🔥 Survivor: В непознати води (Сезон 7: Доминикана' 2023) - тема 10 (14.05 - 21.05) - ФИНАЛ 🌴

• 34 117
  • 667
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Финалът беше отражение за целия сезон - скучен и предвидим. От тези тримата определено бях за Ермина, радвам се, че в крайна сметка Геви и Павката я подкрепиха. Георги още като заговори, първата ми мисъл беше “Ех, добре, че толкова рано си тръгна този човек, та не се налагаше да се натоварвам да го слушам.” Много глупости се изговориха от журито, и те в тон с “играта” им през целия сезон. Е, дано сега когато се виждат и отвън да са доволни от себе си, че са играли достойно. Защото това са хора, които никога няма да разберат същината на Сървайвър. Точно това, което прави тази игра магия. На нас ни пожелавам един страхотен каст догодина и дано гледаме най-добрия бг Сървайвър.
Колкото и рано да си беше тръгнал, не беше достатъчно рано и е много по-късно, отколкото би ми се искало... Stuck Out Tongue Winking Eye

Greatness, кратък, но верен обзор! Hands Plus1

# 451
За мен форматът влезе в абсолютно противоречие със самия себе си - не може мотото да ти е "Надживей, Надхитри, Надиграй", тоест да те стимулират да си подъл, хитър и оцеляващ на всяка цена, а накрая прецаканите ти жертви да са ти съдия дали да вземеш наградата. Къде е логиката? Според мен трябваше публиката да гласува кой да стане победител. И още нещо за прехваления Павел - ами аз имам опит с хора от този тип, не го намирам за светец, хитър, находчив, хлъзгав и най-важното - според мен той на мястото на Цецо и Ермина щеше да постъпи по абсолютно същия студен и пресметлив начин, съжалявам, дано да греша, но надали. Тоест това цялото реване на умряло каква ужасна участ го била сполетяла от "лошите" Цецо и Ермина просто е някакво диво лицемерие. Самата игра ги кара и убеждава да се прецакват помежду си, а накрая дойде все едно международния трибунал да ги съди като военни престъпници. Огромни противоречия. И действително много скучен и предвидим финал. Не мисля, че Благо никак не заслужава, но някак си имаше по-ярки участници този сезон и щеше да е по-интересно някой по-нов образ да вземе наградата. Чисто като човек най-много харесах Елина, след това Станилия и Тино.

# 452
  • София
И въпреки, че вече няма никакво значение не мога да не го кажа. На съвета тази вечер лъсна най-противният и най-недостойният /ха-ха/ ход в този Сървайвър. Иван си призна де факто, че е паднал нарочно в двубоя с Благой. Това за мен е итинският позор!
И говореше за себе си в в 3-то лице... като кралските особи, Борисов и Поаро...

# 453
Победата на Благо е сходна на тая на Зоран от миналия сезон. Няма как да кажеш, че е абсолютно незаслужена, но и при двамата имаше моменти на осезаемо бутане от продукцията и бетон електорат в журито, които щяха да ги подкрепят при каквито и да било обстоятелства, заради стари познанства и съществуваща вече слава.

Това, което мога да кажа с убеденост е, че сезонът беше откровено тъп и чак ми ставаше смешно колко пъти продукцията изменяше регламента и други неща в движение, просто за да хвърли сламка на участниците да направят нещо интересно и те пак нищо съществено не сториха. Но пък продукцията си е виновна, че изобщо е избрала такъв каст.

# 454
  • София
Толкова беше интригуващ сезона, че забравих да гледам финала.

# 455
За мен форматът влезе в абсолютно противоречие със самия себе си - не може мотото да ти е "Надживей, Надхитри, Надиграй", тоест да те стимулират да си подъл, хитър и оцеляващ на всяка цена, а накрая прецаканите ти жертви да са ти съдия дали да вземеш наградата.
По принцип, журито/ прецаканите жертви, би трябвало да оценява кой най-добре е играл играта - т.е. надхитрявал, надживявал, надигравал останалите и е направил най-много, за да стигне до финала.
Тук за съжаление не сме достигнали такова ниво, а съдейки по коментари в социалните мрежи (където масово хората не разбират защо Ермина и Цецо трябваше да изгонят Павката и изобщо някой трябваше да направи нещо), няма и да го достигнем скоро. Най-лошото, че и самата Ермина не можа да защити хода си.
Сега посланието , което повечето хора са видели е - ето Ермина надигра един от своите, а сега е подложена на съд на последния съвет,  разкайва се и няма шанс да спечели. Еми няма как да видим добри ходове и в следващите сезони.

# 456
Мен Ермина много ме разочарова като каза, че ходът й е бил грешка. Но след малко се замислих, че тя друг полезен ход пред това жури нямаше. Не знам дали си спомняте, но имаше разговори в племето, че хората в това жури не биха оценили хода й, че ще оценят някой, който цял сезон не е предал своите и е “достоен”. Аз си мисля, че тя не съжалява, по-скоро го изигра, за да може да има шанс да спечели. Убедена съм, че ако журито беше пълно с мислещи играчи, дори щеше да защити хода си.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 08:51 от Greatness

# 457
  • earth
Понеже играта имитира истинския живот, много хора се объркват като правят аналогии между двете и неправилно пренасят понятия. Получава се един вид двусмислие (equivocation), което те не осъзнават.

Например, предателсто в реалния живот води до негативни последствия, които по принцип (без предателство) могат да се избегнат. В играта "предателство" води до елиминиране на съпрерник, който така или иначе трябва да бъде елиминиран. Един и същи термин има различно значение в играта и в живота.

# 458
Мен Ермина много ме разочарова като каза, че ходът й е бил грешка. Но след малко се замислих, че тя друг полезен ход пред това жури нямаше. Не знам дали си спомняте, но имаше разговори в племето, че хората в това жури не биха оценили хода й, че ще оценят някой, който цял сезон не е предал своите и е “достоен”. Аз си мисля, че тя не съжалява, по-скоро го изигра, за да може да има шанс да спечели. Убедена съм, че ако журито беше пълно с мислещи играчи, дори щеше да защити хода си.

Абсолютно точно . Просто нямаше друг полезен ход. Важното е че, "прецаканите" все пак го оцениха и гласуваха сървайвърски.
Пак казвам за мен границата е тънка. И аз бих ревнала за "достойнство" ако Цецо прецака Ермина- понеже тя веднъж го спаси с идола си. Ако Снежана прецака Станилия , която също с риск за себе си я спаси. Ако Йо прецака Бо или обратно. Изобщо никаква "сървайвърска" логика нямаше да може да оправдае за мен подобен ход между най-най-близки и имащи си истинско доверие хора  Но в ситуация в която някаква групичка играчи са си взаимополезни за гласове до един момент(и те си знаят на каква основа са им взаимоотношенията) и след това се вече се налага да се разделят- незнам за какви достойнства и морали мрънкат зрителите и журито

# 459
Не мога да повярвам, че сезонът свърши, а още има хора, които смятат, че най-справедливо е публиката да гласува. Публиката може да гласува някъде другаде, в Сървайвър думата имат отпадналите. Да, противоречие е, но на това противоречие се основава цялата концепция на предаването - да намериш такъв подход, с който хем да оцелееш (в превод това е името на формата - "Оцелял"), хем да накараш отпадналите да гласуват за теб. Затова отпадането трябва да е само с гласуване на съвет, а не с дуел или вот на публиката. С дуел или вот вече става друго предаване и затова имаше толкова разочаровани фенове още от самото начало.

Ходът на Цецо и Ермина, който тук се убихме да хвалим, си е съвсем стандартен сървайвърски ход - да удариш, преди да са те ударили, - но на фона на покъртително семплите участници беше направо уау. Цецо и Ермина нямаха шанс с Павел на финал, затова направиха единственото, което можеха да направят. Остраниха заплахата и стискаха палци другата заплаха да не се върне от острова. Не им се получи. Потресаващо слабо изпълнение на Ермина пред журито. Така или иначе нямаше да събере достатъчно гласове, поне да се беше защитила подобаващо, вместо да се извинява на хора, които вече са я нарочили за предател.

Дани е голям късметлия. Толкова грешна преценка да има, че не мога да повярвам как му се наредиха нещата и стигна до финал. Иначе добре е напипал стратегията със снишаването, но тотален провал в стратегията за финал и убеждаването на журито.

Писах отдавна, че Благо не ми е приемлив за победител. Нито мисъл, нито стратегия видях от него. Кара слепешката с коалицията, докато не го изгониха и въобще не се опита да предвиди хода на играта, да създаде връзки отвъд тези в облъчената му коалиция. Съвсем предвидимо първи го шкартираха. На острова обаче съумя да влезе под кожата на всеки изгонен и това му донесе гласовете на Чефо и Снежана, с които на практика спечели на финала.

# 460
Сега посланието , което повечето хора са видели е - ето Ермина надигра един от своите, а сега е подложена на съд на последния съвет,  разкайва се и няма шанс да спечели. Еми няма как да видим добри ходове и в следващите сезони.
Да, Ермина, разпната в Сървайвър. Мани, разпната в Игри на волята. Трябва да си мазохист, за да се подложиш доброволно на позорния стълб оттук-нататък.
/Мани, за разлика от Ермина, обаче, беше през цялото време с гордо вдигната глава и не мрънкаше съжаления. Респект./

# 461
На острова обаче съумя да влезе под кожата на всеки изгонен и това му донесе гласовете на Чефо и Снежана, с които на практика спечели на финала.

А дали и с тях няма някакво обещание за подялба на наградата, да са се разбрали на острова? Май единствен Едис от гласувалите за Благо не е с хонорар за участието си, другите са там заради $$.

# 462
Много е малка наградата, за да се дели.

# 463
По 10К за всеки гласувал, пак остават едни 100, а и прибавени към хонорара...

# 464
  • София
С този каст и социална игра - имаше един ход само за целия сезон на Ермина и Цецо. Благо направо си прибра наградата , като по учебник. До последно стисках де що има палци за Татянчето, ама уви......

Общи условия

Активация на акаунт