Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 41 078
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, от кога започна гаденето при вас? За сега нямам, но се чудя дали не съм минала метър поне от това. Иначе аз имам болки в стомаха, не силни, но постоянни. От както съм бременна, няма ден в който да нямам и напрежение в корема. И двамата с таткото сме недоносени, това дали се унаследява?

# 556
При мен гаденето беше само в 6 и7г.с. Дано не идва повече, защото беше нетърпимо.. Аз имам въпрос. Нормално ли е док все още да не ми е искал да пускам ЧХГ? Имам му доверие за абсолютно всичко, тъй като е следил 2те бременности на леля ми и 3те на майка ми и всичко е било наред. Всъщност той никакви изследвания не ми е искал 🤔

# 557
Упс, извинявам се, не съм прочела правилно явно 😁

# 558
  • София
При мен гаденето беше само в 6 и7г.с. Дано не идва повече, защото беше нетърпимо.. Аз имам въпрос. Нормално ли е док все още да не ми е искал да пускам ЧХГ? Имам му доверие за абсолютно всичко, тъй като е следил 2те бременности на леля ми и 3те на майка ми и всичко е било наред. Всъщност той никакви изследвания не ми е искал 🤔

А защо да ти пуска ЧХГ?

# 559
  • София
Лято 2021 Благодаря, успех и на теб!

krystall Iv4EnCeTOIv4EnCeTO До сега не съм имала гадене (8г.с.), а корема си го чувствам дебел, но нямам болки.

Aanni1122 И на мен не искат да ми правят изследвания. Три докторки ми казаха, че много бързам, още е рано, правели се чак към 9г.с. - 12г.с.

Искам да попитам тези от вас, които пушат цигари - веднага след като разбрахте за бременността ли ги спряхте и как успяхте?
Опитвала съм няколко пъти да откажа цигарите, резултатът е че 3 дни се сопвам на всеки за всичко и на четвъртия ден пак пуша. За това сега реших да пробвам да ги спра постепенно, но още не ми се получава. Намалих ги от 20 на 8 за седмица и половина. Два дни издържах с 6, но е много тегаво. Притеснявам се, че много се бавя и обмислям другата седмица да пробвам от веднъж. Сигурно ще се изпокараме с бъдещия татко като знам каква ставам като не пуша Frowning1 При вас как е?

# 560
На мен само ми се гади, друго няма. Мога да забравя, че съм бременна.
Дано минава вече това гадене, че е мега не приятно.

Зелено гълъбче, спирай ги от раз, днес.
Просто си наложи волята.
Предупреди таткото да прояви и той воля и търпение и се карайте ко ще по цял ден. Голям праз, тъкмо после ще се сдобрявате на воля:)
А той ще е много горд с теб! Ние също
Аа и не ги слушай тия глупости как било по-голям стрес да се спрат от раз, това не е вярно.
Гледай в интернет снимки на бебета на пушачи, чувала съм, че това много помага, от други майки.

# 561
Мога да се включа по темата за цигарите, макар и не отсега. Спрях ги през 2017г след 10г активно пушене. Обожавах да пуша
 Направих го от раз обаче. Преди това няколко пъти опитах поетапно, но нямах успех, това само ме изнервяше повече. Номерът е да си визуализираш крайната цел и да си много мотивирана защо го правиш, а ти в момента имаш най-силната мотивация. Воля трябва. Махни оправданията, няма не мога. И да знаеш - от една цигара СЕ почва, така че спреш ли ги веднъж не се поддавай на номера с едната цигара. Не пуша вече 6 години и знам, че точно 1 дръпка ме дели от подхлъзването. Искам да съм пример за сила и воля за децата си, така че няма да позволя да почна пак. Дори след аборта си не запалих. Така че впрегни цялата си воля и хъс и действай днес. Не като свърши кутията, не от понеделник, не от утре и т.н. всичките тия отлагания,  които са просто оправдания. Действай, момиче, ти си силна! Пък сексът за сдобряване е супер 😁

krystall Iv4EnCeTOIv4EnCeTO До сега не съм имала гадене (8г.с.), а корема си го чувствам дебел, но нямам болки.

Aanni1122 И на мен не искат да ми правят изследвания. Три докторки ми казаха, че много бързам, още е рано, правели се чак към 9г.с. - 12г.с.

Искам да попитам тези от вас, които пушат цигари - веднага след като разбрахте за бременността ли ги спряхте и как успяхте?
Опитвала съм няколко пъти да откажа цигарите, резултатът е че 3 дни се сопвам на всеки за всичко и на четвъртия ден пак пуша. За това сега реших да пробвам да ги спра постепенно, но още не ми се получава. Намалих ги от 20 на 8 за седмица и половина. Два дни издържах с 6, но е много тегаво. Притеснявам се, че много се бавя и обмислям другата седмица да пробвам от веднъж. Сигурно ще се изпокараме с бъдещия татко като знам каква ставам като не пуша Frowning1 При вас как е?

# 562

А защо да ти пуска ЧХГ?

Ами, чета доста из форумите(колко е редно не знам) и доста жени пишат, че са им изисквали някакви изследвания. При първата ми бременност(неуспешна) бях в Германия и там никой не те взима на сериозно до 12г.с. и нищо не ти обясняват. А и все още не съм споделила на близките си и тук е единственото място, на което мога да следя повече мнения Blush

# 563

И на мен не ми се получава спирането на цигарите, пуша iqos. Всяка вечер си казвам от утре няма и сутринта пак ......

# 564
Мислете за живота във вас , който се развива , този навик и аз го имах , когато разбрах , че съм бременна изобщо не си позволих да мисля за цигара , просто психически се настройх , че сега не тровя само мен и не е честно , да желаеш нещо толкова много , а в същото време един тъп навик да ме кара да се чувствам зле , а сега е обратното гордея се  със себе си , така че мами психическа настройка , кое повече желаете , да се чувствате зле или да се гордеете ❤Успех ( знам че отстрани е по- лесно , но се опитвам да ви кажа моята настройка , която ми помага )

# 565
Аз от деня на трансфера спрях да пуша а преди това пушех доста. След като разбрах, че съм бременна, но не си вярвах че съм бременна, понеже нямах абсолютно никакви симптоми и да се "проверя " , четири пет пъти запалих цигара.
Нито ми стана лошо, но и казах край.
Мен ме мъчат страшни болки в кръста като дископатия. Нито мога да легна, нито мога да седна. И болкоуспокояващо не мога да пия, кога ще минат тези болки не знам.

# 566
Вижте в страницата на Сигридов какво става с бебетата на пушачките и бързо ще ви секне.
За изследвания не е рано. Аз пусках В12, Д, ПКК, желязо, глюкоза, ЩЖ, фолат, хемостаза... Не чаках да ми кажат ,ЛЛ ми даде направление за което може . Според мен от първите седмици е важно да се видят нивата. В Синево има отстъпки за бременни сега, ако някой му предстои,да знае..

# 567
Моите резултати от кръв и урина излезнаха и всичко е тип топ. Завишени са ми левкоцитите и суе-то, но доки каза че е абсолютно нормално при бременност.

Лолло здравей! На какви стойности са ти че сега гледам и моето суе е 54... малко се шашнах Joy

# 568
Момичета, от кога започна гаденето при вас? За сега нямам, но се чудя дали не съм минала метър поне от това. Иначе аз имам болки в стомаха, не силни, но постоянни. От както съм бременна, няма ден в който да нямам и напрежение в корема. И двамата с таткото сме недоносени, това дали се унаследява?
При мен гаденето започна от 5 г.с., в 9 г.с. изведнъж спря, но се завърна с пълна сила в 10 г.с. Laughing Поне апетитът ми остана силен, за сметка на това, че между 5 и 9 г.с. напълно изчезна.
Относно дали се унаследява - възможно е, какви са причините вие да се родите преждевременно? Ако ги знаете, е добре да ги споделите с лекар и да се предприемат мерки. Може би ще се налага по-често следене и/или допълнителни генетични изследвания.

# 569
Момичета, не си сравнявайте стойностите от изследванията. Най-добре лекарят знае.

Общи условия

Активация на акаунт