Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 52 071
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Леле 😲 7г., а моето е от миналото лято, но не са ми казвали нищо. На последния преглед ми каза, че матката е добре, шийката също, както и че плацентата е здрава и всичко останало, но на следващия ще взема да подпитам и аз.

Шийката е супер, всичко до сега беше 6. Просто секциото ми беше с ужасно възстановяване и по метод шарк. Явно не е бил подходящ за мен и това е лошо последствие от операцията. Дано не ми създаде проблем и всичко си мине леко
nikimaca, спокойно, всичко ще е наред. С предната бременност при раждането установиха, че е много изтънена предната стена. Та някак на късмет съм удържала. А при мен също бяха минали 7 г.
Важното е че е установено и ще се следи. Не го мисли, всичко ще бъде наред до края.
А сега имате ли проблем или всичко е нормално ?

И моите две са по стандартния начин. Не съм имала и към момента нямам оплаквания. Първото секцио ми беше по тегаво възстановяването, с второто много по бързо и леко се възстанових. Сега с третото се надявам да е пак така.

the doors, съвсем нормално е. Аз като видях двете черти и ме налегнаха тези мисли. Спокойно ще се справите! Няма човек да не се е справил и да не си е отгледал добре децата. Да, неизменно се променя ежедневието и всичко, но се нагласят нещата.

# 331
Момичетааа пишете  ме в отбора на момчетата.🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵 😍😍😍😍🥰🥰🥰

# 332
Kак сте с настроенията, момичета? Напоследък се улавям, че ми липса това радостно сияние, което би трябвало да имам покрай бременността. По-скоро съм нервна, сприхава, нетърпелива, и дори тъжна. Страх ме е как ще се справяме с двете деца, имаме изключително ограничена помощ от баби. А обичаме да излизаме, да пътуваме и т.н. и това много ми липсва сега с едно дете, с две сигурно ще е още по-трудно организационно и всякак. Прокрадват се съмнения ще успяваме ли да сме добри родители на две деца едновременно, ще ни стига ли времето за всичко, имаме ли сили? Отделно напоследък много мисля за болести, аз съм много хипохондрична по принцип, но сега усещам много изострено тревожностите ми да се активират. За мен, за бебето ... дали ще е добре, дали ще се роди здраво... абе, нещо копая дупка тия дни Sweat

Някаква бушуваща буря съм... С дъщеря ми не бях така, бях супер дзен. Нервна съм, дразня се лесно, поне успявам да вкарвам някаква рационална мисъл и да се сдържам, защото съм от типа хора, чиято уста отвори ли се, не може да спре и после осъзнавам, че съм казала повече от нужното. Но не се страхувам от това, как ще се справям. Ще успявам, както до сега! В 97% от времето си съм сама с дъщеря ми. Но това я учи на голяма дисциплина и виждам, че има голямо значение. Имам някакви епизодични включвания на баби и дядовци, след които съм раздвоена, това проклятие ли е или благословия. Вчера бях на преглед, слава богу всичко е наред, плацентата ми се е вдигнала. Излезнах от кабинета супер щастлива, а бях оставила малката при нашите. Прибрах се и беше някаква катастрофа. Толкова пъти чух думата "не" и още някакви тъпотии, че меко казано ми идеше да повърна. Направо съжалих, че не я взех с мен... (Аз казвам "не" когато е нужно, но това беше някакво безумие...). Свекърите ми са на другия бряг - там всичко е разрешено, до безобразие... Въобще... Някой път се чудя с кое точно ми помагат... Тревогите дали ще сме добре ги имам и аз, непрекъснато. Но, се старая, веднага да се усещам и да мисля положително!

# 333
Странна работа, мислех, че вчера съм писала, но явно не съм постнала отговора си Grinning Бейби брейна започва да си казва думата.

Вчера бях на преглед и всичко изглежда наред - 164 грама е младежа, кръвотока е супер, плацентата е задна (надявам се скоро да го усетя). Единствено ме притеснява, че не ми е мерила шийката и като ви чета започвам да се притеснявам дали няма да е късно по-натам, ако я измери?

Следващия ми преглед е на 12 юли - ФМ и нямам търпение, защото най-накрая и дъщеря ми ще види, бъдещото си братче Simple Smile че за сега не се впечатлява, когато стане въпрос за него.

Иначе, АГ каза, че няма проблеми да пътувам (планираме пътуване със самолет до София другия месец), да ходя на плаж, каза, че и във водата мога да си влизам, стига да не съм на централния плаж Grinning Обаче забравих да питам дали забраната ни за интимности е вдигната.

Има ли някоя от вас, която е била със забрана до 3-ия месец и после са й я вдигнали? Simple Smile

# 334
Ние сме със забрана от самото начало, а вече съм 18+5г.с. 😆 чакам прегледа с нетърпение , за да питам и аз същото 🤣

Странна работа, мислех, че вчера съм писала, но явно не съм постнала отговора си Grinning Бейби брейна започва да си казва думата.

Вчера бях на преглед и всичко изглежда наред - 164 грама е младежа, кръвотока е супер, плацентата е задна (надявам се скоро да го усетя). Единствено ме притеснява, че не ми е мерила шийката и като ви чета започвам да се притеснявам дали няма да е късно по-натам, ако я измери?

Следващия ми преглед е на 12 юли - ФМ и нямам търпение, защото най-накрая и дъщеря ми ще види, бъдещото си братче Simple Smile че за сега не се впечатлява, когато стане въпрос за него.

Иначе, АГ каза, че няма проблеми да пътувам (планираме пътуване със самолет до София другия месец), да ходя на плаж, каза, че и във водата мога да си влизам, стига да не съм на централния плаж Grinning Обаче забравих да питам дали забраната ни за интимности е вдигната.

Има ли някоя от вас, която е била със забрана до 3-ия месец и после са й я вдигнали? Simple Smile

# 335
Ние сме инвитро и имаме забрана за през цялата бременност 😀

# 336
Настроението и при мен е криво без видима причина.Направо е ужас, сама не се търпя, а за другите не питам.Чета ви тука за вдигната плацента, задна предна, мерене на шийка и се чудя.Моят лекар нищо не ми спомена, докторката по ЗК също, непонятно ми е какво товорите.СЪщо чета, че усещате бебчовците.При мене не се е усетило нищо и почвам да се шашкам в 18 седмица сме.Да не говорим, че единият казва термин 21 Ноември, после 18-ти а другият 15-ти.Обърках се тотално!

# 337
Още в началото на бременността АГто каза, че няма проблем да правим секс, единствено да ползваме презерватив, за да се предпазя от бактерии. Обаче до края на първия триместър ни беше страх и не се правили.
Вече съм в 16+г.с., няколко пъти сме правили, нямам болки в корема след секс, нито кървене, добре си се чувствам и на прегледите всичко е наред…
Обаче винаги след секс се чувствам виновна, все едно съм направила някакво престъпление, въпреки че знам, че всичко е наред…

# 338

Заради по - ниската плацента ни беше забранено, но вчера като се видя, че се е вдигнала, каза, че вече може. Не ми е давала препоръка да ползваме презервативи.

# 339
Момичета някоя от вас има ли бодежи ниско долу много под корема ?

# 340
Момичета някоя от вас има ли бодежи ниско долу много под корема ?
Аз имам от скоро , 16г.с.

# 341
Аз имам от време на време във влагалището и там, където преди ми бяха яйчниците. Сега не знам какво има там, нали се вдигат Grinning Питах АГ онзи ден, каза че всички бодежи са си нормални, да се притеснявам само от подобни на менструалните болки - тогава да пия хапче и да ходя към спешен. Rolling Eyes

# 342
И аз тази сутрин имах бодежи ниско долу от ляво.
В 17г.с съм
Болките ниско в кръста и те не спират,въпреки магнерота и нощ па ,които приемам.
С първата ми бременност чак осми месец започнаха тези симптоми.
Изглежда и годинките си казват своето Simple Smile)

# 343
Настроението и при мен е криво без видима причина.Направо е ужас, сама не се търпя, а за другите не питам.Чета ви тука за вдигната плацента, задна предна, мерене на шийка и се чудя.Моят лекар нищо не ми спомена, докторката по ЗК също, непонятно ми е какво товорите.СЪщо чета, че усещате бебчовците.При мене не се е усетило нищо и почвам да се шашкам в 18 седмица сме.Да не говорим, че единият казва термин 21 Ноември, после 18-ти а другият 15-ти.Обърках се тотално!

Според мен, щом лекарят не казва нищо, значи всичко е наред. С моят се чудехме дали можем да правим с*кс и дали трябва повече да почивам и още много въпроси, но не питах нито едно нещо. Прецених, че ако има някакъв проблем доктора веднага казва.

# 344
Аз имам от време на време във влагалището и там, където преди ми бяха яйчниците. Сега не знам какво има там, нали се вдигат Grinning Питах АГ онзи ден, каза че всички бодежи са си нормални, да се притеснявам само от подобни на менструалните болки - тогава да пия хапче и да ходя към спешен. Rolling Eyes
На мен моята лекарка ми каза че често бременните изпитват такива болки менструални какво и аз затова и я попитах.Каза че е нормално и да пия нош-па.Случва ми се често да имам такива и при бебчо всичко си е наред

Общи условия

Активация на акаунт