Възмутена съм!!!- какво толкова ги е срам от едно 7 годишно дете.

• 39 289
  • 473
  •   1
Отговори
# 210
Ама въпросът пак се изместил!!! Възмутената е възмутена от реакцията "срам" на онези жени!!! Не от неспособността им да я изчакат или нещо такова!!! Вижте й само заглавието! Останалото е варианти, теории, хипотези... Нямат общо с конкретния й "гняв" - какво толкова ги е срам от едно 7 годишно дете. Ето това мен пък ме изумява най-много. Убедеността й, че той е "малък" и всички трябва да приемем, че е така.
Ако беше Изненадана, Недоразбрала или нещо такова, даже не бих писала. Но "Възмутена"?!?!?!
Впрочем, сетих се една случка с детето на мои познати. Беше ореди доста време - може би в зората на демокрацията, когато децата все още не бяха толкова отракани, колкото са днес:
Момченце на 4 години, току-що изкъпано от майка си, стои в хавлията върху някакъв шкаф. Тя го бърше и когато разтваря хавлията пишката му се оказва на нивото на лицето й. И малкият въздъхва: "Лапни я, ма мамооо!". Ще се въздържа от коментар.
И отново към днешните деца. Моята дъщеря няма 5 години. За да не нарича целувките "секс", се е наложило да й обясня, че има разлика, макар че все още не съм се впускала в подробности за второто. От лятото си е нарочила един младеж, малко по-малък от нея за гадже. Крои планове за бъдещето, но все още приема, че е малка и че нещата ще се случват "като пораснем". Та преди 1-2 седмици беше сънувала, че с въпросното момченце правят секс, колкото и да ме срам да го разкажа...

# 211
Не жаля евентуална снаха, защото всяка нормална жена би видяла това още в началото на една връзка, то е толкова очебийно в този случай. Жаля момчето, което ще бъде подиграно и отритнато от съучениците си, защото то истински ще страда и няма да има кой да му обясни къде е проблема, след като му се насаждат такива разбирания за света.
Точно  Peace

Иначе по темата, не бях забелязала, че вторият път бащата си е почивал. Щом е така, аз не виждам какъв е проблемът  Crossing Arms
Бащата няма да си почива десет дни я, ще си почине, почине, пък ще стане и ще иде да изкъпе детето в мъжката баня. За няколко часа става дума, бебчето няма да умре от мръсотия за няколко часа.

Иначе параноята, че в мъжката баня го чакат банда педофили, ми се струва прекалена  Stop
То по тази логика, ако момчето беше на 10, на 12 или на 14, пак е обект на педофилски помисли, и тогава ли не бихте го пуснали сам в мъжката баня?

# 212
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Интересно как бихте реагирали ако имаше гол мъж в банята......сигурна щяхте да обърнете нещата на майтап.......

# 213
карина, имаш ли деца?
прекалявате с подигравките - жал им било за детето, щяло да остане "бебче" до 20 години, не е истина

# 214
  • София
От прочетеното оставам с впечетление, че явно аз съм асексуална, а дъщеря ми бавноразвиваща се в тази област newsm78

# 215
Това в петъчната тема ли се обръща?
Забавна е. Joy Joy Joy

# 216
ВЪЗМУТЕНАТА,МОЛЯ ТЕ ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО СОБСТВЕНАТА СИ ТЕМА И СИ ВЗЕМИ ПОУКА,А НЕ СЕ ОПЪВАЙ КАТО МАГАРЕ НА МОСТ.ИМА КАКВО ДА НАУЧИШ ОТ ХОРАТА,ОПИТАЙ! newsm09

# 217
не съм чела всичко, но...щом банята е обща, всеки трябва да се съобразява с останалите. Тоест в случая новопристигналите е логично да се съобразят с този, който вече е вътре. Ако на тези госпожи/ци им е неудобно да се къпят пред 7 годишно момченце, ами да изчакат отвън! какво толкова...5-10 минути не са кой знае колко време.
Аре!
аре-маре - ми не давай категорични мнения , като не си запозната
тия бани са големи , не са по 5 -10 квадрата , сигурно са по 150 -200 квадрата - имат чупки , ниши и т.н.
и не може да видиш кой влиза и кой излиза
изобщо се учудвам тези , които късат билетите , как са я пуснали да влезе жената там ,  . и то два пъти - т.е. колкото пъти е поискала .

аз съм ходила в обща баня на хижа едно време. първо, билети никой не къса - обикновено е обявено предварително в колко часа има топла вода и всички се изсипват тогава. все пак за баня не се плаща допълнително. и душовете не бяха отделени със стени, а просто разположени на няколко метра един от друг. така че всеки вижда всички останали. та нека възмутена да каже каква точно е била банята , да не гадаем само , а и да можем да изпишем още 10-тина страници  Joy

# 218
Интересно как бихте реагирали ако имаше гол мъж в банята......сигурна щяхте да обърнете нещата на майтап.......

Е няма толкова смел мъж....

А сега сериозно - ако искате пуснете тема в татковци, каква част от мъжете са се чувствали унижени от майките си поради прекалена загриженост, на колко от тях са им викали "мамино момче"... и на какво се е дължало това. Смятате ли че по този начин им помагате да бъдат по-добре в живота? Колкото по-рано съумеят да се грижат сами за дсебе си, толкова повече ще успеят в живота. Другото е егоизъм - за да сте спокойни вие детето да няма изградени навици и умения. Не отнемайте по такъв начин правото на детето да живее, не проявявайте задушаваща обич!

Наистина не и е било лесно на "Възмутена", съпругът и вероятно не е проявил разбиране да и помогне. Другите жени в банята също не са проявили разбиране. Но защо тя не се възмущава отсъпруга а само от останалите?

Безмислено е повече да пиша по тази тема. Помня и една тема на Кака Сийка с цитати на едно момче, гледащо цветя - доколко познавате наистина децата си?

ПП: Ако има такъв мъж - да казва коя баня посещава, да ходя да гледам сеир  Mr. Green

# 219
Кое в мнението ми ти се струва погрешно?
Аз си правя извод за ситуацията в това семейство не само от нещата, които са казани в прав текст. Например от факта, че майката е избрала да изкъпе детето в женската баня и да влезе гола с него, вместо да изчака няколко часа, докато бащата се събуди, за мен е 100% показателен, че майката къпе детето си и вкъщи. Ако то отдавна не я е виждало гола и ако по принцип не го къпе тя, нямаше да избере именно това решение за ситуацията. Виж всички писали по темата колко различни решения предложиха. Варианти има много, просто тя е избрала това, което е най-естествено за нейното ежедневие.
Друг извод, който си правя - за нея синът й е бебче и се дразни от това, че останалите жени  не го възприемат така. Просто не осъзнава, че той й се струва малък поради субективни причини, а не защото в действителност е малък и не осъзнава, че много по-реалистична за възрастта на едно дете е преценката на страничен човек. И понеже тя иска синът и да е малкото й бебче, се дразни от тези, които й показват, че това не е така. Именно ей тук е възмущението на дамата (обърнете пак внимание на заглавието), а не толкова че е имала разправия кой кога ще ползва банята.
От това си правя извода, че това дете ще е малко бебче за тази майка още доста време. От там и евентуалните проблеми в самооценката му, които ще настъпят.

Иначе гостът с ник '=' поразително точно описва моите мисли по темата  Thinking Подозрително чак.

# 220
карина, имаш ли деца?
прекалявате с подигравките - жал им било за детето, щяло да остане "бебче" до 20 години, не е истина
Не си ни разбрала правилно, детето няма да остане "бебче" до 20 години, то завингаи ще си остане бебче и винаги ще търси не партньорка в живота,а майка, майка-орлица която да го къпе, храни, облича и да го брани от другите.
Не можеш да къпеш 7 годишния си  син, защото детето е твърде голямо и има нужда от малко самостоятелност, но май доста майки отказват да я дадат на синовете си , от там 10 000 000 теми за свекървата и мекушавото мамино синче, което е на страната на мама.

# 221
 Възмутена, не мисля, че имаме право да определяме, кой от какво да го е срам и да се възмущаваме, ако го е срам от каквото на нас не ни харесва.
 Аз лично не се събличам пред собствените си синове, какво остава пред други. А и не мисля, че е добре за самите тях да стават свидетели на къпещи се голи жени.
  Но всеки сам да преценява за себе си, това е моето мнение.

# 222
Пълни простотии говорите,а и ми е много интересно майките,които си щадят децата и те никога не са ги виждали голи,кога аджеба им обеснявате разликата в половете?
За целта си има книжки и 7 години е добра възраст за детето да ги прочете. Не може да принуждаваш зрели жени да стават нагледен материал за разликата в половете на чуждо дете. Какво - свидят ви се 10-тина лева за някоя хубава книжка по темата?  Добре,че моите родители ми обясниха за разликата в половете, като ми дадоха да чета книжки, подходящи за възрастта ми, а не като се ме заведат в мъжката баня за да видя нагледно разликата  Naughty

# 223
За целта си има книжки и 7 години е добра възраст за детето да ги прочете. Не може да принуждаваш зрели жени да стават нагледен материал за разликата в половете на чуждо дете. Какво - свидят ви се 10-тина лева за някоя хубава книжка по темата?  Добре,че моите родители ми обясниха за разликата в половете, като ми дадоха да чета книжки, подходящи за възрастта ми, а не като се ме заведат в мъжката баня за да видя нагледно разликата  Naughty
E това вече беше абсолютно ненужна нападка.  Stop

# 224
детето няма да остане "бебче" до 20 години, то завингаи ще си остане бебче и винаги ще търси не партньорка в живота,а майка,

не сте нормални- как му начертахте съдбата на това момче, само защото майката се е къпала заедно с него в общата баня
никъде не е казвала, че го храни и облича, най-вероятно жената си е съвсем нормална, ама нали трябва да се наплюе хубаво според общата тенденция
интересно е как се знае чуждите деца какви ще станат, а за своите ще кажете ли
и още нещо- аз наричам човек на седем години дете, а не възрастен

Общи условия

Активация на акаунт