From / Отвъд

• 54 906
  • 743
  •   2
Отговори
# 540
Казвайте, казвайте, ко става накрая Simple Smile pls

Ама поне в скрит текст за тези, които не са гледали....

# 541
  • Sofia
Да, да нека е в скрит текст, защото и аз чакам субки и не искам да си разваля очакванията за един добър и смислен финал.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 14:28 от Lady Royal

# 542
  • София
Който не иска да се спойлва, да не отваря Sign ExclamationSign No Entry SignSign Exclamation

Скрит текст:
Първо да се оплача. Не съм доволна. Действието е ужасяващо мудно, сюжетните линии не са добре навързани и изпипани, вървят доста повърхностно. Прекалено много излишни неща, няма нагнетяване на напрежение по важните направления. Мистериите се разплитат бързо и елементарно, а голямато чакане идва от това, че междувременно ни занимат с всякакъв скучен пълнеж. Сигурно ще гледам сезон 3, но нямам ентусиазъм.

Сега, по същество. Ще коментирам само трите главни мистерии от епизода (на които за съжаление беше отделено много малко време), защото останалото беше безсмислена досада.

1. Джейд. Слезе в тунелите да търси символа и имаше видение с децата, вързани на каменни маси, малко като за жертвоприношение или ритуал. Отгоре видя дупка към повърхността, с нещо като клони, образуващи символа. Толкова. Повече, някога в следващ сезон.

2. Бойд. Ей така между другото му хрумна как да стигне до тайната стая, в която бяха Мартин и музикалната кутия, а сега стояха вързани трите жертви на цикадите. Смачка кутията и край. Поредната безсмислена сюжетна линия, разрешена елементарно и без особени жертви. И без да се разбере всъщност какво, що и защо. Пълно разочарование. Предполагам всичко е част от голяяямото страшно зло, което явно идва от гората.

3. Табита. Отиде в кулата, качи се по стълбите, момчето в бяло я бутна и се събуди в нашата реалност. Това всъщност е интересно, но отново, зле направено.  Табита стигна по елементарен начин до кулата, не срещна никакви препятствия, не научи нищо ново. Какво все пак научихме ние като зрители - хората наистина са там, не са умрели и изход има. Предполагам в следващия сезон ще има нова сюжетна линия, където тя се опитва да се върне и да ги спаси. Интересно би било да се върне, но в друго време. Но засега не виждам заигравки с пътуване във времето, въпреки че тук включват всичко дето се сетят, та защо не.

Общо взето, миш-маш, безсмислени линии, разочароващи разкрития, направени по неинтригуващ начин. Много слабо върви този сериал според мен.

# 543
Лъвица, благодаря!

# 544
Много ми хареса финала.
Лъвица интересен анализ,аз виждам нещата по друг начин.
Скрит текст:
Бойд просто намери портала за там с факлата,Аби беше неговото препятствие,но той го преодоля.Според мен това са игрички на самото място,освен чудовищата,взе да вкарва и допълнителни "трудности".
Трите основни линии за мен са миналото-Джейд,който ще разбере защо са там,Бойд съвремието,който ще опази повече от хванатите в капана и Табита,бъдещето,което ще спре всичко това и ще унищожи това място,като спаси повече възможни хора.
Силно се надявам в новия сезон да се обединят и всички да се измъкнат от там.
Думите на Кени бяха много точни.Може и да не знаят защо са там,но причина има.Фатима и Елоиз го доказаха,писано им е било да се срещнат на това място.
Силно се надявам MGM+ да го подновят или продадат,не искам да свършва така въпреки че доста неща се разбраха и разплетоха.

# 545
  • Sofia
Аз съм със смесени чувства. По-скоро съм на мението на Лъвица.
Скрит текст:
И на мен ми се стори доста мудно развитието с доста ненужен пълнеж като за финал и претупване на основните сюжетни линии. Беше просто поредният епизод с поредните загадки.

Защо Джейд да е миналото и да намери причината, поради която са там? Аз не виждам никакви такива насочвания. Все още не знаем какви са тези деца - дали са свързани с миналото на това място или са си съвсем в настоящето и са свързани по някакъв начин с чудовищата. Аз чудовища-деца не видях. Може би децата не могат да бъдат чудовища и затова са такива. Все още не знаем какво означава символът. Каква беше тази дупка във формата на символа. Къде се намира (защото после изчезна заедно с децата). И най-вече накъде води?

Отделно очаквах преди да спрат музиката поне Рандал да умре и да видим какво ще се случи с него. Дали и той щеше да се превърне в чудовище. Нещо прекалено лесно ги спасиха ... и тримата.

Щурците спряха да свирят. Това означава ли, че просто тримата са спасени? Или че вече всички могат пак да спят, без да ги е страх, че ще бъдат убити. Аз даже си помислих, че след като кутията беше счупена и шурците замлъкнаха, може би сега хората вече ще могат и да излезнат от това място.

В общи линии още повече въпроси и пак никакви отговори. Дано да го подновят за трети сезон, иначе само ще ме е яд, че съм го гледала, както стана с Лост.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 17:58 от Brin de muguet

# 546
За финала.
Скрит текст:
Имало е трагедия в самия град преди години и затова се е обезлюдил.Според мен от там са се вдъхновили сценаристите.
За мен Джейд ще разгадае причината и миналото,децата са убити и жертвани и така се е отключило проклятието на града.Символа който виждат,уж прилича на улиците в града,един вид той видя началото на образуването на града.
Бойд победи града,спаси и тримата.Мартин като беше там вързан е седял с години,имаше още един скелет за втори не съм сигурна.Тоест ако не беше счупил кутията Марисол и Джули и Рандал щяха да са заседнали за 17 години докато се излюпят цикадите и се повтори цикъла.Поне аз така го тълкувам,дори и да беше умрял Рандал не мисля че щяха веднага да ни покажат какво ще стане от него,възможно е и да беше станал чудовище.Последно за Бойд раняването му и недоспиването,също оказаха влияние според мен на целия начин на спиране.Реално какво препятсвие и заплаха очаквахте?Чудовищата?Друга буря?
Табита е ясна,намери пътя за навън,сега ще търси обратния и да ги върне.Хареса ми честно казано,изход има значи.Интересно дали чантата на Виктор ще е с нея,дали ще и повярват или ще казват че е от удара,комата,дезориентирането.Според мен ще намери Елоиз която се е спасила в реалността.Нали Виктор каза че е търсил тялото на майка си след масовото клане,но за сестра си нищо не каза.
Странно беше че момчето в бяло изглеждаше доста живо и нормално,то я викаше да се качи предполагам.И кучето пак се появи,къде ли ще отведе ранения Бойд?

# 547
Това "Марисол" ми звучи като от някой латино сериал 🤣🤣

# 548
  • Sofia
Всеки път се чудя, защо сте я кръстили Марисол. Аз в сериала (оригинална версия, не дублирана) чувам Мариел. В английските субтитри също пише Marielle.

# 549
E, тя и на Табита вика Табата ... подробности, нали се сещаме.
Не съм гледала още, довечера ще е, но нали си прочетох субтитрите, та знам какво се случва, само визуално не и не бях наясно кой е накрая, но от групата ме спойлнаха без да търся с една снимка. Интересни са ми анализите, които правите.

# 550
Верно е Мариел,защо я прекръствам все не знам 🤣.За Табата както ми дойде така я пиша,нали ме разбирате 😁.

# 551
Оф, обърквате ме. Не знам да ви кликам ли на скритите текстове.
И букви няма...
Мъка, мъкаааа...

# 552
Оф, обърквате ме. Не знам да ви кликам ли на скритите текстове.

Кликни, и без това нищо интересно не се случва - освен финала Simple Smile

# 553
Гледах. Хареса ми! Дано да има и трети сезон.

# 554
Елора чакай,за мен си заслужава.На мен ми харесва как се разкриха някой неща,а други дозаплетоха.

Общи условия

Активация на акаунт