ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 115
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
За менструални болки прк кърмене се препоръчва паpацетамoл или нуpoфен/ибупpoфен. Спазмалгонът е с много висок риск, а но-шпа не се препоръчва. Аз също следвах логиката, че щом е позволен за бременни, става и за кърмачки, но преминава в кърмата, а през плацентата - не. Това са писали консултанти по кърмене в групитв във фб. Четох доста мнения, понеже ми дойде за първи път миналия месец 🙄 но пък (за щастие) не ме боли почти, само лек дискомфорт, за разлика от преди раждането.

Относно режима на бебка - събужда се около 6:30-7:30ч, има 3 дремки общо към 3 чАса, къпем около 20ч и между 20:30-21:30ч заспива. Опитвам се последната дрямка да не започва по-късно от 17:30ч., защото заспива по-трудно за нощния сън.

А вие оставвте ли бебетата с биберон през нощта? Аз го ползвам, за да се приспи по-лесно и после го махам, но малко след това започва да смуче палците и съм принудена пак да върна бибата, а чувам, че не било хубаво да спят с биба.. ама и с палец не е ок. В безизходица съм в тази ситуация..

# 451
Относно биберона-Томас се приспива с него и или го изплюва сам като заспи дълбоко, или аз го махам след около час. За сега не е смукал ръце.

# 452
Айлиз постоянно спи с бибата , ако я махна след час я търси или ако я сложа до нея дори на сън си я взима. То тя вече и на мен ми я дава , вади слага си я абе нещо като бфф са🤣🤣. По добре от смучене на пръст 100%. Тя сама си в маха ако спи дълбоко , за пръст оре ноща не съм забелязала , през деня като ще спи и ако не я дам тогава.
Имате ли коремче, аз от 72 кг съм 56 слаба съм става в С дънки ,но имам малко коремче ,което не от ядене и нз какво да го правя уж слагах колан тип гащи. Ама на мен не ми държаха пясък много нз защо. След седмица сме на море и от Shein взех много сладки бански . Видях от една майка и веднага ги поръчах ще прикача снимка за идея на майките с момичета , които мислят да им купуват бански.

# 453
Кестенче, браво за гърнето! Страшна си ей😀.
Матей не иска бибата въобще през деня. Единственото и приложение е да го приспя с нея и после той си я плюе или аз я махам.
Сьомгата се прие много добре, без проблеми. Днес вкарах нектарина. Сега два дни ще сме на агнешко със зеленчуци. Да не чуе дявола но трета нощ не го храним в 22:30ч.Пие мляко в 19:00ч.и си ляга и чак към пет ме буди. Пу пу

# 454
  • Вестерос
Заспива с биба и я плюе по някое време, но се случва през нощта да мрънка и да си я търси. Тогава й я давам. Ако е през деня, сама си я взема.

# 455
При нас бибата така и не се хареса. Вчера го пробвах на 2 дремки , но явно с доста дълги интервали и ми се буди много често нощем. Днес ще пробвам пак с 2 дремки,но по кратки интервали , много ги мразя тези преходи , докато го напасна режима минава доста време.  Аз месо ще започна да въвеждам към 7месец , имаме домашно телешко , агнешко и пилешко месо , поне няма да го мисля какво яде и какво не , но пък искам рибата до лятото да е проял. Ние страшно обичаме риба с ММ , надявам се и малкия да хареса.

# 456
Момичета, аз прибрах стерилизатора, не мога повече с тая хамалогия. Мия всичко в съдомиялната, само шишетата и бибите обстойно на ръка

# 457
Аз го направих преди около 3 седмици  Simple Smile

Момичета, аз прибрах стерилизатора, не мога повече с тая хамалогия. Мия всичко в съдомиялната, само шишетата и бибите обстойно на ръка

# 458
Бях питала преди време какво мислите за варианта да захранвам с месо от менюто на частна кухня. Еми днес дойде първата ми поръчка-няма такава леснота. Едно меню за захранване от въпросната кухня се състои от две порции - една постна и една с месо. Така единия ден ще давам едното, другия другото. Изрично е упоменато, че трайността е 72 часа. Всяка порция е в кофичка като от кисело мляко. Не съдържат сол и алергени. За сега ще поръчвам през ден.

# 459
  • Вестерос
Рали даде алергична реакция или към царевица, или към малина Sad давам фенистил капки.  Много я мъчат и зъбите. Търка очи, нос, приплаква, вика, кара се. Днес е спала през деня три пъти- един час, 25 Мин и 30 минути. Събуди се пак в 5:30, после спа до 8:30. Яде в 20:30 и преди малко заспа... Не знам какво да я правя... Мажа с гел, ама май ефект нула.

# 460
Рали даде алергична реакция или към царевица, или към малина Sad давам фенистил капки.  Много я мъчат и зъбите. Търка очи, нос, приплаква, вика, кара се. Днес е спала през деня три пъти- един час, 25 Мин и 30 минути. Събуди се пак в 5:30, после спа до 8:30. Яде в 20:30 и преди малко заспа... Не знам какво да я правя... Мажа с гел, ама май ефект нула.

По вероятно е да е от малината. Дано мине бързо. Пробвай с малко ракия или мастика да натъркаш венеца. Аз вече няколко пъти опитах, че на гела пише максимум 3 пъти на ден, а се налага доста повече пъти да ги успокоявам.
Аз спрях да стерилизирам много отдавна. Мия с вряла вода и четка и бебешко веро на Фрош. На две седмици ако се сетя вадя стерилизатора и минавам всичко
( шишета, биберони, гризалки)

# 461
И аз си мисля че е по скоро от малината. Търкането на очи има ли общо със зъбите ? Бора от два дни все си търка очите и нослето , ама аз си мислех че е от домашен прах или нещо такова , даже се чудех дали да го водя на лекар. Зъбчето почти се е подало , даже понякога като се усмихне все едно е излязло беличко , но не е още , венеца е останал като ципа само.

# 462
И моето постоянно търка.Не са зъби,защото го прави от новородено. Поне при нас
Иначе може алергия,болки, очен проблем .

# 463
Тифани, и аз смятам, че е от малините. Бързо оправяне на малката❤️🙏. Матей търка нос и очи като му се спинка. Покрай болката обаче не може да заспи и още повече се мъчи,търка очички но го боли и се мъчи. Вече все по-трудно заспива🤯

# 464
Понеже има вече с пробили зъбчетата, някое бебебце вдигало ли е температура. В петък Божидара вдигна 38.2 водихме я в спешно. На следващия ден бяхме при педиатър, каза най вероятно са зъбки. Бели са ѝ венците. От тогава не е вдигала, но няма и зъбче. Иначе всичко, което хване се слага в устата и започва едно яростно дъвкане 😁

Общи условия

Активация на акаунт