Първокласници- 2023/2024

• 30 299
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Защо да се надписват, достатъчно е да са различни.

# 421
  • София
На нас ни казаха от градината да пазим картона, че ще го искат в училище.
Ние вече почнахме и да се караме във вайбър групата-добро начало. 🤣
За мантуто специално бях питала личната може ли да се направи, ако детето е болно и тя каза, че това не е ваксина и може. Вече допълнително, ако се наложи да се бие- трябва да е здраво.

# 422
  • София
Нашата каза, че със сопол може, но с температура не.

# 423
Е, точно днес се обадиха за Манту, и малкият на взимане от детска градина ми се оплака, че го боли гърло, вечерта вдигна и температура... Имаме време до вторник, но се съмнявам, че ще успеем да го направим. Все така става, значи...

# 424
LaughingLaughingLaughing
За какво се карате?

Ние пък не можем да решим какъв да бъде подаръкът за децата на 1-ви учебен ден. Класната тактично ни подканя, коментираме 2-3 майки, останалите са пас. Дори не са казали "здрасти", поне да покажат, че четат.
Аз изобщо не искам да съм инициативна, но не мога да търпя, някой да ме пита нещо, а аз да си трая. Rolling Eyes

# 425
Какви подаръци за децата? При нас те са били от училището / учителката и очакват децата на чиновете досега Simple Smile Вие, родителите, ли се очаква нещо да направите?

На мен първокласничето ми е четвърто дете и няма да се скарам с никой родител никога, надявам се. Щом досега не съм за толкова години. Simple Smile Таткото е ентусиаст и аз му рекламирам идеята той да ходи на родителски срещи. Засега с успех, навил се е яко Simple Smile Ще го включа и във вайбър и т.н. групите.

# 426
Не знам и аз, предполагам, че ще трябва да закупим/изработим моркови с лакомства или нещо друго. Аз лично нямам време да изработвам нищо, единствено мога да се включа финансово и да поръчам нещо готово. Но ръкоделието ми идва малко в повече, особено като остава толкова малко време. Родителската среща можеше да се състои много по-рано, не знам защо решиха да я насрочат няколко дни преди 15 септември. Тепърва ще действаме по списъците. А можеше вече да сме готови.

# 427
Не всички са на линия заради почивки. А каквото поискат на родителската среща се осигурява за 2 часа.
При нас подаръка на първия учебен ден на баткото (той сега ще е 7 клас) бяха едни големи фунии от хартия, украсени с панделки и пълни с бонбони - имаше поздравителна картичка, написана на ръка от госпожата, поименно за всяко дете, лично от нея. Много мил жест! Случихме на уникална и всеотдайна учителка. Пожелавам такава на всяко дете.

# 428
Това с подаръци на първия учебен ден и на мен ми е непонятно...

# 429
  • София
И при нас не са искали бели тениски. Само екип и маратонки, които ще се ползват само за физическо. Има два нови екипа, поне за това няма да мисля.
Трябва да търся обаче бяла риза и черен панталон за униформата.

Синът ми има часовник от месец и половина. Ще бъде с него. Телефони не позволяват.

За цветя все още не съм мислила.

Имахме час за манту края на юли, но синът ми беше болен и го отложихме. Сега има час за края на септември, тогава ще издадат и здравната карта за училище. Срокът е до края на годината.

За панталон и риза може да погледнете тук:

https://contrast.bg/%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0

Хубави са нещата им ☺️

# 430
  • София
А аз се терзая за тоалетите. С рокля или панталон на първия учебен ден!
Подаръчета от госпожата. Не съм чула практика от родителите да подаряват на децата.

# 431
  • Германия
Това с подаръци на първия учебен ден и на мен ми е непонятно...

Тук подаръците ги правим ние. Всяко дете си получава фунията от родители, пълна с лакомства, малки подаръчета, моливи, маркери или каквото се сети човек. Аз все още имам да поръчвам някои неща, които съм обещала на дъщеря ми, мисля уикенда да пусна поръчката.

Тоалетът ще е според времето, но дъщеря ми може да не се навие на рокля. Не ми е проблем каквото и да реши.

# 432
  • София
LaughingLaughingLaughing
За какво се карате?

Ние пък не можем да решим какъв да бъде подаръкът за децата на 1-ви учебен ден. Класната тактично ни подканя, коментираме 2-3 майки, останалите са пас. Дори не са казали "здрасти", поне да покажат, че четат.
Аз изобщо не искам да съм инициативна, но не мога да търпя, някой да ме пита нещо, а аз да си трая. Rolling Eyes
За същото. 🤣 Правихме анкета, имаше мнозинство, въпреки всичко не се придвижиха нещата. Някои не били съгласни, че мнозинството трябвало да определя. Ама могат да си гледат работата. Оттук нататък грам участие като организация да не очакват от мен. 🤣
Аз отдавна съм и поръчала на дъщеря ми тематичен подарък за 1 учебен ден и ми е все тази ще има ли общи.

# 433
Подаръци от родителите за първия учебен ден е нещо, за което даже не съм се и сещала,  много си затормозяваме сами живота. Достатъчно вълнуващ е денят, не са нужни поредните боклучки, които никой после няма да погледне, а са ни коствали време и усилия за организиране.
Точно за 1 час се купуват училищните пособия, аз пък разбирам нуждата датата на родителската среща да е след началото на септември - както много семейства са все още по почивки, така и учителите са в отпуск.

# 434
  • ту тук, ту там
Абсолютно съм съгласна с последното мнение. По всички точки. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт