Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 236
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Магнезий след 15та седмица, сега не, говорете с АГ

PM  АГ или хематолог ти следи и спира НМХ? Според мен също не е трябвало клексана да се спре, само АП

# 301
Сега се връщам от преглед. Гинеколожката не вижда вече отлепване и започваме намаляване на утрогестана и след седмица спиране и видя ,че се формира плацента по задна маточната стена . Много съм щастлива . А и за пръв път ме гледа през корема и сякаш гледката беше още по-мила . 🤗

# 302
Сега се връщам от преглед. Гинеколожката не вижда вече отлепване и започваме намаляване на утрогестана и след седмица спиране и видя ,че се формира плацента по задна маточната стена . Много съм щастлива . А и за пръв път ме гледа през корема и сякаш гледката беше още по-мила . 🤗

Честитооо ♥♥♥ за колко време мина, щом ма плацента си след 12седмица предполагам ?

# 303
Tinydevil , не пия и аз за сега. АГ ще прецени ,ако има нужда . До колкото знам не се изписва ей така на всеки. На мен с предната бременност ми беше изписан , защото доктора видя контракции на ехографа.

# 304
Ами аз питам защото моята както пропусна дефицита на вит Д, не ме и съмнява да е пропуснала и още нещо, затова се чудех от кога може, сега като отида при другата след 2 седмици вече ще я питам пак

# 305
Магнезий след 15та седмица, сега не, говорете с АГ

АГ  ми го спря, генетик ми ги назначи. Те двете работят в екип. В заключението от генетика освен назначената терапия има и опция за намаляне или спиране при нужда. Предполагам затова АГ то ми ги спря.

PM  АГ или хематолог ти следи и спира НМХ? Според мен също не е трябвало клексана да се спре, само АП

# 306
Здравейте, момичета! При мен мина първата фетална при д-р Богданова в Оскар Клиник. Първа бременност ми е и изживяването на ехографа наистина беше СТРАХОТНО!!! Каза ми, че плацентата се е оформила ниско на предната стена, което е често срещано при начално оформяне на плацента. Някой да има повече инфо за това, чеее не искам да се филмирам излишно в Гугъл 😁

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 14:12 от jackie_m

# 307
  • София
Джаки те първа ще се вдига плацентата, не се филмирай .

PM тогава изследванията към хематолога и ще каже дали има нужда пак от НМХ

# 308
Мерси, Маце , за втори път ми действаш успокояващо 😁 На мен на феталната ми изместиха термина за края на ноември, надявам се обаче нямате нищо против да остана тук, че тази група много ми харесва ❤😁 Пожелавам ви страхотни първи фетални, чакам да чета как всичко е минало супер при всички

# 309
  • София
Sezariya, Jackie, добри новини 😊
На мен ми изписаха алеракт след 8-на седмица, първо 2х1, сега само по едно на ден.
Анито беше споменала миома, и аз имам, на задна стена, не е мръднала и от последно УЗД - пак е 3 см. Преди 2 г когато ми я откриха, беше 2,5. АГ-то каза, че не пречи на бебчо. Може под натиска на хормоните да почне да расте, но не е задължително. Важното е да не е вътре в ендометриума.

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 16:44 от ЛейдиРоуз

# 310
  • София, България
Това за пренаталния тест е много относително, всеки може да го направи - кой за успокоение, кой заради реална възможност от положителни резултати, въпрос на собствено усещане.
Моето мнение е, че е станал модерен покрай четене в интернет и споделяне на информация, което може само да ме радва, разбира се. Човек, който има пари най-хубаво е да ги вложи в такава сигурност. Но не са малко пари! Мен за това ме учудва разликата между Veracity теста и Vision. Не мога да си обясня как два еднакви метода струват различни пари.
Аз също не знам как се взима решение за прекъсване на бременност след лош резултат и не искам да разбирам. За себе си - ще изчакам сигурно да мине ФМ и ще помисля дали да направя. Още се чудя много и ако реша да правя ще е базов модел. Не мисля, че имам нужда от разширен пакет предвид липсата на проблеми в семейството години назад и сравнително средната възраст - 33г.

# 311
  • София
Моята наблюдаваща АГ в ранна бременност доц Андреева, се изказа че в случай че БХС и ФМ не дават индикации за рискове от тризомии, било излишно да се инвестира в този тест. Ще ги направя първо тях и спрямо резултатите ще реша дали да правя и теста Вижън, основен или разширен. А за рисковете по повод възрастта, ги има и спрямо таткото, не само майката. Ако таткото е над 45, това също вдига риска за Даун. Ако е под 35, съответно може да се очакват много по-добри показатели. За мен трябва да се гледа възрастта на двамата сумарно ако се смята факторът възраст. И, разбира се, всичко е индивидуално.
Момичета, по повод умората, вчера и днес пак сме под влияние на средно силна магнитна буря. Аз си взех дозата слънце на този празничен ден, но вече съм уморена и се прибирам за сиеста.

# 312
Аз съм на 33, таткото на 40 ...правим Вижън /базов/ за успокоение...
Изборът на пренатален тест беше компилация от мнения на приятели ....защото се изгубих от информация в интернет и един ден просто се обадих да запазя час в МЦ Афродита и ми олекна 😁
Сега чакам резултати ❤️🐣

# 313
Аз пия магнерот 2х1 от 6 гс по предписание на д-р Вецев.
Защо да не е ок преди 15 седмица???

# 314
  • София
Натоварва сърцето на бебето в тези ранни седмици.  Вече ако е под предписание на лекар, е преценил причина , риск, полза.

Общи условия

Активация на акаунт