ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 093
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Докато ви четях за тези тефтери, в които си записвате и аз се запалих. Сега ще си търся. Аз също използвам Беборан-а, а ако се случи нещо интересно, си го записвам в телефона. Иначе и ние си правим снимки на всяка месечинка. Още преди да родя си бях поръчала от алиекспрес едни картончета с месеците и си ги използвам.
Относно стерилизирането аз продължавам да стерилизирам всичко, но нямам идея докога се прави, а и не съм се интересувала. Случвало се е да пропусна да стерилизирам някоя залъгалка, но ми е по-спокойно като знам че съм го направила.

# 226
Ама как ягоди?? Аз знам,че са силен алерген и на толкова малки деца не се дава 🤔 и като цяло портокали,мандарини,цитруси също

# 227
  • Вестерос
Тя ягодата липсва в беборана Grinning Уж казват до годинката по-бързо се израстват алергиите. И ягодата май само тук се води алерген. Ще помисля още. Иначе и аз стерилизирам шишета още, както и бибите като ги ползвам за сефте. Разните гризалки ги мия първия път с нейното веро, после само с гореща вода, както и бибите. А дрънкалки и всякакви такива ги пера периодично.

# 228
Здравейте отново Wink

Благодаря на всички за топлия прием!
Не успявам засега да се включа пълноценно...аз съм една адски изморена майка..
Освен, че майчинството ми приключи в началото на 4-ия месец на бебчо, нямаме ясла преди януари 2024...с мъжа ми правим невероятни схеми, за да работим и се грижим на смени..работните ми дни почват често в 3.30, траят по 14ч понякога...освен това се записах и на 3 тежки курса през майчинството, защото имам собствен бизнес и исках да си разширя дейността, за рова ми трябваха нови дипломи и сертификати. Подцених много майчинството и безсънието. При мен то почна от първите дни бременност, леко се пооправи през втория триместър и стана ад през третия- гестационен диабет плюс холестаза- рядко, застрашаващо живота на бебето заболяване на жлъчката. При мен причини нечовешки горещи болки и сърбежи по тялото по цели нощи. Наложи се ранно индуциране на раждането, което продължи... 28 часа..След това се борих месеци с липсата на сукателен рефлекс, породен от ранното раждане и желанието на всяка цена да кърмя. Имахме и вирус на два месеца, прием в болница, безсъния по 40 часа..Живея в чужбина и имаме веднъж седмично няколко часа отмяна от свекърите ми, това е..
За щастие ми остана само един изпит, от месец и половина съм в крак с работата, бебчо е послушно и ведро дете Simple Smile Имам дори 2 нощи със 7 часа сън Simple Smile
Групата е много приятна, чета набързо постовете и скоро ( след понеделник) се надявам да успявам да пиша повечко).
Приятен уикенд на всички и поздравления за празнуващите вече полугодинка! 🍀🌞🍰

# 229
  • София
Serenapotta, сви ми се сърцето, само като си представя всичките ви препятствия дотук. Надявам се занапред най-вече да сте здрави и все по-наспиващи се. А и с успешен бизнес!

И аз така и не спрях да работя по подобни на твоите причини, макар че аз имах лукса да си позволя да забавя оборотите и да си кажа "колкото-толкова". Е, някои неща си искат внимание веднага. Та... не че знам какво ти е, но донякъде разбирам.

Отделно: от следващата тема ще махна списъка на първа страница с участници и бебчета, че групичката ни търпи непрекъснати промени.

# 230
Здравейте отново Wink

Благодаря на всички за топлия прием!
Не успявам засега да се включа пълноценно...аз съм една адски изморена майка..
Освен, че майчинството ми приключи в началото на 4-ия месец на бебчо, нямаме ясла преди януари 2024...с мъжа ми правим невероятни схеми, за да работим и се грижим на смени..работните ми дни почват често в 3.30, траят по 14ч понякога...освен това се записах и на 3 тежки курса през майчинството, защото имам собствен бизнес и исках да си разширя дейността, за рова ми трябваха нови дипломи и сертификати. Подцених много майчинството и безсънието. При мен то почна от първите дни бременност, леко се пооправи през втория триместър и стана ад през третия- гестационен диабет плюс холестаза- рядко, застрашаващо живота на бебето заболяване на жлъчката. При мен причини нечовешки горещи болки и сърбежи по тялото по цели нощи. Наложи се ранно индуциране на раждането, което продължи... 28 часа..След това се борих месеци с липсата на сукателен рефлекс, породен от ранното раждане и желанието на всяка цена да кърмя. Имахме и вирус на два месеца, прием в болница, безсъния по 40 часа..Живея в чужбина и имаме веднъж седмично няколко часа отмяна от свекърите ми, това е..
За щастие ми остана само един изпит, от месец и половина съм в крак с работата, бебчо е послушно и ведро дете Simple Smile Имам дори 2 нощи със 7 часа сън Simple Smile
Групата е много приятна, чета набързо постовете и скоро ( след понеделник) се надявам да успявам да пиша повечко).
Приятен уикенд на всички и поздравления за празнуващите вече полугодинка! 🍀🌞🍰

Нормално е да си изморена. Работиш, гледаш, дете, домакинство и отделно учение..... Значи имаш супер сили, щом смогваш с толкова неща. Господ е дал на майката тази сила да се справя с всички неща Hug

# 231
И аз те разбирам аз работя от 5 тия ден от който ни изписаха, също имаме собствен бизнес и ходя с нея в офиса , НО там момичето много ми помага и я заглежда за по 15мин когато искам да почина и да пия едно кафе.Моят ден минава така : сутрин ставане в 6 ако бебка спи кафе ,става в 6:30 игра храна и като легне пак към 8:30 мъжа ми я заглежда а аз разхождам кучетата .Къоем се и отиваме в офиса 10-10:30 работа и хранене там , извеждам я на парка(офиса е до южния парк и парадайз мол) след което отново в офиса. После парка или пазаруване в мола храна ,в 19ч тръгваме от офиса  и 19:30 сме вкъщи , къпем я хранене ако не заспи играе с баща си а аз разхождам кучетата( понякога е първо игра после къпане в зависимост в колко е яла)н, заспива правя набързо вечеря хапваме после всички спят а аз гладя до към 12 .И общо взето вече май посвиквам с този режим .Вчера дойдохме на морето цял ден съм подреждала багаж и оправяла апартамента , общо взето ще сме тук лятото но режима ще е горе долу същия , като ще работя дистационно.Само дето и за вкъщи и за морето си наехме чистачка , защото не мога да смогна .Пускам прахосмукачка и пера всеки ден , НО оставям почистването на прах баня тоалетна и тн на тях .Вкъщи идват веднъж седмично , на морето се разбрахме 2 пъти седмично

# 232
  • Вестерос
Серена, важното е, че сега сте добре с бебчето! Hug

И аз работя за себе си, свободна професия, но лично няма как да гледам бебето и да бачкам както преди. Не съм я водила в кантората. Не става. Нова работа почти не поемам. Но имам да довършвам стара и пак ходя от време на време за по два, три часа. Средата на декември поех нова работа на близки. Ей 10 дни писах нещо в нас хем, което за два го пишех преди. Не става с бебе и мислене, писане, понякога с часове се проточва работата ми, няма как да е с мен...

# 233
Аз също не съм толкова пълноценна в работата както преди , но правя каквото мога .Ние сме приети на ясла и сега съм в чуденка …може би януари февруари да я пробвам , а до тогава един два пъти за час да я закарам за да ни се пази мястото .Тя е много социална и много се радва на деца мисля ,че ще и хареса

# 234
Момичета,възхищавам ви се,че сте записали на ясла децата и сте готови да ги пуснете. Аз гледам Томас и той е толкова мъничък не си представям още да се разделим цял ден и да не знам какво се случва. Смятам ако нещо не го наложи до 2 години да си се гледаме. Аз не работя за себе си, но няколко пъти ме питаха мога ли да поема малко работа от в къщи, на този етап отказах. Искам да си изживея спокойно и без напрежение тези моменти,защото няма да се повторят ( Аз второ дете не смятам да имам Simple Smile ) ,но мисля като стане на годинка да поема малко работа хем да помагам финансово в къщи повече, хем да започна да влизам във форма 😆

# 235
Момичета,възхищавам ви се,че сте записали на ясла децата и сте готови да ги пуснете. Аз гледам Томас и той е толкова мъничък не си представям още да се разделим цял ден и да не знам какво се случва. Смятам ако нещо не го наложи до 2 години да си се гледаме. Аз не работя за себе си, но няколко пъти ме питаха мога ли да поема малко работа от в къщи, на този етап отказах. Искам да си изживея спокойно и без напрежение тези моменти,защото няма да се повторят ( Аз второ дете не смятам да имам Simple Smile ) ,но мисля като стане на годинка да поема малко работа хем да помагам финансово в къщи повече, хем да започна да влизам във форма 😆
не бих желала да си пускам детето на ясла свикнала е с мен не мога да се отделя от Елена и съм на мнение за себе си че сега детето ми има най много нужда от мен не когато порастне но ще дойде и това време да тръгне на ясла

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 21:25 от viara1912

# 236
Някой друг да го хвана сирената за 2ри юни на разходка с децата? 🤣🤣🤣 За първи път в живота ми истински исках да се телепортирам...

# 237
Възхищавам ви се, че успявате да вършите толкова много работи и да гледате бебе. 🌸❣️ Ще се замисля следващия път като мрънкам, че не мога да смогна с бебето и домашните задължения. 😁😁

# 238
  • Вестерос
Аз също не съм толкова пълноценна в работата както преди , но правя каквото мога .Ние сме приети на ясла и сега съм в чуденка …може би януари февруари да я пробвам , а до тогава един два пъти за час да я закарам за да ни се пази мястото .Тя е много социална и много се радва на деца мисля ,че ще и хареса
Аз пролетта на 2024 ще кандидатствам. За да почне малко преди на 2 да стане.

ММ Хапинез, ние бяхме в нас, тя спеше, но се уплаши, събуди се и плака.

# 239
🤣 горката. Ние бяхме в къщи Simple Smile

Съгласна съм, че децата сега имат най-много нужда от нас и после ние ще искаме време с тях, но няма да го имаме  Simple Smile

Някой друг да го хвана сирената за 2ри юни на разходка с децата? 🤣🤣🤣 За първи път в живота ми истински исках да се телепортирам...

Общи условия

Активация на акаунт