ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 085
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Ние днес ще се захранваме. Леко ми е емоционално , кога порасна , кога мина това време. Гледам си снимките с големия тумбак , снимките от видеозона..
Момичета пишете ли някъде в някоя тетрадка ,как се развиват бебетата? Майка ми е писала, когато аз съм била бебе , но много малко неща , свекърва ми не е записвала и все казва че съжалява , но тогава не се сещала за такива неща. Аз все отлагам , нали педито записва колко тежи и т.н в неговата си книжка ,но ми се иска сякаш да заспивам по подробно. През бременността се бях хванала да записвам , но след 5 месец спрях. Вчера четох какво съм писала и се оказа че още в 10г.с съм написала че ме болят бъбреците и като пишкам ми пари , в 15г.с че ми е минало вече , а ето че като бяхме на почивка беше ме хванала бъбречна криза.
Сега всичко с бебето помня ,но съм сигурна че след няколко години ще забравя кое как е било. Ще е интересно да го чета след години. Майка ми вчера ми прати снимка на теста ѝ за бременност,когато е забременяла с мен. По него време ги е нямало по аптеките и нейна приятелка гинеколожка ѝ донесла от болницата един ,било е голяма иновация. Направила го уж на шега,като не предполагала изобщо че е бременна ,просто за да пробват какво е това чудо пиклив тест за бременност . И двете били в шок като излязал положителен и беж в болницата и тогава се потвърдило че аз идвам Joy

# 211
Тифани, не веднъж съм казвала, че тук си помагаме и място за сърдене няма. Всеки си казва мнението, обсъждаме и така според мен сме си много по-полезни. Рапица ти ползваш бре🤣🤣🤣.
Мисълта ми беше да не се втеляваме толкова 🤗 Надявам се няма да се обидиш нещо Ваня.

понеже Елена малко е натдала 200 грама ми препоръчаха с месо да я захраня трима лекари ми го казаха мляко ядем но ядем на четири часа и за това давам сега месо по препоръка на лекари

# 212
Аз си поръчах от една страничка във фейса дневник на Тиана по месеци и там си записвам всичко ново, което е направила или ни се е случило. Идеята ми е, когато порасне да й го дам, сигурно ще й бъде интересно какво е правила като бебе тя и да сравнява един ден с нейните деца.

# 213
Момичета, аз отново се включвам с въпрос. Понеже ягоди се дават доста късно (след 10ти месец мисля), а точно сега имаме много в градината без никаква тор искам да му ги приготвя, но не знам как и дали изобщо е хубаво да ги правя още от сега или просто да изчакам другия сезон.

# 214
Можеш да ги замръзиш . Когато му дойде времето да ги дадеш като пюре или да приготвиш нещо с тях. Дори можеш шейк с кърма/Ам и ягоди да направиш. Свекърва ми ще правят за малкия , малки бурканчета с компот от ягоди ( те също имат домашни, без тор) разбира се без захар , а само с вода. Можеш да правиш и сладкиши или мъфини. Зависи кога ще въвеждаш ягоди. Да питам какви сезонни плодове могат да се дават сега? На всякъде има противоречива информация. Вчера четох че прасковата е от първите плодове , но нали мъхестите се въвеждали по-късно. Аз съм родом от Силистра и имам възможност да намеря страхотни кайсии , ще е жалко да пропуснем този сезон и да ги въведа в готово пюре зимата примерно. Освен да замръзявам и аз , но как ще ги докарам замръзени в Германия не знам. Ябълка, круша са ясни , но пъпеш ,диня, праскова, нектарини , има ли от вас които вече са дали ?

# 215
Кестенче, аз съм от Силистра! Здрасти 😀😀 аз дадох домашна ягода в онези биберони дето се слагат плодове. Реално само я цока, хареса й. Череша също така й дадох на моята Тони. Давала съм вече и месо. Започнах следобяд да й давам и плодово пюре, защото се запича понякога. На 6ти ще направи 6месеца.
Иначе по темата със записването съм мн щастлива, защото си водех дневник на бременността, а сега водя и бебешки дневник-такива по книжарниците дето се продават. Всеки месец изкарвам и снимки на бебето и попълвам, много ми е мило. ❤

# 216
Дадох диня, пъпешът също е подходящ за един от първите плодове, които се дават сурови. При мъхестите плодове май проблемът е в мъха, но обелени няма проблем. Поне при мен е така -ям обелена праскова без проблем, но не трябва да я пипам.

# 217
А Блонди не знаех че имаме силистренки от групата. Ще даваме кайсии смело значи .
Алтая ти алергия към праскови ли имаш ? Не те ли беше страх когато захранваше голямата си дъщеря? Ние нямаме алергии и мен много ме е страх от такива неща, нямам опит и все ми се е струвало като нещо много страшно да имаш алергия .

# 218
Имам алергия към много групи храни, като се изразява с кожни проблеми, 2-3пъти ми се е случвало да ми се подуе лицето и да ходя като след побой(без да съм синя). Но... въпреки това ям всичко, като имам известни ограничения откъм количество.
Когато родих каката, имах голямо опасение да не предам алергията, но педиатърът каза, че рядко се наследява. Дали е истина, или нарочно ме е заблудила, не смея да обмислям. Факт е, че каката няма алергии. Сега обаче виждам, че Емили има по-капризна кожа, има сухи места по глезените, на вратлето е червена на 2 места и педиатърката каза, че е атопия. Приех го една идея по-спокойно, казах си, че по това ще прилича на мен, въпреки, че не искам.

# 219
Ии пак въпрос 🤣 в бързината съм взела готово пюре от сладък картоф, но в състава виждам и нишесте, дали мога да му го давам или по-добре да изчакам? Въвела съм само зеленчуци до сега

# 220
  • Вестерос
Тифани, не веднъж съм казвала, че тук си помагаме и място за сърдене няма. Всеки си казва мнението, обсъждаме и така според мен сме си много по-полезни. Рапица ти ползваш бре🤣🤣🤣.
Мисълта ми беше да не се втеляваме толкова 🤗 Надявам се няма да се обидиш нещо Ваня.

Не ползвам, мислех да ползвам. Веднъж само зехтин й сложих. Сега й купих един гръцки хубав зехтин и от него ще слагам.

Аз дадох едно такова пюре. Нямаше проблем.

Кестенче, пиша да. В една книга има за всеки месец кг, см и разни въпроси какво харесва, на какво се ядосва и накрая е все какво направи за пръв път. Та там си пиша. Имам и друга пак с подобни неща за попълване. Отделно от АГ имам един бебешки дневни, в който пиша пак кг, см, но и ваксините.

Аз дадох в такъв биберон банан, Еми не го харесва. Иначе мисля към края на месеца да й дам ягода, праскова и прочие.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 17:30 от Tiffany А

# 221
Водя им дневник от ден 1, тъй като в неонатологията всеки ден ми казваха по колко са наддали и друга информация относно състоянието им . Продължих и след като си дойдоха у дома. Сега повече се набляга кой колко е изял и дали е пълнил памперс, защото повярвайте ми не мога да помня, а може някой запек да ми обегне 😁 Записвам им и важните събития, кой кога се е обърнал по корем за първи път, от корем по гръб, кой се опитва да пълзи. Много мило ми става, като видя от къде сме тръгнали и къде сме сега ♥️
Ние днес ще се захранваме. Леко ми е емоционално , кога порасна , кога мина това време. Гледам си снимките с големия тумбак , снимките от видеозона..
Момичета пишете ли някъде в някоя тетрадка ,как се развиват бебетата? Майка ми е писала, когато аз съм била бебе , но много малко неща , свекърва ми не е записвала и все казва че съжалява , но тогава не се сещала за такива неща. Аз все отлагам , нали педито записва колко тежи и т.н в неговата си книжка ,но ми се иска сякаш да заспивам по подробно. През бременността се бях хванала да записвам , но след 5 месец спрях. Вчера четох какво съм писала и се оказа че още в 10г.с съм написала че ме болят бъбреците и като пишкам ми пари , в 15г.с че ми е минало вече , а ето че като бяхме на почивка беше ме хванала бъбречна криза.
Сега всичко с бебето помня ,но съм сигурна че след няколко години ще забравя кое как е било. Ще е интересно да го чета след години. Майка ми вчера ми прати снимка на теста ѝ за бременност,когато е забременяла с мен. По него време ги е нямало по аптеките и нейна приятелка гинеколожка ѝ донесла от болницата един ,било е голяма иновация. Направила го уж на шега,като не предполагала изобщо че е бременна ,просто за да пробват какво е това чудо пиклив тест за бременност . И двете били в шок като излязал положителен и беж в болницата и тогава се потвърдило че аз идвам Joy

# 222
И аз ще започна да водя дневник. Надявам се да е скоро ,преди да съм забравила кое,кога го е направил.
Захранихме малкия с морков днес. Детето се чувстваше като на матура. Двама квестори го гледат внимателно, гробна тишина, две камери го следят, притесни се малко Joy Моркова горе долу го гризка малко, но ММ направи грешка да вземе парче диня ,за да му покаже че трябва да дъвче. Е то като видя , червената диня ,забрави за моркова , дадохме му и малко парче диня. Доста го смука, отхапа две по големи парчета, задави се ,но ги изплю и двете. Динята повече му хареса. Идея нямам дали е погълнал нещо изобщо , но предполагам дори и малко да е хапнал , ще се отрази в памперса

# 223
Аз по време на бременността даже си купих специален дневник да си пиша и писах близо до 5м🤣🤣 после само лепях снимка. Аз си гледам сватбата и се чудя как съм издържала края на 6м с булченска рокля и всичко останало😀🤣🤣. Имам много инцидентни кадри когато , офкам и си почивам даже си държа кръста 🤣🤣🤣🤣 . Имах огромен корем , и нз с какъв акъл си взех булченска рокля тип принцеса и ми беше тежко уж да не се вижда много коремчето де🤣. Сега за дневник не мисля но си правим всеки месец снимки за месечинки и мисля че това ми стига. В началото записвах на едно приложение колко мл е пила ама и то до едно време. Вие още стерилизирате ли? Аз да но не толкова често , през ден.

# 224
  • Вестерос
Ползвам Беборан за спане, ядене, акане. Отделно в един тефтер съм си направила дневник на захранването.

Общи условия

Активация на акаунт