За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 107

• 35 448
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета,
Лазглеждам спалния за чувалчета за бебета на lidl, пише 0 до 6 месеца, 70 см. Това означава ли, че бебето трябва да бъде 70 см, за да спи в това чувалче или 70 см е максимума?

# 106
0-6м е ориентир. 70см е максималната дължина на бебето ви, за да използва чувалчето. Пример - моя син е на почти 4м и е 66см. Съответно няма как да го ползва до 6м,няма да се събира вътре. После взимате друг.

# 107
А ако бебето е 56 см, добре ли ще му бъде? Някъде бях чела, че чувалчетата трябва да са по марка, иначе ще им било студено. А искам да подаря нещо, което да се ползва повече време.

# 108
А ако бебето е 56 см, добре ли ще му бъде? Някъде бях чела, че чувалчетата трябва да са по марка, иначе ще им било студено. А искам да подаря нещо, което да се ползва повече време.

Няма да му е студено. Просто го съобразете със сезона. Ако е лятно бебе-тънко чувалче, ако е зимно-дебело.

# 109
Много благодаря! Hug

# 110
Здравейте,моя мъж като малък е носил очила,защото едното му око било изкривено ,сета е на 35 вече не носи очила и почти не се забелязва изкривяването , забелязах на снимки ,че малкия каточели също едното му око е изкривено ,но не съм сигурна дали не е заради формата на окото,която е бадем . Попринцип виждам,че вижда добре МИСЛЯ,  Няма как да съм сигурна на 100%, дали е рано да отидем на очен лекар на профилактичен преглед ?

# 111
На очен лекар се ходи на 6м най-рано, така че го заведете. Сега има модерна апаратура и добри специалисти при очни болести при най-малките.

# 112
Здравейте,моя мъж като малък е носил очила,защото едното му око било изкривено ,сета е на 35 вече не носи очила и почти не се забелязва изкривяването , забелязах на снимки ,че малкия каточели също едното му око е изкривено ,но не съм сигурна дали не е заради формата на окото,която е бадем . Попринцип виждам,че вижда добре МИСЛЯ,  Няма как да съм сигурна на 100%, дали е рано да отидем на очен лекар на профилактичен преглед ?

На колко месеца е бебето ?

# 113
По принцип е добре на 3г възраст да се направи консултация. Обаче при съмнения може и по- рано, даже колкото по- рано толкова по- добре.

# 114
Здравейте, къде спят бебетата ви през деня?
Моето от 2-рия месец дреме само в шезлонг, когато сме вкъщи. Да е имала 2-3 дремки в кошарата и то като по-малка. Сега е на 7 месеца, шезлонгът ѝ е все по-малък и неудобен, но продължава само там да заспива. Опитах с мен на леглото, в кошарата, но сякаш не разбира какво се иска от нея. Спи ѝ се, започва да плаче и да търка очи, вчера например изчаках 1 час преди пак да я сложа в шезлонг - заспа мигновено. Преди пусках и вибрация, вече не, за да отвикне поне от това. Дори като ходим на гости го взимаме с нас, иначе пропуска дремки. Предстои ни по-дълго пътуване, където няма да можем съвсем точно да ѝ спазваме рутината и ми се иска да започна да я подготвям вече. Някакви съвети?

# 115
amber, най-големият ми и естествено най-досаден съвет е "търпение и упоритост",
Нашето бебе е на три месеца и две седмици и спи почти навсякъде при почти всякакви условия, но между три и седем месеца има огромна разлика,
За да съм конкретна ще изброя местата на които спи и горе долу как процедирам, ако ви е от полза:
В града: на спалнята - > аз лягам до него, държа ръчичка или гушкам, докато заспи дълбоко; в кошарката в спалнята -> сядам на спалнята, подавам биберон докато заспи дълбоко; в хола - на ъгловия диван, гушкам, и дремвам с него, ако изобщо гледам нещо на тв е с много намален звук; в количката навън на разходки;
На село - в спалнята-> с гушкане, като на село и аз си поспивам с него, защото много често ММ вдига някакъв шум навън; в хола - евентуално ако няма много влизане излизане от стаята аз или ММ го гушкаме и дремем с него; в количката - докато обиколим двора, или малко по улицата и е заспал,
Но - ние нямаме шезлонг, и от самото начало, знаейки какъв ни е ритъмът на живот упорито упражнявах заспиване на различни места,
Пожелавам ви успех - ако започнете от сега да успеете до пътуването🤞🤞🤞

Здравейте, къде спят бебетата ви през деня?
Моето от 2-рия месец дреме само в шезлонг, когато сме вкъщи. Да е имала 2-3 дремки в кошарата и то като по-малка. Сега е на 7 месеца, шезлонгът ѝ е все по-малък и неудобен, но продължава само там да заспива. Опитах с мен на леглото, в кошарата, но сякаш не разбира какво се иска от нея. Спи ѝ се, започва да плаче и да търка очи, вчера например изчаках 1 час преди пак да я сложа в шезлонг - заспа мигновено. Преди пусках и вибрация, вече не, за да отвикне поне от това. Дори като ходим на гости го взимаме с нас, иначе пропуска дремки. Предстои ни по-дълго пътуване, където няма да можем съвсем точно да ѝ спазваме рутината и ми се иска да започна да я подготвям вече. Някакви съвети?

# 116
Amber, по принцип никак не е добре да се оставя за продължително време в шезлонг. Колкото и да е хубаво и скъп.
Скриваш го и повече не го вадиш. Няколко дни стискаш зъби, докато мине рева и тръшкането. Сега поне е хубаво времето, в количката не спи ли?

# 117
Полюшване с възглавница като преход от шезлонга към леглото. За няколко дни ще свикне и ще разбере. Може да повторите ритуалите за заспиване в шезлонга - тиха музика, приказка, като се научи, че това е знак за сън, оставате без шезлонга, повтаряте същото и ще свикне.

# 118
Благодаря за съветите!
Навън спи в количката без проблеми. Прави сте, че ще трябва рязко просто да махна шезлонга. Ще опитам да създам някаква асоциация на заспиване в креватчето, нещо което да ѝ напомня за шезлонга.

# 119
Вечер пак ли в шезлонга спи ?
Благодаря за съветите!
Навън спи в количката без проблеми. Прави сте, че ще трябва рязко просто да махна шезлонга. Ще опитам да създам някаква асоциация на заспиване в креватчето, нещо което да ѝ напомня за шезлонга.

Общи условия

Активация на акаунт