Новите предложения за наказания на пияни и дрогирани шофьори, които убиват човек на пътя

• 19 578
  • 572
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Аз подозирам за кой компот вместо компютър става дума (може да греша). Има случаи, в които съдът приема, че пешеходецът, макар да е на пътеката, е СЪпричинил произшествието. Естествено, колата не може да пострада, като я блъсне пешеходец, само последният го отнася, което не значи, че само непострадалата страна е виновна.
Абе не може.... явно не си виждала как го прави. Ние (мъжът караше, аз дремех на предната седалка) бутнахме не много голямо куче със 70 км в час, което изскочи на междуградски път. Половината предница се разпадна.

# 151
  • Пловдив
Янтра, да, дотолкова може наистина. Имах предвид, че истински пострадалият ще е пешеходецът, дори той да налети с висока скорост на колата; или във вашия случай - кучето.

Аз лично съм блъскала само стълб или друга кола, но съм имала по работа случаи с куче. Смачкана броня и убито куче, примерно.

# 152
  • Пловдив
Пак не. Не знам какво се случи с кучето, стана и избяга към нивата. Новите коли се разпадат. Ясно каква е гледната ти точка - че колите нямат значение в сравнение с човешки живот. И това е така. Именно затова ги правят да се разпадат. Това е по-безопасно за пешеходеца.

# 153
  • Пловдив
Е, такова вече не съм срещала - счупена кола и живо куче. Sunglasses

Ако е по-безопасно, значи правилно ги правят така, да. Не се бях сетила.

# 154
Спасяването на пешеходците е дело на самите пешеходци? Освен да добавят в закона, че е задължително да ходят бронирани в рицарски доспехи за собствената им сигурност Thinking

Саркастична си, но когато аз съм в ролята на пешеходец никога не забравям, че моята сигурност е грижа първо на мен самата. Пък разните закони нека си ги има, няма лошо.

# 155
Никаква отговорност на никого не прехвърляш. С договор между мене и тебе аз не мога да се освободя от отговорност пред държавата, ако нося такава
А, баш!

# 156
  • Варна
Разбира се, че пешеходците на първо място трябва да се пазят сами, а на второ да очакват да ги пазят шофьорите.

# 157
75г. идиот прави обратен завой в Първенец и убива 22г. моторист.
Малкият с колко е карал един господ знае, но дядото очевидно ни чуе, ни види.
Кой е виновен? Да му вземем тенекията на дядката или 15 години затвор.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 15:35 от Notaris

# 158
75г. идиот прави обратен завой в Първенец и убива 22г. моторист.
Малкият с колко е карал един господ знае, но дядото очевидно ни чуе, ни види.
Кой е виновен? Да му вземем тенекията на дядката или 15 години затвор.

Toчно тук вината е повече от споделена според мен.
В населено място се кара с 50 км/ч, дядката е погледнал в огледалото, видял е, че зад него е чисто, дал е мигач да предупреди задния и докато е завивал онзи се е появил от нищото със 150 км/ч. За мен е по-скоро самоубийство.
Имам личен опит как се появяват мотористите, докато слаломират между колите в колоната. И реално моторът е карал в насрещното за да се блъснат.

# 159
  • София /Абсурдистан
Имам усещането, че живеем в нещо, подобно на джунгла. Всеки си прави каквото си иска и нищо не го спира. Като му вземат книжката, кара и без книжка и не му пука. Като му свалят номера, кара си и така, стига колата да е в движение. Всеки си има човек някъде и хич не му дреме от нищо.
Не вярвам, че санкциите ще променят нещо.  Тук е така. Народопсихология.

# 160
Имам усещането, че живеем в нещо, подобно на джунгла. Всеки си прави каквото си иска и нищо не го спира. Като му вземат книжката, кара и без книжка и не му пука. Като му свалят номера, кара си и така, стига колата да е в движение. Всеки си има човек някъде и хич не му дреме от нищо.
Не вярвам, че санкциите ще променят нещо.  Тук е така. Народопсихология.

Има го и този момент. Като му вземат колата обаче става малко по-трудно. Освен ако не открадне или няма някой добронамерен роднина или приятел да му услужи със своята. Което пък оправдава наказателна отговорност за собственика. Санкциите ще променят много, но трябва да са много строги санкции, които да ударят най-вече в джоба и свободата на придвижване в обществото.

# 161
Санкциите  могат да променят всичко, но ако не се случват само от време на време, при това много рядко. Защо никой не нарушава законите на гравитацията и не опитва да скача от петия етаж за по-бързо? Ами защото всички знаят, че от този закон бягане няма. Защо никой не бърка с два пръста в контакта? Ами защото наказанието ще е моментално и неизбежно. Ако и санкциите станат почти такива ще има ред.

# 162
Защо никой не бърка с два пръста в контакта? Ами защото наказанието ще е моментално и неизбежно.
Искаш ли да ти снимам клип как хващам оголен проводник и бъркам в контакта? Joy

Не е до народопсихология

# 163
Защо никой не бърка с два пръста в контакта? Ами защото наказанието ще е моментално и неизбежно.
Искаш ли да ти снимам клип как хващам оголен проводник и бъркам в контакта? Joy

Не е до народопсихология

Издребняваш.  А ще го направиш ли ако аз подготвя "експеримента" ?

# 164
В какъв смисъл?
Законите трябва да са еднакви за всички

Общи условия

Активация на акаунт