🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 477
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
В дворците Топкапъ  и Долмабахче то може ли само отвън да влезеш да се с имаш в градините около тях без да се плаща вход нали?
Вече сме влизали вътре,но ми се иска пак да ги видя и да направя по-хубави снимки.
Eх, ако можеше! Joy Но за съжаление, не става. Влиза се само в първия двор на Топкапъ, където са касите, но от там не се вижда нищо и при часовниковата кула на Долмабахче, но и от там не се вижда нищо. В Бейлербей едно време можеше да се плати символична сума и да се влезе само в градината. Не знам дали все още може.

Вариант за снимки, подобни на тези в Долмабахче е следващата сграда след двореца в посока Бешикташ. Мисля, че беше някакъв музей и се влиза безплатно в градината му. Там има почти същата красива порта, отворена към Босфора.

katri, Истанбул Аквариум във Флоря за мен е по-добър. По-голям е и има повече неща за гледане, включително тропическа гора с обитателите ѝ и пингвини. Има и много неща за ръчкане от децата. Обаче, както Сиена ти е казала, тунелът е в мол Форум. И в Истанбул аквариум има риби над главите. Има и едни кръгли неща, в които се завираш сред рибите. Но тунелът, който слагат по снимките всъщност е много къс и е нещо като коридор между две зали. Големият тунел е в Sea Life.

# 316

В дворците Топкапъ  и Долмабахче то може ли само отвън да влезеш да се с имаш в градините около тях без да се плаща вход нали?
Вече сме влизали вътре,но ми се иска пак да ги видя и да направя по-хубави снимки.
Eх, ако можеше! Joy Но за съжаление, не става. Влиза се само в първия двор на Топкапъ, където са касите, но от там не се вижда нищо и при часовниковата кула на Долмабахче, но и от там не се вижда нищо. В Бейлербей едно време можеше да се плати символична сума и да се влезе само в градината. Не знам дали все още може.

Вариант за снимки, подобни на тези в Долмабахче е следващата сграда след двореца в посока Бешикташ. Мисля, че беше някакъв музей и се влиза безплатно в градината му. Там има почти същата красива порта, отворена към Босфора.

katri, Истанбул Аквариум във Флоря за мен е по-добър. По-голям е и има повече неща за гледане, включително тропическа гора с обитателите ѝ и пингвини. Има и много неща за ръчкане от децата. Обаче, както Сиена ти е казала, тунелът е в мол Форум. И в Истанбул аквариум има риби над главите. Има и едни кръгли неща, в които се завираш сред рибите. Но тунелът, който слагат по снимките всъщност е много къс и е нещо като коридор между две зали. Големият тунел е в Sea Life.

Жалко,че не може.
 А питам,защото не помня как беше.
В Топкапъ си плащахме на касите директно и влязохме,а в Долмабахче имахме тур с екскурзовод и там пък само ни раздадоха аудиогидовете на входа и влязохме.
Аз го помня този музей, малко след двореца,не знам как се води. И по вода го видяхме после с корабчетата няколко пъти.
Трябва да се поровя да видя името и как да стигна до там.

# 317
Понеже сайта на Сапфир е under construction... Някой от вас може ли да каже каква е цената на билета с симулацията с хеликоптер?

# 318
Беше 375, ама сега колко е...

# 319
Кулата свети съвсем нормално. Предишната снимка, която качих, вероятно е някакъв Фотошоп

# 320
Понеже сайта на Сапфир е under construction... Някой от вас може ли да каже каква е цената на билета с симулацията с хеликоптер?

Май месец беше 520 или 540 лири със симулатора.

# 321
НЕколко съвета.
У Стамбула не ходете без репелент в чантата. Нашествие от безжалостни кръвопийци.
 Не си прецаквайте храносмилателната система, щото на сухар и чай в този град е нелепо.
 Не си забравяйте хладилната чанта в хотела, щото после във влака 12 часа ще слушате за сиренето и кашкавала, които са останали там.
И последно -  жега е, ако сте студенолюбиви, не си го причинявайте. По възможност.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 10:27 от Dragmirа

# 322
Това е онази сладкарница,   която препоръчахте. Аз да не чуя нещо ....
  Може ли да споделите как стигнахте до там...ние ще се настаним в Лалели и ми се иска да ходим до сладкарницата с градския...

# 323
Това е онази сладкарница,   която препоръчахте. Аз да не чуя нещо ....
 Може ли да споделите как стигнахте до там...ние ще се настаним в Лалели и ми се иска да ходим до сладкарницата с градския...

Е, това вече е драма. Искахме от Бостанджъ да се качим на фери до Кадъкьой. Фери имаше след 2 часа. Жегата неописуема. Метнахме се на някакъв автобус, зададох името на кафенето и ми рече на коя спирка да слезя. Те ти Бикът...  и като започна едно въртене с тъпата навигация.....Значи зад гърба на бика по уличката, по която върви трамвая вляво. По едно баирче.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 14:46 от Dragmirа

# 324
  • София
Здравейте малко инфо от Долмабахче към дата 18.06.2023 г. Вече има аудио гид на Български език. На касите не знаят но на входа където ги раздават казвате и ги настройват. Извинявам се за късното инфо.
Каква е актуална цена на билет за Долмабахче за туристи ,че нещо се обърках вече.
И някой има ли опит с тази карта ?
https://istanbultouristpass.com/istanbul-aquarium
Дали си заслужава?

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 20:38 от mary81

# 325
  • моята мила родна страна
Здравейте малко инфо от Долмабахче към дата 18.06.2023 г. Вече има аудио гид на Български език. На касите не знаят но на входа където ги раздават казвате и ги настройват. Извинявам се за късното инфо.
Каква е актуална цена на билет за Долмабахче за туристи ,че нещо се обърках вече.

650 TL, инфо от 16.07.

# 326
За Йеребатан може ли да ми препоръчате читав сайт да се купят билети ? И за Кулата Галата също.

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 23:23 от Caroline_Bingley

# 327
За цистерната ако отидете сутрин когато отваря, почти няма опашка.

# 328
Момичета помогнете, че нещо не се справям. Трябва ми паркинг някъде около х-л Пенисула, очертава се пристигане рано сутринта.

# 329
  • София
Момичета помогнете, че нещо не се справям. Трябва ми паркинг някъде около х-л Пенисула, очертава се пристигане рано сутринта.
Кажете им, че сте с кола. Уличката пред хотела е без изход и най-вероятно ще можете да паркирате там.

Общи условия

Активация на акаунт