Как се чувстват мъжете ако жената до тях е много умна?

• 12 204
  • 371
  •   1
Отговори
# 330
Въпрос към жените тук: ако мъжът ви каже: “поемам ти всички разходи, купувам всички нужди, но те искам вкъщи и на разположение според моите нужди “,
какво бихте отговорили?
А, аз съм готова на много неща, за да угодя на мъжа си. Мога да направя много компромиси със себе си. Мога и много да си понижа стандарта.
Но все си мисля, че такива желания да си стоят вкъщи имат предимно (някои) жени, а не че мъжете им се чудят как да ги накарат.

# 331
Всеки е свободен да си иска каквото и да било, но не за всеки има.
Скрит текст:
Майка ми и тя много искаше мъж дето да я издържа и да роди поне още едно дете, ама и тя не случи жената. Баща ми хем от старото поколение много държеше тя да се добива от работа и да се мята на печката като й свърши работния ден, докато той сменя каналите на телевизора. Е не му се получи - жената емигрира, ако не го беше сторила щяха да се разведат.

Ако жена ми ми изневери с Брад Пит, бих и простил и бих я разбрал.
Ама него не бих го разбрал!

# 332
  • София
"доверие, предсказуемост, предвидимост"

Звучи ми като жената да се довери, че ще трае вечно, а мъжът да е сигурен и да може да предвиди, че тя няма къде да мърда.

Ако жената поиска всички активи да са на нейно име, срещу това тя да стои домакиня, мъжът ще се съгласи ли?

# 333
Лоре, според мен на мъжете им изнася жените да си стоят вкъщи.
Другите, които дадоха отговор могат ли да се аргументират защо?
Интересно ми е.
Да , защото
Не, защото

# 334
  • Далечният изток
Въпрос към жените тук: ако мъжът ви каже: “поемам ти всички разходи, купувам всички нужди, но те искам вкъщи и на разположение според моите нужди “,
какво бихте отговорили?
Този филм го играх няколко години като млада и проста. Слава богу поумнях, след като един ден реши, че трябвало да му връщам незнамси колко хиляди лева, щото ми бил плащал сметките и ме хранил. А бяха същите обещания...

# 335
Пак питам къде са тия мъже, където с охота предлагат и издръжка и жената да си е жена?
еleaa защото ми втръсна да работя като вол и от мен да се изисква и да подхащам домакинството защото било "женска работа".
Разбих си здравето от тежък физически труд, вместо да бях родила две деца и да си гледах къщата.
Озлобих се защото годините се изтъркулиха и ми втръсна да ми се обяснява как трябвало да се "еманципирам" пък мъжете елементарно издръжката на едно семейство да не могат да осигурят.

# 336
  • По света и у нас
Години наред обяснявам на хората, това което Борис ви е формулирал по-горе. И всички ме гледат все едно идвам от паралелна вселена. Такива бяха разбиранията на майка ми и баща ми, явно не са били само моите родители такива, явно и други са на този принцип.
Вие си живейте в страх, че мъжа ви ще ви прецака, бийте си се у гърдите, колко работа има да изработвате и да делите паричките. Ние с Борис, имаме коктейл в посолството да посещаваме!
До нови срещи.

# 337
Аида… Това пък ако ти го е сервирал…Мижитурски изпълнения!

Ариеле, благодаря за отговора. Ти си се нагърбила изцяло с всичко през годините. Партньорът ти не е ли помагал?

Примадона, хайде късмет!:))) Чакаме те с нова тема във форума.

# 338
  • София
Защото не желая да съм изцяло в услуга на нечии чужди нужди, и по задържение, а моите да се задоволяват на добра воля, ако изобщо.
Защото искам да имам право на глас.
Защото ще имам усещането, че си пропилявам живота вкъщи.
Защото ще си пропилея потенциала.
Защото ще съм зависима, а това ще ме направи уязвима във всякакви ситуации - я инцидент, я криза на средната възраст, я секси секретарка, просто вече не съм му интересна, я се окаже насилник, я залитне по хазард или алкохол.

Ариел, то и при тоя, който ти обещава ол инклузив, не знаеш какво ще е. Има мъже, които се включват в домакинството и не очакват да си втора смяна пред печката. Но е въпрос на подбор. А като си независима, можеш да си позволиш да избираш.
Лоре, според мен на мъжете им изнася жените да си стоят вкъщи.
Другите, които дадоха отговор могат ли да се аргументират защо?
Интересно ми е.
Да , защото
Не, защото

# 339
Моите расъждения се препокриват с на Лъвица

# 340
Вярно е това, че в някои случаи ще е пропиляване на потенциала.
А в други случаи няма да е голяма загуба.
Зависи.

# 341
Ще рече човек, че кой-знае какви нужди задоволявате и кой-знае колко перфектно ги задоволявате Simple Smile Simple Smile

# 342

Ариеле, благодаря за отговора. Ти си се нагърбила изцяло с всичко през годините. Партньорът ти не е ли помагал?

Нали ги учат, че жените или ще им вземат всичките пари или, че жените са слугини които трябва и да работят.
Средно положение няма - все ще им вземат парите.
Аз цял живот се трепя и с партньор и без партньор. Не го разбирам тоя изкривен феминизъм. После жените били виновни, че не раждали. Айде бе!

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 20:53 от Arielle

# 343
Ами и в майките , които ги възпитават така, също има вина. И те са жени ама…
Това винаги ме е карало да се замислям

# 344
  • Агент под прикритие
Лъвице, ако това са ти всичките съображения, решението е много просто: не се занимаваш с мъже. И ако решиш да се занимаваш, само кежуълно, ама без да искаш после деца от тях, защото това не върви с кежуълния пакет. Има и други начини да станеш майка, така че не си съвсем без опции...
Който го е страх от мечки, не ходи в гората. Problem solved.

Общи условия

Активация на акаунт