ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 076
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
И аз съм от силистренския край. Тутракан 😁😁😁
Ние днес се събудихме с кашлица... Явно температурата не е била зъбки.

# 526
Зори, какво сладко лимонче!
Кестенче, днес и аз се надявам да се сдобия с каши на Holle.
Нашата първа оризова каша беше ужас, такъв рев и писъци не помня от първия опит за захранване на 4 месеца...уж с неговото му мляко, добавих и круша за вкус...събирах я часове наред, намазана и разхвърляна из дневната 😔

# 527
Ние сме по този режим горе долу и за нас работи отлично, все наспано и крещящо дете 😀

Не иска да ни се смее, може понякога успявам да я разсмея, но като цяло си стиска смеха.. комедиен критик ли ще става не знам, приемам съвети за разсмиване на бебе😀

# 528
Сз пуша айкос от 3-4 месеца и кърмя 😀 знам че не е окей, ама Тони няма проблем с това явно. Вкуса на кърмата не се е променил, цока си 🤷♀ и аз съм човек и покрай коликите и непрестанния рев ги започнах, като пушех едно айкосче и хич не ми дремеше колко реве 😂 Тонка не пълзи хич, ама от седнало положение в скута ми се хвана за облегалката на стола и се изправи на крака, ухили се доволна 🫣
Михаела, аз прекарвах цяло лято в Тутракан, защото семейството на майка ми е от там 😅 тука да не се окажем рода половината хаха

# 529
И Бора се изправя на крака , а аз изпадам в тих ужас и започвам да го слагам седнал, той пак се изправя и така голяма борба пада докато не го оставя прав на крака за малко. Хваща се за всичко възможно и се надига, вчера във ваната се изправи пак и аха да се подхлъзне.
На мен 2:30 интервал ми е много кратък , като цяло той винаги има интервали за 1-2месеца по големи бебета.
Ааа забравих да се похваля малкия си има вече зъбче Heart Eyes и другото го него се опитва да пробие , предполагам до ден , два и то ще е излязло. В търсене съм на играчки , нашите вече му омръзнаха ,ние сме взимали само 2-3 играчки до сега , всичко ни е подарено от дядо,баба и приятели . Като си отидем в България ще му накупя много книжки , приказки, басни , бебешки книжки , но до тогава има много време и ми се иска някакви музикални играчки да взема.

# 530
И ние сме в търсене на музикални играчки, чудя се за ксилофон или калимба, че малката проявява голям интерес към всичко що е музика.
За разсмиването - пробва ли физиономии да й правиш? Криси се кикоти много на муцуни или като й гъделичкаме гърдичките и гушката, направо си умира от кеф.
Днес за сефте дадох оризова каша. Моята е на Хип, без мляко, пише, че е след 4 месец подходяща. Малката яде колкото да не ме обиди Simple Smile))  Много се чудих дали да я дам в комбинация с плодове пюре направо двете заедно, но още не съм въвеждала много плод, давам предимно сурови в биба с дупки да смуче, че тия пюрета даже зеленчуковите са съмнително сладки, а за плодовите си представям какво ще е. Мисля да почвам и жълтъците, правим утре 6 месеца и май няма да чакам още цял месец да ги въведа. Месо също ще въведа малко по-рано.
Иначе и аз съм в отбора 30+ като повечето от вас Simple Smile))

# 531
  • София
Днес трябваше да занесем урина и да му вземат кръв на малчо, но не пожела да пишка, докато трябваше да тръгваме. Радвам се, че имат опит и ни дадоха баркод да си занесем урината, когато преценим.

За взимането на кръв, макар че е от пръстчето, направо не ми се говори. Много тежко го преживя, още преди да го боцнат почна да се къса да реве милото. Дано при останалите не е така, много жален беше.

От утре почваме с месото и ние.

# 532
Ние вчера минахме прегледа с ехограф на коремчето. Мина много бързо, без да плаче. Гледат стомах, бъбречета, далак, жлъчка, пикочния мехур. Всичко е наред 😀. За мамите от Бургас прегледа ни беше в трета поликлиника.
Относно дремките сме още на 4 или 3, зависи кога е станала сутринта. Заспива вечер към 21:30 -22:00 часа.

# 533
Вяра мина на две дремки, но когато не спи добре през нощта през деня прави три.
Аз купих оризова каша Топфер. Слагам плодове или плодово пюре. Харесва ѝ, дори когато я дадох чиста за проба.
Като ви слушам, че вашите деца чак се изправят имам чувството, че не правя а нещо както трябва. Вчера за първи път ѝ позволих да седне напълно изправена в количката и много ѝ хареса. Даже се хвана за дръжката отпред и сега така се вози.

# 534
Jencheto, Всяко дете е различно, някои прохождат рано, други -по-късно, някои проговарят рано, други- късно. Емили си държи главата от ден 1, предполагам е нормално да седи стабилно по-рано от други, да лази и преди други бебета . Пък и е ноемврийче. С някои бебчета от групата има цял месец разлика и от там идва това разминаване. На моя приятелка детето до 4месец не си държеше главата, на 8 м. се клатушкаше докато седи, проходи на 1г и 4м. И като започна едно тичане, не можеш да го стигнеш ... Така че всяко нещо с времето си Simple Smile

# 535
Jencheto, Всяко дете е различно, някои прохождат рано, други -по-късно, някои проговарят рано, други- късно. Емили си държи главата от ден 1, предполагам е нормално да седи стабилно по-рано от други, да лази и преди други бебета . Пък и е ноемврийче. С някои бебчета от групата има цял месец разлика и от там идва това разминаване. На моя приятелка детето до 4месец не си държеше главата, на 8 м. се клатушкаше докато седи, проходи на 1г и 4м. И като започна едно тичане, не можеш да го стигнеш ... Така че всяко нещо с времето си Simple Smile

Напълно съгласна съм. Моите са много активни, но все още не стоят стабилно седнали. Веднага се килват настрани Grinning

# 536
Здравейте момичета, дълго време не съм се включвала и чак сега успях да изчета всичко. С топлите дни почнах много да мечтая за моренце и в крайна сметка запазихме за 5 нощувки с малкия на нашето море, а живи и здрави септември и на Гърция 😊
Имате ли някакви списъчета за всичко необходимо за бебе на море? Някоя от вас вече да е ходила ако може да каже какво е взела? За дрехи и пелени ясно, но като лекарства и допълнителни неща все мисля, че ще изпусна нещо.

# 537
Първото ми пътуване с каката беше за 1 уикенд, бях взела дрехи, пелени, храна. С нас пътуваше 1 семейство с дете на 5г., детето се разболя, вдигна висока Т, майката беше позготвена със сиропи и цяла торба лекарства. Отчетох като моя грешка, че дори и 1 панадол не съм взела. Оттогава винаги нося и лекарства с мен, а за нашето море си е и наложително.
Едно подсещане, ако пътувате в чужбина - извадете европейски здравни карти на бебчетата, дано не се наложи да се ползват, но е добре да ги има. Simple Smile

# 538
Момичета, отзиви от първия плаж... Ужас на ужасите Grinning
От Варна сме и едва сега се наканихме да ги заведем. Ами мисля, че това ще им е за цяло лято. 2 часа рев и сополи.
Замъкнахме се, количка, чаршаф голям да се търкалят бебетата, играчки, нашите хавлии, чадъри, чанти и докато се разтоварим и трябваше да си ходим Joy

# 539
И ние мислим да го отложим, поне за 2-3 години. 😂
Момичета, отзиви от първия плаж... Ужас на ужасите Grinning
От Варна сме и едва сега се наканихме да ги заведем. Ами мисля, че това ще им е за цяло лято. 2 часа рев и сополи.
Замъкнахме се, количка, чаршаф голям да се търкалят бебетата, играчки, нашите хавлии, чадъри, чанти и докато се разтоварим и трябваше да си ходим Joy

Общи условия

Активация на акаунт