ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 154
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Ваня, много ми харесва колко смело въвеждаш и експериментираш! От къде черпиш идеи и информация? Може и да сте коментирали, но да съм пропуснала
Излязоха ни резултатие, бетон сме! Кръв и урина са топ. Матей изкара хемоглобин 119! Щастлива съм! Продължавам значи все така, месце, жълтък, лещичка, разнообразни зеленчуци, зехтин, масълце, пресни плодове, мляко и тук таме някоя грешна бисквитка. Днес менюто ни беше, овесена каша с масло, бисквити и пресни череши с ябълка. За обяд -зеленчуково пюре от картоф, тиквичка, морков, червена чушка и магданоз, гхи и жълтък. Като стане след малко го чака кисело мляко с бисквити и ароматни ягоди, изчистени без семките. Купих днес и онази джада за смучене, приготвих му студена краставичка за по-късно, тъкмо да не го болят венците. Остана ни коремния ехограф да минем само.
Веси, не слагай памперса, като залепиш колектора. Направи го в момент след сън, когато още не са полудели за игра.

# 346
Мамето Хапинес, смела съм, защото нито в нашият род нито в на ММ има някакви алергии (хранителни). Виждам, че детето се развива много добре и понася всяка храна. Освен това изчетох доста нещо от форуми, интернет, книги, гледах уебинари и т.н. Да, раничко въвеждам някои неща но рано според кого? Познавам храната, обичам да готвя. Зная как действат определени храни и билки. Умея да преценявам и отсявам информацията, коато получавам. Членувам в групи, говоря с много майки и се допитвам и до по-възрастните в семейството. И общо взето правя каквото ми душа тегли☺️

# 347
Аз днес дадох праскова и страшно я хареса , после изяде и две кайсии. На тиквичката ѝ правеше само бляяяк Joy , а банана с авокадо ги омете за отрицателно време. Ох и това ще се метне на нас и ще е по сладкото , ама то крушата не пада по далеч от дървото. Ягоди ще яде в България чак , че са от градината. Ваня как я даваш краставицата ? Ние сме по ЗВБ , но ме е страх че е твърдо, да не се задави. Само вътрешната част със семките ли даваш? Днес ще пробва и череши , почти съм сигурна че ще ги хареса.

# 348
Нашите изследвания минаха, Томас е добре. Хемоглобина му е 123🥳 Изобщо не плака и не разбра нито боцкането, нито дърпането на кръв.
Относно урината залепих колектора, пуснах от YouTube звук на дъжд и няма и минута и бяхме готови Simple Smile

Аз също продължавам смело с храненето. Мисля кисело мляко да въведа, че да имаме хубава СЗ. Тези които сте въвели как го направихте? Смисъл 2-3 лъжички ли пак или по смело ? И се чудя колко дни след млякото да пробвам глутен да въведа Simple Smile

# 349
Кестенче, аз не съм чак толко смела за ЗВБ, той от пюре се дави понякога😵‍💫. Направо не знам как имаш кураж да даваш парченца🙃 Дадох краставицата в силиконовата джаджа но утре ще я настържа и ще изцедя сока. Така и ябълка и морков давам. Да пият свеж сок.
Стели, въвеждай смело. Аз просто натроших две бисквити в млякото, поизчаках да омекнат бисквитките и така.

# 350
Ааа то мен също ме е страх Grinning но днес като му направих пюре от авокадо,банан и коластра се давеше доста , от парченцата почти не се дави . Много четох и гледах видеа за задаване при бебе и първа помощ , ако трябва и на курс ще се запиша. Също като съм с него на масата и го гледам , нищо не слага в устата си , а когато се занимавам с нещо друго си хапва смело . Разбира се пак го гледам , но по дискретно , а не вперила поглед в него. Чудя се дали да правя домашно кисело мляко и така да му давам. Преди много кисело мляко правех , даже около година изобщо не купувахме , само прясно мляко от ферми и сама си го правех като доста го оставях да поври. Все си мисля че малкия не яде уж много , но памперса му стана ужасно миризлив Joy не знам как ще го чистя  когато мине изцяло на твърда храна.
Аз го слагам на гърне , заради проблема със съня бях спряла , но сега пак започнах. Гадно ми е да го гледам все с памперс . Аз лятото една седмица с превръзка едва издържам , а бебетата постоянно с памперс , не мога да си представя. Той си сяда абсолютно стабилно , като пак казвам изобщо не съм го слагала аз или подпирала с възглавници.

# 351
Аз забравих да се изкажа по въпроса с пелената на очите. Томас също си слага,но докато заспи както е с биберона. Заспива с него и го плюе.  Пелената спира да я държи като заспи и я махам.
По въпроса с пелената да се посмеете малко

Ваня каква бисквити безглутенова ли? Аз взех едни на Бебетата,но бързам и не се зачетох много какви са Simple Smile

# 352
  • Вестерос
Serenapotta, мислех на 6++ да я въведа, обаче се случи на 6+. Просто пак си върна шестото хранене и почна да се буди в 5,6. В 9,10 е рано за обяд, затова вчера реших да почна с оризова каша и плодово пюре. После 12:30-13:30 обяда зел. пюре с месо или жълтък.

# 353
Аз въведох вече доста зеленчуци, плодове и оризова каша, имам заместен обяд и СЗ, та въпроса ми е от сега накъде. Първо месо или жълтък, как да ги дам, колко време след едното да дам другото - просто нямам никаква идея. (след 9 дена прави 6 месеца.)

Следвам голямата таблица( ще прикача част от нея) и понеже вие вече сте доста по-напред от мен в захранването имам още няколко въпроса. 😁
- Зелена чушка как въведохте?
- Авокадото как го правите?
- Просо, амарант и кино - да въвеждам ли и по какъв начин?

# 354
  • Вестерос
В приложението ми пише амарант и киноа на 8 м.

Въведи вече жълтък 1/4. 13 минути вариш яйцето след кипване на водата. Дай го три пъти в седмицата за начало, даваш, чакаш два дни и после през ден даваш. После на следващата седмица вкарай месото. И така с жълтъка ще редуваш през ден зел. с месо и зел. с жълтък.

На 6 м. може да въведем спанак и малина по приложението.

Аз утре ще давам пуйка. А от вторник ще вкарам авокадо, след това спанака.

# 355
Включвам се с въпрос за захранването. Понеже имаме възможност да даваме домашно месо. От пилето, от коя част е най-добре да се даде месото? От заек също? 😁

# 356
Аз ползвам бисквитите на Ети, видях от Кадерайчето. Ползвам ги да подслаждам овесената каша и киселото мляко.
Заека го сварих, обезкостих и пасирах- целият. От пилето взех само филето.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 09:09 от IRusinova

# 357
Момичета, каква слънцезащита купихте?

# 358
  • Вестерос
На wooden spoon взех.
A на parakito взех против комари и кърлежи спрей. Има отстъпка там 20 % с код ma-ma15

# 359
  • София
Момичета, каква слънцезащита купихте?

ISDIN Fotoprotector Pediatrics Fusion Fluid Mineral Baby 50 SPF (и последният да затвори вратата 😁). Основно търсех с минерални филтри и това ми привлече вниманието.

Общи условия

Активация на акаунт