Как се пере тази дреха? Няма символи за температура?

• 3 383
  • 50
  •   1
Отговори
Здравейте, наскоро си взех къси панталони,
Hugo boss  

за съжаление,
на етикета не виждам, температура, съдържат 97% памук
3% еластан
качвам снимка на етикета ако може някой да помогне,че не искам да ги нося на химическо не може ли да ги пускам на 30 градуса
,моля помагайте как да ги пера в пералнята?

# 1
  • Варна
Ами според етикета не се перат изобщо. Какво може да му се случи на памучен панталон в пералнята не мога да си представя, аз бих ги изпрала, но факт, на етикета си пише много ясно само химическо чистене.

# 2
Ами според етикета не се перат изобщо. Какво може да му се случи на памучен панталон в пералнята не мога да си представя, аз бих ги изпрала, но факт, на етикета си пише много ясно само химическо чистене.

На колко да ги изпера за да не ги скапя ? Може ли съвет 20-30 градуса или?

# 3
  • Варна
Аз лично бих ги изпрала на ръка в студена (или хладка) вода. След първите 1-2 пранета като се уверя, че няма проблем, бих ги бухнала в пералнята на общо основание на 30-40 градуса. Макар че действително не виждам какво може да им се случи при тоя състав, пера в пералнята вълнено палто и сака, на които също пише химическо чистене и нищо им няма.

# 4
Аз лично бих ги изпрала на ръка в студена (или хладка) вода. След първите 1-2 пранета като се уверя, че няма проблем, бих ги бухнала в пералнята на общо основание на 30-40 градуса. Макар че действително не виждам какво може да им се случи при тоя състав, пера в пералнята вълнено палто и сака, на които също пише химическо чистене и нищо им няма.
Аз не Пера на ръка ,

А 20 градуса по добре ли е по щадящо спрямо 30 или?  Мисля да ги пробвам в пералня.

# 5
Такива етикети за експлоатация се слагат, когато производителят иска да се презастрахова и знае, че нещо не е съвсем наред. Предполагам ще пуснат доста багрило затова отделно, ако държите да е в пералня, а не на ръка. Другото, което е възможно да им се случи, е да се свият много.

# 6
Сърбят ме ръцете да напиша нещо от сорта на " 300 евро за гащи имаш, ама 10 лева за химическо ти се свидят"...

# 7
На 40 бих изпрала и с намалена центрофуга, ако е тънка материята.
Как ли пък не съм го занесла на химическо? Нямам съсипана дреха от пране, всичко пера в пералнята.

# 8
Според символите и центрофуга е забранена.

# 9
Ами да я изключи. Аз  бих я оставила на най-ниските обороти. 100.

# 10
Памучна дреха с такива инструкции за пране е най-вероятно дефектна, не е издържала някой тест. Производителят знае това и се е застраховал като е посочил само химическо чистене и гладене на най-ниска степен.
Моят съвет е на програмата за най-деликатно пране или пране на ръка. Производителят не е посочил дори пране на ръка и хоризонтално сушене, което е доста показателно.

# 11
А 20 градуса по добре ли е по щадящо спрямо 30 или?  Мисля да ги пробвам в пералня.

Задникът ти ги затопля между 36 и 40 градуса. Защо мислиш, че пране на 30 ще ги повреди???

# 12
Stuck Out Tongue Winking Eye
Забравяш, че те като се носят, освен телесната температура, която е над 30 градуса има и центрофужене.
Тази тема поне е забавна.

# 13
Винаги съм се чудила на тези дрехи дето не се перат, не се гладят... Преди не бях виждала изобщо дреха с такъв етикет, а сега имам чувството, че всяка втора е така. Моите са главно поли, пера си ги на ръчно, 400 центрофуга, и им няма нищо. Пера с други дрехи дето по принцип ги пускам на ръчно, не самостоятелно.

# 14
  • София
Капризни материи от типа на кашмир, мерино и естествена коприна пера на програма за коприна/ръчно пране, препарат за вълна, студена вода и центрофуга 500-700 оборота. Не суша в сушилня. Досега няма поражения, вкл. и върху такива с етикет, че не се перат.

Общи условия

Активация на акаунт