ЛОНДОН - 13

• 48 719
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • В офиса
Евангелието на Иван Александър е прибрано някъде в хранилищата на Британската библиотека. На мен ми казаха, че е защото въртят книгите в експозицията. Два пъти съм ходила да питам за него, белким ако повече хора питат, решат да го извадят. Мислех и мейл да пиша Simple Smile

# 286
Билета е според както го вземеш. Гара Лутън еърпорт е на летището, до Лутън Еърпорт Паркуей е ДАРТ и после нататък е влака. Така че ако избереш от еърпорт нататък ще включва, ако избереш от Паркуей нататък няма да включва.

За автобусите виж първото мнение в темата, на Трансфери, има три линка.
neuromancer, благодаря, всичко това ми е известно, но както писах, интересуват ме автобусите между гарата и летището, а не тези до Лондон. До Лондон ще ходим с влак.
В Google maps ми излиза да ползвам A bus, но приложението за резервации, което открих за него, ми се бъгва от една стъпка нататък и не мога да завърша резервацията на билетите. Да смятам ли, че ще мога на място в буса да платя билетите с карта?

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 02:14 от d&b

# 287
  • София
Тинкърбел, те са отчайващи по тези информационни гишета - абсолютно нищо не знаят, питаш - гледат те умно и неразбиращо. Какъв имейл да им напише човек, че да има ефект. Разглеждах другите ръкописи в съкровищницата, но тя е толкова малка, а предполагам неизложени експонати имат достатъчно много от цял свят, че спокойно могат да ни го върнат - в БГ със сигурност ще бъде изложено и то на някакво централно място, подобаващо на историческата стойност и значение.

# 288
С децата като обсъждахме приоритетите за разглеждане, тъй като ще сме само 2 дни и половина, малкият ми син каза, че можело да пропуснем Британския музей, защото там нямало нищо британско. Логото му било - Finders Keepers Laughing
Обаче иска да отидем до Даунинг стрийт да видим някаква котка - официалната котка на правителството или нещо подобно. Пускали я да си ходи по улицата и била интернет звезда някаква.

# 289
Между летището и гарата мисля , че само Дарт върви. Преди да го направят имаше автобуси, които после ги махнаха.

# 290
  • София
С децата като обсъждахме приоритетите за разглеждане, тъй като ще сме само 2 дни и половина, малкият ми син каза, че можело да пропуснем Британския музей, защото там нямало нищо британско. Логото му било - Finders Keepers Laughing

Право е детето. За мен, понеже вече съм била във Ватиканските музеи - Британския музей нямаше кой знае с какво да ме впечатли.

# 291
Здравейте!
Налага ми се в събота да летя за Лондон и да се върна на 30.01. 24г.
Паспортът ми изтича в средата на м. Май 2024 г. Това би ли било проблем?
Смятах да го сменя през април, поради предстоящ по-дълъг престой, но се налага да замина и сега.

# 292
За UK според Тиматик се изисква паспорта да е валиден за периода на престоя, не повече.
https://www.timaticweb2.com/integration/external?ref=9c4591dca4e … 5c438&country=/GB

# 293
Сърдечно благодаря, neuromancen! 🍀
Върнах се в темата и прочетох пост със същата информация.

# 294
Ако ви трябва информация дали за някоя дестинация се иска паспорт, виза, ваксини, валидност на паспорт - на този линк, сменяте си държавата само.

# 295
Обадих се до посолството. Нямали конкретна информация, срока по принцип за тях си е 6 месеца за български граждани. Получавали много запитвания от типа за валидност до края на престоя, но не се наемат с конкретен отговор “да” или “не”.
Ъпдейт:
📸 Look at this post on Facebook https://www.gov.uk/uk-border-control/before-you-leave-for-the-uk … aMwksotkQz11bwNUE

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 14:43 от Ellinor*

# 296
Моят паспорт изтича след 2 месеца и преди седмица бях там. Нямаше проблеми.

# 297
  • София
Здравейте!
Дъщеря ми ще е за два дена в Лондон и бих искала да се посъветвам за следното:

1. Има ли проблем да се ползва за плащания Револют?
2. Нужно ли е да има кеш и в какъв размер?
3. Ще й стигнат ли 250 паунда за престоя?

# 298
  • here and now
1.Няма проблем с Революта.
2. Кеш изобщо не е необходим.
3. Зависи как разполага. Аз мога да ги изхарча и до обяд, мога и 5 дни да изкарам с тях.

# 299
здравейте, има ли някви специални проверки на летищата след като Англия не са вече в евро съюза?

Общи условия

Активация на акаунт