Новите предложения за наказания на пияни и дрогирани шофьори, които убиват човек на пътя

• 19 513
  • 572
  •   1
Отговори
# 240
Може да се успокоите (без хапчета Sunglasses). Извън разните акции и PR кампании реално почти не тестват за наркотици, ако не е станало ПТП, защото тестовете са скъпи и са им под бройка, та си ги пазят.

# 241
  • София
Да, реално. Имаше акция преди около месец. Като знам, че КАТ нямат пари за хартия за принтерите... За скъпи нарко тестове пък съвсем!

# 242
Ама значи семейната кола остава във владение на районното 6 месеца, ако пия Ибупрофен? Идеално.
Между другото, внимателно с лекарствата за алергия!

Ибупрофен не е пречка да караш кола. Ибупрофен може да има нежелани странични ефекти като световъртеж и нарушено зрение и тогава така или иначе не трябва да караш кола. Вие сега го изкарахте все едно всички лекарства се отчитат като наркотици. Не е така. Някои групи лекарства не се препоръчват да се приемат, ако шофираш. Други нямат никакво отношение към шофирането. Но зависи и дозата на приемане - ако се хрупкат като бонбонки в завишени дози дълго време и ненужно, но със сигурност ще има ефект върху организма.

Ето малко полезна информация: https://autobild.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D … 0%B3%D0%B5%D1%80/

Аз съм с инсулинова резистентност и съм на метформин.
Твърди се, че тестът за наркотици го хваща като дрога.
Наркотици не съм дори помирисвал през живота си, включително не съм позволявал трева в мое присъствие и от години нямам подобни хора в обкръжението. Не пия, когато ми предстои да карам на следващия ден, не веднага.
И има вероятност да ми вземат книжката. Поне колата е на жена ми, тя ще остане като паметник пред нас.
Странно решение.

Ако човек има постоянни лекарства, със сигурност може да си извади удостоверение от личния лекар с техния списък и че не влияят на шофирането. И да го покаже при нужда.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 13:20 от Не се сърди, човече

# 243
  • Буркина Фасо
Ако човек има постоянни лекарства, със сигурност може да си извади удостоверение от личния лекар с техния списък и че не влияят на шофирането. И да го покаже при нужда.
сигурен съм, че всеки шофьор би се възползвал от такова удостоверение. Smiley

пп. пишеш поредни постове

# 244
Стори ми се, че имаше друг пост преди моя, ама хайде. По принцип излиза предупреждение, че ти си писал последния. Може който го е писал да си го е изтрил.

Както и да е - има лекарства, които човек пие постоянно като тези за диабет. Ако са лекарства, които влияят на шофирането, то си го пише в листовката и човек не трябва да шофира при приема им. Други не влияят, даже повечето не влияят изобщо, така че няма как да излязат на тия дрегери.

Като чета темата и все едно всички лекарства излизат на дрегерите. Не, само някои групи. Но една от групите е точно опиати, с които много се злоупотребява. Тогава тези ''наркомани'' ще бъдат хванати с право.
Пуснах преди малко един полезен линк с информация кои лекарства излизат на дрегерите и хората да си имат едно наум.

# 245
Много хора не знаят и че с Ибупрофен, Нурофен, Парацетамол и т.н. масови лекарства може да се предозира фатално, ама тогава закона няма да им е виновен.

# 246
  • Пловдив
Ама значи семейната кола остава във владение на районното 6 месеца, ако пия Ибупрофен? Идеално.
КОНКРЕТНО предупреждението за Алергозан, цитирам - Шофиране и работа с машини:
Алергозан повлиява в умерена степен способността за шофиране и работа с машини При употреба на Алергозан таблетки е възможна поява на сънливост, нарушение координацията и забавяне на реакциите.
При необходимост от лечение на водачи на превозни средства и оператори на машини с Алергозан, се препоръчва прекратяване на дейностите изискващи повишено внимание и бързина на реакциите.

НЕ би трябвало изобщо да шофираш след прием на Алергозан, съвсем правилно биха отнели колата.

НЕ би трябвало да се отразява в тестовете за наркотици, аз пия също метформин, гликофаж.

# 247
  • Далечният изток
Твърди се, че тестът за наркотици го хваща като дрога.
Наркотици не съм дори помирисвал през живота си, включително не съм позволявал трева в мое присъствие и от години нямам подобни хора в обкръжението. Не пия, когато ми предстои да карам на следващия ден, не веднага.
И има вероятност да ми вземат книжката. Поне колата е на жена ми, тя ще остане като паметник пред нас.
Странно решение.
Метформинът?! Кой го твърди? И аз го пия. Няма нищо общо с наркотично вещество, ама нищо. Ако може някакво доказателство, защото в листовката няма нищо подобно.

# 248
КОНКРЕТНО предупреждението за Алергозан, цитирам - Шофиране и работа с машини:
Алергозан повлиява в умерена степен способността за шофиране и работа с машини При употреба на Алергозан таблетки е възможна поява на сънливост, нарушение координацията и забавяне на реакциите.
При необходимост от лечение на водачи на превозни средства и оператори на машини с Алергозан, се препоръчва прекратяване на дейностите изискващи повишено внимание и бързина на реакциите.

НЕ би трябвало изобщо да шофираш след прием на Алергозан, съвсем правилно биха отнели колата.

НЕ би трябвало да се отразява в тестовете за наркотици, аз пия също метформин, гликофаж.
Това с ахистаминовите препарати е строго индивидуално. При мене слабият алергозан не върши никаква работа и няма странични явления. Дълги години из ползвах препарат с подобно предупреждение, аз нямах никакви проблеми и съм карала. За сметка на това от един кларитин часове не знам къде съм, така че колата стои далеко, въпреки че няма предупреждение при него.
Но за това не могат да ти вземат колата - няма в тези лекарства нещо дори близо до наркотик. Ь

# 249
  • София
Въпросът е на какво реагират тестовете. Не дали наистина лекарствата съдържат нещо подобно на наркотици. Все пак, химията е сложна наука.
Фармация се учи с години...
Може би, ако някой ден направят по-точни бързи тестове. Но засега.... трябва много да се внимава.
Кръвните тестове се заплащат!
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/falshivo-polozhite … LFB7C9EAPXndprsa0

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 14:17 от Rockstar

# 250
  • Пловдив
Не трябва да имат право да те спират, без да си извършил нарушение.

Глупости. Имат право да си извършват произволни проверки, нали им е част от работата.

# 251
В някои държави и в част от щатите в САЩ полицията няма право да те спира, освен ако нямат основателни съмнения, че си нарушил закона. И трябва да докладват защо са решили да те спрат.

Има смисъл в това, защото иначе понякога злоупотребяват с правомощия като ежедневно спират за проверка определени хора подали жалба срещу тях и техни близки. Виждал съм няколко такива репортажа от България, където полицай всеки ден спира и мотае по 1 час хора съдещи негов роднина.

Ако го правят като част от работата им, то трябва да могат да се аргументират защо го правят.

# 252
Това е съвсем логично. Но ако някой кара на зиг-заг, или агресивно, или странно бавно това е причина. Причина е и ако има официална акция, тогава могат да спират всички.

# 253
Пътувам доста, 10-15000 км годишно, и като се замисля последно ме спряха преди 2-3 години на караулката на Владая. И то защото единият ми фар не работел. Не са се преработили полицаите. Виж, камерите им работят сериозно, за разлика от тях.

# 254
  • Пловдив
Пътувам доста, 10-15000 км годишно, и като се замисля последно ме спряха преди 2-3 години на караулката на Владая. И то защото единият ми фар не работел. Не са се преработили полицаите. Виж, камерите им работят сериозно, за разлика от тях.
10-15 хиляди изобщо не е доста. Ако е 100 хиляди - друго.

Общи условия

Активация на акаунт