Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 13

• 219 813
  • 4 066
  •   1
Отговори
# 2 790
А защо се възприе, че Елена е едва ли не грозна? За мен и двете момичета са хубави по различен начин. Валерия има по-моделски тип красота и по-дълги крака 😀,  но в никакъв случай не бих казала, че Елена не е хубава.
За повече драматизъм според мен. Даже тя самата коментираше май нещо подобно в един момент. Просто гледах много да не я слушам.

Радвам се, че някои потребители приемат загубата на Елена като зрели хора и вероятно майки. Simple Smile

# 2 791
Не мисля, че на Валерия и дреме колко са парите на наш Генчо, иначе досега можеше да си намери няколко спонсора, имайки предвид областта, в която работи. Къде го харесва, къде от спортен хъс си го хвана, но тя отговаря на конкретни предпочитания на ергена и той я избра. Елена не е лош човек, но сама си прецака играта с прекомерните усилия и борба, иначе хубава е, има и излъчване, контактна е, все хубави неща, които биха помогнали по принцип. При Евгени изигра и влияние, че Валерия е естествено красива, а той си беше казал, че едно време не е имал много гаджета, бил зает, не му обръщали внимание, веднага би го изкушила да си навакса. Сега доколко я възприема и комуникира реално, времето ще покаже - сам си каза, че се е притеснявал да каже, че малко се страхува от кучета. Другото, което изигра роля, е, че Валерия го предизивиква и не се дава, а това си е тръпка за мъжете. Предизвикателствата винаги привличат хората, а Елена не му предложи такива. Дано си извлече поуката и поработи върху себе си, че човек се раздава, когато има смисъл, без да предава и тъпче себе си. Реално лошите и качества произлизат от борбата за Евгени, извън това най-нормален човек.

# 2 792
Някои хора така пишат, че сякаш всички хора, които имат деца оставят работата си или минават на половин работен ден, за да играят по цял ден в пясъчника. Сега вярно, че в София няма детски градини, но не съм чула досега такова нещо, дори обратното, някои работят повече, защото трябват и пари за тези деца. И намират време дори да излизат, има и жени, които съчетават доста добра кариера с деца. Няколко момичета от темата дори дадоха личен пример, че имат кучета и си ги обичат като деца, и ще заведат на лекар това, което е по-болно. Така че за мен основният проблем е, когато хората се бъркат в живота на другите. Желая им щастие на всички!

И също изкараха майката на Генчо по-добра актриса от всички наши актьори, то вярно нямаме много добри, но все пак! Жената си е просто такава.. зла свекърва.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 09:53 от T.Valcheva

# 2 793
Понеже виждам и няколко посто в подкрепа на Светлана - някой писа "борила" се била жената, понеже вече майките на мъжете не ги уважавали, други, че играела театро. Ами за мен няма как да се "бориш" за уважение, освен да покажеш с поведението си, отношението и личността си, че заслужаваш такова. Даже думата бориш е просто нелепа. Жена на години с опит, с претенции - може да прояви повече възпитание, такт и да се държи на положение, да подходи добронамерено, да зададе въпросите, които са й нужни, но да запази своето достойнство и достойнството на събеседника. Няма как да получиш уважение, без ти самия да проявиш такова. Не й правят чест многозначителните погледни, пуфтунето, нелепите паузи. По този начин няма да получи така желаното продължение на името си, а само неприязан от човека до сина й - без значение дали лицемерно ще е прикрита или откровено ще е демонстрирана. Смятам, че дори Валерия се показа много по-зряла от Светлана. За театъра пък абсурд - тя ще е най-талантливата актриса в БГ тогава! Отделно защо й е необходим такъв театър? За пари ли? Тест някакъв на снахата ли? Просто абсурдно! С поведението си изложи до толкова пред всички, че нито пари, нито промяна на отношението на 180 градуса някога ще компенсират начина, по който се изложи пред публиката и най-вече пред бъдещата си снаха. Дори това да не е Валерия - всяка друга ще подхожда към нея предубедена!
Елена се постара много да се хареса, за което не я виня. Според мен е редно да е така. Момичето беше облякло най-хубавата си рокля, прикрила беше татуировките си,  постоянно държеше на една страна косата си за да изглежда добре, постара се да води разговор, да покаже уважение - нищо лошо, даже говори добре за нея. Само, че е редно и от другата страна да е така - Танко беше такъв, Светлана.................
Според мен накрая Елена подозираше, че не е тя избраната - може да се е ориентирала по това, че са я повикали първа, в началото докато той говореше някакви общи красиви думи - цялата трепереше и явно имаше някаква лека надежда, но някъде по средата вече й беше ясно и я поздравявам, че се овладя  и прие загубата с достойнство.

Сега си обяснявам защо Генчо изхвърли Джия и Айлин - усети, че Валерия наистина се сприятелява с тях, а пък той доста се наслаждаваше на предоставената му възможност да се натиска с тях - щеше да стане прекалено гадно и неловко след това. То и сега си е достатъчно, но все пак трябваше да се спре.
Най-гадното нещо, което направи на последната си сцена бяха не толкова целувките с Елена, колкото начина, по който й каза, че тя може да се облегне винаги на рамото му - нещо такова - забравих думите, но все едно от тук нататък ще е винаги до нея. А тя, горката, по този начин искаше да го попита има ли шанс. Можеше поне тогава да не й дава надежда и да замълчи. Валерия го попита същото с това: Трябва ли да се притеснявам? - той пък на нея не отговори и побърза да я води да й показва филмчето. Аз на нейно място бих се притеснила от тази липса на отговор, но тя не го направи и според мен той е намерил начин да й подшушне нещо зад кадър докато се местят например, даже мисля, че и друг път го е правил и тя за това си беше толкова спокойна и уверена.

# 2 794
Понеже се чудите, какво още се вълнуваме.
На всички е ясно, че на никой не му пука в живота как, къде и по какъв начин си слагат чувствата Валерия, Айлин, Елена, Генчо и останалите. Ядосваме се, че гледахме три месеца, за да видим потвърждение на факта, че едно се говори, друго се прави. И натам по веригата. По същия начин, можеше да обсъждаме общи познати. Това е. И е нормално да сме на страната на този, на който симпатизираме, без значение, кой е. Сигурно, защото има защо.

# 2 795
Сега ще се изредят всички да кажат как повече няма да гледат и следващия сезон пак. 😀

Сега, аз и този не гледах, защото темата някак тръгна в различна, от миналогодишната, посока.
Просто прекалено сериозно-културна бе тази за моя вкус, съответно - нямаше нищо общо с миналогодишната.
Лошо няма, не ме разбирайте погрешно..каквото-такова. Просто не бе моето.
Миналият сезон гледах цирка само заради майтапите в темата. Grinning
Тази - нямаше майтапи, не гледам.

Догодина - ще видим.

# 2 796
  • София
Най-хубавия коментар по темата открих във фейсбук: "Истинският Ерген спечели Сървайвър онзи ден. Това тук е жалка пародия Grinning".

# 2 797
Аз съм удовлетворена от финала! Видях нещо истинско между Евгени и Валерия на фона на режисури и сценарии и роли и това ми е достатъчно. Още повече че се включих към края та не съм си загубила много време.
Срещата с родителите на Евгени беше интересна. Валерия и майката на евгени имат нещо общо. И двете са директни, прями и не умеят да лавират и да се държат политкоректно. Изпляскват каквото им е на ума веднага без да го подложат на цензура доколко е уместно.
Защо реваха майката и бащата на Евгени? Според мен майката рева защото и дожаля за Елена. Естествено, че предварително са знаели, че няма да е тя. Защо рева бащата - тук се позачудих и според мен от някакво пренапрягане пред камерите...мисля, че и Евгени се изненада истински.
Бащата е симпатяга, но според мен е кръшкач. сигурно Евгени от него е взел някои работи. А може и тате да го е посъветвал " Давай смело моето момче, вземи си максимума, сега ти се е паднала такава възможност да има на разположение толкова момичета ...де да ми се беше паднало на мен.."
Евгени ги натискаше и млещеше защото просто не умее да бъде галантен и кавалер и внимателен с жена извън физическия контакт. Той не умее да води разговор. Не умее да предразположи една дама да се почувства добре в неговата компания. А това е задължително за един истински кавалер. Това да седи и чака жената да поддържа разговара е абсолютно недопустимо. По това си приличат с Валерия. Тя също не умее да се държи като дама. Един истински галантен кавалер с нея щеше да му е доста трудно. Аз не ги виждам като светска двойка изобщо. Но ги виждам като двойка защото си приличат по доста неща. И при двамата има някаква едностранчивост, залитане към едно за сметка на доста други неща. Но са ми симпатични и им се радвам.
За предаването - като изключим всеобщото недоволство от целувките и натискането, което опошли това предаване ми е странно за хората които се чувстват излъгани щото всичко било предрешена от ден 1. Интересно ми е тези хора какво са очаквали от едно такова предаване? Та то си е заложено от самото начало че ще има пързалка. Като не щат да ги лъжат защо изобщо гледат подобно предаване? Същото мога да кажа и за момичетата, които са се почувствали излъгани и които обясняваха как им било трудно да се влюбят в тоя формат - ми и тях да питам какво са очаквали влизайки в предаването?
За Елена - никой не може да ме убеди, че не е знаела как ще се развият нещата и че е очаквала да бъде тя. Ма сълзите и накрая били истински. Ми що да не са, то човек и филм като гледа на някои сценки се разплаква. Тя много добре си знаеше всичко.  И там на лодката си го изрече. Аз съм разума Валерия е сърцето. Тоест тя обяви, че няма нищо против да спечели макар и чудесно да знае, че няма любов. За мен такова поведение е грозно. Не знам какво всички ахкат по нея  и я възхваляват, като всъщност тя показа едно грозно поведение, което с право е обречено на провал. Макар, че в живота често успява де. Така, че Елена като външност си е всъщност едно много симпатично, почти красиво момиче, но поведението и беше грозно. Не е вярно това което се прокарваше, че едва ли не тя не е успяла защото другата била по-красива, по-млада и Евгени на това наблегнал. Ми не. Грозното и поведение отблъскваше.
А дали Валерия и Евгени ще стигнат до семейство, деца и пр. - какво значение има това? Страшно много ми хареса отговорът на Валерия, когато я попита кой ти е любимият момент и тя каза " Този в момента". Ето това е истината!
А темата в бг мама беше наистина уникална, по-интересна от самото предаване. Така съм се смяла и забавлявала с вас, за което ви благодаря!

# 2 798
Аз очаквам Елена в някой филм скоро време. За Оскар е момичето. изигра всички възможни роли много добре, подготвя си репликите старателно. Финалната беше перфектна- не пресоли манджата - учи се и тя в движение.. Дори този път пусна и сълза- това вече го видях . Спечели огромна маса фенове, така, че си е победителка.
 Маман я хареса, понеже смята , че тя е по-влюбената и ще може хем да я манипулира , хем ще и е лесно да я разкара ако не и играе по свирката . Маман обаче жестоко греши . Ели ще я схруска на закуска, тъй както говори мило и това което иска да чуе.
Валерия с облеклото и типичните глупости на младостта . Както и да завърши връзката им - тя си е естествена. Ще си градят опита заедно .Харесват се хората - пробват се. Я си представете ако трябваше да правите толкова подробни анализи на бъдещото си семейство, да решите предварително всеки проблем, всяка ситуация , всеки вариант- коолко от нас щяха да си кажат - ба си туй не е за мен . Гаранция за идеално семейство и щастие , никъде ама никъде не се дава, каквито и условия да си изпълнил преди това , както и да си се подсигурил ))
Маман не ми се видя чак толкоз страшна, има си няколко мании за името, явно за нещо и е много важно това .
Ако е момче - предлагам Ламби - на баба си Светла Joy

# 2 799
Добро утро на свежа глава
Аз не мятах салфетки, а и не е веганско да се унищожава ресурс
В чест на победителката храних улична котка

Моят recap на сезона:
За разлика от първи сезон с Витя, в този да кажем, че накрая останаха хора с чувства един към друг, по-добре от миналия път, с жадните за слава на финала.

Много рано си заминаха ключови фигури, които можеха да създават интересни ситуации. Накрая се получи така, че следяхме за двубой, но без да гледаме какво толкова се е случило по време на скучни срещи и синхрони.

Пускахме тв около час след началото и превъртахме всички реклами и скучнотии. Рекламодателите да си знаят, че реклами не се гледаха.

Промених си напълно мнението за участник - Валерия ми беше антипатична, но успя да ме спечели с рационалността си, обрана, премерена, точна, както и на Евгени баща и забеляза, нито една празна дума. Каквото каза това момиче, си тежеше на място. Естествена, красива, идеалистка.

Обратното се случи с Елена при мен - симпатия в началото, но твърде много невротична тревожност, много хапливи реакции от нейна страна. Външно, за мен неподходяща за такова шоу. Интелект и познания - не покриваха заявките ѝ. Тя просто никога не е била и няма да може да се впише в общност с претенции. Ще ми остане спомен за татуировка на неподходящо място, плясната в прайм тайма.

Голям ходещ минус: Наум Розата. Тоя път не съм недоволна от него, защото го mute-вахме като говори, но едни минути тв време на вятъра, нали...

Надявам се Евгени и победителката поне да са били на кяр от целия сеир /казано в стил в-к Уикенд и да са заживели щастливо.

# 2 800
Това с борбата е епично заложено в народопсихологията ни изглежда.

То, борба за любов, борба за уважение, и накрая - несправедливо било, защото тя много се била борила. 🤦♀

Някои неща се печелят без борба. Така поне би трябвало да е.

# 2 801
До последно очаквах да избере Елена и честно казано с Валерия не ги виждам дълго време заедно. При тях всеки си има ангажименти и предполагам доста рядко се виждат, та така и връзката им ще върви няколко години - кой накъдето го духа вятъра.
Трети сезон не ми се гледа.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 10:12 от Bernichka

# 2 802
Бях от отбор Елена. Доволна съм от развитието на нещата.
Срещата на мама Светла и Валера беше черешката на тортата на този толкова блудкав сезон. Smile
Надявам се Елена да е гледала сезона и да е осъзнала какъв невероятен късмет имаше да и бъде спестена тази комбина от промискуитетен, нарцистичен и наказващ мъж и мама, държаща да определя всичко в семейството на младите.

nosmoky95, сладурче, колко време им даваш на Валера, Геньо и мама Светла?... Тик-так, тик-так… SmileSmileSmile

# 2 803
По въпроса със Светла. Еми срещата с родителите си е вид интервю. Да, подходите на задаващите въпроси бяха различни.  Свекървата ми изглежда интелигентна жена, която просто иска да види детето си щастливо. Не мисля, че имаше грешни отговори, по-скоро следеше за реакцията. Евала на Елена, отигра го добре, успя да поддържа обстановката в граници. И защо да не спечели съюзник, вместо враг? Разликата е, че когато младото семейство вземе решение, то ще се води общо и няма да има лоша снаха. Валерия влезе в директна конфронтация, не опита да скъси дистанцията и да води разговор. Тя и не може, защото фокуса е върху нещо си красиво, любов и кауза. Не знае как да си подреди приоритетите, а говори за деца!, нямало да им се месят в тяхното семейство, но ще им оставяли внуците. Комуникацията е двустранна. Светла точно я определи, че не е наясно с живота и затова беше толкова настървена. Може би търсеше нещо, за което да се хване. И като не намери се опита да бъде дипломатична и да замете под килима впечатленията си, поне пред Евгени.

# 2 804
Според мен, най-добрата мома за Евгени от трите финалистки, беше Мика. Красива, стройна, елегантна, фина, нежна, интелигентна, обрана и очарователна. След като я махна, вече ми беше все тая коя ще си избере. Смятам, че Мика твърде късно изпъкна и блесна. Ако беше успяла да му влезе в полезрението от самото начало, Валерия едва ли щеше да спечели.

Общи условия

Активация на акаунт