чак като инфантилния офисен планктон в Секретарката. Към 12-та серия тръгнаха и разни битовизми... Но като цяло, усещането което оставя сериала е приятно, сюжета не е толкова банален като да пърхат с мигли с някоя писана красавица, докато си измислят проблеми. Изгледах го до тук почти на един дъх.

Щом на някои от вас им е муден Пинокио, аз май по-добре изобщо да не го започвам. Продължавам да трупам впечатления от историите които гледате, затова не спирайте да разказвате. За мен ако може повече динамика, юридическо-политически наклон и екшън не обичам.

От списъка на първа страница май бях запомнила че тези беше харесала Крис или поне беше разказвала за тях. Крис, ако греша поправи ме!.
Kill me, heal me (Убий ме, излекувай ме)

Tale of the nine tailed (Приказка за деветте опашки)

It's OK to not be OK (Психо, но това е добре)

В ТГ с дублаж е лишено от смисъл това с баткото... "Аз съм твоят батко", изречено от любимия човек 🤣
Вярно, аз и с имената се чудех защо така - Гил Ра, Гил Ра Им, Ра Им,  Гилрай даже го чувах по едно време. А на ГГерой Ким Джу 🤣
Най-добре си ми е със субки.
Мани! Нататък  продължението на безумието "ако те чуя още веднъж да наричаш друг мъж батко ще го смятам за изневяра - не обичам двойките да си дават прекалена свобода" 😳 Марги и аз на първо гледане го чувах няколко пъти като Гилрай и си помислих че имам слухови халюцинации с едно турско име Joy Тогава темата се пълнеше от сутрин до вечер с гифове на Ози и един от героите  му. Нито едно име не запомних, беше ми втори к-сериал хванат от тук - от там, а в АС доста ни улесниха с номерацията на героите ...Като го споменах, снощи нищо не усетих от безизразния глас на ГГ в сцената "ти си моя, само моя, не можеш дори да умреш..." която трябваше да прозвучи разтърсващо... Всички останали звучат по-добре от ГГ!

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 19:54 от Беллора

# 344
Уви, бг дублиращия глас на главния е единственият недостатък на дублажа. Неприятно е и дразнещо, ама пак не може да ми развали удоволствието от гледането.

Белл, днес гледах онова шоу с Хюрито и Джун, в което има бамбукова горичка, в която 4ма от участниците правят етюд с принц, принцеса и убиец. Загледах актрисата, защото ми се стори някак позната. И се сетих, че на теб ти се струва позната актрисата от делничния сериал по лейдито. Пак загледах актрисата в шоуто и ми се струва, че тя играе главната в Добре дошъл втори живот. Погледнах и клипове с прокурорката от Две седмици и доколкото се вижда на екрана на телефона мисля, че нейното лице е по-издължено от лицето на главната в новия сериал.

Общи условия

Активация на акаунт