🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 514
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Caroline_Bingley,
През Малко Търново не минавайте. Липса на организация и чакане с часове.

Нямам идея защо ви се е случвало така . През Малко Търново  сме минавали съвсем нормално.
Сутрин още от 06 00 и сетне от 16 00 трафика е голям , а дали ще има чак задръствания е въпрос на късмет. Разстояние което се минава за 30 мин. сме пъплили 3 часа.
По границите също - сега са около 2-3 часа , а сме висели и 7 и се е случвало също да сме по малко коли отколкото коридори с гишета.

# 226
  • София
Миналата година ходихме около 20 август в Истанбул и на връщане избегнахме мармалада на Капъкуле като минахме през Пазаркуле в Гърция и на Капитан Петко войвода си влязох ме в България. Заобикалянето беше минимално, много добра работа ни свърши.

Започвам да се оглеждам за началото на октомври, по женски с майка ми ще ходим. Търся проверен хотел около Сиркеджи, има ли от форумните любимци там в района?

# 227
Миналата година ходихме около 20 август в Истанбул и на връщане избегнахме мармалада на Капъкуле като минахме през Пазаркуле в Гърция и на Капитан Петко войвода си влязох ме в България. Заобикалянето беше минимално, много добра работа ни свърши.

Започвам да се оглеждам за началото на октомври, по женски с майка ми ще ходим. Търся проверен хотел около Сиркеджи, има ли от форумните любимци там в района?
https://
Бяхме отседнали м.май в хотел Aslan home apart , на няма и 60 м. е от изхода на Мармарай Сиркеджи асансьор 4 на Ходжа Паша ( тук е мястото да благодаря на Roje , за поясненията за изхода) . Резервация чрез Букинг, плащане на място, кеш в евро. Хотелът е без закуска, няма асансьор ( рецепционист ни качи багажа , на тръгване го свали). Ние бяхме на последен етаж. Много е близо до спирката на трамвай 1, Еминюню. В района на хотела има много заведения на разумни цени.

# 228
  • София
Точно това търся, благодаря!
Закуска хич не ни трябва, бьореци и симид има достатъчно неопитани.

# 229
  • Варна
Най- после пуснаха камерите по границата. Аз поне сега ги виждам.През 5 минути опреснява картината.

https://www.canlimobeseizle.com/hamzabeyli-sinir-kapisi-canli-izle/

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 19:48 от ninoto

# 230
Здравейте малко инфо от Долмабахче към дата 18.06.2023 г. Вече има аудио гид на Български език. На касите не знаят но на входа където ги раздават казвате и ги настройват. Извинявам се за късното инфо.

# 231
Здравейте малко инфо от Долмабахче към дата 18.06.2023 г. Вече има аудио гид на Български език. На касите не знаят но на входа където ги раздават казвате и ги настройват. Извинявам се за късното инфо.

Еее, супер. Много се радвам.
Ние бяхме там с екскурзовод,но е добре,че най-накрая са го направили.
Това е чудесна новина.

# 232
  • София

Еее, супер. Много се радвам.
Ние бяхме там с екскурзовод,но е добре,че най-накрая са го направили.
Това е чудесна новина.

Освен, че е на български е и много подробен. Останах впечатлена, а и на детето му хареса.
После в Топкапъ се разочаровах ужасно от аудио гида, очаквайки нещо като в Долмабахче.

Отдавна се каня да пиша за пътуването с влак. Бяхме купили билети за самолет от Пловдив, но ни отмениха единия полет и решихме да пробваме с влак. Бяхме преди 2 седмици, като и на отиване и на връщане пътувахме в събота. Това ми беше едно от най-приятните пътувания! Не бих тръгнала с автобус и кола никога повече при наличието на спални вагони. Пристигнахме отпочинали и готови за разходки. Бяхме взели 2 двойни купета за трима ни - двама възрастни и дете на 7 г.

# 233
Благодаря за споделеното, goldilocks!
Понеже обмислям подобно приключение с влака, но сме 2 възр + 2 деца /6 и 13г/, каква е другата опция, освен две двойни спални купета? Четох за 4-но кушет купе -каква е разликата между кушет и спалното купе, дали имате представа? И ако е възможно -колко ви струваше отиване и връщане в тази конфигурация от Пловдив? /ако сте пътували от там/

# 234
  • София
Пътували сме и в 4ен кушет, и в двойно купе. В двойното разликата е, че си има мивка, шкафче и хладилник с по вода, солети и шоколадово блокче за двама и закачалка. 4ното са си само 4 легла. За
Пловдив не знам, от София 4но е 240лв за четирима, двойното е към 145 лв в посока

# 235
Чета, когато наближи пътуване. Ако съм пропуснала инфо, моля за извинение. Истанбул карт за турски граждани можело да се купи нелегално от някъде. Някой беше споделил, ама не ми се търси.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 18:43 от Dragmirа

# 236
  • Варна и...духом на Босфора
Чета, кога наближи пътуване. Ако съм пропуснала инфо, моля за извинение. Истанбул карт за турски граждани можело да се купи нелегално от някъде. Някой беше споделил, ама не ми се търси.
Сал туй остана,😃😃😃
Аптекарка,хапана от кърлеж,с нарисувани дънки,българка,върти нелегално търговийка с
Истанбул карт 😃🤗😃😊🙂😁😅

На Шишхане продавали, май 😃

# 237
Чета, кога наближи пътуване. Ако съм пропуснала инфо, моля за извинение. Истанбул карт за турски граждани можело да се купи нелегално от някъде. Някой беше споделил, ама не ми се търси.
Сал туй остана,😃😃😃
Аптекарка,хапана от кърлеж,с нарисувани дънки,българка,върти нелегално търговийка с
Истанбул карт 😃🤗😃😊🙂😁😅

Ама това тяхното е дискриминация. И без това наливаме торби с пари. Нашият хотел беше с безплатна закуска. Сега е платена - по 29 лева на човек. Значи за 60 лева такава закуска ще спретна.......

# 238
Извинете, кой е хотела?
Ние тази година бяхме в хотел без закуска. Близо до хотела имаше пекарна.
Сал туй остана,😃😃😃
Истанбул карт 😃🤗😃😊🙂😁😅

Ама това тяхното е дискриминация. И без това наливаме торби с пари. Нашият хотел беше с безплатна закуска. Сега е платена - по 29 лева на човек. Значи за 60 лева такава закуска ще спретна.......
https://

# 239
  • София
Благодаря за споделеното, goldilocks!
Понеже обмислям подобно приключение с влака, но сме 2 възр + 2 деца /6 и 13г/, каква е другата опция, освен две двойни спални купета? Четох за 4-но кушет купе -каква е разликата между кушет и спалното купе, дали имате представа? И ако е възможно -колко ви струваше отиване и връщане в тази конфигурация от Пловдив? /ако сте пътували от там/
Пътувахме от София, двете купета ни излезнаха към 500 лв в двете посоки (билетите за 2 възрастни и дете, резервации за местата - едното беше първа класа, за да е самостоятелно купето). Казаха ни, че деца до 10 г. могат да спят с родител и не е задължително за тях легло, но преценихме, че няма да ни е удобно така. Не съм виждала четворката, но предполагам е същата като двойката, само вместо шкаф, хладилник и мивка от едната страна има още 2 легла.

Общи условия

Активация на акаунт