Първокласници- 2023/2024

• 30 262
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ние не планираме да я записваме на допълнителни занимания по английски език или какъвто и да било чужд език в първи клас. Във втори вече да.
Ако тя нещо иска като спорт/не вярвам, но все пак/ тогава ще я запишем ако можем да я водим и имаме възможност. Тя не е от инициативните деца, но ако прояви интерес, ще пренастроим програмата.

# 541
Моето от миналата година ходи в театрална група и музикален инструмент, мисля да ги продължим.

# 542
  • София
За учебниците разбрах за машинното подвързване. Но как ще подвързвате тетрадките? Пак ли машинно?

# 543
Аз на 15-ти отивам с учебниците, които с аим раздали в книжарницата, купувам тетрадки по списък и направо взимам подвързии за всичко - и тетрадки, и учебници. Продавачките виждат размерите и ми дават нужното.

# 544
Тетрадки А5 от по 20 листа нужно ли е да се подвързват?

# 545
  • София
Тетрадки А5 от по 20 листа нужно ли е да се подвързват?

При нас искат всичко да е подвързано и надписано..

# 546
Тези при всички случаи с обикновени подвързии, като свърши тетрадката преместваш подвързията.
На мен ми се струва, че най-много за месец ще я изпишат.
При нас казаха, че искат отделни тетрадки за занималнята, т.е. ще бъдат по две на предмет.
Програмата къде може да се види? Сякаш още не е утвърдена, знам само, че ще имат всеки ден математика.

# 547
Програмата - в Школо, при нас още не е утвърдена, тепърва и до РЗИ ще я изпращат. И аз премествам подвързиите от изписаните тетрадки. Да, когато детето е записано на занималня, всяко едно отсъствие дори от занимания по интереси трябва да бъде извинено чрез някоя от видовете бележки. Сега нали подготвят и електронни медицински бележки, да видим какво точно са измислили.

# 548
Това със задължителната занималня е някакъв нов хит. При нас не го е имало с по-големите деца.

# 549
Това със задължителната занималня е някакъв нов хит. При нас не го е имало с по-големите деца.
Не знам от кога, но по закон е задължително присъствието, ако си го записал. И на мен даже за нашето училище са ми разказвали, как ги взимат децата по-рано, но реално зависиш от решението на учителката.
То и тях ги разбирам - ако го пуснат, е незаконно. Ще вземе някой родител да се оплаче, да им направят проверка. Или недай си боже детето да се случи нещо с него. Примерно да участва в леко ПТП и да не е ранено, но да се впише в доклад на полицията. А се води присъстващо на занималня.

# 550
Именно. Аз се бях засилила да записвам третокласника си на школа по математика, чието ръководство се оказа абсолютно недиалогично и отказващо да ни влезе в положение като обяви начален час 17:00, а занималнята е до 17:20, когато пък са втора смяна, в някои дни ще свършват в 18:05 училище. И ми обясниха, че независимо, че детето ще излиза всеки вторник от училище не поради прищявка, а пак по академични причини, то трябва да си осигуряваме извинителни бележки за тези часове.
Особено след гръмналия по новините случай с починалата ученичка в Столипиново, където всички знаем какви са били причините за тези груби нарушения от страна на училището.

# 551
  • София
За малките работни тетрадки купих 10 прозрачни, подвижни подвързии. Като изпише тетрадката, сменям на нова. За занималнята казаха, че може детето да тръгва по- рано ако има час за лекар, зъболекар, логопед, психолог или ходи на спорт и трябват активни тренировки, които започват в определен час.

# 552
  • Варна
Аз нямам намерение да го записвам на извънкласни тая година. Достатъчно ще е  натоварен и вероятно леко стресиран. Ще учат и немски, така че най-много спорт и то ако сам пожелае.

# 553
На нас на първата родителска среща ни казаха, че може да запишем детето на целодневна форма на обучение (занималня), а в последствие да го отпишем, ако преценим, че не иска да ходи.
Иначе при нас казаха, че е задължително да присъстват, докато мине времето за самоподготовка, а след това може да ги взимаме, което е след 15ч. След това имат занимания по интереси.

Синът ми ходи на футбол. Засега не знам дали ще записваме на нещо друго. Той иска на английски и ментална аритметика, но ще видим. Много натоварено ще стане според мен, пък и докато свикне с всичко ново...

Госпожата каза, че най-добре да купим прозрачни подвързии за учебниците, за да се ориентират по-добре децата. Тетрадките не мислих да ги подвързвам, но явно и тях трябва.

# 554
  • Варна
За тетрадките и аз взех плътни, прозрачни подвързии. Те иначе първата седмица ще са баници сигурно

Общи условия

Активация на акаунт