ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 115
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
А аз си мислех че само мойто диване изглежда  изтормозено , не стига това ами е толкова кисел , писна ми да слушам само мрънкане. За всиииииичко мрънка , изобщо не мога да му угодя.
Боже как успявате да ляга бебето в 20часа?! За мен в идеалния свят трябва да си легне в максимум 20:30. Той става в 6:30 , по точно аз го събуждам , защото ако спи до по късно трябва вечерта да легне в 22:00, което за мен е кошмар. Интервалите му на будуване са около 2:30-40 преди всяка дрямка , само преди нощното заспиване е 3:30, през деня спи около 1час първа дрямка , 1:30 втора и 30-40мин 3та дрямка. Сега се опитвам да увелича с по 10-15 минути интервала ,че скоро ще трябва да махаме 3та дрямка май. Завиждам на тези от вас които успяват да приспят до 20:00. И на мен ми казват че било заспивало много рано бебето , а за мен е късно. Аз не искам да си ляга късно , а за мен всичко след 21 часа е късно. Имаме роднина , на която детето им на годинка заспива в 2 часа през нощта и е така от 3 месечна. Цялото семейство много ѝ се радват че вършеела вечерта , купонджийка щяла да е , а ние с ММ гледаме с тих ужас в очите и плюем в пазвата си да не станем и ние някой ден така. Излишно е да казвам че майката и бащата не спят вече заедно , защото бащата става рано за работа , а майката и бебето тепърва са си легнали.

# 436
  • Вестерос
Емии днес пак се ококори в 4:50... мазах венци, преспивах, няма, смее се, играе, накрая ревна в 5:15 за ядене... Вече и през деня почна да не иска да спи. Дългата дрямка на обед час, два, днес беше 25 минути. Много мрънка, реки от лиги, да излизат тези зъби вече... Днес ми рева на пюрето, ама го изяде поне, като поизстина. Иначе и на нея дневния сън е около 3 часа. 3 дремки прави. Така като ляга в 21, 21 и нещо за нощен, последно ми спи около 18 часа. Гледам 2 часа и повече към 3 да е будна и да ляга за нощен. Че преди правеше 30 минути дрямка около 20 часа и след това към 22 заспиваше.

# 437
Блазя ви с ранното заспиване. При нас не се получава, заспива все по-късно. Къпя я в 21ч., в 21и30 вече е тъмно и се кърмим за заспиване, но на нея й се играе. Вече 2 вечери заспива в 12/12и30. Става с1трин в 8и30/9както обикновено. Спи си 3 дремки от по 1 час, като последната започва в 18/18и30. През деня си се уморява, защото непрекъснато
се опитва да лази, катери се по мене, скача в ръцете ми, т.е. има активност. Вчера на обяд заспа докато ядеше пюре и  спа час и 30мин. Другите дремки й бяха по около 20-30мин.

# 438
Аз пак ще се повторя ама гледайте да увеличавате времето на будност. Кратките дремки означават в повечето случаи че трябва да се увеличи интервала. Нашия вчера почти пролази отиде малко напред (до сега пълзеше само назад) , научи се да отваря шкафовете на секцията , трябва да взимам предпазители и на контаците че като нищо ще бръкне и в тях. Супер подвижен и пъргав стана. Кърмачките от вас , какво пиете за менструални болки? Преди пиех Спасмалгон ,но май не е окей да го пия сега.

# 439
Може би Но шпа, щом и за бременни става...
Ами интервалите на будуване са си над 2.30часа, а последния дори и по-дълъг (вчера беше около 4часа и малко)

# 440
И при нас се промени режима, ако въобще е имало такъв. Преди заспиваха 19:30-20:00 ч. Сега отива към 22ч. Последния интервал преди нощния сън понякога минава 4 часа. Все още се будят за мляко. Ужас някакъв. Хем хапват и на обяд и за следобедна по 190 грама. Кога ще почнат да се засищат, че да спрат да го търсят това мляко посред нощ не знам.

# 441
Моето яде само веднъж ,ако се брои за нощно към 5-5.30ч,после понякога не заспива.Просто хапва спейки  и после се буди 6ч до 6.20.Трудно заспива през деня.Прави паузи и по 4 .30часа.Заспива за 20-30мин и се буди с рев ..
Искам вече бебешкия период да го забравя,но има още 2-3 годинки 🤣

# 442
Моята Тонка още спи по 3-4 пъти през деня, вашите ще минават само на 2 😂 Тони заспиваше преди с 22:30, като имаше дрямка в 19ч или около този час. Затова почнах да я къпя по-рано, докато я оправя и накърмя ставаше 19:30, оставях я малко в кошарата и 20ч заспиваше сама. Та така, пробвайте около последната дрямка да изкъпете и легнете по-рано. Разглеждайте книжки или пък четете, умствената умора е различна от физическата.
Аз все още нямам възстановена менструация след раждането, не се и натискам 😀
Антонина също ми отказва пюрета наобяд понякога и не я насилвам, интересното е че следобедните пюрета ги омахва 😀 В понеделник ще взема за първи път пюрета от млечна кухня и ми е интересно дали ще й харесат

# 443
  • Вестерос
Аз пак ще се повторя ама гледайте да увеличавате времето на будност. Кратките дремки означават в повечето случаи че трябва да се увеличи интервала. Нашия вчера почти пролази отиде малко напред (до сега пълзеше само назад) , научи се да отваря шкафовете на секцията , трябва да взимам предпазители и на контаците че като нищо ще бръкне и в тях. Супер подвижен и пъргав стана. Кърмачките от вас , какво пиете за менструални болки? Преди пиех Спасмалгон ,но май не е окей да го пия сега.
Кестенче, зъбите като мъчат каквото и да се следи не се спи по много

# 444
Предните зъбки излизат при нас почти , днес ми захапа пръста и доста си усетих зъбче. Венеца е станал тъъъничък като ципа само. В Инстаграм на мамо спи ми се, мисля че имаше лайф точно за съня и зъбоникненето. Малкия вече използва доста активно гърнето , е няма такова улеснение , изобщо не има такава мацаница всичко остава в гърнето.

# 445
Ти шегуваш ли се с нас? Как гърне ще ползва, той седи ли вече самостоятелно? Как го направи това чудо?🤔😀
Предните зъбки излизат при нас почти , днес ми захапа пръста и доста си усетих зъбче. Венеца е станал тъъъничък като ципа само. В Инстаграм на мамо спи ми се, мисля че имаше лайф точно за съня и зъбоникненето. Малкия вече използва доста активно гърнето , е няма такова улеснение , изобщо не има такава мацаница всичко остава в гърнето.

# 446
И аз купих гърне ама не я слагам още. Антонин сяда самостоятелно от 5тия месец без да я подпирам с нищо.

# 447
Хахаха, стои от средата на 5 месец , по негово желание , даже той по рано се надигаше да сяда ама аз все го бутах да ляга. Като го сложа на гърнето стоя зад него , хем да подпирам , хем слагам играчки пред него и си играем , стои около 10мин там. Че той и на столчето за хранене си стои , но още с надуваемата възглавница , че като му писне да стои там рязко си шибва главата в облегалката.
Днес го пробвам да спи на две дремки , да видим вечерта как ще мине .

# 448
  • Вестерос
Снощи я държах 4 часа преди нощния, така се падна просто и спа до 6:30. Днес спа 30 минути след закуската около 10 часа. После стоя три часа будна, наобядва се и спа два часа и нещо 😃 утре ще пробвам пак така

# 449
Ляга в 21.00 , става в 5 да пие АМ и спи до 9. Но ако не стане в 5 най-късно 7 е на крак. Затова гледам в 5 при няй малкото мрънкане да я нахраня , че да си спим иначе много се бърка режим със закуската и става все по-кисела.

Общи условия

Активация на акаунт