🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 10 (14.05 - 21.05) - ФИНАЛ 🌴

• 34 161
  • 667
  •   1
Отговори
# 165
И аз мисля че финалистите ще са Ермина, Благо и Дани. Едис, Павел, Геви ще гласуват за Дани. Ермина с глас от Цецо и останалите за Благо.

# 166
  • София
Ми то няма кои други да са, те са хората, които са се отличили в игрите от оставащите. Аз лично бих предпочела Цецо пред Ермина на финал, поради идеологиите, които споделя Ермина навън. А и не смятам, че тя е била "злодеят" зад идеята да номират Павел и да разтурят великата петорка.
Самопровъзгласилата се майка на племето, а.к.а Енгри бърд, е изключително смешна как си вярва, че е достойна да е на финал. Поласкана от оказваното внимание да я канят на всяка награда, главозамаяна и самодоволна, явно съвсем е забравила, че се окичи с тази титла след три месеца неравна борба за черпака с кого ли не. Само за прането на гащите нямаше други желаещи.

# 167
Хмм... през сезона поне у мен се създаде едно (може би режисирано) впечатление, че Благо е един търтей на хълбок, който само раздава вяли заповеди на кликата си и нищо не прави. Изобщо, имаше много причини да не му симпатизираш, сякаш. Обаче, не знам реално какъв е, но няма как да му се отрече, че тълпи от хора - предимно хора, които са били негови противници в играта - минаха през общуване с него на острова и излязоха едва ли не влюбени в него. Напускаха и се изпращаха по-топло с него, отколкото с доскорошните си най-близки съюзници, с които са били обединени срещу Благо до преди дни. Дори това някак първоначално беше тълкувано от другите едва ли не като някакво вещерство и черно шаманство, с което Благо - този Кашпирьовски и Распутин - някак всичките ги омагьосва и манипулира чрез властната си харизматична аура. Може да е така, да, но след като това проработи с такава широка палитра от най-разнообразни характери, дори привидно най-несъвместими с Благо... започваш все някога да се питаш: дали Благо все пак не е просто един добър човек? Не е толкова лесно да омайваш всякакви свои врагове нон-стоп и всеки път да ти се получава. Дори Едис би се затруднил. Та може би все пак Благо разполага с някакви искрени стойностни добродушни качества и затова постига този ефект. Точно аз в никакъв случай няма да тръгна да му слагам ореол, но може би една идея по-малко от преди би ме ядосало, ако точно Благо вземе да спечели накрая.

Иначе... май ми е все едно кой. Да кажем - Ермина - защото поне е малка и това донякъде я оправдава за някои недотам добре изчислени ходове, пък и известна пасивност. Сървайвър (откакто има Игри на волята) по-скоро вече не е моето любимо предаване от този тип. Тук има твърде много социална игра за моя вкус (затова не гледам биг брадъри и подобни); твърде много "инфлуенсърство" и "лайкване". Играе се и се говори изцяло с цел изграждане на образ пред журито. Всеки мисли за постъпките си изцяло с тази умисъл. Игрите на терен са малко на втори план, само като допълнение. На мен повече ми допада формат, където физическите игри и оцеляване са на първи план, а социалната игра е също важна, но по-скоро второстепенна. Да, без други хора и съюзници трудно се оцелява - и това би трябвало да е основната функция на социалната игра. Но не тя да определя победителя. Това тотално видоизменя и предопределя какво ще гледаме - едно постоянно позьорство, слагане, подлизурене, нагаждане, преструване. Малко ми е в повече. Предпочитам решаващо накрая все пак да е игра на терен, така че състезателите да са наясно, че само със социална игра могат да стигнат доста далеч, но не и съвсем до края. Тогава тези поведенчески модели няма да обсебят цялото предаване открай-докрай. Това е просто какво повече ми допада на мен, а разбирам и уважавам тези зрители, на които пък именно такъв тип предаване с по-централна социална игра им е най-любимо.

# 168
Затова има разнообразие от формати. Simple Smile

Би било нецелесъобразно, ако Сървайвър се превърне в копие на ИВ или ИВ се превърне в копие на Сървайвър. Аз лично нямам никакъв интерес към ИВ, именно заради фокуса върху физическите игри. Социалното инженерство и развиването на стратегия са ми далеч по-интересни, защото изискват мисъл/хитрост/пресметливост/креативност/адаптивност/емоционална интелигентност. Да, в игрите пак трябва да се позамислиш дали да бутнеш колелото така или иначе или да редиш пъзела от торбата или изсипан, но не е същото. За да спечелиш Сървайвър в предишните сезони се изискваше комплекс от ментални и физически качества.

За съжаление в този сезон лошият каст издигна преклонената главица и изпраните гащи в култ, а на финала ще спечели човек, който в 80% от екранното време беше позициониран хоризонтално. Силно се надявам следващото издание (ако въобще има такова, защото този сезон 100/100 е на нетна загуба) да се върне към истинския Сървайвър, такъв какъвто беше в сезон 6. Пък нека си ги има и ИВ със своята аудитория и своите изпитания за феновете на физически интензивните формати. Simple Smile

# 169
  • Sofia
Няма как да е всяка една.
Печели първата. Примерно. Автоматично става първи финалист, и не участва във втората.
В нея печели друг. Той става втори финалист и двамата с Благо не участват в третата, победителят в която става трети финалист.
Останалите трима отиват да журират.
Мери,май няма да е баш така.
Ваня каза,че предстоят три елиминационни битки,като във всяка ще отпада по един.
Демек,последните трима отиват на финал.

Воден пъпеш,много добре знаеше Едис,че идола е в Ермина.Не е дал празен глас.Разделиха гласовете,в случай,че тя реши да го играе за Цецо.

Бях сигурна,че няма да се извърти Едис на съвета.Естествено,че му е по-изгодно да е на финал със Светльо и Татяна,отколкото с Цецо и Ермина.
Това,в случай,че изобщо стигне до финал,де.Което почти граничи с невъзможното.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 04:35 от avi10

# 170
  • Другата България
Няма как да е всяка една.
Печели първата. Примерно. Автоматично става първи финалист, и не участва във втората.
В нея печели друг. Той става втори финалист и двамата с Благо не участват в третата, победителят в която става трети финалист.
Останалите трима отиват да журират.
Мери,май няма да е баш така.
Ваня каза,че предстоят три елиминационни битки,като във всяка ще отпада по един.

Воден пъпеш,много добре знаеше Едис,че идола е в Ермина.Не е дал празен глас.Разделиха гласовете,в случай,че тя реши да го играе за Цецо.

Бях сигурна,че няма да се извърти Едис на съвета.Естествено,че му е по-изгодно да е на финал със Светльо и Татяна,отколкото с Цецо и Ермина.
Това,в случай,че изобщо стигне до финал,де.Което почти граничи с невъзможното.
Може, то кое ли в правилата е било като хората....

# 171
  • earth
Едисчо се отличи единствено със самохвалство. Сега ще отпадне безславно на финалните игри и ще се нареди на скамейката до онези дето си мисли, че ги е надиграл.

# 172
  • Варна
Обречен беше Цецо на снощния съвет. Нямаха ход с Ермина. Яд ме хвана че се провалиха малките  на играта на острова. Предпочитах Геновева да се върне отколкото Благо.. Пфффф...
Ники Мартинов номер 2. Но поне е една идея по-приятен от Мартинов.

# 173
Жалко за Цецо, че отпадна преди финалните игри. Яд ме е за него, защото заедно с Ермина са единствените, които направиха от най-тежките сървайвърски ходове - да номинират някой от най-близките си.

Да, и за други ходове се говореше, че са "блайнд сайд" , но реално ниокй от играчите не им беше от близкото обкръжение и всеки един изгонен преди Павката си знаеше, че неговия ред наближава.

Цецо и Ермина поеха огромен риск с този блайнд сайд, който беше на два много тънки момента да се оправдае. Първият, ако Цецо беше успял да победи Дани в играта за личен имунитет. Което щеше да е донякъде успех, но заплахата от Благой все още щеше да е в играта.

А втория много важен момент, риска на Цецо и Ермина да се оправдае е ако Цецо беше победил Благой на елиминационната битка. Това щеше да е върха на сладоледа, да елиминира потенциалния победител. Уви обаче, Цецо много се забави с нареждането в началото и пропусна възможност за 150 000 лв. Почти убеден съм, че именно в тази елиминационна битка се реши победителя в играта.

Колкото до оставащите играчи - брилянтно изпълнение е Татяна, Едис и Светльо да бъдат задържани до финалните игри. Колкото жалко да е, че играчи като Татяна и Светльо, които не направиха нищичко цял сезон са толкова напред, толкова е добре за оставащите, да се състезават за финал именно с тези тримата. Такава беше целта и на Цецо и на Ермина - да отстранят Павката и Дани, които са най-опасни в игрите (а Павката също имаше голям шанс и със журито). За съжаление успяха само наполовина.

Аз лично стискам палци на Ермина за победа, макар да ми е ясно, че най-големи шансове в момента има Благой и ще е много трудно някой да го бутне. Да не говорим, че тук малко влизам в спойлер темата, но като се върнаха от Доминикана, Инстаграмите на Благой и Татяна издаваха, че празнуват като за победа.

# 174
  • SF
Ваняказа,че предстоят три елиминационни битки,като във всяка ще отпада по един.

Така е и по-честно. Повече победи - по-заслужено на финал.
Ако забелязвате, игрите в Сървайвър се различават от лекоатлетическите дисциплини. На Тино му падна топчето, което трябваше да крепи, стотни от секундата преди това на Благо. И то защото направи крачка назад, преди Мария да опита даже.
Миналата година Зоран отстрани Иван в игра с палене на огън с кремък. Тази година изобщо нямаше такова нещо.
Може ли да им дадат игра с дишането под вода за финала?
Губи ми се нещо от снощи - журито присъства ли на финалната игра между  Цецо, Благо и Геви?

# 175
  • софия
Вчера гледах само до изгонването на Цецо. Най-накрая се събудиха някои хора. Правилно ли разбирам, че Геви и Цецо са отпаднали и Благой се е върнал? Не че не беше очаквано, но ми се губи финалната част.

# 176
За хората и техните достойнства Joy  --  всичко сте написали.
Ще се опитам да се придържам малко повече към фактите:

- Много интерена ИГРА с баланса на гредата! В тези шоута, горе долу на 20 битки има една игра, останалите 19 са състезания.

- Никой не обясни на какъв точно принцип се викаха двойките да играят на гредата. А това е важно защото има по-справедливи и по-несправедливи начини.

- Развързването от въже!  Тъпо! Никой не може да ме убеди, че възлите са били еднакви и еднакво затегнати. Това просто е невъзможно.  Следващите компоненти на състезанието за имунитет бяха добри. Но въжето беше глупост.

Едис щял да даде всичко от себе си за огърлицата. Истината е, че той почти за нищо не става. Ако не беше в коалицията, си беше заминал по времето на Крум.

Речта на Цецо пред Едис - как да си се съберем пак сините, допълнено от Ермина че още ѝ кънтяло в главата какво казал ПаФката беше патетична и чак ми стана неудобно да гледам. Тези хора не знаят къде се намират. Тотален контраст с една предишна реч, която сега си мисля че може да е била подсказана от продукцията, когато Цецо каза на Дани - вече говорим дали ще си в тройката, защото може да си първи, втори, трети... Тогава си рекох - бре какви лидерски прозрения у това момче.

Екскурзията с хеликоптер - тотално разочарование за нас. Почти нищо не показаха от гледките. Претупаха я набързо и завършиха с благодаря ти господи (а всъщност Дани). Аз ако бях там с телефона си щях да направя доста по-приятен репортаж за полета.
Затвърждава ми се мнението, че екипът тотално няма усет кое е интересно. Може би са свикнали да снимат неща където интересното става от само себе си.

Финалното състезание също беше зле заснето. Отново любимите им близки планове при което губиш представа за цялостната картинка и кой докъде е стигнал с реденето.  За сметка на това редовно набутваха кадри с притеснената Ермина (в която няма нищо интересно).

# 177
  • Варна
За съжаление и аз се включвам към агитката на Благо, защото останалите тотално не стават. Вярно, че Цецо и Ермина единствени направиха "някакъв" сървайвърски ход, но самоубийствено грешен. Още не мога да си обясня, защо не изгониха Едис, а Павел. Така си спечелиха врагове и в племето и в журито.

# 178
Още не мога да си обясня, защо не изгониха Едис, а Павел.
Павел е силен в игрите, а и смятат, че ако са поставени срещу него на финал, има риск той да събере повече гласове, отколкото Едис. От тази гледна точка, беше добре да изгонят Павката.

Проблема беше, че Едис и Геновева го понесоха твърде тежко това изгонване. Ако бяха изгонили Едис, сякаш имаше вероятност Павел да ги разбере и да продължат да играят заедно. Но пак остава проблема, че ако стигнат до игрите с Павката ще е трудно да го победят, а и на вота също.

# 179
Полезния им ход беше да дръпнат Светльо и да му кажат че Едис иска да го гони, понеже мисли че е по опасен защото има повече симпатизанти в журито, отколкото те или на личностна основа  нещо ...трябваха да завъртят малко по така нещата

Общи условия

Активация на акаунт