АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 166
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Двамата играха заедно преди това в You're Beautiful

?имаше ли нещо че в началото искаше да става монахиня, а и се наложи да живее в една къща с куп момчета от състава.
Марги https://youtu.be/u0m_FAnDDdE  "A Korean Odyssey"
             https://youtu.be/S94ukM8C17A"Goblin"
             https://youtu.be/1PlL9H9f7P8      "The smile has left your eyes"  - това си е към драмите май
"В главата на Юми", на мен ми хареса заради вмъкнатата анимация. Старт ъп беше приятно и вторият ГГ е много симпатичен.
https://mydramalist.com/dramalist/Krissttinna  или от тук ако си харесаш нещо, мога да му изброя звездите Joy

# 631
Аз пък реших да си догледам Принца преди да почна нещо ново и ми стана интересен. Абе същата работа като с Втория живот. Панчо е страхотен и в тази роля, а 8а серия е много забавна. Не точно смешна, но интересно романтично-забавна. И в тази серия тези 4ата от Чосон и девойката много ми напомниха Ф4 и тяхната девойка. Въпреки, че никой от мъжкия каст няма лична химия с ня,коя от двете девойки 4мата от Чосон като група са много химични с тяхната девойка. Марги, можеш да го загледаш ако още не си. Аз открих 5-6 познати лица от другаде, но мисля че за теб всички са непознати. Не бих го определила като романтична комедия, макар че има смешни моменти, а някои други могат да минат за романтика. Не е тежка драма, но има и драматичен нюанс заради мизериите на сестрата и братовчеда. Леко и приятно за гледане.

# 632
Марги, така и така го споменах, защо не пробваш Misty. Отговаря на изискванията ти, а и е преведен е на бг.
Тя е звездната водеща на новините. Умна, амбициозна, красива, пробивна, целенасочена, издигнала се със собствени усилия. Понякога е малко остра и директна в работата си, но винаги е справедлива и честна.
Той произлиза от видно семейство прависти. Богат, умен, красив и перспективен. Става прокурор, всички му предричат бляскаво бъдеще, но разочарован от системата решава да напусне прокуратурата и става обществен защитник, за да помага на бедните и онеправданите, които нямат възможност да наемат скъпи адвокати.
Влюбва се в напориста репортерка и въпреки несъгласието на неговото семейство двамата се женят. В последните години бракът им не върви. Внезапно Тя е обвинена в убийство и Той поема защитата ѝ.
Не наблягат на правната част, нито на убийството. По-скоро на фокус са взаимоотношенията между героите, между колегите в телевизията, в семейството, как политиката се меси в решенията на съд, прокуратура, медии и как хората с власт могат да съсипят живота на някой, който им е неудобен.

Криси, точно този е. Девойчето беше послушница в манастир.

# 633
Принц на покрива се оказа много хубаво сериалче. С напредване на сериите промениха външния вид на главната, а в 15 серия е много сладка и двамата с главния са много сладки заедно. Това е третия сериал, за който коренно си сменям мнението около 7а серия. В една от сериите приятелската компания от 4мата от Чосон и девойката пък ми напомни за сериала на сем. Бин. Като се започна с Момчета по-красиви от цветя всички следващи сериали, които гледам (без Втория живот) разказват история с 4-5 момчета и 1 момиче, като един е нейния любим, а остоналите я обичат като приятелка и се грижат за нея както джуджетата за Снежанка. Когато преди даваха сериала вероятно съм попаднала на сцени с братовчеда и сестрата и затова не съм го харесала. Сега го започнах от началото и вече съм на съвсем различно мнение.

# 634
Криси, Рори, 2в1, благодаря за предложенията, ще се възползвам. Засега сякаш се спрях на Misty🙃
Криси, в твоя списък погледа ми се спря на заглавията за които звездичките са 8, 9... 10. Вече определено си понатрупала впечатления, пък и доста още имаш чакащи.😂 If You Wish Upon Me с Джи май те е впечатлил. За какво се разказва?

# 635
  • пак на Рив Гош
Рори, ако харесваш (и търсиш) сериали с конфигурация "обратен харем" (няколко момчета и едно момиче), може да погледнеш и серията Reply - Reply 1997, Reply 1994, Reply 1988 (по ред на излизането на екран). Не са различни сезони с едни и същи герои, просто сходен тип истории. Не знам, обаче, дали са преведени на български.

Криси, аз Start Up го изоставих заради Втория Главен - установих, че ми харесва повече от Първия Главен и реших, че не искам да страдам впоследствие Joy
Погледнах ти списъка със сериалите - Jealousy Incarnate нарочно ли си го оставила без оценка (или оценката е 0*)? Явно ти си по-строга от мен в оценките, или аз съм прекалено ларж Joy При мен "началната" оценка на корейски сериал е 8* (отговаря на очакванията), понеже започвам всеки сериал, с нагласата, че ще ми хареса Joy. И после добавям или смъквам точки в зависимост от сюжета, каста, героите...

# 636
Роца, благодаря за предложените заглавия! Предполагам че също толкова ще харесам и история с няколко приятелки и едно момче. Обаче на такава не съм попадала. Просто за мен приятелството е също толкова красиво и вълнуващо като любовта. А в последните сериали, които гледах (вкл. и повторките) все има и едно красиво приятелство (мъжко в тези сериали, но със сигурност ще харесам и женско такова, ако е показано по същия затрогващ начин) - тип Д'Артинян и тримата мускетари Един за всички, всички за един. Обикновено чисто любовните сериали в които има показана единствено и само любовна история (като уикенд филмите преди уикенд сериала по лейдито) ми идват някак прекалено сладникави. Дори и да не е тип харем обратен или не, много голямо удоволствие ми доставят истории с водещо или поддържащо сюжета приятелство. Някак откривам такова мъжко, женско или смесено в почти всички корейски сериали, които са ми харесали в т. ч. и в сериала, който не е корейски но е в основата на тази тема.

# 637
  • пак на Рив Гош
Рори, в такъв случай не мога да не ти препоръчам най-най-най-любимият ми корейски сериал от всички изгледани до момента - Hospital Playlist. Чудесно приятелство (4 мъже и 1 жена), продължаващо през годините, романтиката е сравнително на заден план, наблегнато е повече върху отношенията (приятелски, професионални и семейни). Кастът е чуден, музиката също (героите са лекари, които разпускат от ежедневието като свирят и пеят в една група). Епизодите са сравнително дълги, обаче (около час и 20 минути).
Добро женско приятелство, между повече от 2 жени аз намерих в Age of Youth и в Search WWW, както и в Thirty-Nine (с госпожа ДжинБин).
2в1 сигурно ще има още много добри предложения по въпроса (и сигурно с български превод Grinning).

# 638
  • Варненска клюкарка
Тези дни пропаднах в Шортс и не мога да изляза от там, понякога имам такива моменти, яденето гори на котлона, а аз не мога да пусна телефона Joy От няколко дни Шортс ми бълва една актриса -  Сонг Хье Кьо, ох даже не знам така ли и беше името, видя ми се много красива, макар и не първа младост, май това е поредната омъжжена, направо ме заливат с нея, а дори не я знам коя е. И още някакви младоженци видях, като им запомня имената ще пиша ...  Най красивият Ча тези дни ми пълни Шортс като  "принца на Диор" така озаглавяват видеата с него, мисля че е бил на ревютата зима 23/24.. На заминаване вървеше сред 5ма охранители и въпреки това имаше опасност да го докопат, на излизане от випа на летището в Париж същата работа, вървеше сред охрана от всяка страна и даже направо го напъхаха в колата която го очакваше отпред и не му позволиха да се спре за повече от 1-2 снимки при феновете си....Сон Йе Джин ми излиза като репортер от ревюто на Валентино в Париж, толкова е фина и елегантна в тяло, все едно не е раждала преди 7 месеца, а може би и преди 4-5 защото май кадрите са от пролетта, но сега има някакъв повишен интерес, може би да има новини около нея....

Аз макар че имам запланувани 3 заглавия, чета и вашите впечатления. Искам да намеря интересна история
 с колоритен и цапнат в устата главен и пак да има от всичко, свикнах им на формулите с любов, смях и драми. Само май не мога да свикна с пълнежи и мудно действие и тогава хващам мишката.

Марги, за тези кадри с Джи и Минка бях говорила преди време, всичкоте им колеги наоколо си стоят на сцената и очакват вниманието на  водещите, а Минка обърнала художествения си гръб към публиката и си говори с Джи Joy Всеки път като видя кадри с Минка и Джи се удивявам колко е различна тук в сравнение с други нейни проекти, не знам прическата ли я променя толкова, но ми е направо неузнаваема. През януари я гледах в Лечителят, през февруари в Секретарката, ами тя в двата сериала е като двама различни човека - на едното място е като момиченце, на другото като елегантна дама Heart
Впрочем и в Лечителят я има схемата 4 момчета + едно момиче, но там е представено в ретроспекциите като  предистория - приятелите един от които се жени за момичето и последвалите събития свързани с дейността им. От това което съм чела като ваши впечатления и от резюмета докато търся нещо за селбе си не за пръв път срещам схемата 4+1 и си мисля че може да е един от често срещаните им сценарни похвати подобно на познанството на главните в детството, или в ранната им младост.

# 639
.😂 If You Wish Upon Me с Джи май те е впечатлил. За какво се разказва?
Звездичите са за музика, история и главните да не ми стоят по екрана като каменни статуи само защото са симпатични Joy Ако видя заглавието и се сетя за реплика или момент без да пускам трейлъра, значи ми е харесал.
" If You Wish Upon Me" - Джи причини пътен инцидент и трябваше да плати глоба или да работи като доброволец. Пратиха го в един хоспис с болни в терминален стадий, там Генералът от АС беше направил отбор който изпълняваше последните им желания. Има малко драма, малко влюбване и различните истории на пациентите. Както и една девойка от миналото, която му вгорчаваше живота Joy Ей много проклета го играеше.
Криси, аз Start Up го изоставих заради Втория Главен - установих, че ми харесва повече от Първия Главен и реших, че не искам да страдам впоследствие Joy
Погледнах ти списъка със сериалите - Jealousy Incarnate нарочно ли си го оставила без оценка (или оценката е 0*)? Явно ти си по-строга от мен в оценките, или аз съм прекалено ларж Joy При мен "началната" оценка на корейски сериал е 8* (отговаря на очакванията), понеже започвам всеки сериал, с нагласата, че ще ми хареса Joy. И после добавям или смъквам точки в зависимост от сюжета, каста, героите...

Joy Аз ги започвам от 5, от уважение към труда на актьорите. В Start Up вторият наистина си беше сладур, и в принцът за100 дни пак бях за него Joy Започнах и един за призраци в метрото но главната ме отказа на 2рата серия. Ако ми кажете в коя серия я привеждат в нормален вид и с що-годе / не искам чудеса все пак/ нормално поведение ще го догледам от там Joy
 "Jealousy Incarnate"- нулата е защото не позволява да сложа минуси Joy Ако идеята беше да се обърне  внимание , че "силната" половина от населението също може да боледува от рак на гърдата, аз я схванах когато изрецитираха някаква статистика. Останалото беше главна която се държеше неадекватно пред ГГ1 понеже го харесваше и му опипваше гърдите. Е и от там съм запомнила момент Joy бяха в болницата, ГГ1 и ГГ2 лежат на леглата, тя на земята м/у тях и си коментира как ще живеят тримата заедно, ще се хранят заедно и ще си пръцкат заедно.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 14:12 от Krissttinna

# 640
Принц на покрива има колоритен главен цапнат в устата, любов, драма и смях.
Девойката отначало е бозава на външен вид, но постепенно усещането ми за нея се промени и в 15 серия дори беше много сладка. А двамата с Панчо имат сцени, в които са много сладки и въздействащи без да имат химия. Но ако трябва да съм честна според мен този ефект идва от изразителността на Панчо.

Целият албум от сериала
https://youtu.be/kENFSrXnX78
И клипчета
https://youtu.be/BcK4zexiXIM
https://youtu.be/uUJXwNvconU
https://youtu.be/DPMmK_49qYw
https://youtu.be/VZ9zGb1-XFk
https://youtu.be/YhjyzW5HHJo
https://youtu.be/FWgL9t-N_uY

# 641
Бел, за Сонг Хье Кьо доста сме споменавали тук. Една от "тройката" кралици на корейското кино. Бивша съпруга на Сонг Джун Ки, който миналата година се ожени втори път и съвсем скоро стана татко. Покрай новината за неговото бащинство естествено говорят и за нея. Явно за това ти се появява често сега.

Сон Йе Джин преди два дни е била на Valentino Haute Couture есен-зима 2023/2024, като част от Седмицата на висшата мода в Париж.

Ча, Ви, Пак Бо Гом... и други корейски селебритита също са били там за дефилетата на различни дизайнери, на които се водят лица за ЮК.

Давам един списък със сериали, в които има хубаво приятелство и такива, в които главният е чешит по един или друг начин Smile.

Извинявам са на тези, които не знаят английски, че давам линкове към сайт на английски, но гугъл преводачът върши работа в случая и ще можете да добиете представа за съдържанието, актьорите, които участват и, евентуално, да си изберете нещо.

# 642
2в1, сещам се, че писа за "тройката кралици на корейското кино". Не запомних  обаче  кои са. Към онзи момент  единственото познато лице за мен беше актрисата от Извънземното и Легенда за  Синьото море. С месеци  закъснение,  но ще ги навържем нещата. Joy

Сонг Хье Кьо има защо да ти излиза, Бел. В последно време ако и ти като мен  си гледала често сем. Джин-Бин, в Шортс тръгват всякакви видеа с тях заедно и поотделно, а споменатата по-горе е колежка и бивша любима на Бини. hahaha Даже през 2020г. е имало слухове, че са се събрали.

# 643
  • пак на Рив Гош
"Jealousy Incarnate"- нулата е защото не позволява да сложа минуси Joy Ако идеята беше да се обърне  внимание , че "силната" половина от населението също може да боледува от рак на гърдата, аз я схванах когато изрецитираха някаква статистика. Останалото беше главна която се държеше неадекватно пред ГГ1
Този сериал мен ме доведе до тих бяс Joy. Още не бях достатъчно претръпнала на неадекватното поведение на някои главни героини навремето и направо ми се искаше да им издърпам и на тримата ушите, барем започнат да се държат прилично Joy Да не говорим, че ГГ2 ми харесваше повече от ГГ1, та това ми беше и първият "second lead" синдром.
Толкова ме ядосаха навремето, че минаха месеци, преди да се навия да гледам двамата главни актьори в друг сериал (даже единият е вече почти кандидат за списъка ми с любимци). Главната актриса още не съм я гледала другаде Joy.

# 644
Ето я Сончето❤️ Казахте, но не показахте и си я потърсих сама 🤪

Общи условия

Активация на акаунт