(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 54)

• 48 063
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Каква е разликата между чорбаджийски чушки и Кози рог? На снимките като сън ги виждала ми се струват еднакви

# 496
Нашия козирог е по-дебеличък , леко по изтумбен. Става примерно да се пъхне малко сиренце. 🤩Довечера ще снимам и ще го кача. Още не сме брали и не сме я опитали тази чушка.

# 497
Каква е разликата между чорбаджийски чушки и Кози рог? На снимките като сън ги виждала ми се струват еднакви
Чорбаджийските бяха по-прави, макар и с извивки, кози рог бяха много по-навити, вече може и да не е така 😁

# 498
Аз пак минавам да се оплача. В двора е като след торнадо. Всички колове на доматите и фасула са счупени и попадали. Всички растения са полегнали от вятъра, включително пипера. Само две браздички пипер и патладжан държат фронта. А е сухо, сякаш съм засадила пустинята. В двора са летяли празни какетки, саксиите ми с мушката, разсада краставички, които направих преди десетина дни. Реве ми се. Утре ще разчиствам цял ден поразиите от вятъра и ако имам къснет няма да ми остане за другия ден.В неделя кое по_ напред и ще  си тръгвам.
Лоша година. Не обичам да обобщавам, но.... все се надявах да сваря хубави домати, наедрели дини, тук там поне пъпеши, тиквички, а то ....
Утре може да снимам ужасът в двора.

# 499
  • София
☹️😪Много съжалявам... Аз от два дни не съм ходила при любимците, дано са наред.

# 500
Съжалявам за пораженията по градината ти. Дано бързо се вдигнат и възстановят растенията.
Обещах да покажа козирога .

# 501
  • София
Той люти ли? Не мога да ги схвана чорбаджийскиъе, по спомени от детството не бяха люти, сега са леко пикантни.. 🤷‍♀️

# 502
Мими, това ми прилича на сиврия по формата,но пък е различен. Какви ли не семена ни продават.

Сиврия
Кози рог

Аз мисля, че между кози рог и Чорбаджийски разликага е само в найменованието по различните крайща на страната. Може и да греша де.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 23:03 от morskibriz

# 503
Мама Мария, това не е кози рог. Прилича на Рибки, но доста безформени. От твои миналогодишни семена ли са?

# 504
И на мен не ми прилича на кози рог. Това, което съм виждала на снимки за кози рог за мен си е чорбаджийска чушка. Тънички и дълги чушлета. А като ги търся за семе ми излизат с име Берос.
А иначе и аз чорбаджийските не ги помня като люти и не съм попадала на люти. И миналата година като имахме не бяха люти.
Разрових се в снимки в телефона и намерих от миналата година по това време вече сме имали узрели доматки и корнишони. Тази ☹️

# 505
  • София, Студентски град
Morskibriz, съчувствам.

# 506
Няма снимки от вятъра, защото половинът е станал призори и докато станах аз, беше поправил щетите.
Ето укрепен фасул
Скрит текст:

Скрит текст:
И домати
Скрит текст:
Пак има къртица в пипера. От нея поражения няма, но от вътъра има.
Скрит текст:
Д.угите снимки с пипер са големи.
Да ви питам да вадя ли лука?

И още нещо. Дадоха ми 5л.бутилка с птичи шербет. Казаха ми, че е миналогодишен и мога да го използвам не разреден. Вярно ли е? Ако не как да го разредя? Да паливам на корен или в пръскачката?
Марко, кога ще се веснеш тук?

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 13:18 от morskibriz

# 507
За мене е рисково без да се разрежда шербета. При преторяване на растенията може и да загинат.
Днес сутринта по тв чух, че картофено то вана вилнее в северозападна България. За мене единствено превантивно пръскане с мед съдържащ препарат спасява от нея.

# 508
Благадаря, за споделеното Недоволна. Как да разреда шербета, 1:1 или?
За мана са добри и препарати на алуминиева основа. Въпроса е кой, колко и какво е склонен да използва. Дори си мисля, че е добре да се редуват през годинити. Не съм специалист. Само си разсъждавам на глас.

# 509
  • София
1:10 го дават, но аз в една лейка разтварям една кофичка от мляко, като разбърквам хубаво и изсипвам веднага. Винаги остава утайка, та правя още една лейка. Реално съотношението ми се увеличава Blush

Общи условия

Активация на акаунт