ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 045
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Аз добавям винаги мазнина. Или зехтин екстра върджин или краве масло, я гхи, я нормално.

# 166
Прибавя по малко зехтин към пюренцата.
Аз да ви питам, започнахте ли да добавяте магданоз и копър към пюретата. По какъв начин ги добавяте (на пара/варени или в суров вид пасирани)
Момичета, един въпрос към тези, които сами си приготвят пюретата. Добавяте ли някаква мазнина (някакъв вид олио)?

# 167
Благодаря, момичета за бързите отговори Hug

# 168
  • София
Момичета, живеещи в апартаменти, как си чистите количките? В баните ли?
С този дъжд в София положението е кал до уши постоянно.

# 169
Имам везна и ги меря там - давам по 150 грама сега на 5 месеца и половина, просто ми стана интересно как в тази лекция пише милилитри, защото това може да бъде мярка за мляко, но за пюре … и се замислих дали е правилно да давам 150 грама или е много. За мазнина - рапично олио или гхи в дните, в които нямам жълтък в пюрето - слагам по една лъжичка мазнина.

# 170
Прибавя по малко зехтин към пюренцата.
Аз да ви питам, започнахте ли да добавяте магданоз и копър към пюретата. По какъв начин ги добавяте (на пара/варени или в суров вид пасирани)
Момичета, един въпрос към тези, които сами си приготвят пюретата. Добавяте ли някаква мазнина (някакъв вид олио)?

В суров вид ги давам. Измивам добре и в блендера със зеленчуците. Естествено слагам съвсем малко.

# 171
  • Вестерос
Здравейте, момичета. Не съм писала и чела от мнооого време. От малко преди да родя. Включвам се сега с един въпрос към вас, че се чудя от няколко дни. Ясно е, че има разлика между грам и милилитър. Аз също съм гледала лекцията на д-р Владимирова и грешно съм запомнила 150 грама за 5 месеца примерно, а то е мл. … Понеже сама правя последните дни пюретата на малката  и бурканчетата от 190 мл. ( които реално са тези за кухня ) са 150 грама …. Как бихте постъпили - бихте дали цялото бурканче или бихте оставили една част, за да е 150мл? Надавам се, че добре го обясних. Не бих се впрягала толкова иначе, но малката върви много висока, има апетит и на 5 месеца беше 8 кг. 😅 Та не искам да я прехранвам. На кърма е. Яде си цялото бурканче без проблем. Просто се чудя колко трябва да дам… да не се окаже, че й давам порция за 9 месеца, а тя няма 6. Започнах по-рано захранването, въпреки че имам кърма, защото просто проявяваше голям интерес към храната като се храним с баща й и започна пак да се буди нощем и прецених, че явно чисто калорийно не я засища. Иначе си качва доста за месец…
Аз давам 150-170 гр пюре. Владимирова казва 140-150 грама в онлайн семинарите.

В банята я мия всеки ден. Преди това на площадката обирам каквото мога или пред входа.

# 172
  • София
Благодаря, Тифани. Нашата не я качваме горе и всеки ден абсурд да я вкарвам в банята 😅 Чудя се на автомивката дали ще се навият да пръскат и количката? Ми ще ги питам! 😁

В банята я мия всеки ден. Преди това на площадката обирам каквото мога или пред входа.

# 173
Зиги, защо не пробваш да закараш количката на автомивка на самообслужване или пък ако имате чешма в гаражите, там също би станало лесно. На моята й почиствам шасито основно с влажен парцал, но при нас водещо е бебеносенето.

Да ви се похваля, малката най-после почна да се изхожда по-гъсто, може да  е било някакъв лек вирус, защото други признаци нямаше.

# 174
Зиги ММ мие количката на автомовка, на самообслужване. Като нова става , а всичко останало с влажен парцал и което може да се свали в пералнята.
Честит 1 юни на всички бебоци . Пожелавам им да имат едно щастливо и безгрижно детство. Balloon

# 175
Честит празник на всички бебоци в темата и на по-големите им братчета и сестричета!
Днес сме на изследвания за след 6м. Преди време някой беше попитал как се взима урина от момиче: Купих колектор за урина за момиче от аптеката, сутрин още с първото отваряне на очи, свалих памперса, залепих колектора и зачаках. След 3-4мин се изпишка. Важното е да не се слага памперса пак, че найлончето се прегъва и не се събира нищо.После прехвърлих в нормално контейнерче за урина.

# 176
Може ли тези от вас, които вече сте минали на коремния ехограф на 6 месеца да дадете препоръка за София. Аз звънях да запазя час за д- р Карабоюкова, но деа дни никой ме вдига. Бях водила там каката и бях доволна, но сега не мога ьа се свържа. Та ако сте доволни от някой друг, моля да ми препоръчате.

# 177
Здравейте, приемате ли нови членове?
Бебчо е роден на 20.12.2022. Бяхме изчислени за 07.01.2023 и членувахме в януарската група, но по ред причини, бихме искали да се преместим тук. Вече захранени, но още беззъби ☺️

# 178
Серенапота, добре си дошла!😊
Честит празник на всички!🌷🌻🌺
Ние черпим днес, защото вече сме на половин годинка!🎂🥰💐

# 179
Серенапота, добре си дошла!😊
Честит празник на всички!🌷🌻🌺
Ние черпим днес, защото вече сме на половин годинка!🎂🥰💐
честити шест месеца на Матей и честит празник на всички бебоци д аса ни живи и здрави и много да ни радват Елена вече от вчера започна шестия месец и смело яде месни пюрета реакция алергична никаква

Общи условия

Активация на акаунт