Как се чувстват мъжете ако жената до тях е много умна?

• 12 204
  • 371
  •   1
Отговори
# 315
  • По света и у нас
Ти прочете ли в моят първи коментар относно темата за патриархалния модел, че на мен мечтата ми е мъжът ми да ми позволи да работя за удоволствие. От там нататък си е моя работа какво правя и как струвам. Той да се погрижи къде живеем и да не се притеснявам за сметките, пък аз ще си оправя моята част. Ти детето като тръгне на детска и на училище колко е да оправиш дома и да сготвиш една манджа и да отидеш на фитнес. То аз и сега го правя като са децата при мен. Като не са не готвя. В момента живея по същия начин, просто няма да трябва да работя на 8 часов работен ден, ще си правя бизнеси и каквото си искам.

# 316
Ама защо някой трябва да ти позволява нещо? Работи си с удоволствие какво ти пречи? Аз го писах и в друга тема, че ако не съществуваха пари, пак с това щях да се занимавам, с което и в момента. Да, работя с удоволствие професията си. Ама аз сама съм си го направила това. Защо имаш нужда някой да ти бил разрешавал нещо си? Кой да ти разреши? Началник ли имаш? Собственик ли? Живота си е твой, ти си решаваш как да го изживееш. Поемаш си отговорността за решенията и толкоз.

# 317
Първоначалният въпрос на темата не беше ли как се чувстват мъжете докато жена им се фръцка по цял ден из интернета как той плаща сметките, пък тя само гримче, фрапенце, чатче? 😁

# 318
  • По света и у нас
Защото обичам мъжа ми да ми позволява разни работи. 😉 каквото аз му разреша да ми позволи.

# 319
  • София
Мъжът - искам 20 годишна домакиня.
Жената - искам той да плаща всичко, аз да си правя каквото си искам.

Честито на печелившите Satisfied

# 320
Шансът е като в тотото, само дето няма джакпот с натрупване. Но може много лесно да се оправи ситуацията с прибавяне на една домашна прислужница, най-добре над 2х20г, за да не се усложнява уравнението твърде много.

# 321
Защото обичам мъжа ми да ми позволява разни работи. 😉 каквото аз му разреша да ми позволи.

Разбрах те сега. Съгласявам се. Hug

# 322
Всеки е свободен да си иска каквото и да било, но не за всеки има.
Майка ми и тя много искаше мъж дето да я издържа и да роди поне още едно дете, ама и тя не случи жената. Баща ми хем от старото поколение много държеше тя да се добива от работа и да се мята на печката като й свърши работния ден, докато той сменя каналите на телевизора. Е не му се получи - жената емигрира, ако не го беше сторила щяха да се разведат.

# 323
  • Чужбина
Ама чакай малко, никой не говори за майчинство /две години/. Това не е модела жена-домакиня и мъж-провайдър. Това е жена в майчинство, която си има професия и доходи през тези две години и после се връща на работа. Никой не говори за тримесечни бебета, а за тригодишни деца, които каъо тръгнат на градина, ти кво праИш, домакиньо??? По цял ден кво праИш? Освен да бършеш праха и да готвиш петстепенно меню на провайдъра? Щото ако аз издържам здрав, прав човек, с дете над 3г, ще очаквам като се върна от работа всичко да е под конец и аз да казвам какво ще се случва, защото тоя човек ще е напълно зависим от мен и ще трябва да се съобразява ако не иска да изхвърчи на улицата. Сеш ли се къде е уловката? На майките-домакини на пораснали деца, пак да кажа не бебета, а деца над 3г. Да потретя ако трябва, че не говорим за жени в майпинство, защото те не влизат в този модел. Те са просто работещи жени, които две години са платен отпуск по майчинство. Има огромна, колосална разлика.

С риск да те скандализирам или разочаровам още повече, ще се опитам да изложа каква е логиката на отношенията, които те потрисат.

А логиката започва от това, че се следва мъжът и се правят компромиси в името на детето - възпитанието, дома и семейството.

Тази схема на отношения означава доверие, предсказуемост, предвидимост и голяма сигурност за всички, участващи в  нея.

Не става дума жената да умира от скука или да се чувства нехаресвана, нежелана или напр. лишена от внимание и дори секс. Става дума, че тя може да се занимава с нещо свое, любимо, по няколко часа, може да се среща със себеподобни и т.н. Не е длъжна и да бъде домакинята в 100% от случаите - може да се наеме и домашна помощница или роднини/ приятелки да помагат с детето/ децата.

Много от вас може би не знаят, но такъв е живота на много дипломатически съпруги (мандати на мъжете им по няколко години на различни места). Да, рядко се съхраняват семейства, но има много съпруги, опитващи такъв живот. Понякога се получава. Важно е какво е доверието и задоволеността между двамата.

Този нагон за себеизява, независимост и "самодостатъчност" не може, по дефиниция, да поддържа здраво и стабилно семейство.

В моето обкръжение имам познати, на високо интелектуално ниво, в което жената съзнателно се е обрекла да бъде домакиня. Не работи вече 8-9 години, здрава е, в работоспособна възраст е. Имат имоти и пари, Дъщеричката расте под правилните и нормални грижи, учи добре и се готви за престижен университет (далеч извън Бг, естествено).

Като двойка са изключително надеждни и може да се разчита на тях. Могат да бъдат пример за сплотено семейство, в което мъжът бачка, а жена е вкъщи и няма никаква суета, каквато и да е показност и чувство за конкуренция. Имат подкрепата на своите родители (морална и може би и материална, не съм в течение).

Да не подценяваме стойността на тези ценности. Едва ли има нещо по-ценно от спокойните отношение, почиващи на доверие, от това да се отгледа и възпита добре едно или повече деца...

# 324
Въпрос към жените тук: ако мъжът ви каже: “поемам ти всички разходи, купувам всички нужди, но те искам вкъщи и на разположение според моите нужди “,
какво бихте отговорили?

# 325
Дъщеричката се готви за университета под нежните майчини грижи? Joy Прав си, толкова малки деца как да ги оставиш сами! Nerd

# 326
Въпрос към жените тук: ако мъжът ви каже: “поемам ти всички разходи, купувам всички нужди, но те искам вкъщи и на разположение според моите нужди “,
какво бихте отговорили?

Веднага го взимам само да не се окаже, че лъже, че много мои приятелки изгоряха така. Уж това уж онова сега вързани с малки деца опъват каиша и вкъщи и на работа, че "милото" нещо ги послъгало.

# 327
какво бихте отговорили?

Ей там е вратата, свободен си да търсиш такава дето ще иска това. That's not me. Аз не се продавам. Чао.

# 328
  • Далечният изток
Ох, ще умра от смях.... Няма смисъл просто. Борис има някакви филми в главата и едно семейство за пример, ама животът хич не изглежда така. Аз пък всички семейства, които познавам, с деца ученици и студенти, някои в чужбина, други в България, са с работещи мъже и жени. Включително и аз работя, а синът ми е студент.
Правилните и нормални грижи за едно дете ги осигурява само жена домакиня, добре, това беше нещо ново за мен... В това отношение съм пълен провал, даже му се чудя на моя син как въобще му дойде на ума да учи.

# 329
  • София
какво бихте отговорили?

Не.

Общи условия

Активация на акаунт