МБАЛ Надежда - тема 23

• 77 514
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Аз по ЖК съм при д-р Христова, а на фетални ходя при д-р Патрикова и за мен това е просто отлична комбинация; нямам никакви притеснения, че нещо може да остане незабелязано или необсъдено. И двете говорят с уважение една за друга, не ми дават разнопосочна информация и аз си карам спокойно живота Simple Smile

# 676
joana, посъбраха се препоръки, но ще се включа и аз с една: д-р Михайлович. Винаги ми отговаря на всички въпроси в кабинета, както и по Вайбър, успокоявал ме е при нужда, но съм имала и неприятни ситуации, в които не ми е спестявал нищо, но ми го е поднасял тактично. Моето мнение е, че е изключително внимателен и загрижен за пациентите си.

# 677
  • София
Аз също бях при д-р Михайлович, ей така го избрах, прочетох няколко мнения от темата за Щерев, в началото ми се стори, че няма да си паснем, но определено сгреших, много бях доволна има добро чувство за хумор и се говори много лесно с него. Вече ходя при него и на профилактични прегледи след раждането.

# 678
  • София
Подкрепям с две ръце горните две мнения за др Михайлович. Наистина е супер внимателен, тактичен, когато е удачно - приятно забавен. Винаги на линия да отговори на всякаквите въпроси, които една бременна жена има...Изобщо, много съм доволна.

# 679
+1 за д-р Михайлович. Спаси ми матката след усложнен терапевтичен аборт в късна седмица. В момента ходя на профилактика при него - отзивчив, спокоен, внимателен и не на последно място - забавен.

# 680
Имам тъпа ситуация, пуснаха ме болничен и този месец в началото но никой не ми е казал че трябва да го взема от някъде и сега какво?

# 681
Говорихте ли с работодателя?
Отидете и си вземете болничния от информация и го предайте на работодателя, дано не е късно! Попринцип имам някакъв спомен, че се предава до 7 дневен срок, но не съм сигурна.

Имам тъпа ситуация, пуснаха ме болничен и този месец в началото но никой не ми е казал че трябва да го взема от някъде и сега какво?

# 682
Ами на 15 бях днес е 7 ден 🫤

# 683
Пишете в тази група, за да ви кажат със сигурност до колко дни се предава. Отговарят счетоводителки!

Късмет!

Ами на 15 бях днес е 7 ден 🫤

# 684
Много ми се искаше при нея (след като от рег. ми казаха, че при Патрикова може само след лична уговорка...каквато няма как да си направя)
Та д-р Бътева-Христова много симпатична ми се стори, но се сблъсках пак с някаква супер неприятна административна стена - казват ми, че има свободен час при нея чак след 1 месец. После в супердок виждам, че има свободни часове още на 4 януари, запазвам и решавам (за да е, уж, всичко наред) да звънна на регистратура, да питам дали запазения час през супердок е валиден, щом не ми го казаха. "Да, да, всичко е наред. А, момент, не, вие щом сте бременна, нямате право да посетите този кабинет на тази дата, защото тогава е само за гинекологични прегледи. Анулирам часа." Точка.
Та въпросът ми е, при нея винаги ли е така, от порядъка на свободен час след месец? Как стоят нещата, ако възникне нещо и се налага състоянието да се проследи веднага, или поне в нормален по-кратък срок?

Тъкмо се бях успокоила, че най-накрая се ориентирах и организирах, а това направо ми развали деня! Който по случайност ми е рожден Grinning (имах нужда да си мрънна, съжалявам)

Илиана Бътева-Христова! Всеки път й се появявам с подготвен списък с въпроси и отговаря старателно, без да всява страх или паника в мен. Отговаря бързо и във Вайбър. Не знам защо не е сред топ светилата там, но аз не съм била разочарована никога, а като човек и отношение ми пасва перфектно. Няма лигавщини, няма и мъмрене/рязкост или "виж ме колко знам" / "що задаваш тъпи въпроси" / "е, това не го ли знаеш вече" или каквото и да било подобно. Не назначава излишни изследвания, не опитва да изкарва пари от мен, въпреки че съм  й казала, че съм навита Simple Smile

# 685
  • София
Графикът за женска консултация за януари излезе преди около седмица, така че ако тези дни сте се опитали да запазите час, е нормално вариантите да са били поизчерпани. За някои лекари часовете за следващия месец свършват буквално в деня на излизане на графика, други не приемат нови пациенти - ако има час и искате да сте при този лекар, запазете го.
Часът, който сте запазили през супердок, е бил за АГ преглед (по презумпция за небременни), но смея да предположа, че самата лекарка нямаше да ви върне. Все едно сте отишли за потвърждаване на бременност.

# 686
  • София
Joana, Честит рожден ден и горе главата! Къде по-неприятни неща ще се случат, но накрая резултатът ще си струва Wink Да сте здрава и обгрижвана Ви пожелавам!

Абсолкютно няма да върне никого доки, даже по-скоро ще Ви вмести в графика си без час, ако трябва Wink Специално съм питала дали позволява да я препоръчвам на нови пациентки и каза, че няма проблем (вярно, преди два месеца беше, но съм сигурна, че още важи). Запазвате си при нея през Супердок (ако Ви е по-удобно, идете в Америмед в Младост-4) и като отидете, кажете, че сте за потвърждаване на бременност (и евентуално, че бихте искали тя да Ви следи). То е по-добре да видите дали и на Вас ще Ви допадне човекът, де - за мен е перфектен избор, за Вас може да има друг по-добър Simple Smile Моята бременност я заведохме в болницата чак в 13 седмица, дотогава си ходех при нея в Америмед, че ми беше по-удобно (разходите осребрявах през допълнителното осигуряване от работа).
В момента мисля, че е на път жената, но видите ли се веднъж, после нещата тръгват. И аз бях кто Вас, чудех се кое, къде, кога, кой - пъзелчето се нарежда парче по парче, няма страшно Simple Smile

Когато бременността Ви е заведена и платите някой от пакетите за проследяване, самият Ви лекар започва да Ви казва кога да ходите (веднъж месечно са прегледите при проследяване, по Здравна каса също е така, май в други частни болници също). Като комбинирате с феталните морфологии, стават горе-долу веднъж на 2 седмици. Мен док ме знае каква съм притеснена и преди да започна да усещам мъничето, си ми ги редеше така, че на 2 седмици да съм или при нея, или при д-р Патрикова Simple Smile После се поуспокоих и сега не ходя толкова често. Просто прегледи извън пакета за проследяване се заплащат, иначе никой не Ви спира да ходите.
В случай на спешност (случвало се е да се притесня от нещо и да й кажа, че искам да ме види) просто казва "ела днес преди толкова часът в болницата (или Америмед)" или "можеш ли утре еди кога си". Отивам без час и тя си знае как ме вмъква между пациентите за деня, най-много да почакам пред кабинета.

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 16:00 от ToniShu

# 687
Снощи писах за болничния, днес отидох до МЦ в Парадайс защото и там ходя попринцип и хоп отпуска са много неприятно 🥲

# 688
  • София
Целият МЦ ли??

# 689
Благодаря!
Да, аз също предположих че няма да има проблем от страна на лекарката, но жената на регистратурата ми заяви, че няма право да запази часа. И нея я разбирам, изпълнява наставления ... Но просто се напрегнах.
Joana, Честит рожден ден и горе главата! Къде по-неприятни неща ще се случат, но накрая резултатът ще си струва Wink Да сте здрава и обгрижвана Ви пожелавам!

Абсолкютно няма да върне никого доки, даже по-скоро ще Ви вмести в графика си без час, ако трябва Wink Специално съм питала дали позволява да я препоръчвам на нови пациентки и каза, че няма проблем (вярно, преди два месеца беше, но съм сигурна, че още важи). Запазвате си при нея през Супердок (ако Ви е по-удобно, идете в Америмед в Младост-4) и като отидете, кажете, че сте за потвърждаване на бременност (и евентуално, че бихте искали тя да Ви следи). То е по-добре да видите дали и на Вас ще Ви допадне човекът, де - за мен е перфектен избор, за Вас може да има друг по-добър Simple Smile Моята бременност я заведохме в болницата чак в 13 седмица, дотогава си ходех при нея в Америмед, че ми беше по-удобно (разходите осребрявах през допълнителното осигуряване от работа).
В момента мисля, че е на път жената, но видите ли се веднъж, после нещата тръгват. И аз бях кто Вас, чудех се кое, къде, кога, кой - пъзелчето се нарежда парче по парче, няма страшно Simple Smile

Когато бременността Ви е заведена и платите някой от пакетите за проследяване, самият Ви лекар започва да Ви казва кога да ходите (веднъж месечно са прегледите при проследяване, по Здравна каса също е така, май в други частни болници също). Като комбинирате с феталните морфологии, стават горе-долу веднъж на 2 седмици. Мен док ме знае каква съм притеснена и преди да започна да усещам мъничето, си ми ги редеше така, че на 2 седмици да съм или при нея, или при д-р Патрикова Simple Smile После се поуспокоих и сега не ходя толкова често. Просто прегледи извън пакета за проследяване се заплащат, иначе никой не Ви спира да ходите.
В случай на спешност (случвало се е да се притесня от нещо и да й кажа, че искам да ме види) просто казва "ела днес преди толкова часът в болницата (или Америмед)" или "можеш ли утре еди кога си". Отивам без час и тя си знае как ме вмъква между пациентите за деня, най-много да почакам пред кабинета.

Общи условия

Активация на акаунт