ЛОНДОН - 13

• 48 727
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • here and now
20 дни.

# 271
Здравейте, моля споделете докога градът е празнично украсен?!
Предстои да закупя билети за няколко мами с тинейджъри, двама от които са запалени фотографи и бихме се радвали да им доставим възможност за такива снимки.
Благодаря! 🍀

Обикновено католическия свят свалят украсите на 6.01, но за Лондон нямам наблюдения
До 6.01 е и тук

# 272
Здравейте! Имам един организационен въпрос. За последно съм била в Лондон преди 15 години и тогава пътувах с лична карта. Сега искам да организирам ново пътуване до там, но понеже към момента нямам валиден задграничен паспорт, изникна един въпрос относно букването на самолетни билети. Трябва ли да изчакам издаването на нов задграничен паспорт, за да ги купя или може сега да ги купя като попълня данните на личната карта, а при пътуването да представя личната карта заедно със задграничния паспорт?

# 273
Данните от паспорта ще ти трябват, когато се чекираш. Няма проблем да си купиш билет. Личната карта няма да показваш никъде за полет до UK

# 274
Благодаря за бързия отговор!
Данните от паспорта ще ти трябват, когато се чекираш. Няма проблем да си купиш билет. Личната карта няма да показваш никъде за полет до UK

# 275
  • на третия етаж
Привет и за много години, дами! Била съм в Лондон преди 10 години и преди няколко дни спонтанно купих билети за два дни през месец март. Проблемът е, че не знам английски, а брат ми е със слаби познания. Затова искам максимално да предвидя всичко. За трансфер от летище Лутън съм се спряла на National Express. Обратният ни полет е в 9 часа и според мен трябва да хванем автобус около 5 - 5,30 часа . Чудя се къде да търся хотел - дали около спирка Падингтън или спирка Бейкър стрийт? Планът ни е да обикаляме из Лондон /музеи едва ли ще посетим/ , да се повозим с корабче по Темза до Гринуич и втората вечер сме на мюзикъл. Ще съм благодарна за всеки съвет!

# 276
  • София
За Коледа бяхме в Лондон за 6 дни и в сравнение с Виена, където бяхме миналата Коледа, Коледния дух с тези красиви украси по улиците много ни хареса. Е, Коледните базари на Трафалгар скуер и Ковънт гардън могат само да дишат прахта на Виенските в Шонбрун, Белведере и т.н., но то е нормално. Понеже летяхме с Уиз и ползвахме Лутън експрес и в двете посоки. Предвижването е бързо и най-важното за мен не е зависимо от трафика на автомобили и автобуси. Арлет, не го изключвайте като опция за предвижване между Лондон и Лутън. Гарата Сийнт Панкрас много ми хареса, доста чисто, уютно, топло, добре обозначено, все едно си на летище, защото влаковете за Париж,Брюксел и Амстердам също тръгват от там.

Последна редакция: нд, 07 яну 2024, 20:41 от veka

# 277
Здравейте, има вероятност да мога да изляза в отпуска в началото на март и обмисляме Лондон. Бързо ще трябва да взема решение и ми трябва препоръка за място за нощувка. Ще летим евентуално до/от Лутън, но полета наобратно е много рано в 6:50ч., какъв е варианта за транспорт? Една приятелка предлага направо там да нощуваме...то нощуване е силно казано де 🤔

# 278
Лутън е малко гаден град. Ако спите в него може да си вземете такси за съвсем прилична сума. Или може да спите в някой от хотелите в близост до летището и да стигнете пеша до него.
Ако спите в Лондон, може да ползвате автобусите на National express или такси.

# 279
За Коледа бяхме в Лондон за 6 дни и в сравнение с Виена, където бяхме миналата Коледа, Коледния дух с тези красиви украси по улиците много ни хареса. Е, Коледните базари на Трафалгар скуер и Ковънт гардън могат само да дишат прахта на Виенските в Шонбрун, Белведере и т.н., но то е нормално. Понеже летяхме с Уиз и ползвахме Лутън експрес и в двете посоки. Предвижването е бързо и най-важното за мен не е зависимо от трафика на автомобили и автобуси. Арлет, не го изключвайте като опция за предвижване между Лондон и Лутън. Гарата Сийнт Панкрас много ми хареса, доста чисто, уютно, топло, добре обозначено, все едно си на летище, защото влаковете за Париж,Брюксел и Амстердам също тръгват от там.
С какъв транспорт се придвижихте от летището да гарата в Лутън?

# 280
Транспорта е влак или автобус, нешънъл експрес. Но ако е толкова рано полета, има доста прилични хотели до летището на пешеходно разстояние. Иначе самия Лутън минава за най-гадния град в Англия.

# 281
  • София
С какъв транспорт се придвижихте от летището да гарата в Лутън?

От летището до гарата в Лутън има влакче, което върви като метро на всеки 3-4 минути.

# 282
veka, благодаря! Билетът общ ли е - за Dart и за влака - и трябва ли да се разпечатва?
Има и някакви автобуси (между летището и гарата на Лутън имам предвид), но не мога да намеря много информация за тях, а на връщане ще ни е по-удобно да ползваме такъв автобус, защото спира точно до хотела.

# 283
Билета е според както го вземеш. Гара Лутън еърпорт е на летището, до Лутън Еърпорт Паркуей е ДАРТ и после нататък е влака. Така че ако избереш от еърпорт нататък ще включва, ако избереш от Паркуей нататък няма да включва.

За автобусите виж първото мнение в темата, на Трансфери, има три линка.

# 284
  • София
veka, благодаря! Билетът общ ли е - за Dart и за влака - и трябва ли да се разпечатва?
Има и някакви автобуси (между летището и гарата на Лутън имам предвид), но не мога да намеря много информация за тях, а на връщане ще ни е по-удобно да ползваме такъв автобус, защото спира точно до хотела.

Ние купихме общ билет и не зная дали може отделно. Не е необходимо да се разпечатва, защото маркирахме от телефон билетите, които получих на имейл. Нямам представа за автобусите, съжалявам. Нашата цел беше летището - гарата С.Панкрас и обратно, както и бяхме решили да се ползва само наземен транспорт. Така и не видях блъсканицата в метрото по Коледа, а града определено беше лудница, но всичко ни беше на пешеходно разстояние и вече сме били по всички атракции. Ходихме да търсим Евангелието на Иван Александър - от Британския музей ни пратиха в Библиотеката, а там не беше изложено в залата с ръкописни съкровища. Питахме на информация, но те не знаеха нищо, не им работела инф.система. Много ми се искаше да посетя Уиндзор, в Бъкингам съм била, но ще е друг път.

Общи условия

Активация на акаунт