Ноемврийски бебета 2023г. - тема 2

• 51 782
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
От както пия Магнерот 3×1 намаляха,имам но много по-рядко .

# 436
  • София
Момичета 😊
В петък бяхме на преглед-и госпожицата, и аз сме добре. Нямам изписани нови добавки и лекарства, нямам нови предписания. Шийката ми е добре, така че си продължавам (да е живот и здраве) да си гледам спокойствието. Вече от две седмици съм вкъщи, в 20та седмица съм вече.
Назначи ми някои изследвания за август, едното от които за гестационен диабет, но са за проверка, а не че имам показания.
Другия месец ще правим втора фетална (каза, че можело и сега, но плодът е още малък и предпочита да е след месец, когато е порастнал още). Иначе пак си го оглежда де, час и половина преглед, както обикновено.
Желая на всички усмивки, спокойствие и пълен релакс 😊
Между другото бях писала на лични съобщения да ме добавите към групата във фейсбук, но не получих отговор. Ще се радвам да се присъединя 🤗

Здрасти,

Какви изследвания ще пускаш за гестационен диабет? На мен ми пускат само Инсулин и кръвна захар без обременяване.

# 437
Момичета някоя от вас ,чувства ли се често изморена,по-често да и се лежи?
Не мога да се трая на моменти.

# 438
Аз се чувствам много изморена, но и баткото май подпомага за това 😀 От няколко дни почнах да спя на обяд, че не издържам до вечерта.

# 439
Да изглежда отглеждането на баткото и на мен ми се отразява.
Чета че може да е липса на желязо и Вит Б12.
Питах моя следящ ,той каза това е напълно нормално ,но се надявам като родя да не съм така,че не знам от къде ще събирам сили да се грижа и за двете деца и за домакинството:(

# 440
И аз де чувствам постоянно изморена. От два дни ме боли главата постоянно ,лежа почти по цял ден.

# 441
Много са различни двете ми бременности.
С първата бях до осмия месец енергична,работех интензивно ,пътувах,а сега всичко със страх предприемам.
Всяко преуморяване ми влияе зле.
За главоболието аз мокря хавлиена кърпа със студена вода и я слагам на главата,облекчава малко

# 442
От няколко дни, особено от както настъпи жегата, се уморявам много и аз. Толкова, че 3та вечер ми се случва да спя непробудно и сутрин като се събудя осъзнавам, че ми се пишка зверски... Което не е хубаво, но спя толкова дълбоко, че не се усещам.

# 443
  • София
Добро утро,

За контракциите, момичета, ако се съмнявате в изписаните лекарства съгласувайте ги и с друг АГ на второ или 3-то мнение. Когато смятате, че не е ок лечението. Също така имайте предвид, че магнезия действа с натрупване и е  необходимо време за да видите разлика. Нека не си обсъждаме лекарствата вече и дозите, тъй като тук не сме здравен подфорум.

За умората, след като влезнах в 19 г.с. бях супер, но вчера 20+1 г.с. направо бях като парцал. Кръвното рязко ми падна и едвам ходех. Не знам на какво се дължеше въпреки, че се наливах яко с вода...може би от смяната на времето или климата, че бяхме на планина.

За пишкането, и при мен е така. Лягам и почти веднага заспивам и през ноща като се пробудя да се завъртя на другата страна и усещам, че ми се пишка яко и тичам до тоалетната.

Днес времето гледам е по прохладно и се надявам да съм по добре, че имам доста неща за вършене по вкъщи, които искам да си оправя и после да почивам.Нямам търпение другата седмица да видим малкия човек на ФМ.

# 444
На мен ми е нисък хемоглобина и си пия и желязо и Б12, но пак се чувствам изморена.

Нямам търпение и аз за следващата седмица за ФМ, броя дните…

# 445
  • Велико Търново
Момичета 😊
В петък бяхме на преглед-и госпожицата, и аз сме добре. Нямам изписани нови добавки и лекарства, нямам нови предписания. Шийката ми е добре, така че си продължавам (да е живот и здраве) да си гледам спокойствието. Вече от две седмици съм вкъщи, в 20та седмица съм вече.
Назначи ми някои изследвания за август, едното от които за гестационен диабет, но са за проверка, а не че имам показания.
Другия месец ще правим втора фетална (каза, че можело и сега, но плодът е още малък и предпочита да е след месец, когато е порастнал още). Иначе пак си го оглежда де, час и половина преглед, както обикновено.
Между другото бях писала на лични съобщения да ме добавите към групата във фейсбук, но не получих отговор. Ще се радвам да се присъединя 🤗

Здрасти,

Какви изследвания ще пускаш за гестационен диабет? На мен ми пускат само Инсулин и кръвна захар без обременяване.

Здравей,
Не знам на кое се казва обременяване, ще правя това изследване, където пиеш глюкоза и те изследват през някакъв времеви интервал. Но трябва да е след определена дата, която той ми написа. Освен това видях, че имам отбелязани желязо, Б12, витамин Д, тсх и още някои неща

# 446
  • София
Момичета 😊

Здрасти,

Здравей,
Не знам на кое се казва обременяване, ще правя това изследване, където пиеш глюкоза и те изследват през някакъв времеви интервал. Но трябва да е след определена дата, която той ми написа. Освен това видях, че имам отбелязани желязо, Б12, витамин Д, тсх и още някои неща

Дааа това се води обременяване. Стискам палци всичко да е наред, по принцип както бях писала ендото на мен ми каза повече да не правя тъй като е много натоварващо организма особено по време на бременност.

# 447
  • Велико Търново
Вероятно е така, не знам. Той (АГ) каза, че го правим като скрининг - да проверим дали всичко е наред. Моята ендо също ми каза още при установяване на бременността, че ще трябва да се изследвам за гестационен диабет, че повечето гинеколози не обръщали внимание на това, а трябва. (Аз се консултирам отделно с нея, защото съм с Хашимото).

# 448
Мами усещате ли вече бебчетата
В 17с 6д, трети ден го усещам и чувството е уникално🤍

# 449
Здравейте,
правилили си сте си изследване за тромбофилия и нужно ли е според вас да се прави, ако лекарят не го е назначил?

Общи условия

Активация на акаунт