ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 144
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Честита месечинка на бебчовците! 😍

Момичета,с какъв лосион мажете бебетата след баня. Мисля да сменя олиото с лосион за лятото,но не знам с какъв 🤔

Лятото е хубаво да е лосион, а не олио. Аз бях купила целия комплект на Мустела, още преди раждането, та чак сега дойде ред на лосиона.

# 376
Веси, прекрасни са бебчовците! Живи и здрави да са ти!
Аз мажа лосиона на Клоран, доволна съм.
Аз обличам само с боди с къс ръкав, но в чантата имам и по-тънки и по-плътни дрехи и завивки. Ние сме на юг и при нас вече е горещо.
За захранването-заместих обяда ня Емили, давам около 130гр пюре, тя си търси мляко, но не давам да суче, защото повръща. При нас явно си е чиста лакомия, защото когато не суче, не повръща🤔. Ако дам пюре/каша(колкото и да е малко) и после суче, или пък я оставя по-дълго да яде -после повръща. Дадохте ли вече спанак, зелен боб? Според някои схеми се въвеждат по-късно, според други - по-рано 🤔?

# 377
Аз използвам слънцезащитен на Бочко , на 09 Айлиз стана на 7 м. Много е неспокойна тези дни пак някакъв скок ли кво не знам , не се търпи.... Ние през деня излизаме сутрин малко на двора и в 6 сме на площадката.  До 5м буквално не разбрах ,че имам бебе нито един път вечерта не ми се будила не е ревала (даже се притеснявах че не плаче) все си спеше . Бебе мечта. Е да ми е честито става 10000 пъти нощем реве за най малкото и не спи🤣🤣

# 378
Аз се чудя зеления боб как да го давам , освен да е на пюре . Спанак днес ММ не намерил хубав , за това го отложихме . Днес му направих супичка от червена леща и доста се хареса , а динята я омита за отрицателно време , днес изяде две парчета и искаше още , но мен ме достраша да давам чак толкова много. Ягодите ще ги въвеждам от рано аз , като цяло съм доста смела във въвеждането, дори не искам да казвам колко различни неща е ял до сега, а се захранва от 9 дни. Правя му оризова каша на Хип , но ми става доста течна , абе направо като мляко си става , а слагам доста по малко кърма , отколкото пише на опаковката , там пише 200мл вода и няколко лъжици АМ , а на мен дори с 70мл кърма ми става доста течно , така ли е и при вас?
Ваня като правиш домашни пюрета и пасираш не ти ли остава все пак на бучки? Айде картоф и морков разбирам , ама примерно спанак , месо ? С машина за правене на пюрета ли си или с пасатор? Аз се чудя кога да въведа подправки като магданоз , копър, босилек. Аз не ям такива неща , а много хубаво ми изглежда примерно на манджичка отгоре магданоз. Доста е тъпо да не се ядът , защо все трябва да обеснявам , искам малкия от рано да свикне с тях. Добре че поне чубрица заобичах повреме на бременност, че и него не го исках преди.
Кадерай ако сте на 3 дремки през деня , виж дали не трябва плавно да минете на 2. Това будене по 1000пъти е сигнал да увеличиш интервалите на будност. Вие сте и по големички , аз от сега почнах да увеличавам с по 10минути и според мен до 2-3седмици ще спи само по 2пъти.

# 379
Еми не мога става в 5 пие мляко , ако не и дам иска да играе. Да играем в 5 сутринта?! Ако я нахраня заспива и до 9 после ляга в 11 опитах се да я държа до 12 , но не тя си заспива където и да е главичката кльомва😀. И така до 13 после сме будни до 15. А имахме много хубав режим , но не мога да се оправя сега не знам как да постъпя. Имам нужда от помощ? Става 05 пие АМ Става в 09 яде каша ляга в 11 и става в едина за пюре и играе до 15:00 и пак ляга и много се объркаа. Много ми е трудно така ,преди си лягахме в 13:00 и до 15:00 си спахме двете сега е нещо ужасно.... С ММ имаме ужасно проблеми изобщо не се разбираме , мисля че сме в някаква семейна криза (емоционална). Чувствам се все едно не ме обича....оф нз  , вече и аз 😶😶😶

# 380
Еми не мога става в 5 пие мляко , ако не и дам иска да играе. Да играем в 5 сутринта?! Ако я нахраня заспива и до 9 после ляга в 11 опитах се да я държа до 12 , но не тя си заспива където и да е главичката кльомва😀. И така до 13 после сме будни до 15. А имахме много хубав режим , но не мога да се оправя сега не знам как да постъпя. Имам нужда от помощ? Става 05 пие АМ Става в 09 яде каша ляга в 11 и става в едина за пюре и играе до 15:00 и пак ляга и много се объркаа. Много ми е трудно така ,преди си лягахме в 13:00 и до 15:00 си спахме двете сега е нещо ужасно.... С ММ имаме ужасно проблеми изобщо не се разбираме , мисля че сме в някаква семейна криза (емоционална). Чувствам се все едно не ме обича....оф нз  , вече и аз 😶😶😶

Спокойно и ние сме така с моя мъж. Покрай децата все се дърпаме за нещо.

# 381
Аз мажа с лосиона на А дерма. Много мека става кожата и хубаво мирише ☺️

# 382
От 11 до 13 часа ли спи ?? Не е ли много? С  консултантката по сън установихме че Бора ако спи първия дрямка повече от час , нощните събуждания стават доста повече. Разбира се всяко бебе е различно , но ми се струва доста сън това. От 11 до 12 ще е трудно да я държиш будна , но гледай плавно да стават нещата всеки ден или през ден с по 10минутки удължавай , без да я изнервяш , сменяй пози, обстановка, играчка. За яденето в 5 кофти работа , ама пък и ставане в 9 ми се струва късно. Опитай да промениш режима , ако не става инвестирай наистина в консултант по сън.
С ММ сме станали точно от хората дето само за бебето говорят и това много ме дразни. Малкия заспива и ние вместо да си говорим някакви неща ние му гледаме снимките или коментираме с коя играчка е играл днес. Супер скучни сме станали направо не сме за пред хора. Иначе да чукна на дърво проблеми и обтегнати отношения нямаме , но и двамата не си поплюваме и не си мълчим един на друг. Все пак сме и от 6 години заедно и от 5 години в брак , минахме доста та се надявам едно бебе да не ни събори. Вземи говори с тоз твоя мъж , седнете и поговорете какъв точно е проблема , не само да си ръмжите един на друг. Че и това сме го минали , мъжете за жалост не мислят като нас , понякога не могат да разберат какво точно се изисква от тях докато не го кажем ,право куме в очите .

# 383
  • Вестерос
Много купени пюрета нямат сгъстител, а са си зеленчук, вода.  И домашно, и купено Рали яде едно и също количество.

Веси, честита месечинка 🤗🎉🎉

Аз от януари я мажа с лосиона на Мустела. Зарязах олиото.

Кадерайче, Рали си смени режима също. Става в 5, едвам до 6:30 до бутваме, яде Ам. Спи до към 9. Към 10 яде каша. Вкарах ориз и елда, с вода я правя и плодово пюре. После заспи за 40 Мин. Обядът отиде към 13 и нещо. И след това спи по два часа. Обаче иска вече да си ляга за нощен преди 21 часа.
Сутрин не мога да я изкарвам, един път успях и не спа добре и беше крива. Към 17 я извеждам, спи по 40 Мин навън до час. Вече даже ам давам навън. Предпоследното.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 01:13 от Tiffany А

# 384
В някой пюрета има зелен боб ,домати и т.н.Аз схеми вече мното  не чета, а  просто си карам там по ред и това е.Въведох последно броколи, месо,жълтък,та сега  остава риба и разни други плодове.Също глутен ще въведа съвсем скоро.
Моето бебче през деня спи общо 2-3 часа,но и нощно  време не спи особено .

# 385
И ние не спим добре вече доста време. През денят прави две дремки, понякога и три, като преди обяд за час, следобяд два часа и надвечер ако прави е за 40мин.Уж не е много но той не може и да издържа много време да е буден. Не знам зъби ли са, растеж ли е но ми стана адски трудно с тия нощни изпълнения.
Кестенче, пасатор на Бош си взех, че моят беше остарял. Голямо попадение е, толкова е мощен, че ми обезмисли кух.робат. слагай водичка или бульона от зеленчуците.

# 386
Аз дадох спанак с картоф и изобщо не го хареса. Ягода дадох с банан или биберона с мрежата.

Савана става в 7-7:30 после 9:30-10 ляга за първа дрямка час час и 20, после гледам 2:30 да я будна и ляга пак за час и малко, последна дрямка прави около 17ч за 30-40 минути и си ляга 20:30-21. Ако обаче легне по-късно за последна дрямка се буди през нощта в 3 и иска да си играе.

Нещо много започна да се изхожда, покрай захранването беше веднъж два пъти на ден гъстичко. От два дни е много течно, гледам и едното ухо си дърпа подозирам,че е зъб чувала съм че може да имат разстройство при избиване..

Взехме лятна количка и се родих, количката е 7кг маневрена лека.. все още не иска да спи в нея, но поне успяваме да седим повече от час навън без плач.

# 387
Мириам пробвай последния интервал да е малко по дълъг и виж дали пак ще се буди в 3 за игра. Нашите интервали са 2:30- 2:40-2:40-3:30 .
Аз съм с нов пасатор , за сега супер се справя , но не знам дали ще прави така хубаво и месно пюре.

# 388
Момичета, сега разглеждах менюто на няколко частни кухни в нашия град. Да кажа, че сега ще въвеждам месо и после глутен. Чудих се дали е удачно да въвеждам месо например с безглутеновите им менюта🤨? Иначе му готвя, не е проблем. Ще си провя пак зеленчукови и ще добавям заготовки. Но така няма ли да е по-разнообразно някак за него☺

# 389
Момичета, сега разглеждах менюто на няколко частни кухни в нашия град. Да кажа, че сега ще въвеждам месо и после глутен. Чудих се дали е удачно да въвеждам месо например с безглутеновите им менюта🤨? Иначе му готвя, не е проблем. Ще си провя пак зеленчукови и ще добавям заготовки. Но така няма ли да е по-разнообразно някак за него☺

Те не бяха ли от 10 месеца кухните за Стара Загора? Иначе много хубави отзиви съм чувала, само за малките мои познати вземат  диетичното меню.

За месото четох, че от 6ти месец натам е ок, а за глутена повечето източници дават 7-8 месец. Криси мисля да захраня с жълтък и месо като навърши 6, а глутенови като направи 7 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт