Защо искате деца ?

• 71 340
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 1 515
Сестра ми е 92 и вече е с 2 деца, странно пък около тях приятелите също имат деца някои по 2…аз съм малко под 90-ти с две също, едното ще в 1-ви клас. В класа ми май всички са с деца. От голям град сме, ми да някои хора на 30 се мислят за много млади и че ще имат безброй възможности, аз може би съм възпитана по-старовремско 😂😂😂

# 1 516
  • MI
Много е сложен въпросът защо така се получава, имам учудващо много познати и приятелки без деца, вече на над 40. Ако ги питаш, повечето не че не са искали или не искат, просто не са срещнали правилния човек. Защо вече не мога да отговоря. В същото време познати мъже ми се оплакват че виждаш ли, не могат да намерят свястна жена за семейство. Уж и двете страни са интелигентни, обаче не се срещат. Пробвала съм и да помогна за срещата, никакъв ефект.

# 1 517
  • Пловдив
Те възможностите не са безброй, но ги има. Ако половината поколение е сингъл, значи има възможности, има и време за деца, вкл. за жените. Коментирах как на кривата ракета космосът и пречи, не че тя има нереалистични очаквания.

___
Нели, според мен - натискът за брак е по-малък спрямо някога, натискът за надлежно брачно поведение - също (по-рядко се сменя местоживеене, махалата или широкото семейство коментира, упреква, срамуваш се да не се изложиш...), а възможностите за водене на различен живот и оттам - различни от човек до човек изисквания към партньора, за да е "твоят", са повече и по-трудно се срещат. И преди сто години, и преди триста е имало място за "тръпка" и любов, но по-голяма е била вероятността при взаимна тръпка другото да не влезе в противоречие. Сега влиза, или обратно - пасне другото, то пък тръпка няма.
Повече романтични очаквания също, вкл. заради по-големия избор. Сигурно има и още. Така някак си го обяснявам.

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 16:18 от Магдена

# 1 518
Сестра ми е 92 и вече е с 2 деца, странно пък около тях приятелите също имат деца някои по 2…аз съм малко под 90-ти с две също, едното ще в 1-ви клас. В класа ми май всички са с деца. От голям град сме, ми да някои хора на 30 се мислят за много млади и че ще имат безброй възможности, аз може би съм възпитана по-старовремско 😂😂😂

Аз съм няколко години по-голяма от теб. От моят випуск 23ма изчислих, че точно 8 са с деца. Другите или все още нямат партньор или по някакви причини не могат да имат деца. Съдба какво да правиш.

# 1 519
Като се има предвид, че нашите цигани са доста култивирани в една голяма част, онези от близкия изток, Магреб и особено Афганистан са тотална щета. Тва няколко поколения в гетата израснали дори не знаят местния език, но гоу зоните, дори се стига до парадокс мигранти израснали в относително светска среда в държавата си като попаднат в някое гето в западна Европа да бъдат вкарани в живот по шериата. Но да, иначе е готино да си живеем в собствения ни хубав свят и да не мислим за такива лоши неща.

# 1 520
Да възможности има, но някак си в един момент човек явно се затваря и вижда, че и сам може, уж не иска да е сам, но и сам му е добре.
В моята работа изнасяме храни, много ми беше интересно в началото, за Западна Европа опаковките са единични - имало много сингъли. На Изток включително Индия и т.н - семейни опаковки, jumbo pack. В Б-г сме някъде по средата май Simple Smile

# 1 521
  • France
Извинявай, Лъвица, но този етнос е бял и израстнал сред нас. Което праща теорията, че само пещерните афганци правят проблем. Ако западните европейци бяха с твоята логика, хора като мен нямаше да видят Европа през крив макарон. Второ, реакцията на "белите" мъже показва, че никакъв позитивен бял прираст няма да ни спаси. И трето, но не на последно място - проблемът въобще не е в циганите, а в липсата на нормално функциониращ репресивен орган в България.
Дадох този пример, защото прилича по някои неща на случая в Кьолн, но мога да цитирам още 4-5 агресии (единият път стигна до изнасилване), където са били бели българи.

Рф, арабите намират нашите цигани за диваци. Страхуват се от тях и ако има някакво незаконно гето до тях правят подписки, викат медиите и гледат да ги разкарат по най-бързата процедура.

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 16:17 от Philomena

# 1 522
Пак не разбирам с какво високата раждаемост ще Ви спаси?!

Трябват по - сурови наказания за извършители на престъпления, повече криминални психолози, които да разберат мотивите за дадено престъпление и пр.

# 1 523
  • France
Мен ме учудва паникьосаната вяра, че само миграцията предизвиква нападения, като във всяка статистика за сексуално насилие се показва, че нападателите идват почти изключително от познатия кръг на жертвата. И че няма тип на този вид извършители.

# 1 524

Ами мъжете малко или много обичат семейния уют, да им е сготвено чат-пат поне, да си ги гледаме. Ако обичаш мъжа си, повечето жени също искат да му е приятно да се прибере, да си почине.

Ми да ти кажа и аз много обичам семейния уют, да ми е сготвено и изчистено. И като се прибера след работния ден много искам да си почина.

# 1 525
  • France
Ау, това съм го пропуснала. И защо си мислиш, че ние жените не обичаме уюта и някой да ни сготви?

# 1 526
"по соца" жените не са били свободни, сега са. В това е съществената разлика. Не, че нашите баби и майки много са искали хем да работят, хем да домакинстват всичко, но в повечето случаи не са имали избор. А сега има. И много жени се възползват от този избор. Ако ще си правиш всичко сама, то ще си сама. За какво ти е мъж да го мъкнеш на гърба си?! То няма логика. Мъжът или ти улеснява живота, носи ти щастие и лекота, или по-добре да го няма ако ще те напряга с претенции. Това е.

# 1 527
Голяма работа че искали шериат - за разлика от европейците те се държат като семейство, помагат си и се подкрепят, а не ритат жените си да работят, че и после да домакинстват защото нямали достатъчно пари.
Докато от европейката се иска да опъва като вол на работа, че и да домакинства после много ясно, че няма да ражда. Че за кво й е!? Още един камък да мъкне наравно с работа и домакинство.
Иначе да емигрантите са ви виновни.

# 1 528
  • Пловдив
Бъндито, не знам дали тролиш, ама през цялото време за това говорим: при висока раждаемост до имиграция ще се допускат само малък брой - напълно интегрируемите, останалите ще трябва да идват с взлом, а не като нужни от немай-къде работници.

Циганите, които действат като на площада в Кьолн, са израснали сред нас, колкото тези от но-гоу кварталите, родени там, са израснали сред немци и французи.

Айде сега, не беше свободна жената по соца, робиня беше на мъжа и на Партията. Някои сме ги живели тия времена. Отделно, дето сме слушали и за запада от същото време, и за предходното време.

# 1 529
  • France
Защото пък сега е много лесно да имигрираш. Rolling Eyes
Въобще говорите за неща, които не познавате.

Общи условия

Активация на акаунт