ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 144
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Частна кухня Ян Бибиян има меню захранване. Христо става на 6 месеца на 19 юни. И тогава ще давам месо. А глутен 7 месеца като стане. За това се чудех дали мога да въвеждам месо по този начин. 🫣

[/i]
Момичета, сега разглеждах менюто на няколко частни кухни в нашия град. Да кажа, че сега ще въвеждам месо и после глутен. Чудих се дали е удачно да въвеждам месо например с безглутеновите им менюта🤨? Иначе му готвя, не е проблем. Ще си провя пак зеленчукови и ще добавям заготовки. Но така няма ли да е по-разнообразно някак за него☺

Те не бяха ли от 10 месеца кухните за Стара Загора? Иначе много хубави отзиви съм чувала, само за малките мои познати вземат  диетичното меню.

За месото четох, че от 6ти месец натам е ок, а за глутена повечето източници дават 7-8 месец. Криси мисля да захраня с жълтък и месо като навърши 6, а глутенови като направи 7 месеца.

# 391
Частна кухня Ян Бибиян има меню захранване. Христо става на 6 месеца на 19 юни. И тогава ще давам месо. А глутен 7 месеца като стане. За това се чудех дали мога да въвеждам месо по този начин.

Защо да не може? Това си е голямо удобство. Ако не предлагат някое от месата /някой ми каза, че заек почти никога не са давали/, винаги можеш да вземеш месни заготовки, другите момичета казаха че на Плазмон са хубави, и да им добавиш зеленчуци.  Моите домашни пюрета обаче не са толкова гладки като купешките, пробвах и с чопър и с пасатор, остават мини парченца даже и на тиквичката. Сега за месото мисля май с нутри билета да пробвам.

# 392
Имат заешко. Даже май в менюто тази седмица го видях. Доставят и до адрес даже.

[/i]
Частна кухня Ян Бибиян има меню захранване. Христо става на 6 месеца на 19 юни. И тогава ще давам месо. А глутен 7 месеца като стане. За това се чудех дали мога да въвеждам месо по този начин.

Защо да не може? Това си е голямо удобство. Ако не предлагат някое от месата /някой ми каза, че заек почти никога не са давали/, винаги можеш да вземеш месни заготовки, другите момичета казаха че на Плазмон са хубави, и да им добавиш зеленчуци.  Моите домашни пюрета обаче не са толкова гладки като купешките, пробвах и с чопър и с пасатор, остават мини парченца даже и на тиквичката. Сега за месото мисля май с нутри билета да пробвам.

# 393
Аз подготвих документите за млечна кухня и ще я запиша в четвъртък. Аз вече съм давала пуешко, заешко, пилешко, телешко, риба хек и сьомга. Давала съм й пюре, което има глутен. Днес дадох и кисело мляко. Много й хареса.
И аз като съм пробвала да пасирам до гладкост и не се получава с моя пасатор. Съответно Тони не иска да го яде 🤷♀ Нашата млечна кухня предлага по 2-3 вида зеленчукови пюрета, крем супи и плодови кисели, така че смятам смело да я почвам 😀

# 394
Аз ползвам уред на Филипс, който е комбиниран -сокоизтисквачка, но има шейкър кана и 2 присавки - за сосове и подправки и за смилане на ядки. Ползвам приставката за подправки, защото е с малка купичка, точно колкото за 1 пюре. Смила до гладка консистенция, но на някои зеленчуци добавям повече вода, за да е гладко.

Ягоди в градината нямам, но малини -да. Та се чудех дали да давам🤔
Кестенче, как даваш динята? По ЗВБ или на сок, в биберон...? Давам й аз на нашата да сш гризка, но е лакома, все големи парчета къса. Чудя се дали да не я направя на пюре🤔

# 395
Давам на парче динята аз. Взима големи парчета ,но ги плюе после , понякога доста се дави , но се справя отлично. Не сме имали до сега екстремни ситуации. Още ми е малко трудно да стоя безучастна когато се дави , но гледам само да му се усмихвам и да говоря спокойно .Само с тиквичката имахме лек проблем , имаше няколко парчета с кората , но явно не успял да я сдъвче и му залепнала за небцето , забелязах като тръгвах да го кърмя след хранене и бръкнах с пръст да я взема.

# 396
Давам на парче динята аз. Взима големи парчета ,но ги плюе после , понякога доста се дави , но се справя отлично. Не сме имали до сега екстремни ситуации. Още ми е малко трудно да стоя безучастна когато се дави , но гледам само да му се усмихвам и да говоря спокойно .Само с тиквичката имахме лек проблем , имаше няколко парчета с кората , но явно не успял да я сдъвче и му залепнала за небцето , забелязах като тръгвах да го кърмя след хранене и бръкнах с пръст да я взема.

Доста си смела. Евала!  И аз мисля да почвам да ги мачкам зеленчуците, а не да пасирам, че да се учат да дъвчат.

Момичета, днес за първа нощ ще съм сама с близнаците. Таткото е нощна, а никоя от бабите няма възможност да дойде. Едната е болна, другата утре е на работа. Малко ми е притеснено. Сега заспаха без много драми. Да видим на нощното хранене какво ще е. Дано не се разреват едновременно Grinning

# 397
Благодаря за отговора, Кестенче!  Банана си го яде така, както ние -гризка си биз да се дави, но динята пък иска цялото парче да излапа наведнъж🤔. Трябва да я оставя значи да пробва сама, без да държа аз. Казано честно, повече се дави от преходната чаша, когато пие вода, отколкото от храна, особено ако тя си е отхапала парченце - дъвчи внимателно и ако е по-голямо, го плюе. Децата си имат инстинкти, ние май понякога повече им пречим, отколкото да им помагаме...
Веси, не се притеснявай излишно, вярвам, че ще са послушни. Бъди спокойна, за да са спокойни и те!

# 398
Веси, всичко ще е наред.  Те ще усетят, че сте сами и ще са кротки.
Да ни разкажеш утре 😊

# 399
  • Вестерос
Момичета, сега разглеждах менюто на няколко частни кухни в нашия град. Да кажа, че сега ще въвеждам месо и после глутен. Чудих се дали е удачно да въвеждам месо например с безглутеновите им менюта🤨? Иначе му готвя, не е проблем. Ще си провя пак зеленчукови и ще добавям заготовки. Но така няма ли да е по-разнообразно някак за него☺
Глутенът ще въведа по схема като стане на 7 м. Скоро е, чак не ми се вярва.

Голям зор видях и аз да пасирам тиквичка, варена на пара. Хич не се получи да я варя в онова металното. Ще правя в стерилизатор май.

Някой давал ли е кисел вече? Искам да дам другата седмица. Преди това ще вкарам царевичната каша.

Алтая, малината я дават в шестия месец точно. Ще я въвеждам и аз скоро.

Веси, успех!

# 400
Какво купихте срещу насекоми? Гледам има лепенки, гривни, спрейове, клипсове и се обърках.

# 401
Глутенът също ще въведа по схема. Идеята беше за месото☺ Аз правих кисел -с ябълка и круша и другия път с тиква. Слагам и безглутенови бисквити. Харесва го. Повече обаче харесва плодово пюре с безглутенови бисквити. Взех му от пауч-овете на Плазмон. Опитва се да смуче и да не ползваме лъжичка. Много е смешен

[/b]
Глутенът ще въведа по схема като стане на 7 м. Скоро е, чак не ми се вярва.

Голям зор видях и аз да пасирам тиквичка, варена на пара. Хич не се получи да я варя в онова металното. Ще правя в стерилизатор май.

Някой давал ли е кисел вече? Искам да дам другата седмица. Преди това ще вкарам царевичната каша.

Алтая, малината я дават в шестия месец точно. Ще я въвеждам и аз скоро.

Веси, успех!

# 402
Мина добре. Будиха се, но не по едно и също време. Оправих се. Май бабите да не идват повече, че и без това ми пречат отколкото помагат.
И аз давам от 3 дни глутен. Почнах с овес. Взех каша на Холе и я смесвам с плодово пюре. Почнах с по 2 лъжички от кашата и всеки ден в продължение на седмица ще добавям по една. После ще взема ръж.

# 403
  • Вестерос
Какво купихте срещу насекоми? Гледам има лепенки, гривни, спрейове, клипсове и се обърках.
Купих на паракито спрей против комари и кърлежи. Както и гривна против комари. Гледах семинар и ги препоръчваха. Има намаление 20 % с код ma-ma15.
Скрит текст:

kristina112233, kак направи кисела?

Веси, бях свалила една схема кое след кое- овес, ръж, ечемик, спелта, пшеница.

# 404
Браво, Веси! То като си си сам понягоса е по-добре, стига да можеш да се отпуснеш.
Днес дадох малинка, то бяха физиономии от малката, то беше смях от каката🤭

Общи условия

Активация на акаунт