Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 13

• 220 561
  • 4 066
  •   1
Отговори
# 1 560
И Мони не се беше влюбвала и никога не изпитвала подобни чувства, обаче тя стана тук еталон на половината хора, но Валерия, естествено, не е нормална, щом на 24 не се е влюбвала и не е овършала половин град мъже.

Тези обвинения, уж отправени към Валерия, са много преекспонирани, да не кажа откровено грешни.

За последните 10 страници не съм прочела нито, че някой я е нарекъл "ненормална", нито, че някой призовава някого да овършее половин град мъже. Аз лично казах, че за мен е странно млад човек в разцвета на силите си, очевидно нормално социализиран, без признаци на ненормативно развитие на житейския път, да не е изпитвал нещо толкова привично като влюбването. Не го казах осъдително, просто констатирах.

За Мони нищо не мога да кажа, включих се в темата по-късно, така че не знам кой какво е писал.

Сега специално прегледах пак моментите с Валерия и това, което сподели на майка си и Ивона, за да изчистим спора (да живей Ютюб!).

Валерия към майка си: "Дъщеря ти никога досега не е била влюбена." (https://www.youtube.com/watch?v=sXSFmDXeJg8; 1:44)

Валерия след няколко секунди на синхрона: "Никога не съм изпитвала това чувство (влюбването) с такава сила."

Валерия няколко секунди по-късно към майка си: "Никога май не съм искала да (те?? Нещо не го чух местоимението) запознавам с такова огромно желание, с каквото искам да (те?? Пак не го чух добре) запозная с Евгени".

Имаме явно противоречие между първото изречение и последващите две изказвания. Но! Тъй като две са изказванията, които показват, че Валерия все пак е била влюбена някога-си, че даже и техните е запознавала с момъка + историята ѝ при играта с аватарите, че е имала сериозен приятел, аз за себе си приемам, че тя е била влюбена, имала е връзка/и, но явно емоциите с Евгени са по-силни. Което е логично, предвид че са в такава специфична среда. Неведнъж съм писала, че емоциите в такава среда се изострят, така че е очаквано така да се чувства.

Да не забравяме изказването за свекървите - че били я одобрявали. Ясно е че се опитва да се изкара света вода-ненапита пред Евгени. Подразни ме вчера като го направи за сметка на Елена.

Защо една майка би настоявала, ако сина й има момиче, да носи нейното име?
Може да е извън контекст видяното в промото, що се касае до въпроса на свекървата, хипотетично ми е питането.

Защото подобни жени имат някакви неосновани параноични страхове, че след като синът им си е намерил партньорка, ще бъдат изместени и забравени. По този начин получават някакво свидетелство от страна на младата жена, че остават на първо място в сърцето на мъжа й (което само по себе си е много токсично и нездравословно).

Естествено, някои млади родители си кръщават децата на баби, дядовци и т.н. в знак на уважение по свое решение. Макар че все още нямам дори деца, си мисля, че би ми било неудобно внуци да бъдат кръщавани на мен. Има нещо тягостно и силно йерархично, което ме отблъсква от подобни отношения.

А във вчерашния епизод Евгени и Елена говореха точно за това - кръщаване на деца на баби и дядовци. И до колкото помня стигнаха до извода, че не е "на хубаво", защото носи обвързаност с чужда съдба. Елена каза, че първата буквичка била максимума й или нещо от сорта. Най-вероятно ще има някаква планирана провокация там днес.

Да. Искат да останат в живота на детето си и то да продължи да ги обича. Всеки пък когато той каже името на дъщеря си, ще прави под/съзнателна връзка с майката. И по този начин тя ще се нареди с най-ценното за него - детето му.

# 1 561
Няма ли някой от Пловдив да каже с коя живее Ергений?! Все накой трябва да ги е виждал
Сигурно с майка си 😂 "Съкровището" и пазителката на Съкровището

# 1 562
Няма ли някой от Пловдив да каже с коя живее Ергений?! Все накой трябва да ги е виждал
Сигурно с майка си 😂 "Съкровището" и пазителката на Съкровището

Ама....амаа....той строи къща 😂

# 1 563
  • Разпиляна във въображението
Може и да ми се смеете, но винаги съм свързвала пианистите с дълги слаби пръсти. Евгени не ми е такъв, но пък Валерия Simple Smile

Валерия може и да е имала приятели, но без да се влюбва.

# 1 564

Агресивните женички от форумчета сигурно сме ние 😂 Не е яко да не можеш да губиш и да не приемаш никаква критика, Мика.
Ако  вече не ѝ симпатизира някой, да се отпише, ако не я следва и не я харесва, какво ѝ прави в профила? Защо някой си мисли, че като ѝ напише колко лишена от достойнатво била, злобна и завистлива , тя трябва смирено да го приеме и да благодари за мнението, за отделеното внимание? Че чак се разправят в личния ѝ профил и ѝ държат сметка, фермани разни, шляпали с главните букви, чак се запенили. Всеки си има мнение, давал си го, но цедка няма. Не им ли стига на някои, че тук се драска свободно, какво е това натрисане на мнение по лични профили.
Ама аз само да ти кажа, че не те харесвам, ти си такава, такава и такава, хохо,пръц,дрис.
Коментирала съм назад колко грозно се изказват и мъже в коментари за Елена и Валерия, ужас просто.

# 1 565
Може и да ми се смеете, но винаги съм свързвала пианистите с дълги слаби пръсти. Евгени не ми е такъв, но пък Валерия Simple Smile

Познавам няколко професионални пианиста и ръцете са с тънки пръсти, особено изящни в областта на ноктите, които винаги са ниско подрязани, затова не грешите.
Ръката на Валерия е много нежна и изящна, така е.

# 1 566
Искам да споделя че ми беше изключително неудобно и неловко, когато Валерия срещна близките си. Седна с гръб към майка си и тръгна да разправя обърната към приятелката си. Жената направи сконфузна физиономия и се пробва да се включи в разговора и да покаже вълнение за емоциите на Валерия. А тя дори не се обърна към нея докато приятелката й не изчезна. Наистина ми стана жал за жената, а изглежда като цяло мила и възпитана. Не е виждала дъщеря си с месеци, отиде и й обърнаха гръб! Грозно.

# 1 567
Всъщност обърна се към жената, но да, първо сподели с приятелката си.

# 1 568
Ееее, сега се сетих за нещо и съм склонна да повярвам, че в тази затворена среда емоциите се изкривяват силно и е много вероятно момичетата да си мислят, че наистина такова нещо не им се е случвало. Като 22-23-годишна работех в едно малко невзрачно магазинче за дрехи, в което почти никой не влизаше. С колежката умирахме от скука по 12 часа на ден. По едно време в близост до магазинчето започна някакъв ремонт и едни чичовци майстори взеха да се шматкат редовно наоколо. С колежката взехме на подбив един и на шега започнахме да си го коментираме иззад прозорците, как той е слънцето, което изгрява на нашата улица, как озарява деня ни, как като син облак се появява сутрин и освежава скучния квартал... Ей, майтап, майтап, ама от самосугестиране и затворена среда, взехме да тръпнем и да се оглеждаме кога ще мине чичото. А той си беше баш чичо - представете си Супер Марио със синия гащеризон Joy А какво ли е в затворена среда и с един-единствен, що-годе симпатичен мъж, в който по презумпция трябва да се влюбиш...

# 1 569
  • София
И Мони не се беше влюбвала и никога не изпитвала подобни чувства, обаче тя стана тук еталон на половината хора, но Валерия, естествено, не е нормална, щом на 24 не се е влюбвала и не е овършала половин град мъже.

Тези обвинения, уж отправени към Валерия, са много преекспонирани, да не кажа откровено грешни.

За последните 10 страници не съм прочела нито, че някой я е нарекъл "ненормална", нито, че някой призовава някого да овършее половин град мъже. Аз лично казах, че за мен е странно млад човек в разцвета на силите си, очевидно нормално социализиран, без признаци на ненормативно развитие на житейския път, да не е изпитвал нещо толкова привично като влюбването. Не го казах осъдително, просто констатирах.

За Мони нищо не мога да кажа, включих се в темата по-късно, така че не знам кой какво е писал.

Сега специално прегледах пак моментите с Валерия и това, което сподели на майка си и Ивона, за да изчистим спора (да живей Ютюб!).

Валерия към майка си: "Дъщеря ти никога досега не е била влюбена." (https://www.youtube.com/watch?v=sXSFmDXeJg8; 1:44)

Валерия след няколко секунди на синхрона: "Никога не съм изпитвала това чувство (влюбването) с такава сила."

Валерия няколко секунди по-късно към майка си: "Никога май не съм искала да (те?? Нещо не го чух местоимението) запознавам с такова огромно желание, с каквото искам да (те?? Пак не го чух добре) запозная с Евгени".

Имаме явно противоречие между първото изречение и последващите две изказвания. Но! Тъй като две са изказванията, които показват, че Валерия все пак е била влюбена някога-си, че даже и техните е запознавала с момъка + историята ѝ при играта с аватарите, че е имала сериозен приятел, аз за себе си приемам, че тя е била влюбена, имала е връзка/и, но явно емоциите с Евгени са по-силни. Което е логично, предвид че са в такава специфична среда. Неведнъж съм писала, че емоциите в такава среда се изострят, така че е очаквано така да се чувства.

За първи път ще й споделя за моя любов
Не мога да повярвам, че ще го кажа, и то пред майка ми (неудобно й е, обръща гръб на майка си и говори с приятелката си всъщност, което показва,че досега наистина не е споделяла такива неща с майка си)
Много се радвам да видя дъщеря си влюбена (майка й)
Дъщеря ти (говори Валерия) никога досега не е била влюбена
Не съм очаквала, че ще се влюбя, никога не съм изпитвала това чувство до момента, (и?) с такава сила
Никого не съм искала да запознавам с такова огромно желание, с каквото съм искала да запознавам Евгени (говори за желание, не значи, че е имало запознанство, а даже желанието ми се струва, че пак върви след едно "и" - тоест, не че преди е искала, а че сега не просто иска, а и с огромно желание)

Няма противоречие, по-скоро търсене на правилните думи.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 14:41 от Лъвица

# 1 570
Защото е нарцис, също като сина.

Така, но на мен ми се иска да задълбаем... Simple Smile

Според мен са й подали от последния разговор на Елена и Евгени репликата за имената и са я надъхали да го направи на въпрос. Може би с цел да стане сцена като с колието и Елена да влезе в обяснителен режим.
С остър тон ми се струва, че ергенската майка влиза на момите, но след като бях от тези, дето апелира да не задълбаваме по майките, засега няма да коментирам повече промото.
Иначе все си мисля, че майката на Евгени, работейки предимно с жени и за жени, знае как да се държи, но да видим.

Добре, нека не е конкретно за нея.

Защо една майка би настоявала, ако сина й има момиче, да носи нейното име?
Може да е извън контекст видяното в промото, що се касае до въпроса на свекървата, хипотетично ми е питането.

Предполагам някакво желание да остане следа от нея след смъртта, предаване на името като продължение на самия теб, както фамилията се пренася с продължаването на рода. Това по принцип.
А иначе аз съм от тези, които снощи са чули Танко 😀

# 1 571
Ау, 808 нови отговора заварвам...!
Епизодът беше 2/3 хубав за мен с изключение на срещана на Евгени с Валерия, на Евгени с близките на Валерия и на Валерия с майка й и приятелката.
Всичко там беше претупано и сковано, никакъв диалог почти, изсмукани от пръстите думи между двамата и пресилени целувки... А Валерия как обърна гръб на майка си, думи нямам.
Най-много ми хареса срещата с Мика и думите между Евгени и семейството й, особено с таткото. Развълнувах се и аз. А тя беше толкова красива и чаровна и накрая искрено се натъжи. Евгени, Евгени, ще патиш!
ПП: Майката на Елена ми хареса, доста адекватна и приятна ми се стори, приятелката на Елена също. И не, за никоя не съм, защото не харесвам нито една като личност.
ПП2: Връщам се да прочета 808 коментара.Open Mouth

# 1 572
Чудесно би станало, ако Генчо приема каузата присърце. Аз не я, та никога не бих тръгнала с някой купелюбец с приют. Впрочем, той казвал ли е нещо за каузата на Валерия някога? Допада ли му?
Иначе Вал не за пръв път напуска Плевен предполагам и знае, че приютът си се движи чудесно и без нея.

Така е, но как ще съчетава каузата си с честите пътувания на Евгени? Предполагам, ще си пътува сам, а ако трябва да работи в чужбина? Тогава Валерия какво ще чини с приюта? Работата на артиста, особено свободен такъв, е свързана с много пътуване. Или отиваш с него в командировка, или си седиш вкъщи. Микаела беше казала, че ще го следва, но той не й обърна внимание, а това е ключово за него. Но както казах, когато избираш чувства пред разум, доста често си патиш...

# 1 573
Защо пък да трябва да го следва постоянно? Тя има и свой живот и ангажименти.

# 1 574
Валерия не изглажда никак близка с майка си и затова и обръща гръб и не би взела съвети от нея.

Общи условия

Активация на акаунт