ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 061
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Благодаря на всички за отговорите за почистването на количка! Тествахме автомивката вече даже, супер стана 😊

Serenapotta, добре дошла си ❤️

Това ме навежда на въпроса... На заглавна страница всеки път слагам всички майки и бебчета още от темите за бременни. Държим ли си ги или да си направим нов списък с активните в "Родени"? И аз не знам как е най-редно.

Мога и да разкарам списъците изцяло, ако само ще се чудим 😁

# 181
Благодаря на всички за отговорите за почистването на количка! Тествахме автомивката вече даже, супер стана 😊

Това ме навежда на въпроса... На заглавна страница всеки път слагам всички майки и бебчета още от темите за бременни. Държим ли си ги или да си направим нов списък с активните в "Родени"? И аз не знам как е най-редно.

Zigi в тази група срещнах прекрасни майки радвам се че сме в най готината бебешка сладка тема и споделяме радостите за нашите бебоци.можв да сложиш активните родени моята Елена трябваше да се роди на 16 януари но се роди на 30 декември 17 дена по рано приятно ми е да общувам с вас но нещо ме притеснява и незнам какво да правя вече отчаях се

# 182
Честит празник на всички малки и големи деца😊
Днес споделих с една майка , че Айлизката спи от 22 до 6 и тя ми каза , че е малко и не е добре🤣. Нейното спало 13 часа , но много се будело да цока , моето спи 8 ама не се буди не мърда и така кое не е добре🥴. Как обличате бебоците когато температурите са по виски от 25гр?  Нещо мен ме страх да я саблека по къс ръкав, досега не ми се разболявала и не искам🤐.  При мен всичко минава , като цикъл и се надявам на прегледа при свършване всичко да е чисто... Гадно ми е , ама не е времето сега на 22 съм и имам много години пред мен за второ. Ще си поискам вече хапчета и ако трябва спирала , но това с хапчета никога няма да го повторя първите два дни умрях и се съживих буквално болките бяха непоносими.

Имали бебета , които пълзят? Айлиз се хваща и се дърпа (влачи се) .

# 183
Честит празник на всички малки и пораснали деца! Освен на Яна,днес честитят и на мен 😄
Честита месечинка на бебоците. Много е вълнуващо всеки месец,да виждаш промяна в детето. Ние си правим семейни снимки всеки месец. Вие правите ли нещо с което да си помните месечинките?
Не знам за Яна,но аз тези хич не мога да спя, направо съм като сомнамбул.  Само се въртя и сън не идва,а съм уморена 😵‍💫 изригвания ли са,притеснения ли са...мисля да пия мента глог и валериан..вие как се успокоявате?

# 184
Днес споделих с една майка , че Айлизката спи от 22 до 6 и тя ми каза , че е малко и не е добре🤣. Нейното спало 13 часа , но много се будело да цока , моето спи 8 ама не се буди не мърда и така кое не е добре🥴. Как обличате бебоците когато температурите са по виски от 25гр?  Нещо мен ме страх да я саблека по къс ръкав, досега не ми се разболявала и не искам🤐.  При мен всичко минава , като цикъл и се надявам на прегледа при свършване всичко да е чисто... Гадно ми е , ама не е времето сега на 22 съм и имам много години пред мен за второ. Ще си поискам вече хапчета и ако трябва спирала , но това с хапчета никога няма да го повторя първите два дни умрях и се съживих буквално болките бяха непоносими.

като беше много топло над 25 боди с къс ръкав рокля с къс ръкав и чорапи хвърлих я така но ме притеснява това дете пак намаля пак яденето на мляко а слагам в всичко сега в 9.20 и дадох а е яла в 5.20 изяде само 50 мл пюре дадох не го иска какво става с това дете незнам сбъркахме се с моя мъж

# 185
Честит празник на всички бебоци е на по големите им братчета и сестри. Да са здрави и безгрижни😊
Ние ви черпим за нашия двоен празник

Serenapotta добре си дошла Simple Smile

# 186
  • Вестерос
Здравейте, приемате ли нови членове?
Бебчо е роден на 20.12.2022. Бяхме изчислени за 07.01.2023 и членувахме в януарската група, но по ред причини, бихме искали да се преместим тук. Вече захранени, но още беззъби ☺️
Добре дошла Hug

Честит празник на всички бебоци! Честити месечинки на сладурите!

# 187
Viara Според мен я храни с адаптирано мляко не я насилвай с тези пюрета , има време за всичко аз колко пъти съм спирала пюретата ,  но млякоо никога. Трябва да си намериш начин да я люлеш , да я разхождаш из цялата къща с шише в уста, на вънка , но трябва да я храниш. Пробвай всичко смени млека, давай на сън и така. При мен имаше период не искаше да се храни от шише и все люлеене или на сън я храних ,но с мляко. Каквото иска това да си яде, но зада е жива и здрава трябва да си набира витамините и минералите или от кърма или от адаптирано мляко!! Аз даже съм я хранила на силна музика ,  какво да се прави вече ако ще има такъв период бих я хранила пак или на сън или с люлеене надявам се да нямам и дано и вие да намерите вашия начин. В началото ще цока малко АМ и може да слагаш една лъжица повече това са ми го казали от неотологията когато беше слабичка.  Не бъди толкова настоятелна с тези пюрета... Успех
 А това с лъжиците ми го казаха понеже беше недоносена и трябваше енергия и беше спаднала на 2600 , но за 20 дена качи 1200 и повече не съм слагала , нз от това ли или от самата себе си весели месец ми качва 1500 само този месец за първи път 800 гр и лекарката много се зарадва😁

# 188
  • Вестерос
Също така за мен Елена е малка за месо. Трябва да има навършени 6 месеца. Тя може да ги хапва, но за организма да не е ок това.

# 189

Цялата ли я измихте? И аз се чудя дали да не я измием, ама кога ще съхне....

# 190
Правихте ли и изследвания? Защото Яна беше така и се оказа,че има алергия и си раздразни стомахчето и хранопровода.

като беше много топло над 25 боди с къс ръкав рокля с къс ръкав и чорапи хвърлих я така но ме притеснява това дете пак намаля пак яденето на мляко а слагам в всичко сега в 9.20 и дадох а е яла в 5.20 изяде само 50 мл пюре дадох не го иска какво става с това дете незнам сбъркахме се с моя мъж

# 191
Също така за мен Елена е малка за месо. Трябва да има навършени 6 месеца. Тя може да ги хапва, но за организма да не е ок това.
двама педиатри ми казаха че може вече месо и гастроентеролога ни в София също млякото пак го намаля дори да не дам пюрета всички млека са пробвани и накрайници сменяхме и биберони е нищо само за това на дм бейби лов прояде Другите не ги иска

# 192
Идвам да се оплача. Пак се появи екзема , бяхме в болницата вчера дадоха антибиотичен крем . Това което повече ме притесни е че за почти един месец е наддал само с около 150гр. Казаха че не било притеснително , според месеца му си е над средната норма , но пък не е наддал почти. Може ли да се е издължил и за това? Наистина за кратко време (2 седмици) всички панталони му се скасиха и купихме нови. Може ли за това да не е наддал? Кърма имам , като стисна гърдата ,хвърчи мляко, той си цока често , но защо не е наддал?! Не ми е плакал от глад , вечерта спи, суче по 3-4пъти на вечер. Ох не знам ,много съм притеснена ,а тук казват че бил добре и в норма. Но ако следващия месец пак не наддаде? Той се движи много , все по корем, седнал , опитва се да пълзи ,едва му сменям памперс, в настроение е . Тест за алергии пак не му направиха , ако този крем не помогнел , тогава щели да направят. Чета че дори да се направи такъв тест , не излизал на 100% верен.
Нашия спи по къс ръкав ,спалнята ни е 22-23 градуса . Даже вече е и с къси крачоли и спален чувал Тог 1 . Вкъщи е редовно без чорапи, маха ги сам и или ходи с един чорап само или без. Такава жега е , че аз се потя с къса нощница , него няма как да го държа с дълго боди. Да не говорим ,че и през деня в доста случаи е само по боди с къс ръкав и памперс , 25-27 градуса е в хола. Нашия герой вече си сяда абсолютно стабилно , не го подпирам или придържам. Малък ми се струва ,но той нито в колата лежи ,нито в количката , все се надига и си сяда.

# 193
Савана спи само с боди с дълъг ръкав и чувалче. Вчера и дойде новото чувалче с крачета тог 0,5, иначе вкъщи винаги е боса, така или иначе се събува сама😀 навън не смея още по къс ръкав, само панталони боди с дълъг ръкав и евентуално чорапи.

На последната консултация бяха минало 2 седмици от пред последната и беше качила 300гр. Сега ще видим на 20ти колко ще е качил за месец.

Тя е много активно човече, вече даже и от килимчето излиза, като отида до тоалетна винаги оставям вратите да я виждам то е две три крачки и тя докато се изпишкам вече е излязла в коридора. Ако имаше къде щях ограда да и сложа

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 13:54 от Miriaam

# 194
Кестенче, не се притеснявай за наддаването, Емили 2месеца поред качва по 200гр и +2-3см, а от този месец е и на пюре, т.е. не е само кърма, та да я мисля. Лекарят не е споменал да е проблем.

Обличам я с боди с къс ръкав и клинче, рядко чорапи, въпреки това се поти.
Вчера излязоха изследванията за след 6м. Има 1 показател в урината, който ме притесни- Са оксалат, което за първи път виждам, отворих Гугъл и информацията не ми хареса. Единственото, което ме успокоява е, че в момента пие сироп Са и това може да дава отражение в урината. Педиатърът нищо не каза, консултирах се с "домашния" лекар, успокои ме, че е лека дехидратация и резултат от сиропа, да давам повече вода и да пусна контролна урина, когато спра сиропа.

Общи условия

Активация на акаунт