Възмутена съм!!!- какво толкова ги е срам от едно 7 годишно дете.

• 39 295
  • 473
  •   1
Отговори
# 45
  • София
но то друга страна сме хора и можем да проявяваме разбиране и да направим малък компромис. Не боли, поне не много!

За компромис се моли. Не се изисква и не се възмущаваш ако не ти го направят. Нали? Naughty

И не разбирам защо издигате децата си на пиедестал?  newsm78 Вашите деца са си ценни за вас - за околните не са. Аз също обожавам моето дете и правя компромиси за нея, но не смятам че и околните следва да правят. Не натрапвам детето си и неговите нужди на другите, нито смятам неговото спокойствие за по-важно от това на околните... Айде сега дете било...
Едва се сдържам да направя няколко обобщения...  Rolling Eyes

# 46
  • София
Аз също не бих влязла да се къпя с момче на 7 години. Не се къпя дори с дъщеря си( която е на 3 години), та какво остава за момче на 7 години. И то не защото съм консервативна, а защото няма да ми бъде приятно някое дете да ме оглежда непрекъснато ( защото за дете на 7 години това е доста важна тема - разликата между половете, голотата и т.н.). А и просто не съм свикнала да се къпя в обща баня  - дори в нея да има само жени.

Но пък от друга страна не бих имала нищо против да изчакам 10 минути, докато майката изкъпе детето си, ако разбира се тя ме помоли учтиво да го направя, а не да започне да ми вдига скандали.  Или пък другия вариант е след като майката е проверила, че не е имало никой преди да влезе с детето, просто да остане отвън, за да предупреди желаещите да се къпят и да остави детето само да се къпе. Мисля, че за дете на 7 години нама да е проблем.

И за да не попадам в такива неприятни ситуации, НИКОГА не ходя на места с обща баня.

# 47
КАКВО ТОЛКОВА Е СТАНАЛО.да го остави неизкъпано ли.все пак това е дете голяма работа.а като ходят на плажа голи не ги е срам че ги зяпат децата.аз лично се къпя пред децата си и не ме е срам нито пък баща им.като не им е било удобно да бяха излезнали и да идат като се освободи.все ще се съобразяваме с разни  хора.щом е за дете те да се съобразяват. newsm61
напьлно подкрепям,ако бях аз банята 6те6е да заприли4а на кербала за 5 минути! ooooh! #2gunfireгоспожа кокона може и да си избрьсне дупето,след като искьпя детето.ни6то няма да стане ако по4ака малко лиглата глупава.аз сьс най-голяма усмивка бих из4акала,та дори и пазила пред вратата да не влезе някои.за ни6то на света не бих карала маиката да се 4увства неудобно!!!но това е,не е лесно да се сбльсква6 сьс вси4ки тези нискоинтелигентни хора   smile3511

# 48
Всичко друго ми е ясно , ама  не разбрах какви са били тези " флъорци и мутреси " в хотел да го наречем с обища баня  hahaha

По темата - не смятам , че е редно 7 - годишно момченце да е в женската баня , но не мисля , че на тези трътки е щяло да им стане нещо , ако изчакат 5 мин. Аман от несъобразителни хора ... Sick

# 49
  • София
Предполагам, че и на мен не би ми било приятно да се къпя в компанията на не дотам малко момче... но също така предполагам, че бих проявила нужното разбиране, ако майката помоли за малко търпение Peace

# 50
Нискоинтелеигентните добре си проличаха и тука...

# 51
Проблемът е в заглавието на темата. От него излиза, че Възмутената е възмутена от срамежливостта на жените. По скоро може да се ядоса, че не са проявили разбиране. Но може би не е подходила както трябва. И аз, ако вляза гола в банята и там има момче, ще ми е малко късно да ме уведомяват и питат дали съм срамежлива или не, и дали съм съгласна. Така че вината си е нейна.

# 52
  • Linz
РЕНИ, за необходимост и дума не може да става, но знам, че изкушени ще има, макар да не ми се иска Simple Smile
А щом си тъй отворена и от нищо не ти пука, що те дразни свекърва ти, като ти влиза вкъщи? И не ти се иска да те свари по време на секс? В темата ти проявих съчувствие и съпричастност, а май не е трябвало... Извинявай, ако ти звучи грубо - не е с цел да те засегна, а само да ти напомня, че хората имат различни чувствителност и праг на търпимост за различните неща и ситуации.
Да, това ми прозвуча грубо... Никога не съм казвала, че от нищо не ми пука. И паралела, който правиш между двете теми не го разбирам. Ситуацията със свекърва ми няма нищо общо с тази.
При дадените обстоятелства жената не е имала избор. Освен да остави детето си мръсно.
С предния си постинг исках да обоснова първия, който написах. Не знам защо го приемаш като лична обида- чак пък не е трябвало да проявиш разбиране в моята тема... Аз например винаги отговарям на поставения въпрос, а не изразявам лично отношение към автора на темата.

# 53
  • с/у ОколоМръсТното
Възмутена,
как можА да причиниш това на синчето си?!  Shocked  Нали ако го научат съучениците му, ще го спукат от подигравки. hahaha
Връчваш му един сапун, шампоан и марш в мъжката баня. Колкото се е измил, толкова. Все за 10 дни за оцелее. Пък и вече би трябвало да се къпе сам.

# 54
  • София
сега зацепих, че темата всъщност била тест за хентелегентност... провалих се Embarassed

шани, някои хлапета са толкова отворени, че може и да му завидят Wink

# 55
  • София
Пък и вече би трябвало да се къпе сам.

Да бе  Thinking

То моето гадинче дето няма още и 3 години се къпе почти само, а 7 годишно  newsm78

# 56
  • в Tara
то заглавието на темата е много интересна ...какво толкова ги е срам от 7 г дете?
ами мен ме е срам, какво да направя, да ме е срам от това, че ме е срам ли?
има хора и хора, някои ходят с децата си на нудистки плаж от новородени, други се крият като се преобличат.
щом отиваме на такова място където банята е обща би трябвало да ни е ясно за възможните неудобства и да се съобразяваме.
аз не бих пуснала момченцето си само и в мъжката, може би бих изчакала мъжовете да липсват и да го изчакам отвън като го подканя да побърза.

иначе, дъщеря ми се къпе сама от 6 годишна възраст

# 57
Абсолютно съм съгласна с мненията, че е недопустимо 7 годишно дете да се къпе в женска баня. И проблемът не е толкова в това, че на някого му е неудобно (както са писали вече, всеки има различен праг на чувствителност и свян), проблемът е, че именно в такава възраст децата се интересуват от подобни неща, рушат се някакви граници на приличие и етични норми. За мен това е равносилно на размотаването по голи цици на плажа. И е много трудно ако искаш да възпитаваш детето си в спазването на някакви норми в такава ситуация - остава да не го водиш на море, защото повечето като им направиш забележка, ти вдигат скандал. И бавно и постепенно нормалното е заместено от ненормалното, моралното от антиморалното. Стойностите са преобърнати, повечето не виждат разлика, дори не виждат проблема.
По въпроса - бих помолила персонала или за ключ, за да заключа банята за 5 - 10 минути, или просто бих обяснила на жените каква е ситуацията, да изчакат малко. Просто бих се опитала да разреша някак този проблем, а не да се нахвърлям върху жените, в крайна сметка не съм единствена в тоя хотел. А ако не срещна разбиране, бих поговорила с персонала на хотела, да измислят нещо.

# 58
Пък и вече би трябвало да се къпе сам.

Да бе  Thinking

То моето гадинче дето няма още и 3 години се къпе почти само, а 7 годишно  newsm78
е не всички могат да се къпят сами всяко дете е различно smile3506
моето също се опита само но като видях какво точно прави и дотам беше.
едно време маиките на тези дето са от голямото добро утро са ги водили в общата баня дето е пълно с момченца ама сега неможе много ни е срам от едно дете айде моля smile3516

# 59
  • София
Не мога да разбера защо така реагират повечето момичета. Не виждам нищо лошо в това да си къпеш детето на тази възраст и не намирам, че е срамно да се разхождат родителите голи пред него. Иначе как ще формирате възприятията му за естествената човешка голота и тяло. Та това е съвсем естетствено и с риск дори да прозвуча малко крайно, ми се струва, че изказванията са малко лицемерни./Сега вече може да ме изядете с парцалите/. Ако детето не познава тези неща от вкъщи, какво щ го оставите от улицата ли да се учи?

Общи условия

Активация на акаунт