From / Отвъд

• 54 911
  • 743
  •   2
Отговори
# 225
  • Somewhere far away
Има торенти -ползвам си ги. Докато живея в такава държава, където и незаконното е законно - ще си тегля. Не виждам проблем , от години тегля нищо не ми е станало нито със компа, нито с лап топа- нямам вируси нямам троянци , няма никви проблеми.

# 226
  • Sofia
А аз - във https://filmi123.club/season/ot-2 , но понякога е режим Премиум, т.е. =платен.
Да, точно режим "Премиуми" ме отказа да гледам там, но е добър вариант за онлайн гледане.Hands ThumbsupHands Thumbsup

# 227
Изгледах. Половината епизод скука, после интересно.
И сега какво. Червейчета ли ще търсят. Не че и да намерят ще им реши проблема, че не могат да излязат извън града.
Този дето убиха, ми беше много противен. Добре че беше той. Не че другите са ми по-малко противни.
Ама как са ги направила бавничко да ходят. Няма тичане, само бавно се приближава и се усмихват зловещо, че и говорят.
И точно това бавно влачене е зловещото.

# 228
Скрит текст:
Това е Смайли,един от първите появили се чудовища.Не знам дали ще търсят,но е добро решение и оръжие.Радвам се че Бойд си е пак той си и нормален.

# 229
Интересен епизод....

Скрит текст:
....стана ясно, че няма достатъчно храна. Не знам как ще го измислят. Реколтата не расте достатъчно бързо, а животни едва ли имат достатъчно.
Не ми стана ясно обаче това с балерината.

Дано червеите са решение, но сега нали Бойд ги предаде, не знам дали ще се върнат пак в него и в сина му чрез кръвта.

# 230
  • София
Айде пльос и тук! Скачам директно от 10 м. кула с главата надолу. 😀
Елорче, благодарско за темата!
Преди година и два месеца писах голямо ревю за новия ми любим сериал и се радвам много, че запалих някои от вас в основната сериална тема тогава. Ще е много готино ако стане традиция и всеки по-различен и наистина зарибяващ сериал да си има отделна тема. Така е много по-яко. И логично.
Нарочно си пазех 'От' за десерт. Чаках да свършат всички риалити формати и бях решил първо да изгледам Силоза и след това 'Фром' Винаги си оставям това което най-много ще ми хареса последно, стара моя традиция.
Малко късно се включвам, но пък има още цели 4 епизода, цял месец си е това. 😊

Чакам с нетърпение новината, че ще има сезон 3. Засега все още не е потвърдено официално, но аз лично съм над 90% убеден, че такъв ще има, защото сериала се радва на солиден интерес и е доста коментиран.
Ето ви една новина, разбира се да уточня, че наистина все още не е официално потвърдено:
https://moviesr.net/p-sci-fi-horror-series-from-renewed-for-season-3-at-mgm
Но защо да не го продължат? В крайна сметка по MGM+ (бившето Epix) няма кой знае какво да се гледа. Би било абсурдно и финансово харакири ако си спрат най-гледаното нещо в мрежата им. Какво друго имат? Chapelwaite и Billy the Kid (който ми е в списъка ама не остава време да го започна). Чакам си разбира се и новия сезон на Domina. Така че за мен нямат много опции освен подновяване.

Дотук сезона ми харесва! 😊
Не е толкова динамичен като първия сезон, но ще се повторя от другия сериал (Силоз), че на мен това не ми пречи, когато съм въвлечен в историята и ми пука за героите. Точно такъв тип сериали са ми любими. Хем искам да разбера всичко, хем искам да е бавно и постепенно, за да се насладя на пътя до там. А този ми харесва малко повече от Силоза. Аз лично очаквам между 3 и 5 сезона в зависимост от рейтингите.

Сега на генералния въпрос. Какво по дяволите става? Ами никой не знае, хаха. Честно да ви кажа не съм сигурен, че и продуцентите са напълно наясно какъв ще е финала. Според мен имат няколко версии в главите си и за това и има толкова много противоречиви теории. Или просто са майстори и знаят как да объркват зрителите си.
Джак Бендър и Джеф Пинкнър са продуцентите от великия LOST. Сериал, който навремето беше всичко за всички общо взето. Особено пък за феновете на жанра. Ех, какви времена бяха, уфф. Заради миналото им с Лост и така обсъждания финал и заради заглавието на този сериал след сезон 1 аз излязох с теорията, че всички са мъртви и че се намират в чистилището или някъде, където трябва да решат собствените си драми, за да прeминат 'Отвъд' Ами всички досега идват на това място с коли. Виждат дървото, има и птици. Падналото дърво е синоним на катастрофа и смърт. Птиците на отлитащите животи и души. Обикновено някои много добри автори разкриват финала на своята история още в началото, понякога дори прекалено явно, за да доведе до съмнения. И после така умело я замаскирват и пускат други следи, че тотално объркват аудиторията си. Също така има и друг закон, че убиецът обикновено се разкрива в първата третина от романа, но отново по такъв начин, че да не става ясно (ако автора е добър).
НО сега, гледайки сезон 2 вече имам и втора хипотеза. Това че са мъртви си остава, но има едно нещо, което винаги ме е карало да се съмнявам и да не съм така категоричен. Ами, едва ли ще искат да повторят същото като в 'Изгубени' Защото там стана ясно, че всички са мъртви.
Какво друго остава? Отвличане от извънземни? Мне. Не ми е сериозно.
Експеримент? Доста по-възможно, но отново не ми стои достатъчно убедително. А и човешката цивилизация не е напреднала толкова, че да пуска ток без жици/кабели. Също така не знам да имаме чудовища и демони.
Може ли всички да са в кома? Възможно е, но е прекалено сложно да се осмисли и навърже всичко. Има твърде много пробойни една подобна теория. По-скоро комбинация между експеримент и кома.
Възможно ли е това да е кошмар само на един герой, например на Виктор? Негова проекция? Да, но ще олекнат. Това е все едно на финала на The Walking Dead, Рик Граймс да се бе събудил от комата (началото на шоуто).
И какво остава? Ами остава точно втората ми теория, която към момента води с 55 на 45% спрямо тази, че са мъртви (или може би така ми се иска да бъде, за да има някаква надежда за тях).
А именно, намират се в друго измерение, където физичните закони работят по различен начин. Но защо точно те и какво е общото между тях? Засега няма яснота, но ето лесбийките са се познавали. Да вмъкна, че времето тече линейно, доказателството е пристигането на наркоманката с автобуса.
Едно от най-силните доказателства за това са т.нар. портали. Не си спомням в сезон 1 да имаше такива. Докато тук се оказа, че някои дървета са портали. Т.е. гледаме класическа НФ с брутален на моменти хорър привкус.

Другото основно движещо нещо в сериала е страхът. Страх от собствените ни демони и делата ни приживе. Всеки си има своята лична драма и вина за нещо, което е направил или не е направил. Обикновено това е метафора за измъчването на душата в отвъдното. Ако ще трябва да преминат отвъд трябва да се помирят със себе си. Но същото може да важи и за да намерят път обратно в истинския свят!

Съществата са много интересни. Какви са? Засега не се знае почти нищо за тях. Демони? Ако са демони, то те трябва наистина да са мъртви или в това измерение те просто да са върховните хищници.
Зомбита? Едва ли. Зомбитата не 'спят' през деня. Те са в непрекъснато движение и се интересуват само от храна. И не си играят с жертвата. Вампири? По-скоро са вампири отколкото зомбита или някакъв странен хибрид между двете, хехе. Възможно ли е да са бивши обитатели на това място? По-стари и от Виктор (стана ясно, че Виктор не е първия обитател, защото имаше прекалено много коли в гробището за коли). Тези, които не са успели да преминат отвъд (в рая / ада / истинския свят) са се превърнали в чудовища. Каквото и да са, то малко знаем за тях. След последния епизод ще имаме редкия шанс да разберем повече. Ако разбира се и сценаристите мислят така. Нямам търпение да разбера какво ще стане с трупа на Смайли. И дали ще се опитат да го изследват. Когато Бойд му кръцна гърлото, от там не потече кръв, значи са мъртви отдавна. И придоби своето истинско изражение. Трябва да се спомене, че са и шейпшифтъри. Зомбитата не могат това. Вампирите също, но по може някак си да се обясни. Демоните обаче го могат.

Всъщност да се върна на теорията за експеримента. Тя е възможна само ако им се прожектира в съзнанието докато са в кома или упоени целия този свят. И всичко това да е програмирано на компютър. Тогава невъзможни неща няма, включително и това за електричеството. И каква би била целта на този експеримент? Ами да се разбере как се владее човек изправен пред толкова екстремно предизвикателство и как преодолява собствения си страх. Хмм, мога да приема това.
Значи се поправям: 50% друго измерение / 40% че са мъртви / 10% експеримент, но само ако са в кома и това което виждат не е реалност (включително друга вселена).

Искам да акцентирам и върху факта, че нещо се променя. Сезоните! Досега явно са били в едно вечно лято с по-умерен климат. Но ето че в последния епизод, Бойд спомена, че листата по дърветата сменят цвета си и че някои падат. Т.е. идва есен? Или може би направо зимата идва? Което не е добър знак с оглед препратката към едно друго далеч по-популярно шоу (хихи).
Но не е само това. Виктор е сигурен, че дърветата променят своето местоположение. Да добавим земетръса и свлачището, гласът по радиото и зачестилите проблеми с електричеството. И защо сега? Защо преди е било по-кротко? Може би защото сегашните обитатели са по-задружни и по-близо до това да открият истината! И силата на това място (или този/тези, който командва/т) дава своя отпор, като им прави пребиваването и крайната цел по-трудни.

Със сигурност имаме и вечната битка между доброто и злото. Това не е клише и тук не пречи. Лошото е ясно кое е. Но кое е доброто? Малкото дете приятел на Виктор? И май това дете в този сезон все още не сме го видели.
Кой е на страната на нашите и помага ли им някой? От Мартин обаче разбрахме че има и по-голямо зло. Т.е. съществата не са на върха на хранителната верига, а по-скоро маша в нечии далеч по-лоши ръце. Или едното няма нищо общо с другото. Просто има две злини независими една от друга и тази непознатата е по-лоша и опасна.

Относно героите, харесват ми всички! Честно казано нямам дразнители. И мисля, че всички се справят. Не са чак за пример, има и по-добри актьори, но на мен ми стоят отлично и не бих ги заменил други.
Със сигурност продукцията не е някакъв шедьовър, но ме държи в напрежение и сега чакам новия епизод с много голямо нетърпение, което при мен си е голяма рядкост.

Simple Smile

# 231
  • София
Ама-ха, направо ме изнудихте да изтегля епизоди от С02, но ще опитам да изтрая да не гледам, колкото мога. Засега минах само откриването на сезона.
ОТ/ЗА Разследването ни:
В С02Е01 – когато Джейд-меринджеят отиде да претърсва стаята на Виктор, хлапето му каза, че всичко е мисия и всеки си изпълнява своята част от мисията. Смятам, че не са мъртви пред/във "чистилището" - много преписано ще от Изгубени.
Каза му още, че символите могат да бъдат добри и лоши – зависи какъв символ виждаш, той ще те „накара” да правиш определени неща. Символите от талисманите и онзи, дето го има в книгата и се появява по стените – са различни. Но още не сме разбрали какво означава дори първия от двата (ако сценаристите изобщо са се постарали да значи нещо).

Когато „върнаха” екранно малко назад – как автобусът пристига в градчето (впрочем, дали наистина го „извикаха” с радио-експеримента, или бурята го доведе), имаше едно дебеличко негро, Елджин, което явно „видя” (той рече, че сънувал) мястото и какво ще им се случи. И още по-странно (дали беше сценарно-случайно?), щом медсестрата от рейса го изведе навън (а в мазето на инженера неколцина вадеха отломки от срутването), Елджин получи епилептични конвулсии – и къщата взе да се събаря…

А окованият в помещението с кладенеца (когато Бойд успя да се изкачи там), би могъл да стои с веригите (хубаво разглеждах лице, коси, брадата, ръцете на стопкадър – доста време ще да прекарва тъй) само ако не е физически човек/жив? И още: (@ Лъвица), ама адски много омешано е. Ако старецът не е бил окован и е пуснал въжето на Бойд – но помоли да го убие, щото имаше пистолет…, ами защо не се е бухнал с главата надолу в кладенеца сам. Изобщо не съм сигурен, че той е пуснал въжето на шерифа.

@ Diavolo. Преди е било по-кротко, а сега се случват промени/бедствия и става по-динамично – може би, понеже има хора (запазили се в състоянието – каквото и да е то) по-отдавна и се развиват (дори в комата/съня или в другото измерение); плюс идващи и нови, а между тях има и организирани и (да го кажа) ментално по-неподатливи. Т.е. натрупването на време с хората в капана променя самия капан (действието вътре; или в "марксистки стил" - количествените натрупвания променят качеството). Предположението ми е валидно за почти всички варианти – без мъртви герои/участници.
И като черен хумор, бих насложил две (поне 2) версии: жертви на похищения са прибрани от специален проект на военните, които са сменили ЛСД-то от „МК-Ултра” с компютър, томограф, електроди, хипноза. Но - вместо да разберат регресивно за "зелените" и "сивите", попадат на извадени на повърхността подсъзнателни страхове, породени от живия живот и погребани от индивидите.
Или: същата „2-ра част”, но хората са събрани от психиатрични случаи с крайни прояви на страхова невроза или лекувани след житейски инциденти..

# 232
  • Somewhere far away
Всъщност вампирите са шейпшифтъри.
В оригиналната история за Дракула той се превръща във вълк. във филма Dracula Untold  също се превръща в ято прилепи и може да им влияе и да комуникира с тях.

# 233
  • София
Да, така е, за това и писах, че е по-логично от това да са зомбита, защото има подобни примери, но не изпаднах в подробности. Но според мен не са нито вампири, нито зомбита. Даже може и демони да не са. А просто някакви зловещи създания.

# 234
От кога те чаках Дяволо 😁.Благодаря че ме зариби по сериала,на мен много ми допадна.
Според мен са си чудовища,в следствие на мутация или има нещо общо с паяците,или пък експеримент.Не ми се иска да са мъртви или в кома,тъпо ще е за мен.
Балерината беше асоциация според мен на думите на Мартин,че като спре да танцува лошите ще дойдат и Бойд трябва да бяга.
Малко снимки от групата.

# 235
Прекалено детайлно са представени в човешкия си образ, включително и като държание. Визирам нахлуването в Колониалната къща от първи сезон. Аз мисля, че са (били) хора.

# 236
  • София
Да, най-логично е някак си. Въпросът е какво ги е променило и превърнало в това. Писах, че ако е така, не се случва с всички, а само с някои. Но дали? Само хипотеза е. Леле, представям си какво ли ще стане ако Бойд види жена си като чудовище. 🤔

# 237
  • София
Ако всички са умрели, значи ли, че всички са загинали при катастрофи? Понеже всички пристигат с коли (нормален ден, нормални спомени), но не всички се познават предварително (в автобуса хората са непознати, в колата - семейство). Не ми харесва този вариант попринцип, много е клиширан, и ще е повторение на Загубени. В единия епизод Табита попита Джим дали са оцелели при катастрофата и някой отговори, че катастрофата е била след като са влезли в града, съответно няма как тя да е причината. Надявам се това да е бил начинът да уверят зрителите, че не, няма да е това.

Символите и талисманите навяват по-скоро асоциации с демони, но пък чудовищата не ми се виждат демонични. Остава си вариантът да са били хора някога. В града има доста свърхестествени клишета - призрачни деца, зловеща кукла, огромен паяк, музикална кутия. Дали това говори нещо? Дали градът не е сборище на свръхестествени сили? Дали пък не манифестира чудовища от книгите/филмите (това би било в стил Стивън Кинг). Това също би подкрепило теорията градът да е манифестация на детски страхове (Виктор, момченцето, което Виктор вижда)?

И на мен ми направи впечатление коментарът за листата в последния епизод. Явно досега сезоните не са се променяли, а са минали години. Какво би означавало това?

Между другото, още една улика:

Градът и чудовищата са достатъчно стари за Виктор да е бил дете, а сега да е възрастен. Ако е било човешки експеримент, колко възрастни са хората, които са го организирали? Наблюдава ли го някой още или всички са мъртви?

# 238
Едва ли е катастрофа. Понеже се "преселват" всички от пътуващите, а едва ли във всички катастрофи няма нито един оцелял.

# 239
  • София
Ооо, много добро наблюдение. Определено няма как да са от катастрофи, при които има оцелели. Което доста съкращава опциите. Освен ако нямат правилни спомени, но тук вече нещата стават прекалено невероятни.

Общи условия

Активация на акаунт