ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 121
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
За бебе, ако няма пресне плодове/зеленчуци, се взимат замразени. В консервите има сол +други екстри. Simple Smile

# 421
Честно да си призная, за баткото купувах. И сякаш ми беше по-трудно. Парадокс! Когато се наложи да се храни без глутен, наистина беше тегаво и трудно, особено със снабдяването на продукти-не бяха така разпространени преди 7 години. Имаше един склад в София само и това е.

Ако не се лъжа ти е второ детенце, нали? Минала си пътя веднъж и много неща са ти ясни но повечето момичета тука са много млади и неопитни и го написах за тях. Някои тепърва се учат да готвят.
Не бих казала, че го усложнявам. Уреда го прави всичко за 10 мин. А иначе за бисквитки - и аз правих “бисквитена торта” с безглутенови бисквити. Определено се хареса.

Не си усложнявайте живота, като предварително обработвате плодовете за кисела. След като ги сложите във врящото нишесте се попарват и омекват. Ябълката и крушата настъргани на ситно ренде, бананът намачкан с вилица, както и всеки друг плод пак така. Аз добавям и някоя бисквитка и си става бисквитена торта😁

# 422
А аз да питам , домашното пюре за една порция ли правите? Ако остане , може ли да го сложа в хладилник и да го предложа пак на следващото хранене? Сега ми остана малко плодово пюре с банан,манго и кайсия дали ако го държа в хладилник до вечерта ще става за ядене още? Банана няма ли да почернее?

# 423
Зеленчуково съм оставяла за следващия ден. Ябълка и круша-също. Мисля обаче, че банан ще почернее

[/i]
А аз да питам , домашното пюре за една порция ли правите? Ако остане , може ли да го сложа в хладилник и да го предложа пак на следващото хранене? Сега ми остана малко плодово пюре с банан,манго и кайсия дали ако го държа в хладилник до вечерта ще става за ядене още? Банана няма ли да почернее?

# 424
Момичета, с глутена се чудя какво да правя. Сега давам овесена каша с плод за следобедна закуска. Аз я вкарвам както направих със зеленчуците. Първия ден дадох 2 лъжички, втория 4, третия 6 и така цяла седмица с плод или плодово пюре.  Следващите  трябва да са ръж, ечемик, спелта, пшеница. Добре ама тази ръж откъде да я взема? Няма такава каша, нито ечемик. Трябва да купя брашно и от него ли да правя нещо?

# 425
Момичета, с глутена се чудя какво да правя. Сега давам овесена каша с плод за следобедна закуска. Аз я вкарвам както направих със зеленчуците. Първия ден дадох 2 лъжички, втория 4, третия 6 и така цяла седмица с плод или плодово пюре.  Следващите  трябва да са ръж, ечемик, спелта, пшеница. Добре ама тази ръж откъде да я взема? Няма такава каша, нито ечемик. Трябва да купя брашно и от него ли да правя нещо?
Веси каква ти е овесената каша , че пратих днес моят мъж до магазина , първо му дали на Хип овесена каша но тя без глутен, после му дали на Слънчо  овесена каша с банан и слива ама тя млечна пише на нея с глутен и лактоза Astonished искам да вкарам глутена но незнам как и какво да и дам .
За ръж може да вземеш ръжени ядки и с накисване и варене , но може би трябва да се натрошат незнам колко са едри.
Ако взема фини овесени ядки дали ще станат?

# 426
  • Вестерос
Може фини овесени да свариш, ще стане каша пак

# 427
Момичета, с глутена се чудя какво да правя. Сега давам овесена каша с плод за следобедна закуска. Аз я вкарвам както направих със зеленчуците. Първия ден дадох 2 лъжички, втория 4, третия 6 и така цяла седмица с плод или плодово пюре.  Следващите  трябва да са ръж, ечемик, спелта, пшеница. Добре ама тази ръж откъде да я взема? Няма такава каша, нито ечемик. Трябва да купя брашно и от него ли да правя нещо?
Веси каква ти е овесената каша , че пратих днес моят мъж до магазина , първо му дали на Хип овесена каша но тя без глутен, после му дали на Слънчо  овесена каша с банан и слива ама тя млечна пише на нея с глутен и лактоза Astonished искам да вкарам глутена но незнам как и какво да и дам .
За ръж може да вземеш ръжени ядки и с накисване и варене , но може би трябва да се натрошат незнам колко са едри.
Ако взема фини овесени ядки дали ще станат?

Става и с фини овесени ядки, но нямам време да варя и тях, но май ще се наложи с тази ръж.
Овесената каша е на Холе.

# 428
Каква тишина настана🤔.
Я да питам аз, в колко часа си слагате бебетата да спят? Ние лягаме 19:30-20:00ч.и ставаме към 5:30😴😴😴

# 429
Ние на морето малко си сменихме режима и лягаме към 21:30 ( заспива в количката ,защото сме на вечеря и като се приберем я местя в леглото) ставаме различно , ако стане към 6 ляга в 7 и спи до 9:30  или става направо към 8 -8:30.Задължително се буди поне веднъж да яде към 3-4.Напоследък е ад с тези зъби , много ме е жал , мрънка вижда се че я боли , но пак има сили да се смее като я разсмееш.Вече почна да се държи за решетките и сяда в леглото .Но от тези зъбки има много изтормозен вид милото ми ангелче .

# 430
Около 20.30-21 заспива. До скоро ставаше в 7.30-8 (егати кефа 😁), но от 2-3 дни започна да става в 6.30 и не е много приятно.

# 431
Вяра ляга между 19:30 и 20;30 и става между 6 и 7

# 432
  • Вестерос
Почна да иска да спи в 21 часа. Става 6 и нещо, гледам да е 6:30. Ама до скоро пак имаше период да се събужда в 5.

# 433
Значи горе долу добре сме си и ние и вие. Спорих с една мама онзи ден и тя ме убеждава как било грях да го слагам да ляга преди 22:00ч. Е това дете какво прави до толко късно я питам, тя мълчи🤔😵‍💫. Ти кога си почиваш, пак мълчи. Та исках да си сверя часовника.
Ирен, същият вид има и Матей. Много ми е жал, плаче, мъчи се, извива се. Почти всеки ден вече отказва твърда храна. Поне млекцето си пие. Не иска нищо друго освен кисел, явно консистенцията не го дразни, а пюрето го яде директно от хладилника(когато го яде), явно го облекчава.
Като заръфа тоя жираф (купих го и аз, какво да правя) му е добре и е като диво животно но пусне ли го повече го заболява.
Днес ще въвеждам риба, купих едно котлетче сьомга, на пара със зеленчуци го направих, станаха 4 порции и две замразих. Стискайте палци да няма някоя реакция.

# 434
Аз не съм го мъчила, сам си направи летния режим и ляга между 22:00 и 23:00 и спи до 9:00-10:00. Хапва 2 пъти през това време. В 20:00 - баня, после мляко и като го сложим в леглото да спи след това пада една игра, смях 🤣 Дори да се събуди към 8, пак до 22 няма приспиване. Има 3 дремки, общо около 3 часа. Миналия ден имаше 4 часа дневен сън и вечерта в 00:00 стана да играе 1 час, после се събуди около 7:00 и вчера киселееше цял ден..

Общи условия

Активация на акаунт