Аз губя само ключове и дистанционни. Веднъж загубихме дистанционното на телевизора в хола. Буквално изчезна! Мъжът ми реши, че чистачката го е прибрала от разсеяност и поръчахме ново. Намерих го след половин час между облегалото и седалката на стола, където мъжът ми бе проверявал поне пет пъти преди мен! Така се снабдихме с две дистанционни, поне не се биехме за дистанционното.
И втория ключ от колата изгубих веднъж; намерих го след година, може и повече да е било. В джоба на едно палто, интернирано в мазето.

В ранните детски години на моята дъщеря имах едно дълго "кожено" палто, имитация на естествена кожа, което наричах "подвижния китеник". Обожавах го това палто, защото освен елегантно, нямаше никакъв проблем да гушна, облечена с него, проходилото си дете, което е джапало с ботушките в ляпавица и кал. Никак не му личеше мръсотийката, а после вкъщи бутам в пералнята /евентуално

По едно време взе да ми прави впечатление, че парите, с които излизам на тези разходки, някак много бързо свършват, а уж не съм пазарувала кой знае какво. Ама нали съм бутнала някаква сума в джоба, без да я преброя, просто решавах, че не съм си взела достатъчно. До един ден, когато ключовете ми пропаднаха през малка дупка в джоба чак в долния край на палтото, в хастара! Стоим с детето пред апартамента, то реве, че е гладно, а аз набързо доразцепих джоба и кълчейки се успях да ги докопам.
Сядам по-късно да зашия този проклет джоб и добре, че реших да потърся други находки в тайния хастар на това палто - ми то аз съм си ходила като подвижна касичка! Банкнотки, монетки и неща, за които даже не можете и да си помислите, че мога да тикам в джоб. Да ви кажа, че на банкнотите нищо им нямаше от пранетата!
И да ви кажа какво й хрумна на муня в онези години, когато често ни се случваше да се преджобваме взаимно с ММ за изостанали стотинки, за да изкараме някак до заплата. Прибрах палтото дискретно "интернирано" на закачалка в дъното на гардероба, без да зашия джоба. Идеалната спестовна касичка!