Защо искате деца ?

• 71 270
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 300
Хората продължават да правят деца,  множим се като хлебарки, тъй че не виждам проблем, че някой няма деца и, о Боже, харесва му, че няма.
И всъщност какво толкова сте се притеснили за тези хора какво ще правят, когато остареят? Тяхна си работа.

# 301
Не се притеснявам за старите.
Жал ми е за Нероден Петко, демек бъдещите ми внуци, че ще трябва да избират между мюсюлмани, индийци и китайци за партньори, че останалите европейците ще сме на 60+ или напълно измрели. 😬

# 302
Всъщност по често трябва да се говори за хората избиращи да останат без деца и причините за това. Дали ще е трудно детство, ментални проблеми, наследствени болести, бедност или просто не искат няма значение. За мен дълги години единствената причина да нямаш деца беше заболяване/ стерилитет. Просто всички имат деца.
Да раждаш дете, само за да има кой да те гледа е най лошото нещо за детето. Когато аз съм на 70-75 сина ми ще е на 30-35 в най силните си години за кариера, семейство, пътуване и т.н. Няма как и не е честно да го спирам за да ме гледа. Така че вероятно и с деца и без всички ще свършим в старчески дом.

# 303
Жал ми е за Нероден Петко, демек бъдещите ми внуци, че ще трябва да избират между мюсюлмани, индийци и китайци за партньори, че останалите европейците ще сме на 60+ или напълно измрели. 😬

Каквото сме си надробили, това и ще сърбаме. Искахме да сме модерни и станахме такива, но за това ще трябва да си носим последствията.

# 304
Индийците и китайците са също хора като нас, колкото и да не ви се вярва.

# 305
  • France
Така че вероятно и с деца и без всички ще свършим в старчески дом.
Така е. Единственото за което трябва да се боря е да мога да си плащам добър старчески дом. Иначе е ясно, че там ще са последните ми дни.

Хич не се притеснявам. Аз съм mixed, дори ММ е mixed в по-малка степен, децата ни също са мешани. Нормално е в този отворен свят и те да си намерят чуждестранни партньори.

# 306

Да раждаш дете, само за да има кой да те гледа е най лошото нещо за детето. Когато аз съм на 70-75 сина ми ще е на 30-35 в най силните си години за кариера, семейство, пътуване и т.н. Няма как и не е честно да го спирам за да ме гледа. Така че вероятно и с деца и без всички ще свършим в старчески дом.

Зависи колко манипулативна майка ще си.
И преди съм писала във форума за най-добрата ми приятелка, която душевно беше осакатена от майка си.
Не й позволи да се отдели, не й позволи да си намери и мъж - тя беше там, за да се превърне един ден в нейн болногледач защото старческият дом е скъп.
Това беше просто ужасно.

# 307
Може пък и да не стигнем до старчески дом
 Възможно е да умрем рано, докато сме още в силата си и да не се налага някой да се грижи за нас. Ако знаете на колко хора покрай мен се случи, сега на 29.12 на една близка, няколко години по-голяма от мен, направо съм като гръмната. Само надявам се да не е прекалено рано, преди детето ми да е станало самостоятелно.                                      На момичетата, които не са сигурни дали искат деца, бих им предложила да си представят живота си след 19 години и да си представят какъв биха искали да бъде, как се виждат, с деца, без деца, със същия човек, в който са в момента, с друг, сами, направили кариера, в друга държава и т.н. Понякога помага да осъзнаеш какво искаш в същност
На мен годините на гледане на малко дете са ми едни от най-хубавите , като изключим болестите, мъжа ми казваше същото, обаче не агитирам никоя да си има, защото няма да ги гледам аз. Само да ви кажа, че човек може да съжалява, не само за нещо, което е направил, но и за нещо, което не е направил, аз дълги години съжалявах, че не си направихме второ дете, докато вероятно е могло. Сега от както почина мъжа ми, вече не, единствено той ми липсва и бих искала да си беше до мен.                                              Честита Нова Година! Живейте пълноценно и сбъдвайте мечтите си, пък нека да са и егоистични!

# 308
Не е въпросът да спреш някого да си гледа живота, за да се посвети на теб, а просто да има кой да се отзове при нужда, кой да те погледне, различен от социалния асистент.
Ооо, на 70-75 нищо ти няма (моите родители са на тази възраст и се справят прекрасно). След 80-85 става малко гадно понякога (спомням си баба ми, тя не можеше да излиза от вкъщи - въобще, до пейката пред блока не можеше да стигне).
Аз никого не бих учила как да живее, просто изтъквам факта, че на 35 аз например пращях от здраве и нямах никаква нужда от когото и да било, а сега, към 45, почват едни здравословни проблемчета и се появява едно усещане, че вече не си млад и силен... Само десет години по-рано морето беше до колене.

# 309
Разбира се, че в даден момент (при едни по-рано, при други по-късно) възрастта започва да се усеща. Естествено е с времето да не ставаме тепърва по-млади и по-здрави.

# 310
Тия инфлуенсъри, които обясняват колко е яко да си без деца, вероятно представят живота като един безкраен купон. Но това е валидно само за млади и що-годе здрави хора. После ако купонът в някакъв момент спре, някой да не се почувства подведен.
При основателни причини или ако наистина не ги иска, е естествено човек да реши да остане без деца. Но защото инфлуенсърите му обясняват колко е готино да си живееш така?

# 311
Не е въпросът да спреш някого да си гледа живота, за да се посвети на теб, а просто да има кой да се отзове при нужда, кой да те погледне, различен от социалния асистент.
Ооо, на 70-75 нищо ти няма (моите родители са на тази възраст и се справят прекрасно). След 80-85 става малко гадно понякога (спомням си баба ми, тя не можеше да излиза от вкъщи - въобще, до пейката пред блока не можеше да стигне).

А не е ли пак спиране да забраниш на някого да се развива? Да иде в друг град, държава?
Да ти седи до полата, за да можел да "те погледне".
Как става това, ако живееш в Америка или Япония например?
Ако децата са на другия край на света?

# 312
Да, в този случай е трудно, още в началото го казах.
Е, не знам как тия хора си решават проблемите, но сигурно ако детето каже "Ооо, оправяй се, нито ще дойда, нито ще организирам някаква помощ за теб, аз съм на другия край на света!" нещо сме сбъркали. Някъде.

Имаше една тема, майката беше болна от рак, момичето й помагаше, а приятелят му се чувстваше пренебрегнат. Направиха го на нищо тоя приятел, какво иска, тя трябва да е до майка си, най-скъпия и ценен човек на света и да загърби всичко. Нали така беше?
Но самолет да хване от другия край на света няма да може. Ще загърби всичко, само ако е в България и без това. Relaxed

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 11:03 от Lorelada

# 313
Не си представям изобщо как е възможно да задърпам децата да гравитират в радиус няколко км. от мен за вечни времена. Та това е безумие. Тайно само се надявам да не са чак в Австралия и САЩ, защото тогава по-трудно ще им гостуваме.
Да имаш дете не е сравнимо с никакви купони, пътешествия и приключения за мен конкретно. Може да се кефя много да обикалям по света, но ако изборът е само в Бг скромен живот с деца или милионерка с пътешествия без деца, твърдо изборам първото. Пък нека ми промотират друго.

# 314
А, милионери ли бихме станали без деца? Joy Да, дообре.

Общи условия

Активация на акаунт