ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 021
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Вестерос
Лина зависи. Примерно моята Лина не е била с грешки. Цяла бременност там ходих, включително и в други да сравнявам

# 631
На моята Яна показателите за алергия (еозонофили) бяха високи,но тя беше само на мляко и алергията беше ясно от какво е.
Има кръвни тестове за алергия към различни храни в гениката знам. Но там си е и сума яка.

# 632
Мириам, не се тревожи и не й прави алергени! Имали сме случай на дете със завишени еозинофили от морков 😀 нито е фатално, нито изисква някаква терапия. Нормално е някои стойности да са завишени в кърмаческия период. След 2рата годинка нещата влизат в границите на възрастните. Щом детето няма външни признаци и оплаквания, аз бих била спокойна!

# 633
Дайте да видя някоя проходилка. Ние купихме това  https://www.emag.bg/detska-prohodilka-chipolino-4v1-rejsyr-cherv … 4re/pd/D5WWHKMBM/ се оказа голям боклук. 4 в 1 друг път. Не купувайте това, не си заслужава парите въобще. И се наложи да прибера бънджито, защото нямаме място, а на него се кефеше много. Тука стои и се чуди и даже е кисел.
Ние днес бяхме на консултация-70см, 8500кг., трето пробило зъбче горе в ляво и ми каза да не давам свинско до годинка, пък аз вече дадох

# 634
  • Вестерос
Аз трябваше да съм във вторник на консултация, онзи ден, но моята ЛЛ е в болничен. Сега чак на 1.08. Последно бяхме на 2.06... Мерих я в нас, май е с 1 см пораснала- 71 см. А имах толкова въпроси.

# 635
Струва ли ми се или твоята ЛЛ нещо не я бива, все я няма, ваксините не успяхте да сложите. Кажи какво искаш да питаш и който ходи сега на преглед ще пита неговият ЛЛ. Аз също мога да питам моята по вайбър.
Аз трябваше да съм във вторник на консултация, онзи ден, но моята ЛЛ е в болничен. Сега чак на 1.08. Последно бяхме на 2.06... Мерих я в нас, май е с 1 см пораснала- 71 см. А имах толкова въпроси.

# 636
  • Вестерос
До сега все е била на линия, ваксини иначе нямаше, да, април месец, бяха свършили и не сметнала май за нас и от там дето се прецака за ротата втората доза. Иначе исках да я питам за 7 м бебе колко според нея трябва да яде като грамаж за пюре и каша, че срещам различни мнения, според нея как да вкарам глутена, ей такива въпроси, за захранването главно. Отделно исках да ѝ види главата как е, фонтанелата, дали от зъбите може да има повръщане.

# 637
Ами да, все важни неща са. Не чакай толко време. Ние тука ходим при две неонатоложки, които работят на частно и си сверяваме часовника. Въобще не чакам само на ЛЛ. Нищо не ти пречи да отидеш и ти. Сигурна съм, че във Варна имате много по-добри лекари от тук. Даже имахте май нещо в ПКК за холестерола си спомням. Имаш доста въпроси, ще ти отговорят, че и други неща ще начуиш, дето ЛЛ въобще не ги знаят и казват. Аз така те съветвам да направиш. Пък като си платиш уж маааалко по-добре протичат прегледите.
До сега все е била на линия, ваксини иначе нямаше, да, април месец, бяха свършили и не сметнала май за нас и от там дето се прецака за ротата втората доза. Иначе исках да я питам за 7 м бебе колко според нея трябва да яде като грамаж за пюре и каша, че срещам различни мнения, според нея как да вкарам глутена, ей такива въпроси, за захранването главно. Отделно исках да ѝ види главата как е, фонтанелата, дали от зъбите може да има повръщане.

# 638
И аз съм като Ваня за да отидете на неонатолог,  първо 2 месеца е много време да не сте на консултация. Аз също не се доверявам само на педиатърката.  Ходим си при неонатоложката от родилното всеки месец и съм много доволна  Simple Smile

# 639
  • Вестерос
Може да потърся, да. За холестерола ми каза педиатърката като ѝ носих резултатите, каквото ми каза и нефролога, че не е пила достатъчно вода.

# 640
Момичета, имам 2 въпроса...
1. Колко вода давате дневно?
2. Кои марки вода в България са подходящи за бебета?

Благодаря за всяка информация

# 641
  • Вестерос
Бебелан и Девин розова съм давала. Не знам колко пие, сменям често в шишето. Сигурно 100 мл има

# 642
Момичета моля за помощ и идеи как да се справим със запек и непиене на вода. Педиатърката каза, че от това ще е запека, предложи да слагам сок от плод във водата, но той пак не иска. Не ходи по 4- 5 дена и му правя клизми на мелилакс. Дори с клизмата е голямо напъване и излиза твърдо. Той е на кърма и малко зеленчуково пюре, понякога хапва и няколко лъжички плодово пюре. Захранвам от 2 месеца, но като цяло е трудно, харесва си кърмата и предимно се мръщи на всичко друго. Аз започнах да приемам пробиотик лактофлор и всякакви разхлабващи храни, за да му помогна, то аз също се запичам от известно време, сигурно е свързано и с това...но сме в омагьосан кръг и не знам как да разрешим проблема. Ако някоя от вас има идеи или е преминала през подобно нещо, моля помагайте.❤️

# 643
Давай круша, сливи , кисело мляко. Давай на парчета сварени , във филе , пюре с кърма. Нашия пълни памперса моментално след кисело мляко Grinning след круша също почти веднага е напълнил памперса. Зеленчуците , виж кой разхлабват и давай само тях , спри картофи и подобни които запичат. Говори с педиатъра и виж какво ще ти предложи той ,  клизмите май не са ок да ги правиш все , че да не свикне да се изхожда само с тях. Прави масажчета на коремчето и гимнастика. Друго не знам какво да те съветвам .

# 644
Влади, пробвай да даваш вода с различни накрайници и бутилки. Все една ше се хареса и не се отказвай. Моята близка приятелка се измъчи 2-3 месеца и накрая детето просто искало от шише със сламка 🤷♀ даже млякото така си пие, а не от биберон. Предлагай му вода с лъжичка, ако трябва. Моята Тони пие по 2 чашки на Авент с преходния накрайник, но аз давам вода от раждането. Пробвай равни части вода и сок от компот, сок на Хип или каквото се сетиш. Аз ако съм на теб и разредена вода с кърма ще дам само да свикне 🤷♀ пробвай чай от лайка разреден. Вярвам, че ще решите проблема!

Общи условия

Активация на акаунт