From / Отвъд

• 54 922
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
В общата тема навремето писахме за тези години. Но вижте ги самите години. Това място го има от поне 16 век (1506 г.). Или поне от тогава са попадали хора тук. Така че това няма как да е свързано с Виктор. Просто не намирам логиката. Има предвид да са затворени в негов кошмар.
Скрит текст:
Има теория, че годините са обозначения на някой, който е пътувал назад във времето и е изписал датата на която е попаднал. Едната година в миналото съвпада със старата татуировка на Мартин, а другата с пристигането на Виктор като малък в града като тази дата може да обясни и как гривната се пренесе също във времето.  А кошмарът най-вероятно е всеобщ, както във филма "Сфера" където се манифестираше от всички. Тази теория също се подкрепя и от факта, че във града изглежда се манифестират не само кошмари, но и положителни надежди като снабдяването с праскови, талисмани, това че проработи радиото, както и бебето на Фатима. Още: когато Бойд сложи талисмана в кемпера в началото, произнесе някакви думи и каза "ще проработи", а пренасянето на гадинките стана пак с някакъв вид заклинание, "моята кръв е твоя кръв", затова пък жлъчката не проработи защото не беше произнесено нищо покрай действието. Ами пасва ¯\_(ツ)_/¯ 

# 481
Аз сега гледам
Дори и да е лууп, все пак лууп на какво и защо...
Не е подновен официално или неофициално. Глупаво или не, това е положението

# 482
Коментирали ли сме за Табита и камъните и думите на децата, Инукшук (Inukshuk). Мисля, че поне в тази тема не е писано специално за това.
Това трябва да идва от езика на ескимосите.
Къде го това Инукшук?
Децата повтарят Anghkooey. Какво ли значи? Има изписани какви ли не предположения, ама кое е вярно ...

# 483
Точно заради стачката били туитовете,че заради името на последния епизод и други догадки ще е последен и финален за историята.Имало едно време се казва,както в приказките,имаше и такъв фантастичен сериал в който всеки сезон ли,всеки епизод си беше за него си.Гледала съм на времето отделни моменти.
Много обсъждана е и една снимка на актрисата играеща Сара на която на заден фон се виждат две рисунки.Едната е с клането в колониалната къща,а другата е на няколко дървета в кръг обединени от различни цветови "пътища" и яко спамене какво означава.

# 484
  • Somewhere far away
Това е актрисата която играе Сара? Изобщо не прилича на нея.

# 485
  • София
Няма как да приключат всички линии за един епизод. Има твърде много герои и моменти.
Оставете ги тези туитове.

# 486
Тя е да,но е доста нагласена.Може и филтри да има някви,хич не ги разбирам тези приложения за разкрасяване.
Абе то и аз не искам,ама до сега защо не обявяват не знам,уж плановете били юли да почнат снимките.Ще видим де,и на мен не ми се вярва,все пак е сниман вече доста преди да почнат стачките.До колкото четох били за по добро заплащане и оценяване на труда и креативността на персонала.

# 487
Тогава и аз ще стачкувам
Нищо креативно не съм гледала напоследък

# 488
  • Вестерос
Оф и сега до петък ще се чака за девети в хбо?

# 489
  • София
В #446 писах, че "в С10 ще се появи Кристофър, нещата ще се върнат към началото и краят ще е отворен - в смисъл: всичко, което гледахте, отново предстои." Може и Джейд да се нарича. А може пък да е в последния за тази година сезон - ако си знаят, че скоро няма да подновят/продължат...

Първи взе да сглобява инукшук малкия на Табита и инженера. (Това е инуитската "постройка" - а децата наистина повтаряха друго.) Ако пък се завъртят събитията с ходенето до кулата и след това се развилнява Джейд, ще остане само хлапето Итън и той ще е пътешественика във времето. Кръговратът родители-деца е изкушаваща философска нишка и отново може да предположи вид отворен край (т.е. не точно недовършен, а като "уроборус" - змията, която си е захапала опашката).
Покрай поста на @Ефибуш #480 - прасковите са свързани с безсмъртието в китайски религиозни митове (някъде го бях споменавал - то е хрумка и откритие на ония от ФБ-групата). Липсва ми (или пък не?) прераждането... и може да се окаже, че Итън е The Traveller in Time (като в песен на стария Юрая Хийп).

От лятото до декември ще се снима новия сезон. Това пО го вярвам. Догодина ще гледаме С03. Ще видите!

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 00:42 от EmBrother

# 490
  • Sofia
Аз нещо не мога да се сетя какво предизвика появата на тези реални сънища. Първият сън беше на Елджин във ваната. Но преди това сънищата си бяха просто сънища. Явно нещо трябва да ги е отключило.
Скрит текст:
Аз започвам да си мисля друго.
Бойд каза, че приятелката на Кристи още диша и не е умряла. Не знаем и Рандъл дали не е още "жив".
Ами ако цикадите са именно нещото, което превръща хората в тези чудовища?
До тук бройката стана вече на 3-ма (нападнати от цикадите) - Рандъл, Мариел и Джули.
Не броя сестрата на Реджи, защото тя беше убита в/от съня си и обезобразена - не приличаше на нападната от цикадите.
Но дали пък няма случайно да спасят Джули като успеят да "спрат музиката" в последния момент?

А за куршумите аз все още очаквам да има развитие. Иначе цялата тази история с убиването на чудовището и събирането на жлъчката би се оказало само безмислен пълнеж. Може би куршумите да се окажат по-скоро като бавнодействаща отрова и на другия ден все пак да открият няколко трупа или агонизиращи чудовища.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 15:40 от Brin de muguet

# 491
Отключиха се сънищата след излюпването на цикадите от тялото на Смайли.
Според мен Марисол е в кома,очите и бяха някакви странни.Идея нямам как ще набутат всичко в един епизод,ако вярно това е финала на шоуто.
Трейлърът за последния епизод.
https://www.facebook.com/groups/1127342721377980/permalink/1440094790102770/

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 12:55 от лещичка

# 492
  • Sofia
О, определено за един епизод няма да дадат отговори на всичко. Убедена съм, че ще е с отворен финал и няма да има развръзка.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 14:02 от Brin de muguet

# 493
Главният актьор в Туитър: "Свърши, и тъщата възкликна "Глупости!" Сигурна съм и аз, че такава ще е реакцията в края на сезона, имаше подобен момент в Лост Worried Има изтекъла информация за последния епизод, няма уау.

# 494
И аз четох, че били излезли субтитрите за 10-ти и края бил хубав и съвсем логичен. Ще разберем.
А защо Джули всъщност?
Скрит текст:
Но се радвам за тая с перчема, време ѝ беше отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт