ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 132
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Хубаво е децата да се хранят с нашата храна, но внимавайте! Нашата храна е солена и подправена, а солта вреди на организма, особено на бебетата. Бебетата нямат развити вкусови рецептори все още, нашата задача е да им показваме истинския вкус на храната. Някъде около третата година на детето възниква "нуждата" от овкусяване на храната. На нас, ако ни се струва блудкава и безвкусна, на тях не. Не им трябва нито сол, нито захар в храната.  Запомнете, че от захранването сега, се предопределя чревното и стомашното здраве през целия живот. Wink
Извинявам се, ако звуча като назидателна учителка, но е хубаво да си припомняме нещата от време на време. От нашата храна може да хапват, ако няма сол, вегети, бульони готови, застройки, захар,подсладители, да не е пържена и т.н.

# 301
Altaya ММ яде доста солено и сега заради бебо не слагам изобщо сол , хубавото е че и ние май ще се научим да ядем покрай малкия на малко по здравословна храна. Много държа да въведа сол доста след годината , защото натоварва бъбреците и не мисля че е добре да се въвежда само защото на мен ми се струва безвкусно.
Кадерайче не знам какво да ти кажа , за да не те надъхвам излишно , предполагам и без това си ядосана и притеснена за Айлиз. Аз съм доста чепата и още там , него ден щях да си отворя устата , пък те нека да казват че са изгонени. Тази въпросната жена също е майка , също някога е била с бебенце в ръце и как подхожда толкова безотговорно , думи нямам. Детето не съм го намерила на улицата и хич няма да ми пука за приятелки , лели , чинки и комшийки.
Ядосах се !
Аз дадох днес кайсия в такава мрежичка , страшно я хареса. Не знам кайсията ли му хареса или идеята да я смуче така , но страшно му допадна.

# 302
Офф...от опит да ви кажа...има майки, които наистина мислят като майки като цяло, има и такива, които са само майки на собствените си деца.. 
Моята зълва е такъв пример. Нейното детенце като беше малко, никой не можеше да го види, пипне и прочие до пълната му годинка. После на Коледа се събирахме на отворени прозорци..на рождения му ден- втория-бяхме поканени и всички докато влезем у тях, бяхме под строй принудени да си измием ръцете. Не че сме го доближавали, само заради това, че ще пипаме нещо у тях.
Е, същата тази жена дойде да вижда бебето ни, когато то беше още на 3 седмици..никой от семейството им не си изми ръцете ( имат две малки деца, ходещи на училище и ясла и пипащи навсякъде), галиха му бузките, голямото и дете скачаше по леглото ми с обувките от навън. Майката нищо не му каза.
 После си изръсиха болното дете при бабата и дядото да го гледат, в резултат на което и нашето беше заразено от тях ..на 8 седмици в болница, свързан към монитор,защото вирусът му за по- големи хора безобиден, но за бебета под 3 месеца опасен за сърдечния мускул, мозъка...ние щяхме няколко дена след това да ходим точно на ваксина за този вирус.
Така че...не може да се разчита на отговорността на хората.. Пожелавам ви бързо оздравяване 💕И аз лично бих нахранила тази безотговорна майка..и е хубаво от една страна да знаете за в бъдеще, на кои хора може да се доверявате и къде не. Вчера една приятелка отложи срещата ни в петък, защото имала болна от корона колежка. Ето това са истинските приятели ..

# 303
Серенапота, написала си го много точно. Аз имах наскоро случай с един грубиян с огромно куче (пуснато без каишка ей така да си потича, моля ви се), на когото направих любезна забележка(наистина бях мила). Той явно свикнал имаше заучени реплики и адската злоба в очите. Обиди ме грубо и съжалих, че не извиках 112. Оплаках се на една мама от нашият блок и тя ми каза да се стягам и да си калявам нервите, защото какво съм щяла да правя, като тръгнем по детските площадки. Там било пълно с точно такива майки и баща, като описаните от Кадерайчето и Серенапота.
Захранване-два дни подред червена леща със зеленчуци, много се хареса. Сол не давайте, че вредно за бъбречките.

# 304
За болните покрай нас съм писала много в предишни теми. С каката стисках зъби и се моле  да не се разболее, сега обаче съм звяр. Ето пресен пример : свекървата е в болничен, "била болна, запушена, лошо й било", обаче днес 3 пъти ми идва на гости да ме попита нещо, изгоних я най-демонстративно,защото е болна, а тя ми казва : "ооо,нищо ми няма, алергия имам". Да, ама за алергия не изписват антибиотик!!! Ще ме прощава, ама е прихванала на щерка й номерата - вечно са с алергии, на антибиотик, иначе "нищо им няма". Заради една такава алергия, каката се отби сама, защото не можеше да диша, докато яде и бях принудена да цедя и да давам с шише. Сега ги заплаших, че ако някой си позволи да разболее Емили, ще купува АМ, като да има предвид, че кутията е 40лв и стига за около седмица. Да си прави сметката! Най-послушни стават хората, ако им се бръкне в джоба. Ама пък, тя, свекървата, не е лош човек, но пък мисълта не й работи добре и често се налага да й се обясняват нещата по няколко пъти.

# 305
За болните покрай нас съм писала много в предишни теми. С каката стисках зъби и се моле  да не се разболее, сега обаче съм звяр. Ето пресен пример : свекървата е в болничен, "била болна, запушена, лошо й било", обаче днес 3 пъти ми идва на гости да ме попита нещо, изгоних я най-демонстративно,защото е болна, а тя ми казва : "ооо,нищо ми няма, алергия имам". Да, ама за алергия не изписват антибиотик!!! Ще ме прощава, ама е прихванала на щерка й номерата - вечно са с алергии, на антибиотик, иначе "нищо им няма". Заради една такава алергия, каката се отби сама, защото не можеше да диша, докато яде и бях принудена да цедя и да давам с шише. Сега ги заплаших, че ако някой си позволи да разболее Емили, ще купува АМ, като да има предвид, че кутията е 40лв и стига за около седмица. Да си прави сметката! Най-послушни стават хората, ако им се бръкне в джоба. Ама пък, тя, свекървата, не е лош човек, но пък мисълта не й работи добре и често се налага да й се обясняват нещата по няколко пъти.

И моите свекъри са чудесни хора!!! Но...по темата със здравето имаме непреодолими различия..
И те така просто със запушени носове, просто мигрени...заразиха ни 2 пъти и тримата се натръшквахме. Те били просто понастинали ( но не болни,за тях това е друга категория).. И после като се оплаквам какво ми е, възкликват изненадано, че и те през същите неща преминали... С мъжа ми все се опитваме да се разправяме. Те си имат своите си идеи и това, при положение, че самите те са били здравни работници 🤨
А за кучетата...гледала съм години наред, обичам ги, но безотговорността на стопаните е ужасяваща.Все пак си остават животни..онзи ден нашата котка надраска бебето, щото я ритнало, докато си мърда. Кротко коте, но все пак си има инстинкти и рефлекси...🙄

# 306
Момичета черпя ви торта за месечинката на Бора.

# 307
Честита ви месечинка Кестенче! Живи и здрави  да сте!

Кадерайче,аз също съм на мнение,че трябва да я скастриш тази майка..много безотговорни са. Ако е тяхното далимще са така... Аз ако има някой кихащ и смъркаш покрай нас изпадам в ужас...

Абе някакви скандли ли е имало тук?? 😁
Нека всичко си остане с добрия тон. Аз чета постоянно и си взимам уроци и поуки от вас. Всеки е с различно мнение и различно положение,никой не знае какво му е на главата,но споделяме и се изслушваме! Нека  не се обвиняваме.

Ох на нас още не ни дават да започнем захранването 🙄 толкова съм назад по темата че... за това не се включвам много много
Мами,вие взимате ли вода на бебелан? Аз още преварявам ,но се чудя тя не става ли? 🤔

# 308
  • Вестерос
Аз също давам на Томас да опитва от нашата храна. Моя мъж е учуден като знае каква съм паника попринцип за храненето колко съм смела. Но виждам,че му е вкусно и приема добре всичко та за това.
Аз имам биберон с мрежичка,но не знам как да го пичистя, за да го дам и ми е малко странен, а искам и аз да дам череши.
Тифани, мисля че ти ползваше беборан и беше качила един списък с въведени храни.  Къде го намери?😆
Долу пише Профил, Развитие, Храна. Даваш на Храна. Отваря то Кърма и горе в дясно има едно число 79. Цъкаш на него и излиза списъка.
Биберота с мрежа го измих просто с нейното веро.

Честита месечинка!!!

За водата, ам правя с преварена от каната брита, взема съм и Беборан. Тя е преварена и няма нужда, но като се отвори, ако минат 48 часа пише да се превари. Последно време вземам девин розова и я преваряваме. Владимирова каза за вода да се гледа да има логото на педиатричната асоциация, а не розови капачки, етикети и прочие.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 23:12 от Tiffany А

# 309
Тифани,благодаря и аз.влизам там,но освен АМ не мога да отбележа друго за въведено не знам защо.

Кестенче, честита месечинка😊

Аз до 6м вземат вода на Бебелан и я топлех с каната,а сега вече вземам Девин Розова.

# 310
  • Вестерос
Стели, като избереш картоф примерно горе под името има вилица и лъжица. Там даваш и ще ти излезе да сложиш датата.

# 311
Момичета и аз инсталирах Беборана.
Много добре изглежда, само трябва време за разучаване.
Сега ще поръчвам и от бибероните за плод, намерих онлайн
Благодаря за полезната информация и спокойна и дъъълга нощ
Честити 6 месеца, Кестенче!

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 09:13 от Serenapotta

# 312
Кестенче, честита половинка🎂😊❤️! Постарала си се с тортата😀.
Аз съм вече много зле, шеста нощ нямаме добър сън но тази нощ беше ужасно😴😴😴 Мятане, мятане, удря се в леглото, върти се и това в просъница, а стане ли 4-5ч.вече е изпил три кафета, лежи по корем и вири глава. Ръцете са долу на подутите венци. Не мога да преценя ще избиват ли или само е период. Днес сме на консултация и ще помоля личната да огледа венците. Поръчах и от този чай, за който говорихте но се съмнявам да помогне🤔😵‍💫

# 313
Да,снощи в 00ч след като изгладих и легнах го открих. Благодаря ти😊

Стели, като избереш картоф примерно горе под името има вилица и лъжица. Там даваш и ще ти излезе да сложиш датата.

# 314
Честита месечинка на Бора Hug

Аз взех от тези биберони без мрежички, че сигурно трудно се чистят. Снощи като се прибрахме към 19 часа от разходка викам да им сложа по малко бананче да залъжат глада, докато дойде време за млякото. И както си го хпаваха единия близнак успя да отвори биберона. Трябва да внимаваме, че при този дето аз ползвам има една част, която може да я глътне и да стане беля. Абе май отсега нататък без надзор няма да стане.
Майка снощи ми вика, мале ще те правят луда, ама те вече са почнали даже Joy

Аз давам вода нежелан още от ден 1ви. Имам си тенджера само за тях. Затоплям я, не я преварявам и я изсипвам в термос.

Общи условия

Активация на акаунт