Номинации за най-голяма муня (тема 6)

• 103 903
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Имаше такъв виц - за една склеротичка, която се разхождала навън с ютия в ръка, защото иначе все се връщала да проверява дали я е изключила.
Майтапа настрана, но решението на този проблем е да си купите ютия, която сама се изключва. На мен това вече ми е основен критерий при избор на ютия. Филипс имат такива модели - ако не се движи повече от 3 минути, ютията автоматично сама се изключва. Поне два пъти ни е спасявала тази функция. Не са по-скъпи от другите ютии.

# 466
Аз за това не гладя ✌️ Обаче печката ни е свързана директно за инсталацията (мм е страшен акъл 🤣) и там положението не е различно. Веднъж, май писах тогава, вместо да изключа фурната съм пуснала котлона, а отгоре беше пластмасова кана с вода. Добре че бях вкъщи

# 467
За ютията добре, ще търся с такава функция като дойде ред да я сменям, щото иначе какво да я правя тази здрава и работеща. А има ли самоизключващи се котлони, преси (въпреки че моите си работят и нямат нужда от смяна)?
При мен преместването на ютията другаде, няма да ме успокои и пак ще я мисля дали не съм включила в друг контакт. Grinning Унас във всяка стая и в коридора има контакти. Наскоро пак я бях забравила, добре че си бях вкъщи.

# 468
Имаше преса на същият принцип за 5мин ли беше.
А за котлоните индукционните са решението, само чакам печката да се доразвали и на нейно място ще си взема. Нещо мм не се блазни, ама кой го пита.
Те хората знаят че сме много муните и измислят всичко да ни улеснят

# 469
  • here and now
Индукционните котлони се изключват, когато махнеш съда, също и ако сложиш неподходящ съд.
Но и това не спасява много. Запалила съм една касерола, един тиган и хубаво опърлих чугунената тенджера.

# 470
   Има бушони. Копченцето "тъц", както казваше едната щерка като малка. И готово.

# 471
  • here and now
И за там се иска акъл. Не е лесно да запомниш правилния. Много е вероятно да се окажеш с локва от размразил се фризер или да си вземеш студен душ.

# 472
   Аа, при нас надписани. С маркер. Ясно пише кое е "печка и котлони" и кое е "хладилник".

# 473
Когато живеех сама, като изляза за работа се връщах по няколко пъти да проверя изключила ли съм ютията, пресата, котлона и т.н., дали съм заключила. После ми казаха една "хитринка". Казваш на глас изключено, след като изключих уреда и заключено, след като заключиш. И така всеки ден обикалях и казвах "Изключено, изключено, изключено, заключено." Joy При мен действаше. Joy
Нали знаеш, че когато си говориш сам, разговаряш с най-интелигентния събеседник? Joy /С това изречение (понякога) се успокоявам Simple Smile)) /

Да си кажа и моя мунщинка. Един понеделник в 7.15 ми звъни зет ми да отида у тях, за да гледам внучката, че е хремава и няма как да я заведе на детска градина. Обличам се набързо и хуквам, за да има време той да заведе на ясла внука и да не закъснее за работа. Дъщеря ми е излязла още в 6. Заварвам у тях един "творчески безпорядък", защото предната вечер се прибраха от  почивка и реших, че освен да сготвя и гледам детето, ще довърша започнатото пране и сушене. Речено - сторено. Една пералня - сушилня, втора пералня - сушилня. Хич не ги жаля, бабет е във вихъра си Simple Smile Наближава времето, когато ММ трябва да ме смени в гледането на детето, че имах неотложен ангажимент. Зареждам последната пералня с три чифта дънки и други тъмни дрехи, поливам ги в барабана с течния препарат, че ми е по-лесно, цъквам копчето и си мисля, браво на мен, добра работа! До излизането ми едва ли ще е приключила, за да ги пусна и тях в сушилнята, за да съм "отличничка".
Дойде ММ, завъртяхме се покрай детето, поръчах си такси. Звънят ми да слизам, обувам се в антрето и през незатворената врата на мокрото помещение погледа ми попада на пералнята, която е приключила!!! Верно ли?!! Бам всичко в сушилнята и газ да ме няма.
     На следващия ден сутринта пак съм при детето, което още спи. Седнала съм на терасата, пия си кафето, цъкам си из бгмамата и се наслаждавам на слънцето. По едно време получавам в месинджър от щерката една снимка на дънките й около коленете, където около "разпраното" се виждат някакви странни тъмни ивици и отдолу въпрос - мамо, тези дънки извадих сутринта от сушилнята. Ти сигурна ли си, че си ги прала?  Аз - ама как да не съм сигурна, на памук, 40 гр. 1200 оборота, съкратих времето за изпиране на час и нещо си. Вчера пропуснах да ти кажа, че ти свърши течния препарат и да си вземеш нов.  Защо ми задаваш този въпрос?  Тя - ами защото дънките ми са със странни петна, които миришат на течния препарат. Цялата съм в такива лекета и сега в обедната почивка ще тичам да си купя нови. Снимах си и дупето, слава богу, там петна нямам. Я извади всичко от сушилнята и виж...  Е, видях! По дънките на зетя баш на дупето съм "рисувала" с препарата. Край! И неговите съм съсипала! Мистерия!
     Обещаха ми да ме черпят с лимонов пай и бейлис, ако не се занимавам с пране и сушене.
     ПП - не ми търпя търпилото докато не разгадая какво се е случило с прането. Ма много им чувствителни сензорните копчета на тези перални бре! На пауза е стояла и се е нулирала гадта му с гад предателска. Simple Smile В бързането предния ден ми се стрелна някаква мисъл, че много бързо е изпрано и много добре  е изцентрофугирано това пране, ама в мунска глава няма какво да я задържи. Нищо де, вместо тиквен медал имам бейлис!

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 13:17 от tetka_the_best

# 474
Проявление от преди малко:
Пускам микровълновата да сгрее обяда на дребния (в бокса е с хрема...), нито свети, нито върти. Бре, да не се развали пущината? Пускам пак - нъцки. Пускам трети път - нищо.
Край, ще звъня на мъжО да ходим довечера всички да купуваме нова.
Добре че погледнах към контакта - ми как да работи тая микровълнова, като не е включена?

# 475
  • Street of Dreams
С въпросния германец си живеем весело и щастливо от години наред. Та докато сме на тази вълна :

На работа си имаме майтапчийски beef с един друг екип от офиса в Литва. Ние, шумни и откачени (до един с алцхаймер) и те - отбор прилежни ученички и мениджъра им, който говори благо като Исус. Не знам как е тръгнал този бийф, аз го заварих просто, но се включих  охотно. По резултати сме два пъти по-добри и не пропускаме да ги бъзикнем.

Та преди няколко месеца сме в някакъв мийтинг с въпросния мениджър и други. Някой спомена, че той бил най-добрия в цялата фирма, ама на тенис на маса ли беше, на кикър или на дартс...едно от трите. Аз съответно по инерция и в обикновения тон със смях му казвам, че и там ще му свия сърмите. И че ако не заложи една заплата, не е никакъв бас. Абе майтап да става.
Обаче днес ме информираха, че по Коледа ще ходя при него във Вилнюс...
И сега се чудя какво трябва да тренирам...
А. Тенис на маса
Б. Кикер
В. Дартс...

# 476
И трите, дедо попе, и трите тренирай 🤣😜😂
Много ми хареса - говори благо като Исус Wink

# 477
Муня днес има почивен ден. Готви пиле с ориз и по едно време се сеща да сложи малко краве масло за разкош, върху ориза. Само че, като отворих фурната, вместо в тавата, то падна долу. Ужасно се размириса в цялата къща! Яденето стана фантастично, но сега Муня ще чисти фурна...
И още една случка, от снощи. Разминавам се с една млада двойка, отскоро са семейство. Носят бебешко легълце, памперси, столче за кола...радвам се, спирам, поздравявам, честитя, докосвам момичето по корема и питам кога ще дойде бебето...е...оказа се, че тъщата е бременна, майката на момичето. Тази седмица щяла да ражда...🤦

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 22:26 от Elizabeth_

# 478
Уфф, едва съм се прибрала, изпуснах белено варено яйце на пода. Докато разбера, че е паднало, го настъпих с цялата си тежест. Докато събирах размазано яйце от пода, съборих една вилица, и веднага с ритник я изпратих някъде много надълбоко под дивана. Всичко това за няма и 30 секунди.

Отварям си една бира и няма да пипна нищо повече днес!

# 479
  • Майничка
Малкият дявол е било. Можеше да е сурово.😄

Общи условия

Активация на акаунт