From / Отвъд

• 54 916
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Лъвица точно си е определено място с чудовища по твоята логика.Ако те спят денем кой говори с Джим по радиото тогава,има си и външно наблюдение някакво.
Иначе да чудовищата са били хора,но по някаква причина са станали такива.Доказват го дрехите и поведението им,това че могат да говорят.
В групата усилено се коментира,даже някъв туйт имало от Смайли,че това което е станало не е края за него.Всякви догадки се правят,че ще стане пак човек и ще им помага,че се преструва и ще убие някой,че е само заспал и всякакви такива.
За мен дървото си е портал и вход.Защо се появява на различни място,в различно време и на различни хора без нищо общо обаче кой знае.Дано да разберем.

# 241
  • София
Лъвица точно си е определено място с чудовища по твоята логика.Ако те спят денем кой говори с Джим по радиото тогава,има си и външно наблюдение някакво.
Иначе да чудовищата са били хора,но по някаква причина са станали такива.Доказват го дрехите и поведението им,това че могат да говорят.
В групата усилено се коментира,даже някъв туйт имало от Смайли,че това което е станало не е края за него.Всякви догадки се правят,че ще стане пак човек и ще им помага,че се преструва и ще убие някой,че е само заспал и всякакви такива.
За мен дървото си е портал и вход.Защо се появява на различни място,в различно време и на различни хора без нищо общо обаче кой знае.Дано да разберем.

Говорещите по радиото може да са гласовете, които чува Сара. Тоест, не е нужно да са наблюдатели в смисъла на експеримент, а по-скоро част от фабриката на самото място. Друг вариант е да са връзка с реалния свят, но каква? Определено не са показали да са добронамерени.

Теорията за експеримент доста се бута от самите герои, между другото.

Съгласна съм, че е най-вероятно чудовищата да са били хора (мръсните дрехи?), но все пак ми се иска да проуча и други варианти, защото този е прекалено очевиден.

Дървото може би е входът, но защо се появява там, където се появява? Между другото, Джейд и Джим пристигнаха едновременно, някой помни ли обаче, дали от едно и също място? Май не. Което ще значи, че дървото може да се появи едновременно на различни места.

ФБ страницата не съм имала време да чета, явно пишат интересни неща. Няма да се учудя, ако Смайли се завърне в някаква форма, все пак е лицето от постера.

# 242
Представете си Смайли сутринта да оживее и да стане човек.

# 243
Първо дойдоха Джим от Аризона,няколко часа по късно докато за пореден път обикаляха се появиха Джейд от Ню Йорк.Та да на различни места се появява дървото.Дона беше казала,че те са пристигнали със сестра и през нощта даже.Заобиколили са дървото по време на лов.
Ще е яко Смайли да стане човек и да им помага.Интересно и дали ще може да предаде червеите на друг човек.
Сценаристите уж четяли по форумите и се вдъхновявали за идеи 🤣.Пак от групата това.И аз не мога да я следя цялата,но от време на време ми излизат във фийда по коментираните публикации.

# 244
Е, то, каквото и да е станало със Смайли, вече е заснето.... Grin

# 245
Абе четат, ама в инглиш групите. Не в бг мама Grinning

# 246
  • София
По някои Ваши споделени днес размисли (отзад – напред):
- „И на мен ми направи впечатление коментарът за листата в последния епизод. Явно досега сезоните не са се променяли, а са минали години. Какво би означавало това?” (Лъвица) Време/пространството е било заключено, докато не се е натрупала някаква „критична маса”: повече хора, развиващо се самосъзнание и колективно такова с времето и оцелелите все още, радио-експеримента и т.н. Експериментът (или проектирането на заключения свят) минава на друг етап, когато нещо „превърти” предишното ниво.
- „Наблюдава ли го някой още или всички са мъртви?” Дори да не са мъртви – онзи, който „наблюдава” (и, ако в каквото-и-да-е-това, времето върви човешки/био-линейно) може да е „сменен” (или комп.програма да е усъвършенствана) – и поради това да наблюдаваме (страничния зрител, т.е. ние) наглед непропорционално на логика/наблюдения поредни етапи.
- „Леле, представям си какво ли ще стане ако Бойд види жена си като чудовище.” (Дяволо)
В посл.епизод на С01, когато Бойд и Сара продължаваха през паяжините, чудовището, което го изплаши от „пашкула” – беше жена му Аби (от 21:50 Е10, сега пак прегледах сцената). Впрочем, там някъде (екранно действие) Бойд казва, че „това място се храни с болката ти”.

Онези, които са напред в С02, моля: от картинките, които Лещичка сваля от ФБ-фенгрупата, знакът (не от талисманите) от стените и тетрадката – някъде нататък има ли езеро край градчето или гората; има ли история с езеро, лодки (пристигнали хора?) и чудовище/създание с пипала? В С01 нямаше езеро никъде. Дори кулата/фар (?) на 38:35 в Е10 е кула в пущинака и никъде не се вижда вода.

# 247
Е, как да няма езеро? Цамбуркаха се в едно, когато малкият дотича да реве, че Сара се е опитала да го убие.

# 248
  • Somewhere far away
Има подобие на езеро , да. момчето което му стана лошо в автобуса също пита за вода, има ли някъква вода наблизо.

# 249
Да, даже отиде там с девойката с буйната коса. И й каза, че е сънувал езерото

# 250
  • София
Благодаря. Всъщност, да, дъщерята на инженера, когато се опознаваше с младежите от комуналната къща - я заведоха край някаква вода с дървен кей, където се къпеха. Но ми се стори, че е река. В знаците, обяснени от ФБ-групата, надписите за езеро-лодки-пипала ме накараха да мисля за Езеро (да речем в гората някъде).
А има ли в С02 (докъдето е) нещо - спомен, страховито, видение, събитие - което е свързано с това езеро? (Просто ми е любопитно защо точно тези са надписите на ФБ"изследователите" върху знака.)

# 251
А има ли в С02 (докъдето е) нещо - спомен, страховито, видение, събитие - което е свързано с това езеро?
Няма, не са го давали след като заведоха Елджин /нали така се казваше новия?/.
Нямам много спомен, но всички тия улики в Изгубени, който ги нищихме с години /числата, пушеци и т.н./ май до нищо съществено не го докараха, тъй че малко са ми безсмислени и тия сега подхвърлени да объркват зрителя /вероятно/. Те досега не са дали реално близък план поне на тия талисмани, нито пък някой от "пленените" си задава въпроса какви са и що са. Пазят и толкова, пък теориите ги мислят по групите. Сценаристите ще заимстват, която им допадне повече.

# 252
  • София
Има малко езеро или водоем и не само, че има, но според мен тези дечица, които се появяват денем са били удавени в него, пф. Мисля, че бяха две, които се показваха на Итън и после на Табита. Горкичките имат вид точно на удавени... 🤔

Да, спомних си тази сцена с жената на Бойд, вярно че имаше, хаха. Дам, каквато и демонска сила да ги захранва те сменят облика на техни изгубени любими. Много брутално. 🤢

Относно катастрофите. Нека не се приема буквално. На ден стават стотици катастрофи. Там попадат само тези, които са завършили с масова смърт. Но дори и това не е задължително... И не знаем как действат законите на тези места, защото никой от нас не се е върнал да разкаже, хехе. Т.е. авторите могат да си измислят каквото им скимне.
На мен не заради това не ми стои убедителна тази първоначална теория, а по-скоро защото ще се повторят с Лост. Два сериала, едно и също нещо. Някак си не се връзва. Но пък си остава силна теория. Някак си най-лесно може да се осмисли, въпреки че май никой не иска да е точно това. Аз също не искам. 😀

# 253
Прав си Дяволо,не се бях замисляла.Детето дето вижда Виктор и после Итън и тези двете дето вижда Табата са си точно удавени,сини.Гаранция са от преди тях и жертви на наводнението.Нали има рисунка на Виктор на наводнен град и закусвалнята във вода,само покрива и се вижда и човек отгоре.От тогава са и лодките сигурно,може и така да са умрели предишните хора,вижте че и децата са с ретро дрехи

# 254
Замислих се друго. Кристи е изчезнала, нали. Приятелката й не каза, че е била умряла.

Общи условия

Активация на акаунт