ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 154
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, каква слънцезащита купихте?

Аз взех тези двете.

# 361
Имам един въпрос и аз относно захранването. Моичките вече хапват по 100 грама пюре, но веднага след това си търсят и млякото и си изяждат по 150 мл. В чуденка съм, аз ли трябва да ги огранича или когато вдигнем дозата на пюрето те сами ще го откажат. При вас как се е получило?

# 362
MM hapiness при нас с малката ситуацията беше като при теб. В началото, и то 2 седмици със сигурност, малката хапваше по малко пюре между 50-60гр и естествено, защото това е твърде малко дохранвах с мляко. Аз също много се чудех какво да правя и дали ще започне да хапва повечко пюре, но постепенно нещата се оправиха. Когато въведох кашата, тя много я хареса и си изяждаше всичко. И мисля, че това допринесе по някакъв начин за изграждането на навик. Случва се понякога да имаме някой ден, в който изяжда твърде малко от пюрето и тогава давам мляко. Но това са вече единични случаи. Това е моят опит, не знам другите мами как са постъпвали, те ще кажат. Но аз определено имах момент, в който мислех, че няма да успея да заместя хранене.

# 363
Ако ядат само зеленчуково пюре е нормално да си го търсят. Като започнете с жълтък и месо ще се засищат повече и ще се откажат сами според мен.

# 364
Постепенно като се увеличи грамажа на пюрето, те сами ще спрат да искат мляко.  Ще им правиш всеки път по-малко и по-малко. Сега им давай, щом си го търсят. Да хапват и да растат бебоците.

# 365
Просто ми е странно къде го побират, никой не повръща и не плаче от корем 🤷

# 366
  • Вестерос
Моята като почна да яде над 100 гр пюре отказваше млякото. Но един път изяде 120 пюре и изпи 120 ам.. Иначе тя си изяжда всичко като ѝ капна малко зехтин в пюрето.

# 367
Ние ползваме на Юриаж слънцезащита. Рядко го мажа, че ние излизаме сутрин, докато още не е горещо.
Хапинес, Матей още пие мляко пет пъти на ден. Давам закуска, давам обедно пюре, давам следобедна закуска но предлагам и мляко. Идеята не е да заместваме хранения, а децата да се запознават с храната и да им набавим нужните елементи. Да се учат да дъвкат, да въртят езика, защото това помага после и за проговарянето. Аз не предлагам мляко само на закуската но ние сме зле с водата, той нищо не пие друго и гледам да пие мляко, че поне е течност. Питала съм в групи, защо не успявам да заместя обяд и защо все още пие мляко? Отговарят ми, че е нормално и че всяко дете е различно. И наистина от моя близки знам, едната захрани за седмица на 6м, а другата чак на 10м.замести обяд. Те все още не се хранят, а се захранват. За това реших да давам твърда храна три пъти на ден, хем да свиква, хем да го захраня с повече неща, хем да си набавя вит.и минерали и т.н.
Дълго стана ще ме извините но да добавя-Въбще не може да се сравни 100гр. домашно пюре със 100гр. купешко. Домашното засища много повече и не е нормално някои да ми казват, че техните бебта ядат 160гр. пюре, ама я изяж 160гр. домашно пюре да те видя, то мен ще засити, защото е само наистина месо и зеленчици, а не водичка и сгъстител.
Е, освен ако бебето е държано яко гладно пет часа може и да отупа това количесто, знам ли

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 14:50 от IRusinova

# 368
Ето ги и моите хубостници. Преди два дни станаха на 7 месеца, но чак днес сварих да ги щракна.

# 369
Веси , пу пу да са ти живи и здрави!

Ваня, абсолютно съм съгласна. Томас има заместен обяд. Когато ми се е налагало да дам готово пюре изяжда около 180 гр, но от мойте домашни повече от 130-140 не може. Един път изяде 160 и повърна след час... А се засища с домашното и по 4ч не търси да яде.

# 370
Здравейте мамчета, не съм писала скоро, но нямам много свободно време.
За слънцезащитен крем купих този  "Mustela Слънцезащитен лосион за лице за бебета и деца SPF50+ 40 мл" много съм доволна.
Относно захранването съм вкарала - като плодове - ябълка, кайсия, праскова, боровинка , манго, банан,череши, тиква  за друго не се сещам. А като зеленчуци - картофи, моркови,батат, пащърнак, тиквичка, броколи ( имам чувството че пропускам някои зеленчуци) . А като месо - пилешко, пуешко, телешко, патешко, заешко и жълтък.
Днес изцедих морковчета и дадох сокче за следобедна закуска + кърма.
Преди обед давам плодови пюренца , на обед зеленчукови, следобед каша като кашата не е всеки ден а редувам със сокче.
Момичета как обличате дечицата за разходка навън?

# 371
Весииии, уникални бебета! Браво, мамче! Те май са най-ранните ни бебчета?👼👼❤️❤️ Да са ти живи и здрави😘
Пепина, Евала, доста неща си вкарала. Ние излизаме преди обяд и на морето духа, за това го обличам с боди потниче, блуза с дълъг ръкав, панталон и буйки. Понякога с боди блузка и горничка. В Морската духа, а като заспи му хвърлям една лека памучна пеленка.

# 372
Весииии, уникални бебета! Браво, мамче! Те май са най-ранните ни бебчета?👼👼❤️❤️ Да са ти живи и здрави😘
Пепина, Евала, доста неща си вкарала. Ние излизаме преди обяд и на морето духа, за това го обличам с боди потниче, блуза с дълъг ръкав, панталон и буйки. Понякога с боди блузка и горничка. В Морската духа, а като заспи му хвърлям една лека памучна пеленка.

Много е лошо на морето с този вятър. И при нас е така. Чудя се как да ги обличам.
Да, от ранните бебета са. Първо е Айлиз, после сме ние Blush

# 373
Момичета, а за захранване с ягоди докога мислите да изчакате? Имаме уникални домашни напълно чисти ягоди ако не дам сега, вече ще е сигурно догодина по това време… виждам, че има различни препоръки и някои дори казват, че колкото по-рано се вкарат алергени, толкова по-малък е шансът за реакция, но ме е страх.

# 374
Честита месечинка на бебчовците! 😍

Момичета,с какъв лосион мажете бебетата след баня. Мисля да сменя олиото с лосион за лятото,но не знам с какъв 🤔

Общи условия

Активация на акаунт