Подготовка за малкия човек - тема 23

• 44 804
  • 762
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!
Някой от вас има ли прословутото бухалче Оли? Заслужава ли си стоте лева?
Притеснявам се, че няма да мога да го пера заради музикалния механизъм.

# 721
  • София
Май малко по-напред го обсъждахме. Някои са доволни, някои не. Ние имаме подобно. Пускано е 3-4 пъти макс, детето не го хареса и не го искаше. За нас лично беше излишно с първото. С второто ще направя пак опит да пускам. Добре, че беше подарък, та поне не ме е яд да съм давала такива пари.

# 722
  • София/Севлиево
Механизмът на Оли се вади.Нашият обаче не е пран никога(ако искам да дезинфекцирам някоя плюшка,която има нещо по-специфично по нея я бутам във фризера за 48 часа -този трик ми го казаха мами още когато големия бе бебе,че що играчки съсипах в пералнята ).

# 723
  • София
За дезинфекция съм виждала и различни препарати за пръскане. Аз съм взела на малкия да пръскам раниците след градина, че ги въргалят навсякъде по двора. Обаче като малък не съм му дезинфекцирала нищо. Той плюшени играчки почти не е имал де. Пък и почна ли на 3м да ближе и лапа ръце, дрехи, одеяла и каквото успее да набара, тогава вече не виждах смисъл 😀

# 724
Здравейте,
Предстои ни избор на кошара за първо детенце. В голяма чуденка съм дали да е дървена или платнена, от приятелки чувам много различни мнения и доста се обърках. Вие какво бихте препоръчали?

# 725
Ние заложихме на класиката 😊-дървена (букова) кошара от Икеа.
https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/baby/cots/sniglar-bebesh … 0-sm-buk/30248537
Може да не е много красива, но на нас ни е супер удобна, а и бебка засега се чувства комфортно в нея с хубаво и твърдо матраче.

Здравейте,
Предстои ни избор на кошара за първо детенце. В голяма чуденка съм дали да е дървена или платнена, от приятелки чувам много различни мнения и доста се обърках. Вие какво бихте препоръчали?

# 726
И тук ще чуете същите разнопосочни мнения Simple Smile
Ние сме с дървена от ИКЕА (бяла, буковата не ни се връзваше) пръчки навсякъде, без механизми, без шкафчета. Детето си спи в нея, от както сме се прибрали от болницата. Имаше опция да го сложа до спалнята, ако се наложи, но за щастие не се. Аз не спя много добре, когато е близо, защото ми е некомфортно да ѝ обръщам гръб и се изкривявам много лошо всеки път, когато сме на път и сгъваемата е до леглото. Тя също заспива по-лесно сама, особено, от както изкара регреса и се разсейваше и превъзбуждаше от всичко.

# 727
Ние ще сме с две - next to me за при нас нощем и хубава дървена кошара. Харесали сме такава бяла от Nicolle babу.

Благодаря за мненията за Оли! Реших, че го искам. 😀

# 728
  • София
Ние имаме от меките травъл кошарите и по-голямо удобство няма за нас. Имаме 2 матрака - дебел около 10-15см за вкъщи и сгъваем 2см при пътуване (никога не съм ползвала кошари в хотели). Сега ще я оставим при едните баба и дядо, а ние ще вземем нова с падаща преграда за бебето. Това единствено отчетохме като минус на нашата. Дървените просто не са нашето нещо. Племенницата ми имаше и беше ужасно неудобно нейната, плюс й се разказа играта за няма и 1г като почна да се мята и скача в нея. Още тогава си казах, че такава няма да купувам.

# 729
Бялата също е много хубава, но на нас пък тя не ни се вързваше 😊, защото сме с мебели масив с естествен (белезникав, светлобежов) ратан на тях и цветово буковата пасна идеално. По-нататък ще пасва и на дървените мебели в детската стая.

И тук ще чуете същите разнопосочни мнения Simple Smile
Ние сме с дървена от ИКЕА (бяла, буковата не ни се връзваше) пръчки навсякъде, без механизми, без шкафчета. Детето си спи в нея, от както сме се прибрали от болницата. Имаше опция да го сложа до спалнята, ако се наложи, но за щастие не се. Аз не спя много добре, когато е близо, защото ми е некомфортно да ѝ обръщам гръб и се изкривявам много лошо всеки път, когато сме на път и сгъваемата е до леглото. Тя също заспива по-лесно сама, особено, от както изкара регреса и се разсейваше и превъзбуждаше от всичко.

# 730
Ние взехме текстилна, защото ще спи при нас засега и малко по-натам ще накиприм нейната стая като за 2-3 годишна госпожица.

# 731
Ние сме с дървена от айко и съм много доволна. Мога да кажа само ако се спирате на дървена да избягвате мебели виденов. Купихме от там скрин за малкия и е най-голямото менте на света. Изключително некачествена изработка (купено по снимка онлайн).

# 732
Допълнителен въпрос относно дървените - наистина ли много си удрят главите в решетките и си заклещват краче/ ръчичка и реално проблем ли е това?

# 733
  • София/Севлиево
Аз съм писала-с баткото бяхме с трансформиращо се легло,ползва го до 7 години.Реших и с малкия да е такова.Първите 6 месеца си спеше в него,от тогава до сега е при мен на спалнята.Надявам се като тръгне на ясла и се научи да спи там в къщи да го убедя да си спи в неговото легло...
Баткото никога не се е удрял и/или заклещвал.С малкия нямам този опит заради нежеланието му да спи там...

# 734
Не бих казала, че се заклещва - провира си крачетата, особено като от около 5ти месец реши, че ще спи напряко на леглото. Ходех да я "спасявам" в началото, но тя всъщност си имаше достатъчно координация да се върне обратно. Да, тупва се от време на време, но не обезопасявам.

Сгъваемите, каквито и да са, с каквито и матраци, все ми се струва, че са походно легло, а аз на такова не бих спала вкъщи, ако имам избор. Имаме наистина хубава за път, но си е за път. Но за това има различни опции - за всяко семейство си има решение. Като започне да се изправя най-вероятно ще я оставим на пода.

Общи условия

Активация на акаунт